Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@20:43:15 GMT

جزییات کشف میدان گازی جدید

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۵۴۹۷

معاون توسعه شرکت ملی نفت از کشف میدان گازی جدید با ذخیره گاز درجای ١٩ هزار میلیارد فوت مکعب در جنوب استان فارس خبر داد. ناطقان: امروز در مراسمی قرارداد‌های دو طرح اکتشافی «پانیذ» و «باشت» در وزارت  نفت امضا  شد و  مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه این نشست از کشف جدید میدان گازی در استان فارس خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 این میدان گازی جدید با نام ارم نام‌گذاری شد و به حجم ذخایر درجای گاز کشور افزوده است.

سید صالح هندی مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران درحاشیه مراسم امضا قراردهای برداشت و پردازش داده‌های لرزه‌نگاری برای پروژه‌های و باشت که بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های فعال داخلی برگزار شد اظهار کرد: بخش اکتشاف در ماموریت زاتی خود باید با توجهی به بودن یا نبودن هیدروکربن‌ها داشته باشد تا برای سایر بخش‌های فعال در حوزه نفت و گاز تعیین تکلیف کند؛ پایه ترین اطلاعات مورد نیاز ما با بحث ژئوفیزیک مرتبط است بنابراین لرزه‌نگاری‌های ۲ بعدی و ۳ بعدی باید در سراسر کشور برقرار شود.

او بیان کرد: ۱۴ پروژه اکتشافی برای کل کشور در نظر گرفته شده است که تا به امروز ۷ قرارداد از بین آن‌ها تعیین تکلیف شده است؛ مجموع این قراردادها ارزشی به مبلغ دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان داشت همچنین طرح‌های در نظر گرفته شده پراکندگی خوبی در کل کشور دارند و حتی در محل‌هایی که تا به حال نیرو‌های اکتشافی ورود نکرده است به حوزه‌های رسوبی و زیر حوزه‌های رسوبی خواهیم پرداخت.

هندی با تاکید بر تعداد بالای قرارداد‌ها در تاریخ فعالیت شرکت ملی نفت ایران گفت: امضا این قراردادها نشان می‌دهد علی رغم تمام مشکلاتی که برای صنعت نفت وجود دارد؛ دشمنان می‌توانند شاهد باشند که صنعت نفت زنده و پویا فعالیت می‌کند برنامه ریزی روی دیتا‌ها و اطلاعات لرزه‌نگرای یک برنامه‌ریزی بلند مدت است و نشان از سرزندگی حوزه نفت ما دارد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: ما به استقبال تحریم و قطع ارباط با دنیا نمی‌رویم؛ ایران کشوری اهل تعامل است اما نمی‌توان انتظار داشت در مقابل تحریم‌ها دست تسلیم بالا بگیریم.

این عملیات‌ها و مدیریت اکتشاف در بخش‌های مختلف انجام می‌شود؛ تلاش کردیم تا مطالعه مشترک با شرکت‌های ایرانی انجام شود. تا زمانی که ارتباطات ما به طور مناسبی برقرار شود از شرکت‌های داخلی انتظار داریم منابع خود را تجهیز کدره و با ما همراهی کنند.

عایدی ۴۰ میلیارد دلاری برای کشور رقم خورد

در ادامه مراسم رضا دهقان معاون مدیر عامل شرکت نفت بیان کرد: کشور ما یکی از بزرگترین میادین گازی و نفتی جهان را دارد و خوشبختانه امروز در زمینه اکتشاف هم به خودکفایی خوبی دست پیدا کرده‌ایم؛ میدان گازی جدید در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شیراز، ۶۰ کیلومتری شمال عسلویه و ۲۵ کیلومتری جنوب باختری شهرستان خنج قرار دارد و از اثبات یکپارچه بودن دو تاقدیس، دنگ و باغون که در سازند‌های گنگان و دالان بالایی با یکدیگر مرتبط بوده و مخزن گازی یکپارچه‌ای به طول ۵۰ کیلومتر و پهنای متوسط پنج کیلومتر را به وجود آورده، تشکیل شده است.

معاون امور توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت تصریح کرد: پس از چندین سال تلاش‌های مجدانه کارشناسان مدیریت اکتشاف، احتمال وجود ذخایر غنی هیدروکربوری در ناحیه ارم مورد تایید واقع شده و به منظور شناخت دقیق‌تر و ارزیابی‌های فنی پروژه‌های لرزه‌نگاری، ثقل و مغناطیس‌سنجی در ناحیه اجرا و در نهایت اقدام به علامت‌گذاری محل چاه شد.

وی ادامه داد: عملیات ساخت جاده دسترسی به طول شش کیلومتر و احداث سلر و محوطه چاه انجام و سپس عملیات حفاری در تیرماه ۱۳۹۷ آغاز شد و پس از ۹ ماه با عبور از لایه‌های رسوبی مشتمل بر سنگ آهک، دولومیت، شیل، مارون، گچ و ماسه سنگ در عمق ۴۶۳۲ متری به اتمام رسید.

دهقان با بیان اینکه "پس از اخذ و تفسیر نمونه‌های پتروفیزیکی و انجام لایه‌آزمایی وجود گاز طبیعی در سازند‌های مخزنی کنگان و دالان در میدان ارم اثبات شد"، گفت: براساس محاسبات انجام شده، حجم گاز درجا در این مخزن بالغ بر ۱۹ هزار میلیارد فوت مکعب است که بیش از ۱۳ هزار میلیارد فوت مکعب آن قابل استحصال و عایدی ۴۰ میلیارد دلاری را برای کشور به همراه خواهد داشت؛  این حجم تقریبا معادل یک فاز میدان گازی پارس جنوبی است.

وی افزود: نتایج آزمایشات نشان می‌دهد سیال مخزن کنگان و دالان بالایی حاوی گاز میعانی با درجه‌ای پی آی ۴۹ و میزان سولفید هیدروژن در گاز برابر ۸۰۰ پی پی ام و افق دالان پایینی دارای گاز میعانی، سبک و شیرین با درجه‌ای پی آی معادل ۵۰ و میزان سولفید هیدروژن در گاز برابر ۴۵ پی پی ام است که نشان از یک گاز بسیار مرغوب است.

معاون امور توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت تصریح کرد: همجواری میدان ارم با میادین گازی شانول و هما در نزدیکی پالایشگاه گاز پارسیان و وجود زیرساخت‌های مناسب سبب می‌شود توسعه این میدان گازی برای جبران افت تولید این میدان و تامین خوراک پایدار پالایشگاه گازی پارسیان مورد توجه قرار گیرد که از این مقدار گاز قبلا به میزان ۳۶۰۰ میلیارد فوت مکعب در قالب میدان گازی باغون اعلام کشف شده بود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کشف ، میدان گازی ، ارم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کشف میدان گازی ارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۵۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟

عبدالامیر یاقوتی اظهار داشت: استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل و در ماه‌های گرم، مصرف برق سرمایشی را نسبت به کولر آبی بیش از ٦ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، وی افزود: ما دنبال آن هستیم که فرصت‌ها و مؤلفه‌های مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کنیم و تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شود که هم رفاه و آسایش مردم را تامین کنند و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفه‌های مهم مصرف، سامانه‌های سرمایشی و کولر‌ها است.

یاقوتی بیان کرد: تعرفه برق در ایران به ٥ اقلیم دسته بندی شده که ٤ اقلیم آن گرم و دارای ویژگی‌های خاص بوده و یک اقلیم نیز غیرگرم یا مناطق عادی است که بخش عمده‌ای از کشور را شامل می‌شود و حدود ٨٠ درصد مشترکان را در خود جای داده است.

یاقوتی اضافه کرد: مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور، تهران، زنجان، تبریز، قزوین، اصفهان و شهر‌های غربی، شیراز و ... عمدتاً در این حوزه قرار دارند که با توجه به دمایشان و شاخص‌هایی که سطح رفاه را اندازه گیری می‌کنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولر‌های آبی می‌توانند دما مطلوب بین ٢١ تا ٢٥ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین نمایند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در ادامه تاکید کرد: کولر آبی با توجه به میزان مصرف، به عنوان وسیله سرمایشی مناسب برای مناطق عادی است. میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت است که این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ١٥٠ تا ١٨٠ کیلووات ساعت را شامل می‌شود، مصرف برق ماهیانه در ماه‌های گرم سال را به دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می‌رساند.

به گفته یاقوتی الگوی مصرف مناطق عادی نیز ٣٠٠ کیلووات است که بیش از ٧٥ درصد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی ٧٥ درصد جامعه کمتر از این مقدار استفاده می‌کنند؛ در واقع مؤلفه مصرف کولر آبی در ماه‌های گرم سال بین ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت از مجموع ٣٠٠ کیلووات ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به این که یک قبض معمول برای زیر الگوی مصرف طوری طراحی شده که متناسب با درآمد و ویژگی اقتصادی کسانی که این الگو را رعایت می‌کنند باشد، خاطرنشان ساخت: این قبض معمولاً در یک ماه ٣٥ هزار تا ٣٧ هزار تومان می‌شود و از آنجایی که قبض‌های ما هر دو ماه یکبار صادر می‌شود، به طور متوسط در تابستان حدود ٧٠ هزار تومان و به همراه ارزش افزوده و سایر مؤلفه‌های موجود حدود ٨٠ هزار تومان پیش بینی می‌شود.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در عین حال تاکید کرد: با همه این اوصاف اگر مشترکی از کولر گازی استفاده کند معمولاً مصرف سرمایش آن حدود ٦ تا ٧ برابر این مقدار می‌شود و با توجه به ویژگی خاص کولر گازی که به صورت نقطه‌ای خنک می‌کند، حداقل ٨٠٠ کیلووات ساعت صرفاً برای مصرف سرمایشی در یک خانه معمولی استفاده می‌شود که با توجه به مصرف سایر تجهیزات برقی، متوسط مصرف ماهیانه قریب ٩٠٠ تا ١٠٠٠ کیلووات ساعت خواهد شد که بیش از ٣ برابر مصرف مشترکی با همان ویژگی‌ها و همان تجهیزات خانگی است که به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده می‌کند. وی در عین حال تصریح کرد: این مقدار مصرف موجب افزایش پلکانی تعرفه برق مصرفی می‌شود، یعنی وقتی که در پله‌های بیش از الگو قرار می‌گیرد به صورت نمایی نرخ برق زیاد می‌شود. در واقع در دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت هر کیلووات ساعت به طور متوسط ١٢٠ تومان در قبوض برق مشترکان محاسبه می‌شود، اما در دامنه ٩٠٠ یا ١٠٠٠ کیلووات ساعت، مشترک باید به ازای هر کیلووات ساعت ١٠٠٠ تومان یعنی حدود ٨ برابر بیشتر هزینه برق را بپردازد، بنابراین مصرف ٣ برابر و افزایش نرخ ٨ برابری سبب افزایش ٢٤ برابر قبض برق مشترکانی که کولر گازی استفاده می‌کنند خواهد شد. به عبارتی قبض برق این مشترکان در دوره ٢ ماه بیش از ٢ میلیون تومان می‌شود.

یاقوتی در پایان تاکید کرد: قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده می‌کند بالا ٢ میلیون تومان پیش بینی می‌شود در حالی که امکان استفاده از کولر آبی و هزینه به مراتب کمتر برای تمام مشترکان در مناطق عادی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه و توقف کار پمپ بنزین‌ها
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  • جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی
  • مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد
  • بهترین گاز برای کولرهای گازی چیست؟