Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@23:12:10 GMT

شهرسازی فروش تراکم نیست

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۳۷۹۱

شهرسازی فروش تراکم نیست

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در نشست تخصصی TOD (خیابان کامل) با اشاره به اینکه در طرح جامع تفصیلی شهر تهران پیش‌تر به رویکرد حمل و نقل عمومی TOD توجه نشده است، گفت: باید اعلام کرد که در طرح جامع ارائه شده در سال ۸۶ در بخش‌هایی از آن‌ها رویکرد شفاف نیست و اگر بخواهم به حوزه‌هایی اشاره کنم باید بگویم در حمل و نقل همگانی، حفظ باغات، ابنیه تاریخی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. رویکرد شفافی در طرح جامع پایتخت ارائه نشده است.

وی با طرح این پرسش که ما امروز در کجا قرار داریم، افزود: امروز ما در شهرداری تهران بازنگری طرح تفصیلی پایتخت را آغاز کردیم و طبق مصوبه شورای شهر تهران موضوع TOD (خیابان کامل) در دستور کار است و ما کلیه جوانب این امر را مورد آسیب‌شناسی قرار دادیم و باید اعلام کنم طرح خیابان کامل موضوع جدی و مهمی است که مدیریت شهری آن را دنبال می‌کند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر گستردگی طرح TOD گفت: زمانی که ما صحبت از رویکرد می‌کنیم صحبت از آرمان‌های کلی است، اما در زمان عملیاتی کردن آن متوجه می‌شویم که موضوع گسترده است و باید آگاه باشیم که شهرسازی موضوعی موازی حمل و نقل و ترافیک و یا دیگر حوزه‌ها نیست، زیرا شهرسازی فرآیندی از تعامل با دیگر حوزه‌ها و جدا دیدن حوزه شهرسازی از دیگر حوزه‌ها نگاهی غلط است.

گلپایگانی تأکید کرد: شهرسازی فرآیند تاریخ، اجتماع و اقتصاد شهر است که همه این‌ها به صورت جامع شهرسازی را شکل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: خطوط مترو ظرفیت جابجایی ۵ میلیون مسافر را در روز دارد/ تغییر بافت سکونت کار ساده‌ای نیست

وی با تأکید بر اینکه شهرسازی، تراکم فروشی، حمل و نقل و ترافیک نیست، افزود: شرایط امروز و نگاه مثبت ما به حمل و نقل عمومی کمک می‌کند که اقدام‌های جدیدی در حوزه شهرسازی شکل گیرد، حال رابطه شهرسازی را باید با ساماندهی شهر در کنار ترافیک و حمل و نقل دید.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اینکه در شهر تهران ظرفیت‌های بالایی وجود دارد، گفت: شاید اگر در آغاز احداث مترو در پایتخت بودیم، آن را بر اساس ویژگی‌های شهری می‌دیدیم و احداث می‌کردیم، به عنوان مثال در منطقه ۱۲ که محدودیت بارگذاری دارد ایستگاه مترویی احداث نمی‌کردیم که در اطراف آن تراکم ساخت و ساز شکل گیرد.

گلپایگانی با اشاره به اینکه موضوع TOD فرصت خوبی است، تصریح کرد: ما در مدیریت شهری و شهرسازی از طرح خیابان کامل استقبال می‌کنیم، زیرا شهر را باید بر اساس سازمان فضایی، نظام اکولوژی و حمل و نقل دید.

وی با تأکید بر اینکه شهر‌های اقماری تهران مانند لندن نیست، گفت: اتصال شهر‌های اقماری تهران به پایتخت موجب فشار بیشتر بر تهران می‌شود.

انتهای پیام/

توضیحات شهرداری تهران درباره شهرسازی و تراکم فروشی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اجتماعی اخبار شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۳۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
  • بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • دانشمندان به کمک نمک، سوپر باتری ارزان قیمت ساختند
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند