Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقام معظم رهبری در بازدید دو ساعته از دستاوردهای علمی با تاکید بر اصلاح نگاه‌های غلط، خرید دستگاه‌های مشابه آنچه که در کشور تولید می‌شود را ناشی از فرهنگ اقتصاد نفتی دانستند.

به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی از نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های برتر  ساخت ایران در حسینیه‌ امام خمینی (رحمةالله) بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ضمن بازدید از ۳۰ غرفه مربوط به شرکتهای دانش‌بنیان و گفت‌وگو با فناوران و پژوهشگران، در جریان آخرین دستاوردهای علمی و فناوری و پروژه‌های تجاری‌سازی‌شده‌ جوانان و متخصصان ایرانی قرار گرفتند.

"سامانه‌های پزشکی با فناوری بالا در تشخیص سرطان"، "همودیالیز"، "جراحی با ربات و پروتز عصبی"، "تجهیزات آزمایشگاهی"، "تولید واکسن‌ها و داروهای پیشرفته به ‌صورت کاملاً بومی"، "طراحی و ساخت موتور جت و طراحی موتور هوایی"، "سیستم‌های کنترل ‌نیروگاهی"، "تولید انواع کاتالیست‌های نفت و گاز"، "خدمات شناسایی و حفاری آب‌های ژرف"، "ساخت مخازن و تجهیزات استیل"، "سامانه‌های پیشرفته نوری"، "اندازه‌گیری، بُرش، شبیه‌سازی و پردازشگرها"، "ساخت فریز درایر صنعتی" و "تولید بازی‌های رایانه‌ای" از جمله دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در این نمایشگاه بود که مقام معظم رهبری در دیدار دو ساعته از آنها بازدید کردند.

در این دیدارها برخی‌ها از دستاوردهای خود ارائه کوتاهی داشتند و اعلام کردند در مدت یک سال می‌توانند تا ۹۰ درصد از نیازمندی‌های کشور را در این زمینه مرتفع کنند:

"ذخیره‌سازی داده‌ها برای مکان‌هایی استفاده می‌شود که اطلاعات بالایی دارند و با استفاده از این سامانه می‌توانند داده‌های خود را در محل امن و پایدار ذخیره سازی کنند.

در برخی موارد مقام معظم رهبری پیگیر کاربردهای این فناوری‌ها شدند:

"دستگاه شتاب‌دهنده خطی درمان سرطان: الکترون‌ها به صورت خطی شتاب می‌گیرد و الکترون خارج شده از تیوب شتاب دهنده باعث می‌شود تومورهای موجود در بدن بیمار از بین برود.

اولین دستگاه آن در اصفهان راه‌اندازی شده و قراردادهای ساخت ۱۰ دستگاه از این شتاب‌دهنده نیز منعقد شده است."  

"کنسول رباتیک جراحی که در اختیار جراح قرار می‌گیرد و حرکات دست جراح را دریافت و آن را اجرایی می‌کند. نمونه اولیه این دستگاه در بیمارستان سینا نصب شده است".

"دستگاه تشخیص سرطان حین جراحی قادر است در مدت ۱۲ ثانیه بافت آلوده به سلول‌های سرطانی را شناسایی کند و با استفاده از آن می‌توان یکی از چالش‌های بزرگ جراحی‌های سرطان را از بین برد.

تاکنون ۵۰ دستگاه از این سیستم ساخته شده است، ضمن آنکه درخواستی برای خرید این دستگاه از سوی شرکت زایس آلمان برای محقق این طرح ارسال شد که از فروش این دستگاه به شرکت فوق خودداری به عمل آمده است."


برخی از فناوری‌ها مهر تایید رهبری را دریافت کردند:

" سیستم‌های کنترل ‌نیروگاهی که مغز نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها به شمار می‌روند؛ به گونه ای که در واقعه‌ای که موجب شد ونزوئلا در خاموشی فرو رود، به دلیل دستکاری این سیستم نیروگاهی بوده است و با بومی‌سازی این فناوری دشمن قادر به انجام عملیات خرابکاری در این بخش نخواهد بود".

برخی‌ها هم از بی مهری‌ها گفتند که چرا با وجود امضا قراردادی برای خرید ۵۴۰ دستگاه همودیالیز با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌ جمهور، طرف سفارش‌دهنده اقدام به خرید این فناوری از خارج کرده است و مقام معظم رهبری خطاب به معاون علمی رییس‌جمهور خواستار یاری رساندن به این شرکت دانش‌بنیان شد.

ایران صاحب بزرگترین زیست بوم نوآوری در غرب آسیا

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به طرح ایجاد پهنه‌های نوآوری در کنار دانشگاه‌ها و مراکز علمی مستعد، ایران را بزرگ‌ترین زیست‌بوم نوآوری در غرب آسیا دانست و افزود: اکنون بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان با درآمد ۹۰ هزار میلیارد تومانی، زمینه اشتغال مستقیم ۳۰۰ هزار نفر را فراهم کرده‌اند.

ستاری، زیست‌بوم تولید داروهای پیشرفته را نمونه‌ای موفق از اعتماد به جوانان پر انگیزه کشور خواند و گفت: در اثر ارتقای این زیست‌بوم، مهاجرت نخبگان در بخش داروسازی تقریباً متوقف شده است و هر دارویی که وارد این چرخه شود، حداکثر تا دو سال بعد، تجاری و وارد بازار مصرف مردم می‌شود.

نگاه غلط باید اصلاح شود

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در این مراسم با تأکید بر لزوم عبور از اقتصاد نفتی و عوارض فرهنگی آن، گفتند: یکی از گلایه‌های جوانان در نمایشگاه امروز این بود که بعضاً همان محصول یا تولید آنها را دستگاه‌های دولتی از خارج وارد می‌کنند که این ناشی از فرهنگ اقتصاد نفتی است و باید این نگاه غلط اصلاح شود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای خطاب به معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور افزودند: نباید اجازه دهید این موانع پیش پای جوانان فعال ایجاد شود، هر چه می‌توانید در این خصوص تلاش کنید، من نیز هر چه بتوانم کمک خواهم کرد.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با تشکر از پژوهشگران و فناوران و دست‌اندرکاران نمایشگاه، در لوح یادبود متنی به این شرح مرقوم کردند:

"بسم الله الرّحمن الرّحیم

جلوه‌ درخشان استعداد ایرانی و همّت انقلابی را در این نمایشگاه دیدیم و خدا را سپاس گفتیم. کار اساسی و بنیانی برای بهره‌گیری از انگیزه‌ها و توان‌های بالا باید جداً دنبال شود. این مهم‌ترین وظیفه‌ مسئولان دولتی است. به خداوند توکّل کنید و با امید و شوق قدم بردارید؛ یقینا خواهید توانست به مشکلات اقتصادی کشور پایان دهید، ان‌شاءالله."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ربات جراح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۷۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: تمام مراحل و اقدامات جهت کاهش آلایندگی نیروگاه برق حرارتی شازند اراک در قالب ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و از طریق یک کارگزار تخصصی با مدیریت ستاد و کمیته فنی ذیل آن راهبری خواهد شد تا نهایتا به یک الگو و مدل قابل تسری به دیگر نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ کشور برسیم.

به گزارش ایسنا، سید مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست طی سخنانی در نخستین نشست هماهنگی در راستای پیگیری فراخوان کاهش آلایندگی نیروگاه برق حرارتی شازند اراک، اظهار کرد: هدف از این نشست هماهنگی، تشکیل کارگروهی از خبرگان برای رسیدن به راه حل‌هایی جهت کاهش آلودگی نیروگاه شازند است. در این راستا، می‌کوشیم تا این موضوع را در سه بخش اصلاح سوخت نیروگاهی و سولفورزدایی مازوت، اصلاح فرآیندهای داخل نیروگاه و ارتقای راندمان و بهره‌وری و نهایتا حذف آلاینده‌های خروجی و اصلاح فضای سبز پیرامونی پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: تمام مراحل و اقدامات جهت کاهش آلایندگی این نیروگاه در قالب ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و از طریق یک کارگزار تخصصی با مدیریت ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست و کمیته فنی ذیل آن راهبری خواهد شد تا نهایتا به یک الگو و مدل قابل تسری به دیگر نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ کشور برسیم.

وی ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فعال در حوزه مسائل زیست محیطی را برای پیشبرد ایده کاهش آلایندگی نیروگاه شازند، ضروری دانست و دراین راستا به فراخوانی که به تازگی از سوی ستاد منتشر شده، اشاره کرد و گفت: در این فراخوان ما به دنبال ایجاد کارگزار تخصصی برای تشکیل این کنسرسیوم هستیم و تا به امروز هفت شرکت دانش‌بنیان اعلام آمادگی کرده‌اند.

نوربخش همچنین به ابزارهای حمایتی معاونت اشاره کرد و اعطای اعتبار مالیاتی، ابزارهای تنظیم‌گری و وضع قوانین و مقررات و تسهیلگری جهت اجماع سازی شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله این ابزارها برشمرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری،  وی در  پایان خاطرنشان کرد: اقدام بعدی در راستای پیگیری موضوع، تشکیل کمیته فنی و بررسی پیشنهادهای دریافتی خواهد بود. پس از انتخاب کارگزار تخصصی، تدقیق فهرست خدمات و انتظارات و تدوین نقشه راه با راهبری کمیته فنی، انجام خواهد شد که انتظار می‌رود بتوانیم تا پایان سال، بخش‌هایی از این اقدام مثبت را به مرحله اجرا درآوریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • پیشرفت‌های علمی نتیجه آموزش‌های معلمان است
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • جایزه یک میلیارد تومانی شیخ مفید به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور اعطا شد
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟