Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطالعات انجام شده از سوی وزارت صنعت برای این منظور گویای آن است که دستیابی به هدف مزبور نیازمند ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری ارزی و ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی (درمجموع حدود چهار میلیارد دلار) است.

براساس این برنامه ۱.۲ میلیارد دلار از این صرفه‌جویی در صنعت نساجی و پوشاک، ۵۰۰ میلیون دلار در صنایع سلولزی، ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ میلیارد دلار در صنایع شیمیایی، ۲.۴ میلیارد دلار در صنایع معدنی، ۶۰۰ میلیون دلار در صنایع فلزی، ۶۵۰ میلیون دلار در لوازم‌خانگی، ۶۵۰ میلیون دلار در ماشین‌آلات، ۱.۴ میلیارد دلار در صنعت خودرو و ۲۵۰ میلیون دلار در لوازم برقی و الکتریکی انجام خواهد شد که در واقع به بیش از ۱۰ میلیارد دلار می رسد..

وزارت صنعت، پیشتر اعلام کرد که بانک مرکزی برای تأمین ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی صنایع در نیمه دوم امسال قول مساعد داده و اکنون برنامه‌های توسعه‌ای و ساخت داخل این وزارتخانه آماده شده  و خواستار مشارکت فعال اهل حرفه در این ارتباط شده است.

آمارهای منتشر شده حاکی از حجم نقدینگی ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومانی در جامعه دارد که در عرصه های مختلف طلا، ارز، خودرو، مسکن و ...نقش مخرب خود را در سالهای گذشته به منصه ظهور رسانده و سیاست های تولیدی، می تواند این حجم نقدینگی را از بازار به کارخانه ها و کارگاه های تولیدی هدایت کند و شرایط مطلوبی به ویژه در بحث اشتغال به دنبال داشته باشد.  

وزارت صنعت، امسال برنامه افزایش ۲۶۰ هزار دستگاه خودروی سواری بیش از سال ۹۷ را نسبت به پارسال دارد که در واقع  ۱.۲ میلیون دستگاه خودروی سواری در کارنامه سال ۹۸ به ثبت خواهد رساند که تحقق این مهم به ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش و ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری ارزی نیاز دارد.

وزارتخانه یاد شده علاوه بر اینکه موضوع احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس غیر فعال را در دستور کار دارد، به فعال‌سازی ۲ هزار واحد صنعتی راکد می اندیشد که نیازمند نقدینگی است.

یکی از گام های مهم وزارت صنعت، تولید لاستیک خودروهای سنگین در کشور است که تا سال ۹۷ سهم ۷۰ درصدی در واردات داشت، اما پنج طرح در شهرهای اردبیل، بیرجند، کرمانشاه، سنندج و زابل قرار است در مدت  سه سال آینده نیازهای کشور را برطرف کنند و این حرکت منحصر به صنعت لاستیک نمی شود.

برپایه آمارهای رسمی اکنون ۸۰ درصد چادر مشکی مورد نیاز کشور از محل  واردات تامین می شود، اما با بهره برداری از طرحی که در قزوین و با تولید ۳۰ میلیون متری چادر مشکی، ۳۰ درصد از واردات این بخش کاسته خواهد شد.

واقعیت اینکه سالهای دور واردات با بهره گیری از درآمدهای نفتی، توجه به تولید را دور از انتظار ساخته بود و اکنون تحریم بستر فرصت سازی را پیش چشم بهره برداران معدنی و صنعتی فراهم ساخته و در این میان بهره گیری از توان شرکت های دانش بنیان نقش کلیدی محسوب می شود.

امروز کالبد شکافی صنایع مختلف از نیازهای حداقلی تا کلان به ویژه صنایع لوازم‌خانگی، فولاد، مس، پتروشیمی، موتورسیکلت، برق، الکترونیک و حوزه فناوری اطلاعات در دستور کار وزارت صنعت قرار گرفته و این امر توسعه خواهد یافت.

تولید ملی که در زمانی یک رویا به نظر می رسید و کارشناسان داخلی چندان برآن تاکید نداشتند، اکنون بسان موجی پرشتاب، عرصه های مختلف را تحت تاثیر قرار می دهد، بگونه ای که در صنعت فولاد در چارچوب طرح های استانی، رویکرد به فناوری ایرانی مورد تاکید قرار گرفته است.

ساخت داخل و بومی سازی یک رویکرد مناسب و مبارک برای صنایع کشور محسوب می شود، ضمن آنکه نباید از تازه های جهانی و دستاوردهای نوین غفلت کرد و این دو همسو بایکدیگر باید دنبال شود.

دست اندرکاران بخش صنعت و معدن بر یک موضوع مهم تکیه و تاکید دارند که وزارت صنعت و دستگاه های اجرایی باید به موضوع ثبات مدیریت نیز در کنار راهبردهای مختلفی که برای تولید دارد بیندیشد و این مساله همپوشانی دارد با تلاش برای تولید ملی و خودکفایی، امری که زیانهای زیادی را بر چرخه تولید کشور وارد ساخته است.

امروز ضعف نقدینگی واحد های تولیدی آنها را از کورس رقابت با طرف های خارجی باز داشته و انتظار می رود نظام بانکی و بازار سرمایه در گذر از شرایط دشوار کنونی که عمده آن حاصل تحریم های ظالمانه دشمن است، به پیکر تولید کشور جان تازه ای بخشند و حاصل این همسویی و همکاری رونق تولید و اشتغال باشد.  

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنعت و معدن رونق تولید اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۴۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد