Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، پیروز حناچی صبح روز دوشنبه در همایش بین‌المللی پوشش سلامت همگانی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: سبک زندگی شهری و آلودگی‌ها موجب شد بیماری‌هایی مانند فشار خون، دیابت و اضافه وزن در کلانشهرها افزایش پیدا کند. زندگی شهری زمینه‌های شیوع بیماری‌های فراگیر را فراهم میکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند این مساله در تخصص من نیست اما ارتباط مستقیمی بین رشد این بیماریها و سبک زندگی شهری وجود دارد و سرمایهگذاری در زمینه تغییر سبک زندگی مردم میتواند نقش پیشگیرانه در شیوع این بیماریها داشته باشد.

وی به آلودگی هوای تهران اشاره و عنوان کرد: نگاهی به روند کیفیت هوای تهران در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۷ نشان میدهد در سال گذشته، خوشبختانه تعداد روزهای ناسالم و خطرناک در تهران کاهش یافته و تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس کمتر شده است، ضمن اینکه روزهایی که لازم بود مدارس تعطیل شوند به صفر رسید.

شهردار تهران ادامه داد: البته این موفقیت علتهای مختلفی دارد که از جمله آنها باید به افزایش نزولات جوی، زحمات همکاران ما در شرکت نفت برای بالا بردن کیفیت بنزینهای مصرفی در تهران و زحمات مجموعه معاونت حمل و نقل و ترافیک و پلیس راهور اشاره کرد که کلیه مبادی ورودی شهر را به دوربین کنترل معاینه فنی مجهز کردند. در سال گذشته ۲ میلیون خودرو مورد معاینه فنی قرار گرفتند که این مساله نقش مهمی در کاهش ذرات معلق در هوا داشت.

حناچی تصریح کرد: طبق آمارهای جهانی وضعیت شهر تهران در مقیاس بینالمللی از بسیاری از شهرها بهتر و از چند شهر هم بدتر است. پایش کیفیت سوخت هم نشان میدهد بعد از تحریمها در زمینه بالا بردن کیفیت سوخت دچار وقفه شدهایم که باید آن را کنترل کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه در مجموع در تهران ۴ میلیون ۲۰۰ هزار خودرو تردد میکنند که از این تعداد ۳ میلیون و ۳۷۰ هزار دستگاه خودروی سبک است، گفت: ۱۸ درصد آلایندگی در تهران مربوط به موتورسیکلتهاست؛ موتورهای کاربوراتوری آلایندگی بالایی دارند و هر کدام به اندازه ۶ خودرو آلودگی ایجاد میکنند. به طور کلی، در سطح شهر تهران ۲۲ درصد از وانتها، ۹ درصد از خودروهای مسافری و ۵ درصد تاکسیها کاربوراتوری هستند که آلودگی زیادی تولید میکنند.

حناچی به آلودگی صوتی نیز اشاره و عنوان کرد: آلودگی صوتی تهران نیز تحت کنترل است؛ در روز ۵۵ و در شب ۴۵ دسیبل صدا تولید میشود. در حاشیه بزرگراه این میزان به ۷۰ تا ۸۰ دسی بل میرسد.

وی به موضوع پسماند اشاره کرد و گفت: مدیریت پسماند یکی از موضوعات مهم ماست و مشکلات اجتماعی زیادی هم به وجود آورده و لازم است در آن تجدید نظر شود. در گذشته به طور متوسط هر روز ۷ هزار تن زباله از سطح شهر جمع میکردیم که این رقم امروز به ۶ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است. این کاهش به دلیل ایستگاههای تفکیک زباله است که میتواند به کاهش زبالهها کمک کند. دولت هم برای اجرای پروژههای تولید برق از پسماند تصمیماتی گرفته است، از جمله برق تولیدی را به قیمت بالاتر خریداری میکند.

شهردار تهران اضافه کرد: یکی از مسائل ما در مدیریت پسماند، پسماندهای بیمارستانی است که تلاش زیادی برای مدیریت آن میشود، اما هنوز کافی نیست.

حناچی به رئوس برنامههای خود در شهرداری پرداخت و گفت: کاهش و رفع آلودگی هوا و محیط زیست، کنترل ترافیک و توسعه حمل و نقل عمومی، صیانت از فضای سبز و توسعه آن که منجر به جلوگیری از تخریب باغات در تهران میشود، به همراه توجه به سبک زندگی و بهداشت روان و کنترل محدوده آلاینده از مهمترین برنامههای مدیریت شهری پایتخت است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز در شورای عالی شهرسازی تصویب شد که ۷۰ درصد یکی از بزرگترین پادگانهای شهر تهران به فضای سبز تبدیل شود. از نیروهای مسلح به خاطر همکاری و همراهی در این زمینه کمال تشکر را دارم.

کد خبر 458862 برچسب‌ها پیروز حناچی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پیروز حناچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۸۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان

چین به‌تازگی از یک موتور دیزلی با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصد رونمایی کرده که نخستین نمونه از نوع خود در سراسر جهان است و مصرف سوخت و انتشار کربن‌دی‌اکسید را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد و به این ترتیب نقش چشمگیری در کاهش آلودگی هوای شهرها خواهد داشت.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، از زمان اختراع موتور احتراق داخلی دیزل در ۱۲۷ سال پیش، مهندسان و دانشمندان تلاش کرده‌اند تا بازده حرارتی آن را بهبود بخشند. یک شرکت چینی در یک پیشرفت قابل توجه، اولین موتور دیزلی در تاریخ با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصدی را به نمایش گذاشت. تیم سازنده این موتور تلاش خود را روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز کردند. این شرکت فناوری جدید خود را در کنگره جهانی موتورهای احتراق داخلی ۲۰۲۴ تیانجین چین به نمایش گذاشت و موفقیت آن توسط سازمان تست معتبر بین‌المللی و مرکز تحقیقات و فناوری خودروی چین به‌عنوان یک نهاد تخصصی تست موتورهای احتراق داخلی چینی به رسمیت شناخته شد.

نوآوری پیشرو در بهره‌وری

درصد انرژی احتراق دیزلی که بدون نیاز به مکانیزم بازیابی حرارت اتلاف به کار خروجی مفید موتور منتقل می‌شود، به‌عنوان راندمان حرارتی موتور پایه شناخته می‌شود و اقتصاد موتور با افزایش راندمان حرارتی موتور پایه بهبود پیدا می‌کند. شرکت چینی یادشده در شانزدهم سپتامبر ۲۰۲۰ با رونمایی از موتور دیزلی که رکورد جدیدی را با راندمان حرارتی بدنه ۵۰.۲۳ درصد به ثبت رساند، به نقطه عطف قابل‌توجهی در این زمینه دست پیدا کرده بود. این شرکت در هشتم ژانویه ۲۰۲۲ پیشرفت بیشتری کرد و بازده حرارتی موتور را به ۵۱.۰۹ درصد رساند و در بیستم نوامبر ۲۰۲۲ به بازده حرارتی ۵۲.۲۸ درصدی دست پیدا کرد که می‌تواند منجر به کاهش قابل‌توجه ۱۲ درصدی در مصرف سوخت و انتشار دی‌اکسیدکربن شود.

تیم تحقیقاتی شرکت با سرمایه‌گذاری و تلاشی ۵۰۰ روزه روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز شد و از پیشرفت‌های قبلی فراتر رفت. این تیم به‌طور مؤثر فناوری‌های احتراق با انبساط بالا، فشار جریان مخلوط، تزریق سوخت با راندمان بالا و کاهش اصطکاک با مقاومت پایین را توسعه داد و به دلیل این پیشرفت‌ها که با پیشرفت‌های اندک ۰.۱ درصدی به دست آمد، به نقطه عطف مهمی دست پیدا کرد. تلاش‌های تیم منجر به شکستن رکورد موتور از سد بازده حرارتی ۵۳ درصدی برای اولین بار در سطح جهان شد که این دستاورد قابل مقایسه با دویدن انسان در یک مسابقه ۱۰۰ متری در کمتر از ۹ ثانیه است.

کاهش مصرف سوخت

بر اساس برآوردهای فعلی مالکیت موتور دیزل در چین ارتقا از سطح راندمان حرارتی ۴۵-۴۶ درصد معمول به ۵۳ درصد می‌تواند اقتصاد موتور دیزل را تا حدود ۱۴ درصد افزایش دهد. این نوآوری منجر به صرفه‌جویی در سوخت سالانه حدود ۳۱ میلیون تن و کاهش انتشار کربن به میزان ۹۷ میلیون تن می‌شود. به بیان ساده‌تر یک تراکتور سنگین با مسافت پیموده‌شده سالانه ۲۵۰ هزار کیلومتر به لطف این فناوری می‌تواند در حدود ۱۲ هزار گالن سوخت دیزل صرفه‌جویی کند. این امر منجر به صرفه‌جویی سالانه تقریباً ۱۳ هزار و ۵۲۹ دلار برای مالک و با توجه به قیمت بازار سوخت دیزل ۱.۰۸ دلار برای هر لیتر سوخت می‌شود.

این پیشرفت تنها یک دستاورد فنی نیست، بلکه مزایای آن شامل کاملاً شامل حال شهرها برای کاهش آلودگی هوا می‌شود.

کد خبر 747183

دیگر خبرها

  • تبدیل دانشگاه‌های آمریکا به پادگان
  • ۱۳ خیابان در سطح شهر قم بازگشایی شد
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • ترافیک مرکز کرج با بهره برداری از امتداد بلوار ماهان کاهش می یابد/ متمم موافقت نامه باغ ارتش بزودی در شورای شهر کرج مطرح می شود
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • انتقاد چمران به نمای شیشه ای ساختمان بانک ها
  • نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها دهن کجی به اصول معماری است
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان بانک‌ها
  • دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت