Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@18:23:04 GMT

عارضه‌ای دردناک که سن و سال نمی‌شناسد

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۲۶۱۷

ساعت 24-یک متخصص مغز و اعصاب گفت: اولین نشانه‌های گرفتگی نخاع، فشاری است که توسط دیسک روی نخاع از گردن و کمر به تمام قسمت‌های دیگر بدن منتشر می‌شود.

نسیبه زرگر متخصص مغز و اعصاب درباره گرفتگی نخاع اظهار کرد: تنگی و باریک بودن  کانال نخاع موجب گرفتگی آن می‌شود. گرفتگی نخاع در صورت فشار روی آن و ریشه عصب‌هایی که توسط دیسک  از نخاع خارج می‌شوند، اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسمت‌های شایع که دچار این نوع عارضه می‌شوند کمر و گردن هستند که اولین علامت و نشانه‌های آن‌ها فشاری است که توسط دیسک روی نخاع از گردن و کمر به تمام قسمت‌های دیگر بدن منتقل می‌شود.

وی در ادامه افزود: اولین واکنش بدن نسبت به این درد اسپاسم عضلات فیله است که دچار گرفتگی می‌شود. این نوع عارضه در تمام سنین ممکن است اتفاق بیفتد، زیرا زمینه ژنتیکی و ارث در این نوع عارضه وجود دارد که معمولاً به دلیل باریک بودن نخاع یا کانال آن اتفاق می‌افتد.

متخصص مغز واعصاب درباره عوامل این نوع عارضه بیان کرد: عواملی که می‌تواند تاثیرگذار باشند مواردی مانند ژنتیک و جابجایی وسایل سنگین یا کارهای سخت و دشوار است. اقدامات اولیه که فرد مبتلا باید انجام دهد استفاده از داروهای ضدالتهابی است که در صورت شدت بیماری به کار گرفته می‌شود. اگر علامت اسپاسم دیده شود افراد می‌توانند از داروهای ضداسپاسمی استفاده کنند.
وی گفت: داروها معمولاً می‌توانند موضعی، خوراکی و تزیریقی باشند. بعد از کم شدن علامت، می‌توان برای کاهش فشار و درد دیسک روی نخاع از عملکردهایی همچون فیزیوتراپی و ورزش‌هایی مثل یوگا، پیلاتس و راه رفتن در مقابل مقاومت آب برای بهبودی این نوع عارضه را انجام داد.

زرگر درباره علائم گرفتگی نخاع گفت: علائم این نوع بیماری در واقع از دست دادن قدرت عضلات است و فرد مبتلا در کنترل ادرار و مدفوع خود دچار مشکل می‌شود. بدن فرد مبتلا در مقابل انواع بیماری‌های سخت نمی‌تواند مقاومت از خود نشان دهد.

وی در ادامه درباره درمان این نوع عارضه بیان کرد: برای درمان گرفتگی عضلات یک سری اقدامات ابتدایی انجام می‌شود، اعم از ام‌آرآی و تصویربرداری‌های مختلف که میزان شدت و تنگی نخاع و قرار گرفتن عارضه در چندمین سطح دیسک نشان داده می‌شود. در صورت شدت داشتن بیماری فرد مبتلا کاندیدای جراحی خواهد شد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بیماری های مغز و اعصاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۲۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • آمار وحشتناک قطع نخاع مردم توسط خودروهای داخلی
  • ببینید | آمار شوکه‌کننده از میزان قطع نخاع شدن مردم به دلیل ناایمنی خودورها
  • مرگ دردناک ۲ کودک در رودخانه ماشکید سراوان
  • مرگ دردناک یک مرد تبریزی زیر چرخ‌های قطار مسافربری
  • حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی‌ها (فیلم)
  • ناگفته‌های دردناک زنان سیستان و بلوچستان از وضع آب شرب: خیلی بو میده! | فیلم
  • ببینید | ناگفته‌های دردناک و تلخ زنان سیستان و بلوچستان درباره آب؛ آواره‌ایم!
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد