Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@15:34:15 GMT

منتظری: دیروز ۵ قاضی فاسد را بیرون کردیم

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۳۵۷۰

منتظری: دیروز ۵ قاضی فاسد را بیرون کردیم

خبرگزاری ایسنا: محمدجعفر منتظری امروز در مراسم تکریم و معارفه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در محل مجتمع قضایی دادگاه انقلاب مشهد با بیان ۱۰ توصیه برای دادستان مرکز استان، گفت: اول مردم‌داری و تکریم ارباب‌رجوع است. همه ما در خدمت مردم هستیم، وظیفه داریم خالصانه در خدمت مردم باشیم و آن‌ها را تکریم کنیم ولو اینکه فرد متهم و جانی باشد، در چارچوب قانون با او برخورد می‌کنیم، اما به عنوان یک انسان حق کرامت دارد چه رسد به شکات.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادستان کل کشور افزود: دوم نظارت مستمر و مدیریت شده بر دادسرای مرکز استان و دادسرا‌های سراسر استان است. دادستان مرکز استان به موجب قانون بر همه دادسرا‌ها وظیفه نظارت مدیریت شده دارد. نظارت مدیریت شده غیر از این است که به شعبه سر بزنند، نظارت مدیریت شده باید بر زیرمجموعه باشد. علاوه بر این به موحب قانون، دادستان ریاست بر ضابطین را نیز برعهده دارد، چه انتظامی و چه اطلاعاتی و امنیتی. حوزه انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی باید تحت ریاست دادستان کار کنند که این بسیار مهم است. بالا بردن دانش حقوقی کلانتری‌ها مورد تاکید رئیس قوه قضاییه بوده که در حال بررسی آن هستیم.

بخش زیادی از مشکلات زندان‌ها به اعتبارات و امکانات برمی‌گردد

وی بیان کرد: سوم اهتمام لازم برای صیانت از حقوق عامه و حضور در صحنه است. بسیاری از مسئولیت‌ها متوجه دستگاه‌های دیگر بوده، اما دستگاه قضا مخصوصا دادستان به دلیل حقوق عامه باید ورود پیدا کند. دو، سه سالی بوده که حقوق عامه در دادستانی کل و سراسر کشور مورد توجه قرار گرفته است. چهارم نظارت بر زندان و زندانیان است. در خصوص زندان مشکلات فراوانی داریم که تلاش مضاعفی می‌طلبد تا بخشی از مشکلات را در حوزه زندان برطرف کنند. بخش قابل توجهی از مشکلات زندان به اعتبارات، بودجه و امکانات برمی‌گردد.

منتظری ادامه داد: مورد پنجم جلوگیری از بازداشت‌های غیر ضروری و مدیریت صحیح در صدور قرارداد‌ها بوده که سیاست راهبردی قوه‌قضاییه است. برای ما پذیرفته شده نیست، حتی یک مورد بازداشت فوری که ضرورت ندارد و به موجب قانون الزامی نیست، اتفاق بیفتد. ششم تلاش برای حل و فصل صلح‌گونه دعاوی است. ما تلاش می‌کنیم تا در حوزه شورا‌های حل اختلاف روی مسائل صلح و سازش متمرکز شود که این جزو سیاست‌های کاری است. دادستان‌ها باید در دادسرا‌ها نیز تلاش کنند تا دعاوی را با صلح و سازش به اتمام برسانیم که به نفع مردم و دستگاه‌ها بوده و بار دستگاه قضایی را کاهش می‌دهد.

آمار ما در سرقت نگران کننده است

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: مورد هفتم تلاش برای حل مشکلات مراکز تولید و بنگاه‌های اقتصادی بوده که جزو وظایف دادستان‌ها است. هشتم اهتمام لازم برای ایجاد و تامین امنیت همه‌جانبه مردم در حوزه‌های مختلف از جمله برخورد جدی با سرقت است. امروز آمار ما در سرقت نگران‌کننده بوده و نباید چنین آماری را داشته باشیم.

وی اضافه کرد: دلایل روشن است، بخشی که مربوط به دستگاه قضایی بوده، نباید در برخورد با مساله سرقت و سارقین کوتاه آمد. آن‌ها امنیت مردم را مورد هدف قرار دادند و مردم در خیابان امنیت ندارند، سرقت از مغازه و منزل که به جای خود. امروز شاهدیم در خیابان در ملا عام سارقین به خود اجازه می‌دهند اینگونه امنیت مردم را مورد هدف قرار دهند. در آیین‌نامه و بخشنامه عفو تاکید داریم که سارقین نباید مورد توجه و مشمول عفو قرار گیرند. مجازات آن‌ها باید متناسب باشد. نهم تلاش برای بازاجتماعی کردن زندانیان با بهره‌گیری از روحانیون است که زندانی بازاجتماعی شده و بعد از بازگشت به جامعه، دیگر مرتکب جرم مجدد نشود.

دستگاه قضا باید در اولویت مبارزه با فساد باشد

منتظری گفت: مورد دهم این است که به امور معنوی و اخلاقیات نیز بپردازیم. دستگاه قضایی بیشتر از سایر دستگاه‌ها نیازمند این است که در مبارزه با فساد جدی ورود بیایبد. این موضوع تعارف و خط قرمزی نمی‌شناسد، اما درون دستگاه باید در اولویت اول باشد. اگر می‌خواهیم با جرم و مجرم برخورد کنیم و آلودگی‌ها را از جامعه بزداییم، لازمه آن مبرا بودن دستگاه خودمان از آلودگی‌ها است.

دادستان کل کشور با اشاره به اینکه دستگاه قضا مصمم به برخورد با مفسدان در درون و بیرون دستگاه بوده و با کسی در سمتی تعارف نداریم، تصریح کرد: روز گذشته در محکمه عالی، ۵ قاضی فاسد را از دستگاه قضا جدا کردیم. نباید دستگاه قضایی با حضور اندک افراد فاسد چهره نورانی قضات را مخدوش کند و چند نفر فاسد در حوزه قضا یا ادرای بخواهند بدنه توانمند دستگاه را بد نشان دهند. باید بدون اغماض و گذشت نسبت به فساد اخلاقی، مالی و ارتباطی برخورد شود. اگر ما با عناصر زیرمجموعه خود برخورد جدی کردیم، می‌توانیم به سایر دستگاه‌ها نیز تعرض کرده و برخورد جدی کنیم.

وی بیان کرد: بیش از ۱۱ هزار قاضی داریم که اکثریت قضات با سلامت نفس با تمام مشکلات کاری با پاکیزگی و پاکدامنی زندگی و کار می‌کنند، تعداد اندکی باعث بدنامی می‌شوند که نباید اجازه جولان دادن به آن‌ها داد. تاکید ما این است که کانون وکلا و کارشناسان که دو بازو و بال دستگاه قضا هستند، پاکسازی شوند.

منتظری خاطرنشان کرد: اگر وکیل ناپاک شد، دستگاه قضا را ناپاک می‌کند و اگر قاضی ناپاک شد، وکلای ناپاک را به کار می‌گیرد. دستگاه قضا، وکلا و کارشناسان باید پاکسازی شوند. در دستگاه قضا این تصمیم جدی را داریم و مورد تاکید مقام معظم رهبری و ریاست قوه قضاییه نیز بوده که رئیس قوه قضاییه مکرر بحث مبارزه با فساد را در درون و بیرون دستگاه مورد تاکید قرار دادند، مسئولان عالی دستگاه قضا و بدنه نیز مصمم هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تشکر از زحمات غلامعلی صادقی، دادستان سابق مرکز استان خراسان رضوی و رئیس کل فعلی دادگستری استان، اظهار کرد: قبل از حضور استاندار خراسان رضوی با رصدی که انجام می‌دادیم، آقای رزم‌حسینی را فردی لایق، خدمتگزار و جهادگر در عرصه اقتصاد معرفی کردند. امیدوارم با مدیریت استاندار در حوزه خراسان رضوی، در همه عرصه‌ها از جمله در حوزه اقتصاد و مسایل دیگری که زیرمجموعه دستگاه اجرایی است، شاهد تحولی باشند.

وی بیان کرد: انتظار ما از آقای دررودی، دادستان مرکز استان این است که در ادامه خدمات و تلاش‌های آقای صادقی، دادستان سابق را ادامه دهند و دستاورد‌های جدید و ابتکارات جدیدتر با همکاری همه افرادی که در دادگستری مشغول خدمت هستند، داشته باشند. امیدوارم بتوانند در مقطع زمانی که این مسئولیت را دارند از خود نام نیک به جا بگذارند.

منتظری با بیان اینکه این پست‌ها به سرعت می‌گذرد و برای هیچ کدام از ما بقا ندارد، عنوان کرد: اگر این پست‌ها دوام داشت، به من و شما نمی‌رسید. باید از این فرصت خالصانه استفاده کنیم، زمانی که خداوند هم می‌بیند بنده‌اش خالصانه در خدمت مردم و برای ادای وظیفه و تکلیف پا به میدان گذاشته، او را یاری می‌کند.

دادستان کل کشور با اشاره به اینکه ما امروز در جبهه‌های مختلف در حال نبرد و جنگ با دشمن، جنگ اقتصادی، فرهنگی و نفوذ هستیم، تصریح کرد: استکبار جهانی به دلیل ضربه‌های کاری که از نظام مقدس جمهوری اسلامی دیده، با همه توان به جنگ آمده و همه ما امروز باید بدانیم که در میدان جنگ هستیم. اگر در طول هشت سال دفاع مقدس رزمندگان ما در جبهه‌ها مشغول نبرد با صدامیان بودند، امروز همه ملت در میدان جنگ اقتصادی، فرهنگی و نفوذ دشمن هستند، باید تلاش کنیم تا از این جنگ نیز همانند دفاع مقدس پیروزمندانه و سرافرازانه بیرون بیاییم.

وی افزود: این جنگ تلفات و هزینه دارد، در جنگ نظامی در دوران دفاع مقدس نیز شهید و جانباز دادیم، هزینه کردیم، شهر‌های ما ویران و زیرساخت‌های کشور توسط دشمن به نابودی کشیده شد، اما خروجی جنگ برای کشور افتخار بود، هم پیروزمندانه از میدان دفاع مقدس بیرون آمدیم و هم دستاورد‌های ارزنده‌ای به دست آوردیم که امروز شاهدش هستیم. یک روز برای سیم خاردار نیازمند بودیم و بچه‌های بسیجی ما در سنگر‌ها با تور‌های از کار افتاده سیم خاردار درست می‌کردند، از اولیات جنگ محروم بودیم و دشمن ما را تحریم کرده بود.

دشمن در برابر پیشرفت‌های ایران عاجز مانده است

منتظری بیان کرد: امروز نظام جمهوری به برکت رهبری‌های داعیانه فرماندهی معظم کل قوا، تلاش جهادگران و حضور جوانان پرتوان در صحنه‌های مختلف علمی، دانشگاهی و صنعتی دنیا را به تحیر واداشته است. پیشرفت‌های علمی، نظامی، موشکی و پیشرفت‌هایی که ملت در عرصه‌های مختلف داشته در حدی است که دشمن در برابر آن عاجز مانده است. با توجه به مجموعه اطلاعات و رصد‌هایی که داریم، در سه عرصه باید مراقب باشیم و جهادگونه تلاش کنیم که یکی از این مسایل، اقتصادی است. امروز در کشور همه ما مسئول هستیم که در حوزه اقتصادی تلاش کنیم.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: در ابتدا دستگاه قضایی مسئولیت و وظیفه‌ای ندارد، اما از روزی که مقام معظم رهبری، شورای عالی اقتصاد را تشکیل دادند و تاکید فرمودند هر کجا گرهی در مسایل اقتصادی وجود دارد سران سه قوه این گره را بگشایند و اگر نیازی به حمایت من بود ورود پیدا می‌کنم، بهانه را از دست همه گرفتند. حوزه اقتصاد کشور هیچ بهانه‌ای ندارد که بگوید به دلیل مشکلات حقوقی، قضایی و یا اجرایی کار ما گیر است.

وی ادامه داد: مشکلات اجرایی را خود دستگاه‌ها باید حل و فصل کنند. برداشتن موانع ایجاد شده توسط بروکراسی‌های اداری، پیچ و خم‌ها، قوانین و مقررات دست و پاگیر و بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های مانع پیشرفت، به عهده خود دستگاه‌های اجرایی است که در این عرصه کندی کار می‌بینیم. انتظار ما از مسئولان دستگاه اجرایی این است که در این عرصه جهادگونه عمل کنند. کار، عادی نیست، همان‌طور که در جنگ نظامی نمی‌توانستیم با زندگی عادی جنگ را مدیریت کنیم، امروز نیز برای جنگ اقتصادی و برداشتن معضلات اقتصادی با روش مدیریت عادی نمی‌توانیم پیروزمندانه حرکت نماییم، به تلاش جهادگونه در حوزه اجرا نیاز است.

هیچ دستگاه اقتصادی نباید به خاطر مشکلات حقوقی تعطیل باشد

منتظری با اشاره به اینکه در بخش قضایی مقام معظم رهبری تاکیده کرده و رئیس قوه قضاییه اصرار کردند، ما نیز موظفیم در راستای رونق اقتصادی و رفع مشکلات اقتصادی کشور، آنچه را در توان داریم در کنار مسئولان اجرایی به کار بگیریم، تصریح کرد: ما مکرر بیان کرده و در عمل ثابت کردیم که افراد در دستگاه قضایی باید در کنار مسئولان اجرایی تلاش کنند تا هر مشکل حقوقی و قضایی که دستگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و کارخانه‌ها دارند، برطرف شود، هیچ دستگاه اقتصادی، کارخانه و مرکز تولیدی نباید به خاطر مشکلات حقوقی و قضایی تعطیل بوده یا کندی کار داشته باشد.

دادستان کل کشور اضافه کرد: دادستان‌ها و روسای دادگستری‌ها باید مشکلات حقوقی آن‌ها را برطرف کنند، البته حقوق افراد و شکایت‌کنندگان باید لحاظ شود، اما نباید کار به خاطر پرونده قضایی یا مشکل حقوقی معطل شود. در جلسات با کارآفرینان و بنگاه‌های اقتصادی بر این مساله تاکید کردیم. دادستان استان و رئیس دادگستری نیز در این حوزه تلاش خواهند کرد. دادستان وظایف و مسئولیت‌های زیادی دارد و انتظار من این است که در این حوزه تلاش کنند.

وی با بیان اینکه دادستان قاضی نشسته نیست، بلکه قاضی ایستاده است، عنوان کرد: دادستان باید در حوزه کاری خود حضور جدی داشته باشد. شب و روز و ساعت کار برای دادستان معنا ندارد، ۲۴ ساعت باید در خدمت شهروندان باشد. وظایف و مسئولیت‌های گسترده و گوناگون دادستان متوجه بقیه نیست، دادستان به عنوان مدعی عموم وظیفه و مسئولیت زیادی دارد که باید با ابزار‌های کاری تلاش کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: منتظری دستگاه قضا دادستان کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۳۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران اجتناب داشته باشد

رئیس قوه قضاییه در مراسم تحلیف قضات جدیدالورود دستگاه قضایی گفت: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب و اِحتراز داشته باشد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزار یتسنیم و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در مراسم تحلیف قضات جدیدالورود دستگاه قضایی، ضمن اشاره به جایگاه رفیع قضات در جامعه، اظهار کرد: گرانبهاترین و ارزشمندترین سرمایه ما در قوه قضاییه، قضات و کارکنان هستند؛ اگر خدای‌ناکرده به این سرمایه خدشه‌ای وارد شود، با تجویز و تجهیز بالاترین و بهترین ابزار و امکانات نیز تحقق کامل و جامع قضای اسلامی میسر نخواهد بود.

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: ما در قوه قضاییه موظفیم به «حکم به حق»، «حکم به عدل و قسط» و «حکم به ما اَنزَل الله».اگر غیر از این باشد، در ردیف کافران یا ظالمان هستیم و اگر منطبق با این باشد، در مرتبه عمل به کارِ خداوند و انبیاء هستیم؛ در اینجا مرز خیلی دقیقی وجود دارد؛ فی‌المثل، قاضی ما باید حکم کند میان شاکی و مشتکی‌عنه؛ یعنی کسانی که نسبت به عملشان علم دارند، اما قاضی ما در مقام قضاوت نسبت به اعمال آن‌ها علم ندارد؛ اینجا کار آسان نیست؛ چه کنیم که در این منصب، از مجرای عدل خارج نشویم و به قسط حکم کنیم؟ گاهی نیز فرد شاکی و یا تظلم‌خواه ممکن است فردی باشد که در جهات مختلف زندگی‌اش، اهل لغزش و مشکل است، آیا در اینجا ما حق داریم که مِن‌غیرِحق در خصوص او حکم کنیم؟

قاضی‌القضات تاکید کرد: برای قضاوت در مدار حق و عدل و قسط و مااَنزَل‌الله، باید ابتدا به خودمان و نفس‌مان مسلط باشیم؛ اگر خدای‌ناکرده تابعِ هوا‌های نفسانی شدیم و یا تحت نفوذ دیگران قرار گرفتیم، در آن‌صورت، برای ما که در منصب خطیر قضاوت هستیم، چالش‌های عدیده‌ای ایجاد می‌شود.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: ما در دستگاه قضایی و به‌طور ویژه در معاونت منابع انسانی دستگاه قضا، باید بستر‌های رشد و تعالی قضات در همه عرصه‌ها و ابعاد، اعم از ابعاد معنوی و مادی و علمی را فراهم آوریم و به گونه‌ای تمهید مقدمات کنیم که قاضی ما از آسیب‌هایی که ممکن است دامن‌گیر او شود، مصون بماند.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: بدون‌تردید دام‌های شیطان و شیطان‌صفتان و توطئه‌چینی افرادِ ظالم و جائر و مُتجاسر برای شخصِ عهده‌دارِ منصب قضاوت که هدفش اقامه قسط و عدل و احیای حق و استیفای حقوق مردم و مظلومان است، بیشتر و گسترده‌تر است؛ به همین جهت، خودِ شما که عهده‌دارِ منصب قضاوت خواهید شد، باید از جهات مختلف بسیار مراقبت و مواظبت کنید و اگر خدای‌ناکرده گامی را به خطا برداشتید، بلافاصله جبران‌ مافات کنید و اجازه ندهید که در دَرّه فروغلتید. ما نیز موظف و مکلّف به صیانت و حفاظت از شما هستیم؛ صیانت و حفاظتی که با هدف جلوگیری از لغزش شما می‌باشد، نه مچ‌گیری.

قاضی‌القضات بیان کرد: خودِ شما که عهده‌دارِ منصب قضاوت می‌شوید باید در حوزه امور صیانتی، ذکاوت و هوشیاری بالایی از خود نشان دهید؛ ممکن است در مکانی که دعوت می‌شوید و یا امتیازی که از سوی فردی به شما تعلق می‌گیرد، دامی پهن باشد و فردِ دعوت‌کننده یا امتیاز دهنده، نه در زمان حال، بلکه فی‌المثل دو الی سه سال بعد، بواسطه آن دعوت و آن امتیاز، از شما توقعی را داشته باشد؛ توجه کنید که اموری ممکن است برای دیگران مُباح باشد، اما برای ما نه. در حوزه فعالیت در فضای مجازی نیز باید به شدت مراقبت کرد.

رئیس عدلیه در ادامه اظهار کرد: معاونت منابع انسانی قوه قضاییه با همکاری سایر بخش‌های ذی‌صلاح در دستگاه قضا باید به‌گونه‌ای اتخاذ تدبیر و تمهید مقدمات کند که کرامت و عزت قاضی ما که گرانبهاترین سرمایه دستگاه قضایی است، تحت هیچ شرایطی مخدوش و مَلکوک نشود؛ اگر ما در قوه قضاییه کرامت قاضیِ خود را حفظ نکنیم، چگونه توقع کنیم که دیگران از بیرون، این کرامت را پاس بدارند.

قاضی‌القضات افزود: پس از صیانت از قاضی و تلاش برای حفظ کرامت او، تمام تمرکز ما باید معطوف بر این باشد که قاضی و کارمند ما کمترین دغدغه را نسبت به پیشبرد امور زندگی خود نداشته باشد. در مرحله بعد باید متمرکز بر ارائه آموزش‌های به‌روز به قضات و کارکنان باشیم؛ بدون‌ تردید قاضی ما علاوه بر تسلط و اشراف به مبانی و اصول کار قضاوت و قوانین این حوزه، باید نسبت به سایر دانش‌ها و علومی که به نحوی از انحاء مرتبط با حیطه کاری‌اش می‌باشد، آشنایی و شناخت داشته باشد، تا بتواند آرای متقن صادر کند. شمانیز که عهده‌دارِ منصب قضاوت خواهید شد همت کنید و پیوسته بر سطح دانش و معلومات خود بیفزایید و مباحث و مقولاتی را که نمی‌دانید، سؤال کنید و از سؤال کردن نهراسید.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه بیان کرد: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحبنظران و اهل فن، اجتناب و اِحتراز داشته باشد؛ مشورت کردن منافاتی با استقلال قاضی ندارد؛ گاهی برداشت‌های متفاوتی از یک قانون یا مقرره وجود دارد؛ گاهی در تشخیص موضوع و تطبیق مصادیق اختلاف‌نظر وجود دارد؛ لذا یک قاضی به منظور رفع شبهات و برای صدور آرای متقن و نزدیک به حق، باید مشورت کند و در نهایت تصمیم مقتضی را خود اتخاذ کند.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: قاضی علاوه بر علم، باید به حِلم و بردباری نیز مجهز باشد و با سعه‌صدر با اصحاب پرونده و طرفین دعوی مواجه شود؛ این احتمال بسیار وجود دارد که فردی که در مقابل قاضی می‌ایستد، درصدد وارونه‌نمایی حقیقت و واقعیت باشد؛ در اینجا چنانچه قاضی، تَعجیل داشته باشد و از سعه‌ صدر بهره‌مند نباشد، آنگاه کشف حقیقت برای او دشوار می‌شود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: گاهی فردی در محضر دادگاه در مقابل قاضی می‌ایستد که از سواد حقوقی برخوردار نیست و وسع مالی برای گرفتن وکیل نیز ندارد، لذا نمی‌تواند مافی‌الضمیر و منظور و مطلب خود را به قاضی عرضه کند؛ در اینجا شاید لازم باشد که قاضی وقت بیشتری را به آن فرد اختصاص دهد؛ البته این یک اصل است که فرد نباید در دادگاه از چهارچوب موضوع پرونده خارج شود. گاهی نیز فردی که به علم حقوق آشنا نیست و وکیل نیز ندارد و یا وکیلش به وظیفه‌اش عمل نکرده، مکتوبی را که قواعد حقوقی در آن رعایت نشده به قاضی ارائه می‌دهد، در اینجا اگر قاضی به مردود کردن آن مکتوب و دست‌نوشته‌ی غیرحقوقی مباردت ورزد، شاید نارضایتی در آن فرد ایجاد شود و یا خدای‌ناکرده حقی تضییع شود.

رئیس عدلیه گفت: ممکن است شما که در آستانه ورود به منصب قضاوت هستید، پیش خود بگویید که این سخنان رئیس قوه قضاییه، توصیه‌هایی پیش پا افتاده است؛ اما توجه داشته باشید که من به استنادِ تجربه بیش از 40 ساله خود در قوه قضاییه به شما می‌گویم که ما از همین موضوعات که ممکن است پیش‌پاافتاده تلقی شوند بعضاً لطمه‌ها خورده‌ایم.

قاضی‌القضات در ادامه اظهار کرد: قضات ما اگر بخواهند به عدل عمل کنند باید در چهارچوب قانون، اتخاذ تصمیم و تدبیر و رأی کنند؛ وقتی رأی ما مستند قانونی دارد، به معنای آن است که ما در صدور حکم و رأی خود حجت داریم.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، الفت؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه طی سخنانی گفت: امروز و در این مراسم، 325 نفر از قضات جدیدالورود دستگاه قضایی شامل 200 فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های سراسر کشور و 125 نفر از حوزه‌های علمیه استان‌های قم، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و اصفهان، برای شروع به کار خود در عدلیه، سوگند یاد می‌کنند. همچنین 11 تن از خواهران نیز که دوره‌های آموزشی و کارورزی را طی کرده‌اند، از امروز کار خود را در دستگاه قضایی آغاز خواهند کرد.

الفت افزود: تعداد قابل توجهی از این 325 قاضی جدید‌الورود به دستگاه قضایی، رتبه‌های یک رقمی و دو رقمی کنکور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بودند و سه نفر از آن‌ها نیز حافظ کل قرآن کریم هستند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از قضاتی که امروز سوگند یاد کردند، بین 3 تا 15 جزء از قرآن کریم را حفظ هستند، عنوان کرد: تلاش می‌کنیم نهضت حفظ قرآن کریم را در قوه قضاییه با قوت به پیش ببریم.

وی عنوان کرد: در حالی که طی سال‌های 1400 و 1401 تعداد جذب قضات در دستگاه قضا در هر سال بین 350 تا 400 نفر بود، به واسطه حمایت‌ها و پشتیبانی‌های رئیس قوه قضاییه، بیش از هزار و 80 قاضی طی سال 1402 جذب عدلیه شدند.

وی در ادامه، از مسئولان دانشگاه علوم قضایی و مجتمع فقه و قضای قم به واسطه همکاری‌های تنگاتنگ و ویژه با معاونت منابع انسانی قوه قضاییه قدردانی کرد و گفت: امروز به فضل الهی ارتباط خوبی میان معاونت منابع انسانی قوه قضاییه با مراکز علمی کشور شکل گرفته و ما تلاش می‌کنیم از این ارتباط و تعامل به وجود آمده، نهایت بهره‌برداری را انجام دهیم.

الفت با اشاره به اتخاذ روش‌های جدید در زمینه گزینش قضات گفت: معاونت منابع انسانی قوه قضاییه سعی می‌کند امور مربوط به گزینش خود را با بهره‌گیری از محققینی که دارای اطلاعات به‌روزی هستند و مصاحبه‌گرانی که نسب به سیاست‌های عمومی قوه قضاییه اشراف و آگاهی لازم را دارند، انجام دهد؛ اساتید و گزینش‌کنندگان ما از مقامات عالی و فرهیخته قوه قضاییه هستند که عموماً سابقه بیش از 30 سال خدمت در دستگاه قضایی را دارند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه همچنین در این مراسم به طرح مطالبی در رابطه با موضوع نقل و انتقال قضات پرداخت.

اژه‌ای: حفظ حرمت مراکز آموزشی و فعالان آن ضروری است

در بخش پایانی این مراسم، آیین تحلیف و ادای سوگند قضات جدید‌الورود دستگاه قضایی برگزار شد و تعدادی از نفرات برتر توسط رئیس قوه قضاییه مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیران شهری استان البرز مراقب ترک‌فعل‌ها باشند
  • اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران احتراز داشته باشد
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران اجتناب داشته باشد
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • اظهارات عجیب تتلو در دادگاه پایانی ؛ برای مشروبات الکلی جایگزین گیاهی معرفی کردم !
  • اعلام ختم رسیدگی به پرونده امیرحسین مقصودلو/ تتلو: اشتباهم را می‌پذیرم + عکس
  • آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات «تتلو» برگزار شد
  • آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو برگزار شد/ تتلو: اشتباه کردم، هیچ دفاعی ندارم
  • تتلو: اشتباه کردم، هیچ دفاعی ندارم/به دنبال معرفی جایگزین گیاهی برای مواد مخدر بودم!
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!