Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@22:58:40 GMT

فشار روانی مادر با مغز کودک چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۰۲۲۷

فشار روانی مادر با مغز کودک چه می‌کند؟

محققان در این بررسی اثر فشار روانی مادر بر رشد مغزی ۲۵۱ نوزاد زودرس را بررسی کردند. طبق تحقیق جدیدی که دانشکده‌ی کینگز لندن انجام داده است فشار روانی مادر در دوران آبستنی می‌تواند بر رشد مغز کودک اثر منفی بگذارد.

طبق تحقیق جدیدی که مجله‌ی روان‌شناسی زیست‌شناختی منتشر کرده است زنان بارداری که قبل از زایمان دچار فشار روانی زیادی باشند نوزادشان با مغزی دارای اختلال به دنیا می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در گذشته این آسیب را به اختلالات روان‌شناختی ربط می‌دادند.

بخشی در مغز که ستون چنگکی نام دارد دچار آسیب می‌شود. این بخش مجرایی از جنس ماده‌ی سفید رنگ است که دستگاه کناره‌ای (مسئول حافظه‌ی درازمدت و عواطف) را به قشر حدقه‌ای پیشانی (بخشی مرتبط با تصمیم‌گیری‌ها در مغز) وصل می‌کند.

میزان فشار روانی مادران را با روش پرسش‌نامه‌ای اندازه‌گیری کردند که در آن راجع به تمامی انواع فشار روانی از خانه‌تکانی و شرکت در امتحان گرفته تا مرگ یکی از بستگان و طلاق گرفتن و اثرشان بر آن‌ها پرسیدند.

سپس بر اساس تعداد عامل‌های ایجاد فشار روانی و شدت تأثیر آن‌ها، به شرکت کنندگان در این بررسی نمره‌ی «شدت فشار روانی» دادند. محققان بر اساس یافته‌های این تحقیق نتیجه‌گیری کردند که برای پشتیبانی از رفاه روانی زنان باردار کار بیش‌تری لازم است.

آلکساندرا لاتارسکو، محقق دوره‌ی دکترای دانشکده‌ی کینگز لندن و پژوهش‌گر ارشد این تحقیق می‌گوید: متوجه شدیم زنانی که طی دوران بارداری و در دوره‌ی قبل از زایمان دچار فشار روانی بیش‌تری باشند ماده‌ی سفید درون مغز نوزادشان دستخوش تغییر می‌شود.

لاتارسکو افزود پزشکان عمومی اغلب از زنان آبستن می‌پرسند که دچار افسردگی یا اضطراب هستند یا نه، اما به ندرت در مورد میزان فشار روانی کلی که بر آن‌ها وارد می‌شود سؤالی مطرح می‌کنند.

این محقق در ادامه گفت: «در غالب موارد تشخیص فشار روانی چنان که باید در دوران بارداری انجام نمی‌گیرد و سعی داریم که این نکته را پررنگ کنیم که بهداشت روانی مادر در دوران بارداری بر رشد مغز نوزاد و در نتیجه زندگی آینده‌ی آن‌ها اثر می‌گذارد.»

«کسی از این زنان نمی‌پرسد دچار فشار روانی هستند یا نه و بنابراین هیچ گونه حمایتی دریافت نمی‌کنند. بخش مراقبت‌های پیش از تولد باید آگاه باشد که توجه به فشار روانی مادران مهم است و باید برای پشتیبانی از مادران دچار فشار روانی سازوکاری داشته باشیم.»

این نخستین بار نیست که مشخص شده فشار روانی مادر در دوران بارداری بر نوزاد اثر منفی می‌گذارد. در ماه سپتامبر نیز یافته‌های یک تحقیق نشان داد احتمال ابتلا به بیش‌فعالی در نوجوانانی که مادران‌شان به هنگام به دنیا آوردن آن‌ها فشار روانی داشتند دو برابر می‌شود.     منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مادر جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۰۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد

به گزارش همشهری آنلاین، ‌مرجان بیات تهیه‌کننده برنامه‌ «ماه‌ترین» شبکه دو سیما ـ گفت: این برنامه با عنوان مجله تخصصی سلامت بانوان و بارداری در یک فصل ۴۰ قسمتی محصول گروه خانواده شبکه دو است که ۳۲ قسمت آن در زمستان گذشته با اجرای محیا اسناوندی از شبکه دو پخش شد. هدف از این برنامه افزایش دانش و آگاهی عمومی در حوزه سلامت زنان، بارداری و سلامت باروری است.

بیات اضافه کرد: در ادامه «ماه ترین» در بخش دوم از همان فصل با توجه به اینکه در موضوع والدگری، باروری و سلامت پرداختن به بحث پدران همیشه مغفول مانده، تلاش کردیم قسمت‌های باقیمانده را با رویکرد مجله تخصصی سلامت پدران و باروری با اجرای شهریار ربانی پیش ببریم و اسمش رو بگذاریم «ماه‌ترین +» که روزهای پنجشنبه و جمعه حوالی ساعت ۱۸:۱۵ به صورت زنده از شبکه دو پخش می‌شود.

این تهیه‌کننده تاکید کرد: با توجه به اینکه پدران کمتر موضوع برنامه‌های تخصصی بوده‌اند، بسیار مشتاقم در وهله اول برنامه از طرف آقایان دیده بشود و در وهله دوم نظرات و پیشنهاداتشان را دریافت کنیم.

برنامه «ماه ترین +» در آستانه هفته سلامت از سی‌ام فروردین ساعت ۱۸:۱۵ پنجشنبه و جمعه ها پخش می‌شود. این برنامه در اوقات دیگر در سایت تلوبیون قابل مشاهده است.

کد خبر 846906 منبع: ایسنا برچسب‌ها تلویزیون مجری تلویزیون - برنامه تلویزیونی تلویزیون - صدا و سیما

دیگر خبرها

  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • مادر شهید ابراهیم ملک محمدی دعوت حق را لبیک گفت
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی کلنگ‌زنی می‌شود