Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفرنامه حسام از اربعین روایتی است عاشقانه و مودبانه از یک دیده‌بان میدان نبرد که حالا با چشم دل به رصد راهیان جاده‌ای می‌پردازد که سال‌ها برای نفس کشیدن در هوایش برای گلوله‌ها خط و نشان آمد و شد ترسیم کرده است. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سفر همیشه با پا و راه نیست که اتفاق می‌افتد. گاه کلمه‌های هستند که راهی‌ات می‌کنند به سوی جا و دیاری که جانت، دلت و در یک کلام خودت می‌خواهی راهی‌اش شوی، حسش کنی و تجربه نفس کشیدن در آن را با تمام وجود مزه‌مزه کنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کتاب «خس بی‌سروپا» روایتی از چنین سفری است. سفری که سربازی به پشتوانه و دلگرمی فرماندهش راهی آن می‌شود؛ بی‌خبر از آنکه فرمانده پیش از او راه را طی کرده است و منتظر لحظه موعود وصالش است.

حمید حسام که پیش از این در آثار متعدد راوی زندگی، سفر‌ها و رزم بسیاری از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس بوده است، در این کتاب با اذن از شهدا قدم در راهی می‌گذارد که سال‌ها پیش همرزمانش یک شبه طی‌اش کردند و نامشان را به عنوان یکی از ساکنان آن سرزمین رویایی به ثبت تاریخ رساندند.

«خس بی‌سروپا» یک سفرنامه عاشقانه و البته متفکرانه است. حسام در جای جای کلماتش به ترکیب میان عقل و عشق در روایت دست پیدا کرده است. آقای نویسنده وقتی به روایت از خود می‌رسد دست‌هایش را لرزان می‌بیند، تردید‌هایی بر او مستولی می‌شود و نمی‌داند اینبار باید قصه‌اش را از کجا شروع کند غافل از اینکه این شروع قصه است، یعنی همین نقطه که او ایستاده است.

هرچند سفرنامه او از سفر اربعین به واسطه زمان بعید گذشته از زمان رخدادش، بسیاری از اتفاقات پیرامونی حال حاضر این سفر را ندارد و به اصطلاح ژورنالیستی نیست، اما آکنده از آن‌ها، لحظه‌ها و شخصیت‌هایی است که حسام گاه در یک جمله و گاه در یک فصل درباره آن‌ها سخنی به زبان رانده و مخاطب را با آن مبهوت باقی می‌گذارد، شخصیت‌هایی مانند آن جانباز ویلچیر نشین که در زمان رخداد این سفر در سال ۱۳۹۳ به روایت کتاب هفده بار بدون پا، به زیارت اربعین نائل شده بود هر بار در پایان سفر و رسیدن به سرزمین مقدس خود بی‌پایش را به پای حرم انداخته و روایت می‌کند لحظه خوردنش با صورت بر زمین جلوی حرم همیشه زیباترین لحظه وحس زندگانی‌اش بوده است.   «خس بی‌سر وپا» در زبان روایت از ادبیات معمول حسام در کتاب‌هایش فاصله می‌گیرد. برش و تعلیق آن‌هارا ندارد، اما در مقابل محجوبی و پختگی شخصیت نویسنده را ذره ذره به مخاطبش تزریق می‌کند. این کتابی است درباره خود او و مگر جز این است که او در نوشتن از خود احتیاط می‌کند.

سفرنامه حسام از اربعین روایتی است عاشقانه و مودبانه از یک دیده‌بان میدان نبرد که حالا با چشم دل به رصد راهیان جاده‌ای می‌پردازد که سال‌ها برای نفس کشیدن در هوایش برای گلوله‌ها خط و نشان آمد و شد ترسیم کرده است؛ سفرنامه‌ای از دل برای نشستن بر دل. از جان برای نشستن بر جان.

«خس بی‌پسرو پا» عنوان سفرنامه حمید حسام از پیاده‌روی اربعین است که در سال ۱۳۹۳ انجام شده و انتشارات سوره مهر آن را متناسب با حال و هوای این روز‌ها منتشر کرده است.

نکته بارز دیگر سفرنامه حمید حسام وفاداری وی به ابووهب است، وفاداری که در مقدمه کتاب به ان اشاره شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سفرنامه اربعین 98 اربعین حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۲۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد کتاب مویه های آمو

پنجمین همایش ادبی از بلخ تا نیشابور به همت انجمن ادبی خانه مولانا و حوزه هنری استان قم با رونمایی و نقد کتاب مویه‌های آمو اثر سیدسکندر حسینی بامداد در سالن مهر حوزه هنری قم برگزار شد.

این همایش با حضور شاعران و نویسندگان ایران و افغانستان و با هدف شناخت بهتر و عمیق‌تر شعر امروز افغانستان برگزار شد.

در این همایش حسین محمدی مبارز، طهماسبی خراسانی‌ و سید حسین فصیحی با اجرای سیدعلی نقیب به نقد و بررسی مجموعه شعر مویه‌های آمو پرداختند.

منتقدین به کشف مضامین و خلق آثار موفق در زمینه‌های مختلف آیینی، اجتماعی و عاشقانه، سلیس بودن و به‌روز بودن زبان، بلخ‌گرایی و هویت تمدنی، انتخاب درست واژگان در شعر و انتخاب مناسب عنوان کتاب و تناسب آن با سروده‌های اجتماعی و عاشقانه اشاره کردند.

در این محفل ادبی سیده تکتم حسینی، احسان‌الله بدخشانی، شفیق صادقی، اعلا امیری، مژگان فرامنش، اسحاق ثاقبی داراب، معصومه جمالی، مجتبی خرسندی و سید سکندر حسینی بامداد (نویسنده مجموعه شعر مویه‌های آمو) شعرخوانی داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نقد کتاب مویه های آمو
  • عکس| تغییر چهره باورنکردنی حسام نواب صفوی
  • سفرنامه| مسیر بی بازگشت به ریگ جن!/ مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • حسام منظور به سراغ دراکولای برام استوکر می‌رود
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • سفر به برزیل با تور آژانس سفرنامه در بهار و تابستان ۱۴۰۳
  • مظفری در جایگاه پنجم رقابت ماده ۸۰۰ متر قرار گرفت
  • عکس | عاشقانه ریما رامین‌فر با همسررش امیر جعفری
  • تالار وحدت میزبان هم‌نشینی شنیدنی دونوازنده مهم
  • دونوازنده مهم کنسرت برگزار می کنند/ یک هم‌نشینی شنیدنی