Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دادگستری های عمومی انقلاب سیستان وبلوچستان گفت: حاشیه نشینی یکی از مشکلات اساسی جامعه امروز و آبستن معضلات اجتماعی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدعلی حمیدیان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه گسترش بافت های ناکارآمد شهری منجر به بروز مشکلات فراوانی در شهرها می شود، بیان کرد: افزایش حاشیه نشینی و مهاجرت های بی رویه در سطح استان به ویژه شهرستان زاهدان پیامدهایی نظیر افزایش وقوع جرم، ناهمگون ساختن سیما و منظر شهری و مواردی از این قبیل را بدنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بر توسعه زیر ساخت های لازم در جهت کاهش این پدیده تاکید کرده و افزود: استفاده از خرد جمعی و نیروی انسانی کارآمد و خلاق برای توسعه زیرساخت های لازم و ساماندهی مناطق حاشیه ای شهرستان زاهدان می تواند در برون رفت از معضلات پیشرو موثر واقع شود.

معاون اجتماعی دادگستری سیستان و بلوچستان با بیان برخی مناطق شهر زاهدان که درگیر حاشیه نشینی شده است، گفت: اراضی مورد نظر در پهنه شمالی شهرستان زاهدان به 5 دسته اراضی متعلق به مسکن و شهرسازی، اراضی متعلق به منابع طبیعی، اراضی پلاک 2830، اراضی متعلق به اشخاص دارای سند مالکیت یا دارای ساقه احیاء و اراضی خالصه شهرداری تقسیم می شود.

وی ادامه داد: اراضی متعلق به مسکن و شهرسازی برای افرادی که املاک آنها در مسیر طرح قرار دارد در نظر گرفته شده است، همچنین بخش عمده ای از اراضی متعلق به منابع ملی در محدوده محله دایی آباد قرار دارد و پرونده اراضی پلاک 2830 نیز بیش از 50 سال در جریان بوده و دارای مشکلات ثبتی و حقوقی است.

حمیدیان با اشاره به دیگر مشکلات موجود در این زمینه، اذعان کرد: موضوع مهمی که در بحث صدور اسناد مالکیت مطرح می باشد تهیه وثیقه جهت اخذ تسهیلات برای اشخاص می باشد و پیشنهاد برآن است تا مسکن و شهرسازی مطالعات لازم را انجام دهد تا تغییر کاربری و تفکیک قطعات در راستای صدور اسناد مالکیتی به راحتی صورت پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای توسعه و بهبود زیرساخت های پهنه شمالی شهرستان زاهدان با هدف کاهش بافت های ناکارآمد شهری راهکارهایی مد نظر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران می باشد.

معاون اجتماعی دادگستری سیستان و بلوچستان به معضل عدم وجود اسناد مالکیتی در این بافت اشاره کرده و افزود: اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص جهت بازسازی سکونت گاه های خود بدون ضمانت و وثیقه ممکن نیست و لازم است تا در این خصوص اقدامات لازم توسط دستگاه های متولی صورت گیرد.
 
حاشیه نشینی معضلی جدی در سیستان و بلوچستان
وی همچنین با اشاره بر افزایش بافت های ناکارآمد در سطح شهرستان بیان کرد: افزایش حاشیه نشینی و به تبع آن افزایش بافت های ناکارآمد در سطح شهرستان از معضلات حایز اهمیت بوده و امید است تا با هم افزایی و هماهنگی تمامی نهادهای متولی امر شاهد برون رفت از پدیده باشیم.

حمیدیان خاطرنشان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان سیستان و بلوچستان در راستای اجرای بند 5 اصل 156 قانون اساسی اقدامات عملیاتی را در این زمینه برنامه ریزی و اجرا می کند تا مانع بروز معضلات ناشی از معضل حاشیه نشینی شود.

وی ادامه داد: قوه قضائیه در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری در خصوص آسیب های اجتماعی، نسبت به موضوع حاشیه نشینی و گسترش بافت های ناکارآمد شهری حساس شده و در هر سه سطح مختلف پیشگیری سعی در شناسایی آسیب ها و برنامه ریزی در راستای رفع آنها نموده است.

حمیدیان اذعان کرد:  توانمند سازی روستاییان یکی از اهداف و برنامه های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در راستای کاهش حاشیه نشینی و مهاجرت های بی رویه روستاییان به شهرهاست که میتواند موجب کاهش جرایم مرتبط با این حوزه در محلات حاشیه نشین شده و به تبع آن از حجم پرونده های ورودی به دادگستری کاهش پیدا کند.

وی تصریح کرد: تمام قواعد و یافته های علم حقوق در ارتباط با طرح کاداستر بدنبال پیشگیری از وقوع جرم است و می بایست با تلفیق اطلاعات فنی و حقوقی راهکارهای موثر در برون رفت از معضل حاشیه نشینی و گسترش بافت های ناکارآمد شهری اتخاذ شود همچنین با استفاده از خرد جمعی تمامی مسئولان دستگاه های مربوطه و بکارگیری حداکثری از نیروی انسانی کارآمد در رفع این معضلات را باید در دستور کار قرار داد تا گامی موثر در راستای تحقق اهداف کارگروه برداشته شود.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۶۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مانور آمادگی و پیشگیری از خطرات احتمالی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی

افشین یگانه مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه اولین جلسه مانور دور میزی در جهت توجیه وظایف دستگاه‌های مختلف به هنگام وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی و واکنش مناسب بعد از وقوع این حوادث برگزار شد، گفت : با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته احتمالاً این مانور طی نیمه دوم خردادماه سال جاری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی غیر مترقبه خصوصاً زلزله و سیل در این استان طی سنوات گذشته، افزود: یکی از موارد مهم و حائز اهمیت در زمان وقوع حوادث اینچنینی آمادگی کامل و بهترین واکنش دستگاه‌های خدمات رسان است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه توضیح داد: آمادگی برای هر نوع حادثه غیر مترقبه‌ای نیازمند این است که دستگاه‌ها از قبل عکس‌العمل درست و به موقع را بدانند و در زمان وقوع آن را اجرا و از بلاتکلیفی و موازی کاری پرهیز کنند که آن هم با برگزاری مانور‌های تمرینی امکان پذیر خواهد بود.

یگانه گفت: در این راستا بزودی مانوری با پیش فرض وقوع یک زلزله مهیب در سطح استان کرمانشاه برگزار خواهد شد و در این مانور قرار است دستگاه‌های خدمات رسان نسبت به مأموریت‌های محوله اقدام کنند.

وی با بیان اینکه این مانور متفاوت با مانور‌های قبلی است، تصریح کرد: بر خلاف مانور‌های قبلی این مانور در بافت فرسوده و در مرکز شهر کرمانشاه به صورت ترکیبی برگزار می‌شود.

یگانه به دلایل برگزاری این مانور در بافت فرسوده کرمانشاه اشاره کرد و افزود: یکی از این دلایل مشارکت دادن ساکنان محلات صعب‌العبور و فرسوده است تا در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه با واکنش و پاسخ صحیح به حادثه آشنا شده و نیز بهترین همکاری را با دستگاه‌های خدماتی و امدادی داشته باشند.

به گفته وی، دومین دلیلی که این مانور در بافت فرسوده برگزار می‌شود این است که مردم عیناً مشاهده کنند در زمان وقوع حادثه به دلیل باریک بودن مسیر‌ها و کوچه‌های این محلات امکان امدادرسانی خودرو‌های آتش‌نشانی و امدادی وجود ندارد بنابراین جهت نوسازی و مقاوم سازی منازل خود اقدام کرده و در این راستا می‌توانند از بسته‌های تشویقی نوسازی بافت فرسوده استفاده کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش عمده شهر کرمانشاه در بافت فرسوده قرار دارد، لذا اهمیت برگزاری این مانور در محلات قدیمی مرکز شهر دوچندان است.

یگانه تاکید کرد: در این مانور همه دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان مشارکت خواهند داشت و قبل از برگزاری نیز جهت جلوگیری از استنباط اشتباه مردم و هراس احتمالی ساکنان و رهگذران از قبل اطلاع رسانی‌های گسترده به مردم خواهد شد.

وی تاکید کرد: هنوز زمان دقیق برگزاری این مانور مشخص نیست، اما تلاش می‌شود این مانور در روز تعطیل که امکان مشارکت حداکثری مردم وجود دارد، برگزار شود.

یگانه هدف از برگزاری این مانور را شناسایی نقاط ضعف خدمات رسانی و رفع آن دانست تا در زمان وقوع حوادث احتمالی با در نظر گرفتن همه جوانب بهترین عملکرد را داشته باشیم.

وی گفت: یکی دیگری از اهداف برگزاری این مانور ارزیابی دستگاه‌های خدمات رسان توسط تیم ارزیاب مدیریت بحران کرمانشاه است که معیار‌هایی از قبیل مدت زمان رسیدن به محل حادثه، برخورد و نوع عکس‌العمل، مجهز بودن به امکانات مورد نیاز و… بررسی و نقاط قوت و ضعف هر دستگاه شناسایی شده و نقاط ضعف را در جهت رفع آن به دستگاه مربوطه اعلام خواهد کرد.

یگانه افزود: در این مانور اقداماتی شامل شناسایی مکان امن در محله و اسکان اضطراری مردم در آنجا، ارائه خدمات درمانی اورژانسی و پیش بیمارستانی به مصدومین، بیرون کشاندن اجساد از زیر آوار و کفن و دفن این اجساد تمرین خواهد شد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برگزاری مانور آمادگی و پیشگیری از خطرات احتمالی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • ضرورت بسیج همه دستگاه‌ها و اقشار برای تجلیل و تکریم معلمان
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند
  • کاهش پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران