Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققین هندی، از فناوری نانو برای جلوگیری از مرگ ماهیان و افزایش نرخ تولید آن‌ها استفاده کرده‌اند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، انستیتو مرکزی پرورش آبزیان «CIFA»، نوعی فرمولاسیون نانویی جدید توسعه داده است که می‌تواند رشد ماهیان را تسریع کرده و در عین حال، بیماری‌های منجر به مرگ آن‌ها را متوقف سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نانو دارو‌های توسعه یافته از سوی این مرکز، شامل یک آنتی‌بیوتیک بهبوددهنده زخم به نام «Nanox» و «Zinc-Selenium Nanoplus» به عنوان نوعی افزودنی غذایی ماهی است. گفتنی است که عزم این محققین در عرضه عمومی دارو‌های تولیدی جدی بوده و فرآیند تجاری‌سازی این محصولات به زودی آغاز خواهد شد.

سواین «Swain» به عنوان یکی از محققین ارشد «CIFA»، با تأکید بر نقش نانو دارو‌ها بر کاهش نرخ مرگ‌ومیر آبزیان اظهار داشت: «در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از ماهی‌های پرورش یافته، به دلیل بیماری‌های مختلف از بین می‌روند و این امر، بر نرخ تولید و سود حاصل از پرورش ماهی تأثیر مستقیمی خواهد داشت. استفاده از فرمولاسیون‌های نانویی جدید، می‌تواند از مرگ‌ومیر ماهیان جلوگیری نموده و نرخ تولید را به میزان قابل توجهی بهبود دهد». وی در ادامه صحبت‌های خود افزود: «CIFA روند سنتز نانو ذرات، مواد معدنی و پلیمری را با هدف استفاده در تصفیه آب، مدیریت بهداشت ماهیان و کنترل عفونت‌های قارچی توسعه داده است».

گفتنی است، استفاده از نانو فناوری در فرآیند تولید آبزیان و مراقبت‌های بهداشتی از آن‌ها، می‌تواند نرخ تولید فعلی ایالت «Odisha» که سالیانه بالغ بر ۲٫۱۳ تن به ازای هر هکتار است را به شدت افزایش دهد. با توجه به تولید نهایی دو محصول نانویی یاد شده، تجاری‌سازی آن‌ها با کمک «Agrinnovate» که یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه تحقیقات و آموزش وزارت کشاورزی هند است، آغاز شده و در اختیار پرورش‌دهندگان ماهی قرار خواهد گرفت. شایان ذکر است که «CIFA» همچنین دو اپلیکیشن موبایل تحت عناوین «Ind. Aqua» و «Treat My Fish» برای کمک به ماهیگیران در تشخیص بیماری‌ها و انجام اقدامات درمانی مناسب تهیه نموده است که به زودی برای استفاده عمومی در دسترس پرورش‌دهندگان ماهی قرار خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو پرورش ماهی دستاورد جدید محققان نانودارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۶۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکاتی که باید در استفاده از کنسروها رعایت کنید

به گزارش خبرگزاری مهر، سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.

شجاعی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولاً باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آنها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی و غذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این صورت، در دمای یخچال (حداکثر ۳ درجه ساتی گراد) و نهایتاً برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

کد خبر 6099193 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توسعه آبزی‌پروری خرد معیشتی در سواحل روستایی بوشهر
  • این کنسروهای رب و تن ماهی را مصرف نکنید
  • استفاده از کدام کنسروها ممنوع است؟
  • ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون
  • نکاتی که باید هنگام استفاده از کنسرو‌ها رعایت کنید
  • مصرف این رب ممنوع است
  • نکاتی که باید در استفاده از کنسروها رعایت کنید
  • افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه