Web Analytics Made Easy - Statcounter

مساله اصلی شهروندان کارآمدی، پاسخگویی و نوع برخورد مدیران شهری با معضلات و بحران‌ها است، نه گوش سپردن به شعارات و وعده‌های توخالی در قالب الفاظ جدید؛ چراکه بنا‌های تاریخی که هویت ملی محسوب می‌شوند، همچنان در انتظار تحقق وعده بازسازی هستند.

به گزارش تیترشهر، مدیریت شهری فعالیت خود را با تاکید بر توسعه فضا‌های فرهنگی آغاز کرد، به گونه‌ای که "پیروز حناچی" شهردار تهران، در نخستین سال درگذشت زنده‌یاد عزت الله انتظامی با اشاره به فرهنگ و هنر ایرانی گسترش آن را در شهر با اهمیت دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حناچی معتقد است، در دوره حاضر تلاش برآن بوده تا شهر به ارزش‌های معنوی و تاریخی آن نزدیک شود. این در حالی است که بی توجهی به بافت فرسوده و نبود نظارت صحیح بر بنا‌های تاریخی واجد ارزش پایتخت باعث از بین رفتن این آثار تاریخی و هویت ملی شده است.

هر سال خبر‌هایی مبنی بر تخریب یا تهدید هویت تاریخی بنا‌ها و آثار ارزشمند در ایران منتشر می‌شود. اما مساله حائز اهمیت آن است که با وجود شعار‌های فراوان مسئولان شهری پایتخت نسبت به حفظ هویت ملی اقدامات موثری صورت نگرفته است که یکی از دلایل آن کمبود بودجه حفاظتی و بی‌توجهی مسئولان است.

بنا‌های تاریخی تخریب شده در یک قدمی بازسازی!

شامگاه چهارشنبه، ۲۶ تیرماه بود که حادثه حریق در یک انبار ۵۰۰ متری ابزار آلات و یراق در میدان حسن آباد تهران رخ داد. به دنبال این حادثه دو گنبد از هشت‌گنبد تاریخی میدان حسن‌آباد تهران که در شمال‌غربی میدان قرار گرفته بودند، ویران شدند.

پس از گذشت ۱۲ روز از سانحه آتش سوزی، خبر رسید شهرداری تهران با مالکان بر سر مرمت این بنا به توافق رسیده است. اکنون قریب به سه ماه از این حادثه می‌گذرد، اما بنای تاریخی حسن‌آباد همچون دیگر ابنیه واجد ارزش در یک قدمی بازسازی قرار دارد!

در این‌باره حجت نظری، عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در گفت و گو با تیترشهر می‌گوید: مطالعات در مورد بازسازی بنای حسن‌آباد از مرداد ماه شروع شده و اقدامات اولیه آن صورت گرفته است.

به گفته او آواربرداری داخلی بنای تاریخی حسن‌آباد آغاز شده است و کارشناسان مربوطه دراین‌باره فعالیت‌های لازم را انجام می‌دهند.

همچنین در این رابطه صالح ایمانی، کارشناس ارشد مرمت بنا‌های تاریخی، در گفت و گو با خبرنگار تیترشهر می‌گوید: متاسفانه بنا‌های تاریخی در زمان افتتاح و شوعاف دارای مالک است، اما هنگامی که نیاز به حفاظت دارد، تخریب می‌شود یا نیاز به بازسازی دارد، بی صاحب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ساخت و ساز‌ها و مرمت آثار تاریخی یک پروسه زمان‌بر در شهرداری را طی می‌کند، می‌افزاید: این پروسه بسیار سنگین است؛ مدیریت شهری اگر به دنبال حفاظت بنا‌ها است باید این مراحل اداری را کاهش دهد و بودجه آن را نیز در نظر بگیرد.

ایمانی ضمن ابراز تاسف نسبت به نگهداری بنا‌های تاریخی شهر تهران، می‌گوید: چندی پیش برای مرمت یکی از آثار تاریخی شاهد استفاده از کارگران عادی بودیم؛ در صورتی که این امر نیازمند استفاده از افراد متخصص و ابزار مرتبط است.

این کارشناس ارشد مرمت آثار تاریخی می‌افزاید: شهرداری موظف است نسبت به هویت ملی شهروندان اقدام کند، در دوره‌های پیشین همکاری این نهاد با سازمان میراث فرهنگی ملموس‌تر بود، اما در این دوره همکاری‌ها باید هدفمند شود تا شاهد نتیجه مطلوب باشیم.

شهرداری چه زمانی قوانین ساختمانی را اجرا می‌کند؟

وی با بیان اینکه حفاظت از آثار تاریخی نیاز به یک متولی قدرتمند دارد، تصریح می‌کند: برخی بنا‌ها توسط شهرداری خریداری شده، اما به دلیل کمبود بودجه به حالت متروکه رها شده است، قوانینی وجود دارد که کاربری فضا‌های تاریخی فرهنگی شود، اما شهرداری چه زمانی قصد اجرای این قوانین را دارد، مشخص نیست.

ایمانی با تاکید بر اینکه کاربری بنا‌های تاریخی اقدامی غیرمجاز است، عنوان می‌کند: کاربری بنا‌هایی که واجد ارزش هستند، باید تعریف شده باشد و می‌بایست در راستای عنوان خود فعالیت کند.

این درحالی است که زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران علت آتش‌سوزی در حسن آباد را تغییر کاربری خواند!

در شهر تهران کم نیستند اماکن تاریخی که مانند گنبد حسن‌آباد به علت تغییر کاربری و نوع فعالیت صنفی از درجه خطرپذیری بالایی در زمینه حریق برخوردار هستند. حال باید دید نظارت و مسئولیت حقوقی، مادی و معنوی این بنا‌های تاریخی ارزشمند برعهده چه کسی است؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: پیاده روی اربعین آمدنیوز روح الله زم نفتکش SABITI سوریه ترکیه ایدز چنار محمودی جام جهانی والیبال شهروندان مدیران شهری کارآمدی مدیریت شهری شوآف پیاده روی اربعین آمدنیوز روح الله زم نفتکش SABITI سوریه ترکیه ایدز چنار محمودی جام جهانی والیبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۰۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حمید جوانی؛ شهردار منطقه ۳ تهران درباره سه طبقه کردن میدان ونک اظهار کرد: طرح طبقه زیرین میدان ونک، تونلی است که توسط حوزه معاونت فنی و عمران طراحی شده و مطالعات آن انجام شده است. تونلی که از بزرگراه حقانی (زیر چهارراه جهان کودک، زیر میدان ونک) به سمت ملاصدرا وصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار

وی افزود: با توجه به مترو، یک طبقه هم زیر مترو طراحی شده است. این موضوع در حال مطالعات است. کارهای مطالعاتی قرار است که امسال انجام شود و بعد از مطالعه، در صورتی که جوابگو باشد وارد فاز اجرا می‌شود.

شهردار منطقه ۳ در پاسخ به این پرسش که آیا این مطالعات به شورا ارائه شده است؟ گفت: هنوز مطالعات نهایی نشده است. جلسه‌ای را با مشاور طرح و مشاور مترو داشتیم. طرحی را مبنی بر دو طبقه کردن تونل مترو آوردند که یک طبقه مترو و یک طبقه سواره باشد.

جوانی با اشاره به اینکه این موضوع قبلاً سابقه مطالعه در معاونت فنی و عمران داشته است، ادامه داد: زیرگذر جهان کودک و میدان ونک به سمت ملاصدرا و اتوبان شهید چمران قبلاً طراحی شده و اسناد مطالعاتی در معاونت عمران موجود است.

وی افزود: پروژه بسیار بزرگ است و اگر بنا باشد حجم اولیه آن اجرا شود از چهارراه جهان کودک به سمت بزرگراه چمران بیش از دو کیلومتر و از تونل توحید بزرگ‌تر است، کار بزرگی است و نیازمند مطالعات جدی است.

جوانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر این طرح تأیید شود در این دوره از مدیریت شهری اجرا می‌شود یا خیر گفت: اگر امسال مطالعات و زیرساخت‌ها انجام شود در سال آینده ممکن است به کلنگ‌زنی برسد. اما در فاز اجرا به صورت جدی، ممکن نیست. ما از معاونت فنی و عمران خواهش کردیم به علت اهمیت موضوع ترافیک چهار راه جهان کودک و میدان ونک و خیابان حضرت ولی‌عصر (عج) این پروژه را در اولویت قرار دهند که زیرگذر میدان ونک هم در برنامه مطالعاتی انجام شود که در آنجا هم زیرگذر و تونل مترو را داریم.

کد خبر: 1229483 برچسب‌ها تهران

دیگر خبرها

  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • میدان ونک تهران ۳ طبقه می‌شود
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • چرا در تهران قدیم خودرو‌ها وسط خیابان پارک می‌کردند؟
  • اولویت اصلی شهرداری رفسنجان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است/ ۲۰ پروژه شهری در مراحل پایانی