Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@03:53:13 GMT

برنامه وزارت نیرو برای حذف قبوض کاغذی آب

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۵۰۰۰

برنامه وزارت نیرو برای حذف قبوض کاغذی آب

حذف قبوض کاغذی از یک سال گذشته روی میز دولت قرار گرفت و در این راستا شاهد حذف قبوض کاغذی برق بودیم. طبق آخرین اخبار، قبوض کاغذی آب نیز در لیست انتظار برای حذف شدن قرار گرفته‌اند و به گفته مسئولان تا آخر دولت دوازدهم دیگر شاهد توزیع قبوض کاغذی آب نیز نخواهیم بود.

اواخر پاییز سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از صرفه‌جویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض کاغذی آب، برق، گاز و تلفن خبر داد و گفت: با این صرفه‌جویی می‌توان کارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید نسبت به هدر رفت این منابع حساس کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها حاکی از آن است  که ۳۵ میلیون کنتور برق، حدوداً همین تعداد کنتور آب و ۲۰ میلیون کنتور گاز در ایران وجود دارد و برآوردها نشان می‌داد ۱۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه می‌شود. این در حالی بود که به گفته آذری جهرمی، ظرفیت کامل برای صدور تمام این قبوض به صورت الکترونیکی فراهم است.

در راستای اجرای این طرح، قبوض کاغذی برق از ابتدای مهرماه حذف شدند و رسما برای هیچ مشترکی قبض کاغذی صادر نمی‌شود. حذف قبوض کاغذی آب گام دیگر وزات نیرو در این راستاست و آخرین اخبار حاکی است که طرح حذف قبوض کاغذی آب براساس ارزیابی صورت گرفته این طرح تا پایان دولت دوازدهم به طور کامل اجرا خواهد شد.

پایلوت اجرای طرح حذف قبوض کاغذی آب

بر این اساس، حمیدرضا کشفی- معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کشور - در این مورد اعلام کرده بود که در حال حاضر پایلوت اجرای این طرح در چندین شهر از جمله لرستان، اصفهان، آذربایجان‌غربی و بندرعباس آغاز شده است و پس از ارزیابی نتایج، این برنامه به سایر مناطق کشور نیز تعیم داده خواهد شد.

وی با تاکید بر این‌که در حال حاضر زیرساخت اجرای این برنامه کاملا شده است، گفته بود: هزینه آب‌بهای برخی از مشترکان به دلیل تعرفه غیرواقعی آب به میزانی اندک است که چاپ قبض کاغذی حتی به صرفه هم نیست. در حال حاضر تعداد مشترکان آب شهری و روستایی کشور از مرز ۲۳ میلیون مشترک گذشته است و سالانه تعداد بسیار زیادی قبض کاغذی میان این تعداد مشترک توزیع می‌شود که در صورت اجرای کامل این برنامه شاهد ثمراث زیست‌محیطی و اقتصادی فراوانی خواهیم بود.

تفاوت قبوض کاغذی آب با برق

در این راستا، محمدرضا بختیاری با تاکید بر این‌که حذف قبوض کاغذی آب زمان‌بر است، گفته بود: فرآیند حذف قبوض کاغذی آب مشابه حذف قبوض کاغذی برق و گاز نیست. زیرا در سیستم برق و گاز هر واحد یک کنتور جداگانه دارد و فیش به صورت جداگانه برای واحدها صادر می‌شود. درحالی که کنتور آب واحدها مشترک است و ساختمان یک فیش بیش‌تر ندارد. این طرح نیاز به بررسی بیش‌تری دارد و فعلا درحال بررسی است و امیدوارم به قولی که در این راستا داده شده عمل کنیم. البته ممکن است طرح حذف قبوض کاغذی آب در همه نقاط کشور اجرایی نشود اما سعی می‌کنیم به صورت پایلوت شروع کنیم. فعلا زیر ساخت‌ها آماده نیست اما اجرای آن به پایان دولت دوازدهم می‌رسد.

وی با تاکید بر این‌که اجرای طرح حذف قبوض کاغذی آب نیاز به برگزاری جلسات متعدد دارد، گفت: قبوض کاغذی آب در برخی نقاط به صورت پایلوت اجرا شده است. برای این‌که قبض کاغذی آب حذف شود، باید کنتور مشترکان جدا شود. در این راستا با نظام مهندسی مذاکراتی داشته‌ایم که برای ساختمان‌ها تازه ساز برای هر مشترک کنتور جداگانه نصب شود و پایلوت طرح هم در تازه سازها اجرا شده است اما در حال بررسی هستیم که برای سایر ساختمان‌ها چه کنیم.

مشترکان فعلا کاری نکنند

در نهایت قاسم تقی‌زاده خامسی - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا - در آخرین نشست خبری خود  از آغاز حذف قبوض آب از سال آینده خبر داد و گفت که شرایط ایده‌آل ما خود اظهاری مردم است. این طرح نیز در یکی از شهرهای خراسان اجرا شده و بازخورد خوبی داشته است. درواقع می‌خواهیم مردم کنتور خود را بخوانند و اعلام کنند و مامورین آب سالی یک بار به منازل مردم مراجعه کنند. مشترکانی که کنترل مشترک دارند باید هزینه آب را یکدیگر تقسیم کنند اما به طور کلی اطلاعات واحد در نظر گرفته می‌شود.

بر اساس این گزارش، فعلا مشترکان آب برای ثبت اطلاعات خود نباید اقدامی انجام دهند.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: امسال قول داده شده کشاورزی از قطعی برق خارج شود و مجلس نسبت به آن کوتاه نخواهد آمد و حاضر نمی‌شود با قطع برق، امنیت غذای مردم به خطر انداخته شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  ذبیح‌الله اعظمی سارودیی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: بیش از 95 بخش کشاورزی خرده مالک است و نقش مشارکت مردمی حائز اهمیت است. سال گذشته وزارت نیرو هر جایی که دچار کمبود می‌شد سراغ صنعت می‌رفت. از سال گذشته وزارت نیرو به بخش کشاورزی و غذای مردم آمده که بارها مورد تذکر قرار گرفته است.

وی افزود: سال گذشته در شدیدترین شرایط گرمایی، برق چاه‌های کشاورزی قطع می‌شد که عادلانه نیست. در حالی که برخی گلخانه‌ها نیاز شدید به آب و برق دارند. امسال قول داده شده کشاورزی از قطعی برق خارج شود و مجلس نسبت به آن کوتاه نخواهد آمد و حاضر نمی‌شود با قطع برق، امنیت غذای مردم به خطر انداخته شود.

اعظمی ساردویی با  خرسندی از بارشهای خوب امسال بیان کرد: به میمنت بارندگی‌ها می‌توان امسال جشن خودکفایی را برگزار کرد اما ادامه این روند مستلزم تامین منابع آبی است. وزارت نیرو یک سال فرصت داشته کمبود برق را تامین کند و امید می‌رود در هفته‌های آینده تصمیمات مناسبی اتخاذ شود.

وی گفت:قطعی برقها عادلانه نیست و برخی کشاورزان و دامداری‌ها مجبور به صرف هزینه‌های بیشتر می‌شوند.

خودکفایی گندم نیازمند تامین برق 24 ساعته است

بنابراین گزارش هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران ضمن پیش بینی تولید 14 تا 14.5 میلیون تن گندم برای امسال گفت: اگر به موقع پول داده شود و جایزه تحویل از سوی دولت اعلام شود، امسال بالای 12 میلیون تن خرید خواهیم داشت. تا پایان امروز حدود 400 هزار تن خرید خواهیم داشت که نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا 70 تا 80 درصد بیشتر خواهد بود.

وی افزود: مشارکت مردم در تولید گندم، بالای 98 درصد است. تولید مستلزم فراهم شدن الزامات است اما در برخی مواقع از جمله آب مورد نیاز تولید گندم الزامات فراهم نمی‌شود که نتیجه 3 دهه اشتباه است.

هاشمی گفت: متاسفانه وظایفی که وزارت نیرو بر عهده دارد، مغفول مانده که یکی از آنها تامین برق 24 ساعته مورد نیاز کشاورز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر عامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی معرفی شد
  • نصب سه هزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های آب
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است
  • ۳۲۰۰ کنتور هوشمند روی چاه‌های آب در کرمانشاه نصب‌ شد
  • ۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان برق ۱۰۰ همت است
  • صدور مجوزهای کاغذی ممنوع شد