Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان در دانشگاه تهران موفق به حذف آلاینده‌های فلزی با ساخت دستگاهی بر پایه بخار سرد شدند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان در دانشگاه تهران موفق به حذف آلاینده‌های فلزی با ساخت دستگاهی بر پایه بخار سرد شدند. علی وجودی مجری این طرح، عامل دار کردن مواد نانومتخلخل با گروه‌های تیولی و بررسی کاربرد آن‌ها در حذف آلاینده‌های فلزی که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی آن را انجام داده است، گفت: علاوه بر کربوهیدرات‌ها، لیپیدها، اسید‌های آمینه و ویتامین‌ها برخی از فلزات سنگین برای فعالیت بیولوژیکی سلول‌ها ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از فلزات مانند آهن برای زندگی جنبه حیاتی داشته و گروهی دیگر مانند مس و روی و سرب به مقدار جزئی برای فعالیت آنزیم‌ها ضروری هستند. این فلزات به علت داشتن وزن اتمی بالا فلزات سنگین نامیده می‌شوند. چنانچه میزان ورود این فلزات ضروری به بدن بیش از حد مورد نیاز باشد ایجاد مسمومیت می‌کنند.

وجودی ادامه داد: فلزات سنگین غیر ضروری یا فلزات سمی نیز در بدن آثار سمی تولید می‌کنند، به طور کلی فلزات سنگین موجود در محیط زیست یک خطر بالقوه برای موجودات زنده به شمار می‌آیند. انسان و حیوانات همیشه در معرض آلودگی با فلزات سنگین هستند. اینگونه فلزات با ترکیب‌های ضروری بدن از قبیل اکسیژن، گوگرد و ازت با گروه‌هایی همچون S.، SH، OH، COO و COOH پیوند برقرار می‌کنند. از سویی بیشتر ترکیب‌های ضروری بدن از جمله آنزیم‌ها و پروتئین‌ها این گروه‌ها را دارند. در نتیجه فلزات سنگین موجب وقفه فعالیت آنزیم‌ها و اختلال در سنتز ترکیب‌های ضروری بدن می‌شوند. پس جذب و حذف فلزات از محیط بسیار با اهمیت و حیاتی است.

وی با بیان اینکه در این طرح با ساخت دستگاهی برای جذب این فلزات اقدام کردیم ابراز کرد: برای سنتز ترکیبات نانومتخلخل از دستگاه دست ساز که بر پایه بخار سرد کار می‌کند، استفاده شد. هدف از انجام این طرح تهیه نانوذرات عامل دار شده و کاربرد آن به عنوان جاذب در حذف آلاینده‌های فلزی است. پایدار نگه داشتن نانو ذرات برای مدت طولانی بدون توده‌ای شدن یا رسوب کردن، یک نکته کلیدی در کاربرد آن‌ها به عنوان جاذب در حذف آلاینده‌های فلزی است. به خصوص در مورد فلزات خالص همچون آهن، کبالت، نیکل یا آلیاژ‌های آن‌ها که نسبت به اکسیژن موجود در هوا بسیار حساس هستند، استفاده از یک روش ساده و انعطاف پذیر حفاظت با یک لایه غیر قابل نفوذ ضروری است، به طوری‌که اکسیژن نتواند به سطح ذرات برسد. این ساختار‌های سنتز شده می‌تواند برای حذف آلودگی‌های معدنی پساب‌های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دستاورد جدید محققان پساب صنعتی معاونت علمی و فناوری صندوق حمایت از پژوهشگران آلاینده های فلزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۰۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: در راستای کمک به اشتغال‌زایی در حوزه معدن هفت واحد معدنی با سرمایه‌گذاری ۱۹۷ میلیارد ریال احیا شد.

مجید گلشنی‌منفرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در راستای کمک به اشتغال‌زایی در حوزه معدن هفت واحد معدنی با سرمایه‌گذاری ۱۹۷ میلیارد ریال احیا شد.

وی با اشاره به اینکه طبق بررسی انجام شده عمده مشکل واحدهای صنعتی در استان کمبود نقدینگی، بدهی بانکی و تأمین مواد اولیه است، اضافه کرد: در همین راستا مشکل ۱۵ واحد صنعتی با اشتغال‌زایی برای یک هزار و ۸۲۵ نفر حل شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه استان زنجان به لحاظ تولیدات صنعتی جایگاه خوبی در کشور دارد، اضافه کرد: در حال حاضر تولیدات استان به ۴۶ کشور دنیا صادر می‌شود.

گلشنی‌منفرد افزود: از این تعداد، ۱۳ کشور در سال گذشته به مقاصد صادراتی استان افزوده شده است و در سال‌جاری نیز ۳۲ کالای جدید صادراتی به سبد محصولات صادراتی استان اضافه شد.

وی افزود: سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

کد خبر 747651

دیگر خبرها

  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • انجام بیش از ۳۳۱ هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد
  • انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب
  • ۱۰ واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت
  • رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در خنک ترین روز بهاری | نقشه میزان آلاینده ها در هر منطقه را ببینید
  • اختتامیه نخستین رویداد چادرو ۱۲ اردیبهشت برگزار می شود