Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@20:57:17 GMT

«توکوفوبیا» چیست و چه علایمی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۱۶۱۱

«توکوفوبیا» چیست و چه علایمی دارد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ترس از درد زایمان طبیعی، یک موضوع پذیرفته شده است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت، ولی باید با این ترس، منطقی و اصولی برخورد کرد البته نه تا زمانی که این استرس به شکل غیر‌عادی تا ماه‌های آخر رو به افزایش باشد.

«توکوفوبیا» یا هراس از بارداری و زایمان، نوعی اختلال است که زنان مبتلا به آن، بارداری خود را به تاخیر می‌اندازند یا ترجیح می‌دهند نوع زایمان‌شان به روش سزارین باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اختلال در افراد متفاوت، دلایل مختلفی دارد. برخی از عواملی که می‌تواند در شدت یافتن این ترس تاثیرگذار باشد استرس‌های ناشناخته، از دست دادن کنترل، ترس از درد، نداشتن حمایت اجتماعی، ترس شدید از زایمان ناموفق، مرگ کودک یا خود مادر، نداشتن اطمینان درباره بارداری و نوع زایمان، اعتماد نداشتن به پزشکان، گرفتن اطلاعات ناقص از فضای مجازی و ... است.
۶ توصیه برای درمان «توکوفوبیا»
هراس از بارداری و زایمان، نوعی اختلال قابل درمان است که در ادامه چند راهکار در همین باره به شما پیشنهاد می‌شود.
با دیگران حرف بزنید. هر زمان درباره فرایند زایمان احساس ترس کردید، تلفن را بردارید و با فردی که مورد اعتماد و شنونده خوبی برای دغدغه‌های شماست، حرف بزنید و آرام شوید. می‌توانید با پزشک خود در تماس باشید تا او با اطمینان خاطر دادن به شما درباره نگرانی‌هایتان، احساس ترس را در شما از بین ببرد.
عمیق نفس بکشید. یکی از روش‌های هوشمندانه برای غلبه بر این ترس، نفس کشیدن است. تنفس عمیق و درست، آرام‌تان می‌کند و روحیه شما را تقویت خواهد کرد. به یک اتاق آرام و خلوت بروید، چشمان‌تان را ببندید و روی تنفس‌تان تمرکز کنید.
آماده باشید. یک برنامه منظم برای بارداری و زایمان‌تان داشته باشید. نیاز‌ها و احساسات جسمی و روحی خود را با پزشک مطرح و برای مدیریت درد و زایمان برنامه‌ریزی کنید. حتی آماده کردن وسایل مورد نیاز روز اول بیمارستان یا فکر کردن به نوع چیدمان اتاق کودک به سادگی می‌تواند ترس شما را از بین ببرد.

فکر‌های مثبت را جایگزین افکار و باور‌های منفی کنید. مثلا به جای گفتن و مرور دایم جملهِ‌های منفی در ناتوانی خود، آن‌ها را با جملات مثبتی مثل «زایمان یک چالش است که زنان زیادی در آن موفق شده‌اند، پس من هم می‌توانم» از ذهن‌تان دور کنید. از هم صحبتی با مادرانی که تجربه‌های تلخ بارداری خود را اغراق‌آمیز تعریف می‌کنند دوری و فقط به معجزه زندگی خود یعنی کودک‌تان فکر کنید و غرق در شادی شوید. فکر کردن بیش از حد به درد زایمان، آن‌را در ذهن‌مان دردناک‌تر و کنترل و تحمل آن را برای ما سخت‌تر و وابستگی مادر را به تیم پزشکی بیشتر می‌کند.

از خانه خارج شوید. در هفته‌های آخر بارداری گاهی برای پرت کردن حواس‌تان از نگرانی‌های بارداری که ذهن‌تان را پر کرده است، از خانه بیرون بروید و از هوای آزاد، پیاده‌روی سبک و خرید جزئی مواد مورد نیاز خانه و مهمان کوچک‌تان لذت ببرید.
سطح آگاهی و دانش خود را بالا ببرید. در کلاس‌های مشاوره و آموزش بارداری شرکت کنید و راهکار‌های مناسب برای بهتر شدن شرایط‌تان را درپیش بگیرید. کتاب، وبلاگ و مجله بخوانید و اطلاعات خود را درباره مراقبت‌های پیش از زایمان، پس از زایمان و کودک افزایش دهید.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین