Web Analytics Made Easy - Statcounter

راو دراد با بیان اینکه به تمامی هنرها در کتاب جامعه شناسی هنر میدان داده شده است، گفت: بسیاری از هنرها جزو مناسک و آیین ها بودند و بعدها جزو هنرها دسته بندی شدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «اعظم راودراد» صبح امروز شنبه 20 مهر در نشست نقد و بررسی کتاب «جامعه شناسی هنر» اثر دیوید انگلیس و جان هاکسون با ترجمه جمال محمدی که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: کتاب جامعه شناسی هنر دارای دو بخش است؛ بخش تئوریک و عملی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب از این بابت با کتاب هایی که صرفا تئوریک هستند، متفاوت است. این روش پسندیده ای است که صرفا تئوری حرف نزنیم.

 

این پژوهشگر و استاد دانشگاه با بیان اینکه دیدگاه های متفاوتی در کتاب جامعه شناسی هنر مطرح شده است، عنوان کرد: تنوع رویکردهایی که از آن صحبت شده از دیگر نقاط قوت کتاب جامعه شناسی هنر است. این کتاب، مبانی برای جامعه شناسی هنر نیست، کسی که این کتاب را می خواند باید حتما یک پیش مطالعه داشته باشد. کتاب جامعه شناسی هنر برای مقطع لیسانس مناسب نیست بلکه برای فوق لیسانس و دکتری مناسب است زیرا پیش نیازها در این کتاب نیست.

 

وی اظهار داشت: دیوید انگلیس در فصلی از کتاب با عنوان تامل جامعه شناسی درباره هنر مدافعانه از جامعه شناسی هنر به معنای مرسومی که می شناسیم، صحبت می کند و افراطی از گزاره های آن جامعه شناسی دفاع می کند. وی آن قدر به بعد اجتماعی هنر توجه کرده که قسمت هنر کمرنگ شده است اما در آخر کتاب بحثی را که خود مطرح کرده، نقد می کند. همین امر باعث شده که بحث باز شود و ابعاد آن روشن شود.

 

راودراد با اشاره به اینکه به نگاه نقادانه در علم نیاز داریم، بیان کرد: این نگاه را در کتاب جامعه شناسی هنر می بینیم. در این کتاب سایه بوردیو، جامعه شناس و مردم شناس فرانسوی سنگین است. نکته جالب این است که با وجود این، بوردیو و نظرات اش در این کتاب نقد شده است.

 

این پژوهشگر و استاد دانشگاه با بیان اینکه هنر واقعی هنر توده مردم و زندگی روزمره است، تصریح کرد: دو مقوله متفاوت در کتاب جامعه شناسی هنر وجود دارد که با بقیه کتاب های جامعه شناسی هنر متفاوت است. فصل سوم در مورد بدن زنانه در فعالیت هنری زنانه صحبت می کند. فصل چهارم پارادیام جدید برای جامعه شناسی زیباشناسانه نام دارد و فصل پنجم با عنوان زیباشناسی نامرئی بسیار جالب است و می گوید که یک هنر نامرئی در زندگی روزمره وجود دارد که باید کشف و استخراج شود.

 

وی خاطرنشان کرد: فرهنگ نسبت به هنر عام است. در فصل ششم کتاب جامعه شناسی هنر به مطالعات فرهنگی و جامعه شناسی فرهنگی پرداخته شده است. بسیاری از هنرها جزو مناسک و آیین ها بودند و بعدها جزو هنر محسوب شدند. در بیشتر مباحث جامعه شناسی مثال ها از نقاشی است. این نقاشی یک سیطره بر جامعه شناسی هنر دارد، دقیقا مثل تاریخ هنر. در کتاب جامعه شناسی هنر به هنرهای دیگر میدان داده شده است، در حالی که معماری جزو هنرهای مهجور است در این کتاب به آن توجه شده است. تنوع بخشی به آثار هنری در کتاب جامعه شناسی هنر دیده می شود.

 

این استاد دانشگاه در مورد مقدمه کتاب جامعه شناسی هنر اثر دیوید انگلیس و جان هاکسون یادآور شد: پیشنهاد می کنم که مقدمه را در چاپ بعدی حذف کنند زیرا فاضلانه نیست. پیشنهاد می کنم مقدمه دیگر را جایگزین مقدمه فعلی کنند. ترجمه این کتاب بسیار روان است و من آن را یک روزه خواندم.

 

 

 

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی پیاده روی اربعین مسجد زائران اربعین حسینی اربعین شیراز کانون های فرهنگی هنری مساجد اربعین ۹۸ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرز مهران جامعه شناسی هنر پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۸۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر

ایسنا/خراسان شمالی دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر خراسان شمالی بر ضرورت حضور قوی و پررنگ هنرجویان استان در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر تاکید کرد و از حضور پنج تیم استان در این المپیاد ملی خبر داد.

مسعود مرواری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آموزشگاه‌های آزاد هنری تا پایان اردیبهشت ماه فرصت دارند تا در حدود ۱۰ رشته این دوره از المپیاد شرکت کنند.

وی ادامه داد: تیم‌های هنرستان هنرهای زیبا نیز تا پایان خرداد ماه فرصت دارند تا در چهار رشته تئاتر، سینما، ساز ایرانی و گرافیک شرکت کنند.

وی در ادامه به تشریح و تبیین اهمیت نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر پرداخت و با توجه به ظرفیت‌های خوب هنری در این استان، از دبیران رشته‌های مربوطه خواست تا نسبت به تولید آثار فاخر و قوی برای شرکت در این رویداد با تمام توان اقدام کنند.

مرواری با اشاره به این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های هنری وزارت ارشاد اسلامی به دنبال رصد هنرستان‌های پویاست، افزود: فعالیت و حضور قوی در این رویداد چشم انداز روشنی را پیش روی استان در راستای حمایت‌های بیشتر وزارتخانه خواهد گذاشت.

 وی همچنین بر تنوع آثار ارائه شده در کنار کیفیت تولیدات تاکید کرد و خواستار همراهی هنرجویان با استادان راهنما و بهره گیری از تمام توان و ظرفیت هنری شرکت کنندگان در آیین رویداد ملی شد و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تهیه و تامین مواد اولیه، فضا و امکانات برای خلق آثار در رشته های مختلف از هیچ گونه حمایت و همراهی دریغ نمی کند و از این روی هنرجویان باید تمام دغدغه خود را صرف تولید آثار فاخر کنند.

دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر، در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت و نقش کار تیمی و گروهی در رشته های مرتبط تاکید کرد و از هنرجویان منتخب برای شرکت در این رویداد خواست تا از فرصتی که نصیب آن‌ها شده به درستی استفاده کنند، زیرا این اتفاق تحولی را در آینده هنری‌شان رقم خواهد زد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • روز جهانی سلامتی زنان + تاریخچه و پوستر World Women’s Wellness Day