Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد سالاری در گفتگو با خبرنگار مهر  با اشاره به جزئیات جلسه صبح امروز شورای عالی شهرسازی و معماری کشور با موضوع پادگان صفر ۶ که رئیس شورای شهر تهران و رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر به همراه شهردار تهران و معاون شهرسازی و معماری وی در آن حضور داشتند، گفت: در طرح تفصیلی شهر تهران، این پادگان در پهنه S که پهنه تجاری، اداری و خدماتی است قرار دارد، این در حالی است که  عموما باید پادگان ها در پهنه G قرار گیرند، ‌ به همین دلیل، ‌مسئولین ارتش، حقوق مکتسبه ای برای پادگان ۰۶ که بالغ بر ۵۰ هکتار مساحت دارد را مطالبه می کردند و مدعی بودند که بر اساس مفاد طرح تفصیلی باید حدود ۲ میلیون متر مربع بارگذاری انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوره چهارم مدیریت شهری، کمیسیون ماده ۵ و مدیریت شهری دوره گذشته با این سطح بارگذاری که در طرح تفصیلی نیز پیش بینی شده بود موافقت ضمنی کرده بودند اما در جلسه کمیسیون ماده ۵، تصمیم گیری نهایی این شده بود که این پرونده به شورای عالی شهرسازی کشور جهت تصمیم گیری نهایی ارجاع شود.

وی افزود: در ابتدای مدیریت شهری فعلی و زمانی که آقای حجت مسئولیت معاونت شهرسازی و معماری شهرداری را عهده دار بودند، پرونده پادگان ۵۰ هکتاری ۰۶ در دستور کار شورای عالی معماری و شهرسازی ایران قرار گرفت که هم معاونت شهرسازی و هم دبیرخانه شورای عالی شهرسازی با درخواست ارتش به عنوان متولی این پادگان، مبنی بر بارگذاری بیش از یک میلیون و ۶۰۰ متر مربع موافق بودند که این موضوع با مخالفت جدی اینجانب به عنوان نماینده شورای شهر روبرو شد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه مخالفت شورا به دلیل مشکلات و چالش های این منطقه  پس از بارگذاری با این حجم بود گفت: در حال حاضر نیز با توجه به بافت متراکم مسکونی منطقه، این محدوده هم از سمت غرب (خیابان پاسداران) و هم در بخش شرقی که اتوبان صیاد شیرازی است ترافیک سنگینی را تحمل می کند و چنین بارگذاری این مشکلات جدی را ایجاد می کرد. همچنین درختان این پادگان که میراث طبیعی شهر بودند با این بارگذاری در معرض تهدید جدی قرار داشتند. پیشنهاد ما توقف این میزان بارگذاری بود که با حمایت معاون وقت عمرانی وزیر کشور (آقای افشانی) در دستور جلسه قرار گرفت و جلسه به سمت مخالفت با طرح ارائه شده سوق داده شد و قرار شد جلساتی با حضور شهرداری تهران، وزارت دفاع و ارتش برگزار شود. در نهایت پیشنهاد بارگذاری ۶۳۰ هزار متر مربعی به جای یک میلیون و ۷۵۰ متر مربع و تحویل ۳۵ هکتار از این پادگان ۵۰ هکتاری به شهرداری تهران و انتقال سند آن به نفع شهر مطرح شد.  

وی اضافه کرد: در تفاهم گذشته این بارگذاری به دلیل پراکندگی عملا در اختیار شهرداری قرار نمی گرفت.  

سالاری بیان کرد: در جلسه امروز پیش بینی شد این ۳۵ هکتار به شهرداری تهران به عنوان فضای سبز عمومی تحویل و پهنه آن به پهنه G۱۱۱ (پارک عمومی) تبدیل شود و ۵۵۰ هزار متر مربع نیز در ۱۵ هکتار باقیمانده بارگذاری شود. همچنین ۱۱۰ متر مربع بناهای ساخته شده قدیمی در این پادگان و بخش عمده ای که هم ارزش تاریخی دارند نیز حفظ شوند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تاکید کرد: در این جلسه باز هم شورا مخالفت جدی خود را با این حجم بارگذاری مطرح کرد اما از سوی اعضای شورای عالی شهرسازی عنوان شد این حداقل بارگذاری است که با توجه به حقوق مکتسبه ارتش می توان مجوز آن را صادر کرد.

وی افزود: پیشنهاد ما به نمایندگی از شورای شهر این بود که مجوز ساخت همزمان با تحویل و انتقال سند ۳۵ هکتار از عرصه پادگان به شهرداری داده شود، زیرا  ممکن است، ارتش بخش باقیمانده حقوق مکتسبه خود را در زمان دیگری با اعتراض مراجع قضایی مطالبه کند. همچنین پیشنهاد دیگری مطرح شد که این بارگذاری با توجه به کمبود فضای باز و عمومی در این منطقه به اراضی دیگر ارتش در نقاط دیگر منتقل شود که با این پیشنهاد موافقت شد و در نهایت پیشنهاد اولیه  یعنی اینکه ۳۵ هکتار از عرصه ۵۰ هکتاری پادگان به نفع شهر برای استفاده به عنوان فضای عمومی منتقل شود و در مابقی یعنی ۱۵ هکتار باقیمانده با احتساب مساحت بناهای موجود تا سقف ۶۳۰ هزار متر مربع بارگذاری مسکونی، تجاری، اداری و خدماتی مجوز داده شود، به تصویب رسید و قرار شد جزئیات طرح در کمیسیون ماده ۵ مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: همچنین در متن مصوبه، موضوع  TOD مورد تاکید قرار گرفت که با توجه به دو ایستگاه مترو در شمال و جنوب پادگان، اتصال این دو ایستگاه به این محدوده برقرار شود و سفرهای این محدوده تا حد ممکن مبتنی بر حمل و نقل عمومی باشد.

سالاری تصریح کرد: با توجه به بناهای تاریخی و میراث طبیعی که در این پادگان وجود دارد وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز حضور جدی ای در این پرونده  و فرایند صدور پروانه خواهد داشت.

وی در پایان افزود: هرچند ما به عنوان کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با این حجم از بارگذاری هم مخالف هستیم اما قطعا چنانچه پیگیری های این کمیسیون و همکارانم در شورا و شهردار تهران و همراهی جامعه مدنی نبود شاهد کاهش بیش از ۲/۱ میلیون متر مربعی بارگذاری نبودیم و تصمیم گیری امروز گامی بسیار اساسی در تحقق تاثیرگذاری رویکردهای انسان محوری است.

کد خبر 4746927 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد سالاری شورای عالی شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اربعین 98 شهرداری تهران شورای شهر تهران هفته ناجا قوه قضاییه اربعین حسینی نیروی انتظامی محسن هاشمی وزارت آموزش و پرورش شهر تهران پیروز حناچی ناجا آتش نشانی سیدابراهیم رئیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۳۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه تمدن آفرین در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی لازم است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: شهرسازی و معماری و در حرکت تاریخ، این کار بزرگ و بازآفرینی نشان از ابعاد مختلفی از درجه تمدن هر جغرافیا و منطقه زیستی دارد، بنابراین می‌توان هر منطقه و درجه تمدن آن را با معماری و شهرسازی او محاسبه کرد.

امام جمعه بوشهر افزود: بدین خاطر است که هر منطقه و هر جغرافیا اولین پدیده‌ای که از آن به چشم می‌آید معماری آن است.

وی گفت: هوشمندی در ارتباطات بلوکی فی ما بین معماری در عرصه‌های آن جغرافیا و تناسب معماری با ویژگی جغرافیایی و ژئوپولوتیک آن و عرصه‌های مختلف رنگ و مواد اولیه و ارتفاع و مهندسی و معماری آن در تناسب با زیست بوم است.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: اگر در کرانه ساختار معماری و مهندسی سازه همانند زیست بوم کویر باشد این نشان از عدم هوشمندی و کیاست طراحی و معماری در یک جغرافیاست.

وی گفت: اگر مواد اولیه که در کویر استفاده می‌شود، در منطقه کرانه استفاده شود، نشان از عدم توانمندی در عرصه مهندسی است، در هر زیست بوم معماری و شهرسازی و بازآفرینی سازه زیستی نشان از درجه دانش و هوشمندی و توان مهندسی و تشخیص قوی در عرصه جامع شناسی و روان شناسی آن جامعه دارد.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: معماری و شهرسازی و بازآفرینی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است و نشان از درجه دانش مدیران و مردم آن منطقه دارد، بنابراین این همایش بسیار مهم است و می‌تواند در یک فرآیند دانش بنیان و فوق العاده جامع به بسیاری از چالش‌ها و مشکلاتی که در روند زندگی انسان ایجاد می‌شود پاسخ مثبت دهد و چالش را حل کند.

وی با اشاره به عرصه زیست بوم حیات سازه و ارتباط آن با ساکنین گفت: در منطقه کوهستانی و کویر تمام فرکانس‌ها و اضلاع حیات به شکل فرکانس عمودی است، بدین جهت است که منطقه کویر از مثلث، مستطیل و مربع در اشکال هندسی بسیار استفاده می‌شود و حتی در عرصه فرهنگ آئین‌های مذهبی روش عزاداری آنها هم به همین شکل است و این مساله در سازه دیوار و ساختمان هم کاملاً مراعات می‌شود.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: در منطقه کرانه درست بالعکس است، هندسه‌ای که از آن استفاده می‌شود نیم دایره و انحنا و اشکالی است که کاملاً با فضای محیط همگن باشد و بخاطر شرایط جوی پنجره‌ها و درب‌ها بسیار است.

وی ادامه داد: اگر این مهندسی سازه تغییر کند، با روح و روان جامعه و محیط سازش نخواهد داشت. در عرصه کرانه مثل کرانه جنوب ایران که همیشه با حملات بیگانگان مواجه بوده و بارها شاهد هجمه‌های بیگانگان بوده است، بالطبع سازه‌ای که ساخته می‌شود غیر از مراعات ابعاد خاص زیستی، باید عرصه پدافند غیرعامل را هم مراعات کند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر بیان داشت: در کرانه باید رنگ بنا با دریا متفاوت باشد وگرنه دریایی که در کنار است در متن زندگی قرار می‌گیرد و یکسان سازی محیط می‌شود و تناسب رنگی وجود نخواهد داشت به همین خاطر برای اینکه تفاوت باشد تفاوت رنگ وجود دارد و بهترین رنگ به خاطر جذب سرما در فصول گرم رنگ سفید است لذا تمام بناهای شهر بوشهر رنگ سفید دارد و بخاطر تضاد رنگ، پنجره‌ها رنگ قهوه‌ای دارند.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه شعار معماری و سازه‌های بوشهر «سلام» است گفت: اولین چیزی که انسان با ورود به بافت بوشهر متوجه می‌شود سلام سازه به شخص است.

وی ادامه داد: به همین جهت درصد بیماری‌های روحی در تاریخ استان بوشهر فوق العاده کم و درجه امید بالا است و به همین جهت است که معماری شهری و بازآفرینی آن یک فن آوری جامع و یک دانش وسیع و هوشمندی فوق العاده در آفرینش تمدن و آسایش مردمی نیاز دارد.

امام جمعه بوشهر بیان کرد: این کار کوچکی نیست که بخواهیم بنایی که دارای فرسودگی است را با نگاه مدرنیته بازآفرینی کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه معماری و شهرسازی در هر جغرافیا نشانه تمدن و درجه دانش آن جغرافیا است تصریح کرد: یکی از مواد استفاده در سازه‌های قدیمی بوشهر چوب است، در حالت عادی چوب در کنار ساحل با رطوبت بالا و بارش در زمستان این چوب را دچار آفت و خوردگی از درون می‌کند اما بناهای بوشهر این‌طور نیست علت آن این است که چوب‌ها از داخل دریا اخذ شده است، این چوب‌ها با مواد رنگ ضد آفت رنگ شده‌اند.

وی با بیان اینکه معماری نشان از هنر یک منطقه است گفت: هنر زیباترین ارائه داشته و داده انسانی است. هنر معماری و معماری هنرمندانه سازه ایجاد فضای مناسب برای انسان می‌کند و عرصه سلامت و پزشکی معماری یکی از نکات بزرگ است و در محاسبات عرصه سلامت بسیاری از بیماری‌های خاص به جهت معماری غیر استاندارد زیست بوم هر منطقه است.

آیت الله صفایی بوشهری ابراز داشت: معماری و بازآفرینی و شهرسازی نشان از توانمندی صنعت است و ایجاد امنیت می‌کند و توانمندی در عرصه امنیت نیز است و باید منجر به ارتباط قوی اجتماعی شود در حالی که معماری امروزی ایجاد ارتباط و سلام نمی‌کند بلکه ایجاد تفرق می‌کند، در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی باید یک نگاه جامع از حیث تمدن آفرینی باشد چه در خود سازه زیستی شخصی و چه در محله‌ای که انسان زندگی می‌کند.

وی با بیان اینکه امروز متأسفانه مشاهده می‌شود که شهرک‌هایی که ساخته می‌شود جامع نیست گفت: باید به سمت مسجد محوری، دانش محوری، سلامت و امنیت و فرهنگ محوری حرکت کنیم و اگر این کار را نکنیم این زنجیره معماری از هم گسسته خواهد شد.

امام جمعه بوشهر با اشاره به نظام مهندسی تأسیسات گفت: مقدار زیادی از هزینه کرد زندگی مردم و مدیریت عمران، هزینه ترمیم و تعمیر و بازآفرینی پیش از موعد تأسیسات می‌شود.

وی گفت: نظام تأسیسات باید در آن یک تحول فوق العاده باشد، چراکه بسیاری از خرج مردم و مسئولان خرج تعمیر و مرمیم و تجدید تأسیسات می‌شود.

وی با اشاره به پیشینه و تاریخ شهر بوشهر ابراز داشت: تاریخ شهر بوشهر چند هزار سال قبل از میلاد است؛ این استان پایتخت مقاومت و مبارزات ضد استعماری است، چهار بار انگلیس به این منطقه حمله کردند و هر چهار بار علمای این استان حکم به دفاع دادند و بزرگانی همچون رئیسعلی دلواری و باقرخان تنگستانی حرکت مردمی ایجاد کردند و انگلیس را شکست دادند و اکنون از انگلیسی‌ها در بوشهر فقط گورستان آنها باقی مانده است.

آیت الله صفایی بوشهری ابراز داشت: چند برهه تاریخی کشورهای اروپایی به دنبال تصرف گلوگاه‌های اقتصادی استان و تسلط بر اقتصاد و گمرک بودند اما باز علمای بزرگ نظیر مجتهد اهرمی و مردم نگذاشتند که اقتصاد اینجا به دست بیگانگان بیفتد، در دفاع مقدس خارگ به اندازه روزهای دفاع مقدس بمباران شده است.

کد خبر 6088514

دیگر خبرها

  • کوتاهی افراد ونهادهای مسئول درخصوص حجاب سبب ورود نیروی انتظامی شد
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان
  • هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری در بوشهر
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • نگاه تمدن آفرین در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی لازم است
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • ۱۳ خیابان در سطح شهر قم بازگشایی شد
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • راه اندازی دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز