Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@07:42:16 GMT

روش‌هایی برای جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۱۳۹۴

روش‌هایی برای جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی

 سرماخوردگی ویروسی یک بیماری شایع، به‌خصوص در فصول سرد سال است. روش‌های خانگی درمان سرماخوردگی و دارویی زیادی وجود دارد، اما می‌توان با راه‌های ساده‌ای نیز از پیشرفت آن جلوگیری کرد. از این‌رو در این مطلب از سایت ستاره، به روش‌های جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی خواهیم پرداخت.

روش‌هایی برای جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی

۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
عرق کنید


به گزارش محققان کره‌ای، وقتی ورزش سنگین انجام می‌دهید، به حدی که بدنتان خیس عرق می‌شود، در واقع به سلول‌های کشنده طبیعی بدن خود، دستور می‌دهید تا ویروس‌های سرماخوردگی را نابود کنند. فعالیت‌هایی که باعث افزایش میزان آدرنالین می‌شوند نیز، موجب جمع شدن عروق خونی در اطراف غشا مخاطی می‌شوند و این موضوع به از بین رفتن مشکلات تنفسی کمک می‌کند.

۲. ماست را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

پژوهش‌های مختلفی نشان می‌دهند که خوردن ماست به اندازه یک مرتبه در روز، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و بیماری آنفولانزا را تا ۲۵% کاهش می‌دهد. باکتری‌های موجود در ماست می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند. از این رو، مصرف ماست نقش مؤثری در جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی دارد.

۳. دست‌های خود را دائما بشویید

آب و صابون بهترین محلول برای از بین بردن ویروس‌های روی پوست و جلوگیری از مزمن شدن سرماخوردگی است. پس از شستن دست‌ها حتماً آن‌ها را به خوبی خشک کنید. به این دلیل که دست‌های خیس به خوبی می‌توانند ویروس و بیماری را منتقل کنند.

۴. بخور اسطوخودوس بگیرید

بخور دادن در مراحل ابتدایی سرماخوردگی، موجب می‌شود که مجاری تنفسی باز شوند؛ زیرا گرما باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش سرعت جریان خون می‌شود و به این ترتیب سرعت عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. دقت داشته باشید که خود بخار تأثیر زیادی در کنترل سرماخوردگی دارد.

اما بخور اسطوخودوس بی‌نظیر است؛ باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی بالایی دارد که ترشحات بینی را کاهش می‌دهد. برای این منظور، ۵ قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ بیافزایید و به مدت ۱۵ دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی‌تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی‌تان خفیف بود یک مرتبه پیش از خواب بخور اسطوخودوس دهید.

۵. شربت پیاز تهیه و میل کنید

اخیرا خواص پیاز و پیاز درمانی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. پیاز دارای خاصیت ضدعفونی‌کنندگی فوق‌العاده‌ای است. پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب سبب التیام گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد و به جلوگیری از وخیم شدن بیماری سرماخوردگی کمک می‌کند.

برای تهیه شربت پیاز، ۱۰۰ گرم پیاز را خرد کنید و در ۲۰ سی‌سی آب، به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. سپس محلول را صاف کرده و ۱ قاشق غذاخوری عسل به آن بیافزایید. دوباره محلول را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید مثل شربت غلیظ شود. روزانه ۲ تا ۶ قاشق چای‌خوری از این شربت را میل کنید.

۶. از اکالیپتوس کمک بگیرید

در یکی از پژوهش‌های اخیر، مشخص شده که اوکالیپتول که در گیاه اوکالیپتوس به میزان زیادی وجود دارد، نقش مؤثری را در جلوگیری از پیشرفت کردن سرماخوردگی ایفا می‌کند. این ماده به کاهش التهاب و تورم کمک کرده و باعث گشاد شدن نایچه‌ها در ریه‌ها و در نتیجه جریان بهتر هوا می‌شود. افرادی که سرما خورده‌اند، می‌توانند با مصرف ۲۰۰ میلی‌گرم اکالیپتول پیش از هر وعده‌ی غذایی، نشانه‌های بهبود این بیماری را تا ۲۲ درصد افزایش دهند.

۷. آویشن مصرف کنید

خواص آویشن برای سرماخوردگی بی‌نظیر است. این ماده حاوی مقادیری از فنول است و به این دلیل، یک ضدعفونی کننده مؤثر محسوب می‌شود که با بیماری‌های مجاری تنفسی مقابله می‌کند. این گیاه در درمان التهاب مجاری تنفسی و جلوگیری از سرماخوردگی بسیار مؤثر عمل می‌کند. دمنوش آویشن را روزانه سه بار، میل کنید.

۸. زنجبیل مصرف کنید

برای جلوگیری از سرماخوردگی زنجبیل مصرف کنید. محققان تایلندی کشف کرده‌اند که زنجبیل تازه از چسبیدن ویروس‌های مرکب تنفسی به سلول‌ها جلوگیری می‌کند و حتی باعث کاهش قابلیت تکثیر آن‌ها نیز می‌شود. برای پیشگیری از فعالیت‌ ویروس‌های سرماخوردگی در بدن، دمنوش زنجبیل میل کنید، یا تازه آن را درون غذاهای خود بریزید.

۹. مایعات، زیاد بنوشید

از فواید نوشیدن آب و دیگر مایعات غافل نشوید. بدن شما به سادگی می‌تواند دچار کم‌آبی شود (مخصوصاً اگر تب داشته باشید یا استفراغ کنید). نوشیدن ۸ لیوان مایعات به‌خصوص آب در طول روز، می‌تواند تأثیر زیادی در جلوگیری از وخیم شدن سرماخوردگی داشته باشد.

۱۰. بینی خود را شستشو دهید

سعی کنید در فصل‌های سرد سال، برای جلوگیری از سرماخوردگی، همواره در زمان خواب، بینی خود را با آب جوشیده و نمک شستشو دهید. البته آب نباید داغ باشد و مقدار نمک باید خیلی کم باشد. شما می‌توانید از محلول‌های موجود در بازار نیز بهره ببرید. این کار کمک می‌کند ذرات ویروسی را از مسیر هوایی خود پاکسازی کنید.

۱۱. عسل و آبلیمو میل کنید

عسل دارای خواص ضد باکتری و ضد میکروبی بالایی است. نوشیدن محلول عسل و آبلیمو می‌تواند گلودرد را کاهش دهد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عسل یک ماده مؤثر برای درمان خانگی سرفه است. اگر به دنبال یک دمنوش مناسب برای جلوگیری از سرماخوردگی هستید، به شما توصیه می‌کنیم مخلوط عسل، آبلیمو و آب گرم را امتحان کنید؛ زیرا عسل سرفه را از بین می‌برد و خوردن آن پیش از خواب، باعث می‌شود شما در شب راحت‌تر تنفس کنید و باعث درمان گلودرد می‌شود. همچنین آبلیمو سرشار از ویتامین c است که برای درمان سرماخوردگی لازم است.

۱۲. آدامس بجوید

تعدادی از پژوهشگران بر این باورند که زایلیتول، شیرین کننده موجود در آدامس، می‌تواند از آلوده شدن گوش‌ها و سینوس‌ها به ویروس‌های سرماخوردگی پیشگیری کند. از این رو، جویدن آدامس نیز نقش پر رنگی در پیشگیری از سرماخوردگی دارد.

۱۳. هوای محیط خانه را مرطوب نگه دارید

وجود رطوبت در محیط خانه، سبب می‌شود رشد ویروس آنفولانزا کاهش یابد؛ زیرا ویروس آنفولانزا در محیط گرم و خشک رشد می‌کند. از این رو بهتر است هوای منزل خود را مرطوب کنید. شما می‌توانید از دستگاه بخار یا یک کتری آب در حال جوش برای مرطوب کردن منزل خود کمک بگیرید. رطوبت موجود در هوا همچنین از گرفتگی بینی، پیشگیری می‌کند.

۱۴. به قرص‌ها اعتماد کنید

باید این نکته را به خاطر داشته باشید که قرص نخوردن همیشه کار خوبی نیست، باید بدانید که دست خالی نباید به جنگ ویروس‌ها بروید. داروهایی مانند قرص پاراستامول و قرص ایبوپروفن می‌تواند تب شما را کاهش دهد و در عین حال باعث شود شما کمتر آب بدن خود از دست دهید. به علاوه این داروها سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کنند و به این ترتیب بدن بهتر می‌تواند با بیماری بجنگد. شما می‌توانید یک قرص را در ساعت ۱۰ صبح و یک قرص دیگر را ۴ تا ۶ ساعت بعد بخورید. در کل برای جلوگیری از پیشرفت کردن سرماخوردگی، روزی ۳ عدد از این دارو‌ها را مصرف کنید.

۱۵. سیگار نکشید

از دیگر مواردی که برای جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی باید رعایت کنید، نکشیدن سیگار است. سیگار باعث افزایش احتمال جذب میکروب H۱N۱ که ویروس آنفولانزای خوکی است، می‌شود. به علاوه سیگار سیتم ایمنی را تضعیف کرده و احتمال پیشرفت سرماخوردگی را افزایش می‌دهد.

۱۶. دمنوش نعنا میل کنید

نعنا دارای خواص ضد میکروبی زیادی بوده و نوشیدن دمنوش نعنا در جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی بسیار مؤثر است.

۱۷. خواب منظم داشته باشید

داشتن خواب کافی و منظم، از اهمیت بالایی در جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی برخوردار است. هنگامی که احساس کسالت دارید، به خواب بیشتری نیاز دارید و وقتی خسته هستید، بدن‌تان نمی‌تواند به‌خوبی با میکرو‌ب‌ها و ویروس‌ها مبارزه کند. از این رو، پیشنهاد می‌شود که روزانه ۸ تا ۱۰ ساعت بخوابید.

۱۸. سوپ مرغ بخورید

در هنگام سرماخوردگی اشتهای شما به میزان زیادی کاهش می‌یابد. اما در این برهه زمانی بدنتان به انرژی بالایی نیاز دارد. شما باید به سیستم ایمنی بدن، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز را برسانید. باور کنید در این یک مورد خاص، باید به نصیحت‌های مادربزرگ‌تان گوش کنید و سوپ مرغ بخورید! پروتئین مرغ به تقویت شدن سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند؛ سیر و پیاز درون این سوپ نیز با میکروب‌ها مبارزه کرده و باعث می‌شود سلول‌های مرده و میکروب‌ها از بدن خارج شوند. از این‌رو، خوردن سوپ مرغ برای جلوگیری از مزمن شدن سرماخوردگی الزامی است.



منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرماخوردگی درمان سرماخوردگی زنجبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی

فرارو- آیا می‌توانید زمانی را به خاطر بیاورید که پیش از یک رویداد بزرگ زندگی استرس داشتید و پس از آن احساس کردید وزنه‌ای از روی دوش تان برداشته شده است؟ این فرآیند افزایش پاسخ به استرس و سپس احساس آرامش تکمیل "چرخه استرس" را نشان می‌دهد. برخی از استرس‌ها در زندگی روزمره اجتناب ناپذیر هستند. با این وجود، در استرس باقی ماندن ناسالم است. استرس مزمن باعث افزایش بیماری‌های مزمن از جمله بیماری قلبی و سکته مغزی و دیابت می‌شود هم چنین می‌تواند منجر به فرسودگی شغلی یا افسردگی شود.

به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن، ورزش، فعالیت‌های شناختی، خلاق، اجتماعی و خود آرامش بخش به ما کمک می‌کند استرس را به روش‌های سالم تری پردازش کنیم و چرخه استرس را تکمیل نماییم.

چرخه استرس چگونه به نظر می‌رسد؟

دانشمندان و محققان به "واکنش استرس" اشاره می‌کنند که اغلب بر واکنش‌های جنگ یا گریز تمرکز می‌کنند. عبارت "چرخه استرس" توسط متخصصان حوزه خودیاری متداول شده، اما از مبنای علمی نیز برخوردار است.

چرخه استرس پاسخ بدن ما به یک رویداد استرس زا است چه واقعی باشد چه درک شده چه فیزیکی و یا روانی ممکن است به دلیل تحت تعقیب قرار گرفتن توسط یک سگ شرور ایجاد شود یا به دلیل دغدغه شرکت در امتحانی در آینده یا به دنبال یک مکالمه دشوار.

 چرخه استرس سه مرحله دارد:

مرحله نخست درک تهدید است مرحله دوم پاسخ جنگ یا گریز است که توسط هورمون‌های استرس مان از جمله آدرنالین و کورتیزول هدایت می‌شود. مرحله سوم تسکین است از جمله تسکین فیزیولوژیکی و روانی این چرخه استرس را تکمیل می‌کند.

افراد مختلف بر اساس تجربیات زندگی و ژنتیک خود به استرس واکنش متفاوتی نشان می‌دهند. متاسفانه بسیاری از افراد استرس‌های متعدد و مداوم را خارج از کنترل خود تجربه می‌کنند از جمله بحران هزینه زندگی، رویداد‌های شدید آب و هوایی و خشونت خانگی. باقی ماندن در مرحله دوم (جنگ یا گریز) می‌تواند منجر به بروز استرس مزمن شود. استرس مزمن و کورتیزول بالا می‌تواند التهاب را افزایش دهد که به مغز و سایر اندام‌ها آسیب می‌رساند. زمانی که در وضعیت مزمن جنگ یا گریز گرفتار شده اید نمی‌توانید به شکلی واضح بیاندیشید و راحت‌تر از قبل حواس تان پرت می‌شود.

فعالیت‌هایی که باعث لذت موقت می‌شوند مانند خوردن غذا‌های ناسالم استراتژی‌های غیر مفیدی هستند که اثرات استرس را بر مغز و بدن مان کاهش نمی‌دهند. پیمایش در رسانه‌های اجتماعی نیز راه موثری برای تکمیل چرخه استرس نیست در واقع تاثیری عکس دارد و با افزایش پاسخ استرس همراه خواهد بود.

استرس و مغز

در مغز کورتیزول بالا مزمن می‌تواند هیپوکامپ را کوچک کند. این موضوع می‌تواند حافظه و ظرفیت فکر کردن و تمرکز فرد را مختل نماید. کورتیزول بالای مزمن هم چنین فعالیت در قشر جلوی مغز را کاهش می‌دهد، اما فعالیت در آمیگدال را افزایش خواهد داد. قشر جلوی مغز مسئول کنترل مرتبه بالاتر افکار، رفتار‌ها و احساسات ما می‌باشد و هدفمند و منطقی است. آمیگدال در واکنش‌های انعکاسی و احساسی نقش دارد. فعالیت بیش‌تر آمیگدال و فعالیت پایین‌تر قشر جلوی مغز توضیح می‌دهد که چرا زمانی که دچار استرس هستیم کم‌تر منطقی و بیش‌تر احساسی و واکنش پذیر هستیم. پنج نوع فعالیت وجود دارد که می‌تواند به مغز ما کمک کند چرخه استرس را تکمیل کند:

۱-ورزش

هنگامی که ما ورزش می‌کنیم کورتیزول در کوتاه مدت افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن کاهش سالم کورتیزول و آدرنالین رخ می‌دهد. ورزش هم چنین باعث افزایش اندورفین و سروتونین می‌شود که باعث بهبود خلق و خو خواهد شد. اندورفین‌ها باعث ایجاد احساس شادی می‌شود و دارای اثرات ضد التهابی است. هنگامی که ورزش می‌کنید جریان خون بیش‌تر به مغز و فعالیت بیش‌تر در قشر جلوی مغز وجود دارد. به همین دلیل است که اغلب پس از پیاده روی یا دویدن می‌توانید واضح‌تر فکر کنید. ورزش می‌تواند راهی مفید برای تسکین احساس استرس باشد. ورزش همچنین می‌تواند حجم هیپوکامپ را افزایش دهد. این امر با پردازش بهتر حافظه کوتاه مدت و بلند مدت و هم چنین کاهش استرس، افسردگی و اضطراب مرتبط است.

۲-فعالیت‌های شناختی؛ کاهش تفکر منفی

تفکر بیش از حد منفی می‌تواند پاسخ استرس را تحریک کرده یا گسترش دهد. تحقیقاتی صورت گرفته در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان داد که رابطه بین استرس و کورتیزول در افرادی که تفکر منفی بیش تری دارند قوی‌تر است. فعالیت بیش‌تر آمیگدال و تفکر منطقی کم‌تر در هنگام استرس می‌تواند منجر به تفکر تحریف شده مانند تمرکز بر روی نکات منفی و تفکر سفت و سخت "سیاه و سفید" شود.

فعالیت‌هایی برای کاهش تفکر منفی و ترویج رویکرد واقع گرایانه‌تر می‌تواند پاسخ استرس را کاهش دهد. در محیط‌های بالینی معمولا به این موضوع درمان رفتاری – شناختی می‌گویند. در خانه این کار می‌تواند از طریق یادداشت برداری یا نوشتن نگرانی‌ها صورت گیرد. این کار بخش‌های منطقی مغزمان را درگیر می‌سازد و به ما کمک می‌کند واقع بینانه‌تر فکر کنیم. یافتن شواهدی برای به چالش کشیدن افکار منفی برای مثال با افکاری، چون "من برای امتحان به خوبی آماده شده ام بنابراین می‌توانم بهترین کار را انجام دهم" می‌تواند به تکمیل چرخه استرس کمک کند.

۳-خلاقیت؛ راهی برای خروج از مرحله جنگ یا گریز

فعالیت‌های خلاقانه می‌تواند هنر، صنایع دستی، باغبانی، آشپزی یا فعالیت‌های دیگر مانند انجام پازل، شعبده بازی، موسیقی، تئاتر، رقصیدن یا صرفا جذب کار لذتبخش را شامل شود. چنین فعالیت‌هایی باعث افزایش فعالیت قشر جلوی مغز و افزایش جریان و تمرکز می‌شوند. چنین فعالیتی‌هایی سطح استرس بالای نورآدرنالین - آدرنالین مغز را کاهش می‌دهد. وقتی اینگونه متمرکز هستید مغز فقط اطلاعات مربوط به کار را پردازش می‌کند و اطلاعات غیر مرتبط از جمله استرس را نادیده می‌گیرد.

۴- اجتماعی شدن و ترشح هورمون‌های احساس خوب

صحبت با شخص دیگر، محبت فیزیکی با یک فرد (انسان) یا حیوان خانگی و خندیدن همگی می‌توانند باعث افزایش ترشح هورمون اُکسی توسین شوند که یک پیام رسان شیمیایی در مغز است که پیوند اجتماعی را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود ما احساس ارتباط و امنیت کنیم.

خندیدن هم چنین یک فعالیت اجتماعی است که بخش‌هایی از سیستم لیمبیک را فعال می‌کند بخشی از مغز که در واکنش‌های احساسی و رفتاری نقش دارد و باعث افزایش اندورفین و سروتونین می‌شود و خلق و خوی ما را بهبود می‌بخشد.

۵-خود تسکین دهندگی

تمرینات تنفسی و مدیتیشن سیستم عصبی پاراسمپاتیک را از طریق اعصاب واگ تحریک می‌کند که پاسخ‌های استرس ما را آرام می‌کند تا بتوانیم "تنظیم مجدد" را انجام کنیم و کورتیزول را کاهش می‌دهد. یک گریه خوب نیز می‌تواند با رهاسازی انرژی استرس و افزایش اکسی توسین و اندورفین کمک کننده باشد. اشک‌های احساسی هم چنین کورتیزول و هورمون پرولاکتین را از بدن خارج می‌سازند. نتایج پژوهش‌های پیشین نشان داده اند که کورتیزول و پرولاکتین با افسردگی، اضطراب و خصومت مرتبط است. چه تماشای فیلمی کمدی یا غمگین باشد چه ورزش کردن، روزنامه نگاری یا باغبانی یا تلاش برای حل کردن یک پازل یافته‌های علمی نشان می‌دهند که چرا باید چرخه استرس را تکمیل کنید. انجام حداقل یک فعالیت مثبت در هر روز هم چنین می‌تواند سطح استرس اولیه ما را کاهش دهد و برای سلامت روان و تندرستی مفید خواهند بود. نکته مهم آن است که استرس مزمن و فرسودگی شغلی نیز می‌تواند نشان دهنده نیاز به تغییر از جمله تغیر محل کار باشد. با این وجود، همه شرایط استرس زا را نمی‌توان به راحتی تغییر داد.

دیگر خبرها

  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • تنها راه برای جلوگیری از درگیری در فلسطین اشغالی، تقسیم اراضی است
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • دهن‌کجی نتانیاهو به احکام دادگاه لاهه/ تأثیری ندارد
  • پرسپولیسی‌ها سکو را با اراکی‌ها شریک شدند
  • دلیل غیبت سعید صادقی برابر آلومینیوم
  • چند بار باید دستان خود را بشوئید؟