Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@19:13:07 GMT

علائم حساسیت به انبه چیست و چه زمانی خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۵۱۹۳

علائم حساسیت به انبه چیست و چه زمانی خطرناک است؟

اگر به انبه حساس هستید در صورت عدم تماس با پوست، می‌توانید این میوه را میل کنید.

با این حال بعضی از آلرژی‌های انبه بسیار شدید هستند و محبور می‌شوید به طور کل انبه میل نکنید.


دو نوع واکنش به انبه وجود دارد که یک بثورات و نوع دیگر یک واکنش آنافلاکسی است که در آن علائم بیشتر در ناحیه اطراف دهان است.

۱. راش پوستی ناشی از انبه
بثورات ناشی از انبه به نام درماتیت تماسی شایع‌ترین پاسخ آلرژیک به انبه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بثورات معمولاً لب و پوست اطراف دهان را درگیر می‌کند، اما می‌تواند روی هر ناحیه از بدن از جمله انگشتان دست و دست تأثیر بگذارد.

توجه به این نکته ضروری است که ممکن است تا دو روز بعد از مصرف انبه، بثورات پوستی رخ ندهد این واکنش حساسیت که با تعویق اتفاق می‌افتد (نوع IV) نامیده می‌شود.

هرچه پوست شما در معرض تماس با انبه قرار بگیرد، سریعتر بثورات ظاهر می‌شوند و شدیدتر می‌شوند.

۲. درماتیت تماسی ناشی از حساسیت به انبه
علائم درماتیت تماسی ناشی از حساسیت به انبه شامل قرمزی، خارش، تورم و پوسته پوسته شدن پوست است.

این پوست انبه است که به طور معمول باعث بثورات می‌شود.

در حقیقت، بسیاری از افرادی که پس از خوردن انبه دچار درماتیت تماسی می‌شوند، در صورت قطع انبه و خوردن آن بدون تماس با پوست، هیچ علائمی را تجربه نمی‌کنند.

بثورات ناشی از انبه معمولاً پس از برداشت انبه یا در تماس با شاخه‌ها یا برگ‌های گیاه ایجاد می‌شود، زیرا خود گیاه حاوی urushiol است، ماده‌ای که به طور معمول باعث ایجاد بثورات می‌شود.

۳. واکنش آنافیلاکتیک از علائم حساسیت به انبه
گاهی اوقات، آلرژی به انبه می‌تواند بیش از بثورات سطحی ایجاد کند و می‌تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند که با گلودرد، تورم، تغییر فشار خون و مشکل در تنفس ایجاد می‌شود.

ممکن است برخی از افراد نسبت به پالپ انبه واکنش آلرژیک ایجاد کنند، اگرچه این به مراتب کمتر از حساسیت به پوست انبه است.

علل بروز حساسیت به انبه
بلوط سمی، پیچک سمی همه حاوی urushiol است، روغنی که در خانواده گیاهان Anacardiaceae یافت می‌شود.

این روغن هنگام تماس می‌تواند باعث ایجاد واکنش آلرژیک شود. اروشیول همچنین در شیره، پوست، ساقه و برگ انبه یافت می‌شود؛ بنابراین، همانطور که تماس با پیچک یا بلوط سمی ممکن است باعث ایجاد بثورات پوستی آلرژیک در برخی از افراد شود، قرار گرفتن در معرض انبه ممکن است در واکنش مشابه باشد.

درمان و پیشگیری از بروز حساسیت به انبه
جلوگیری از تماس با پوست انبه معمولاً یک روش مؤثر برای جلوگیری از بثورات است.

اگر زمینه ایجاد واکنش‌های آنافیلاکتیکی دارید، ممکن است نیاز به حمل یک اپی قلم داشته باشید، زیرا نمی‌توان به طور مشخص دانست که آیا غذا‌های آماده حاوی موادی هستند که به آن‌ها حساسیت دارید یا خیر.

واکنش آنافیلاکتیک می‌تواند خطرناک باشد و نیاز به درمان فوری دارد.

چه موقع با اورژانس تماس بگیریم؟
اگر بعد از خوردن انبه موارد زیر را تجربه کردید با اورژانس تماس بگیرید: اگر استفراغ، تنگی نفس، خس خس سینه، ضربان سریع قلب، سرگیجه یا تورم زبان، گلو یا صورت وجود داشته باشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

به طور معمول، در چند روز بثورات پوستی برطرف می‌شود. کرم‌های ضد خارش بدون نسخه ممکن است برخی از ناراحتی‌ها را تسکین دهند، اما معمولاً خود این بثورات را از بین نمی‌برد.

درمان درماتیت تماسی ناشی از حساسیت به انبه
درماتیت تماسی در اطراف دهان ناشی از واکنش به ادرارول ممکن است به استروئید‌های موضعی با دوز کم پاسخ دهد. اگر بثورات درمانی ادامه یابد، پزشک ممکن است درمان با پردینزلون را در نظر بگیرد.

اگر بعد از خوردن هر غذایی علائم غیرمعمول ایجاد کردید، حتما قبل از خوردن هر نوع غذای مشکوک با پزشک خود مشورت کنید.

در مورد حساسیت به انبه، باید از تماس با انبه و همچنین پیچک سمی، بلوط سمی و سایر اعضای خانواده گیاه Anacardiaceae خودداری کنید.

شایان ذکر است پوسته پسته و بادام زمینی نیز حاوی urushiol هستند و می‌توانند یک واکنش مشابه ایجاد کنند.

مضرات و موراد منع مصرف انبه
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید.
پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنید، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند.
مصرف انبه به خصوص ترشی آن با معده خالی، ایجاد ناراحتی معده می‌کند؛ بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد.
زیاده روی در مصرف انبه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است.
پوست انبه حاوی اروشیول است و به همین دلیل هم امکان دارد باعث بروز واکنش‌های حساسیتی در پوست شود. در نتیجه اگر پوست حساسی دارید از تماس این میوه با پوستتان بپرهیزید.
افرادی که به لاتکس حساسیت دارد نسبت به این میوه به خصوص نارس آن نیز حساسیت زیادی از خود نشان می‌دهند. به این ترتیب که بعد از مصرف با واکنش‌هایی مانند خارش گوشه‌ی دهان، لب‌ها و روی زبان مواجه می‌شوند. البته در برخی افراد امکان دارد که این واکنش‌ها جدی‌تر باشد مانند متورم شدن لب‌ها، ایجاد زخم در دهان، مشکلات تنفسی، استفراغ و اسهال. این واکنش‌های آلرژیک که به سندرم میوه‌ای لاتکس نیز معروف است به دلیل وجود اناکاردیک اسید موجود در انبه‌ی نارس بروز می‌کند.
توجه داشته باشید که این واکنش‌های آلرژیک با میوه‌های دیگری مانند کیوی نیز ایجاد می‌شوند. توجه داشته باشید که میوه‌های رسیده چنین واکنش‌هایی بروز نمی‌دهند، اما با این حال توصیه می‌کنیم افرادی که به انبه حساسیت دارند ترجیحاً از مصرف میوه‌ی کاملا رسیده نیز پرهیز کنند.
امکان دارد که انبه در تأثیر قرص‌های وارفارین که یک داروی رقیق‌کننده‌ی خون است اختلال ایجاد کند. اگر در حال مصرف این دارو هستید در مصرف این میوه احتیاط کنید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است در مورد دیگر میوه‌ها و کلاً غذا‌هایی که مصرف می‌کنید با پزشکتان مشورت کنید.


منبع: زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انبه خواص انبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۵۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود.

سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.

به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.

طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.

تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.

مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ مختل می‌شود.

نظر یک متخصص تغذیه

جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع ۲ داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.

وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • دلیل خال قرمز روی پوست + علائم خطر
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • حساسیت هایی که در نماینده، روشنفکر و مردم نیست
  • حساسیت فوق‌العاده یک مسئول نسبت به بیت‌المال! + فیلم