Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@06:44:59 GMT

پیش نمایش نسل جدید لباس‌های فضانوردی

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۴۵۰۹

پیش نمایش نسل جدید لباس‌های فضانوردی

خبرگزاری میزان- سازمان فضایی آمریکا (ناسا) تصاویری از نسل جدید لباس‌های فضایی منتشر کرد که از فضانوردان آمریکایی در جریان ماموریت برنامه‌ریزی شده بازگشت به ماه در سال ۲۰۲۴ محافظت خواهند کرد. تاریخ انتشار: 03:40 - 23 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۸۸۲۰

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، اگرچه فضانوردان ناسا به طور منظم در ایستگاه بین‌المللی به پیاده‌روی فضایی می‌پردازند، اما قدمت لباس‌هایی که برای محافظت در برابر موقعیت‌های مرگبار در فضا می‌پوشند به دهه ۸۰ میلادی بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکایی‌ها در واقع به جز چند تلاش آزمایشی، از زمان ماموریت‌های آپولو به این طرف هیچ لباس فضایی جدیدی برای اکتشافات قمری نساخته‌اند.

حال که ناسا متعهد شده تا سال ۲۰۲۴ میلادی فضانوردان آمریکایی را در قالب برنامه آرتمیس به ماه بازگرداند، این سازمان فضایی در حال ابداع یک لباس فضایی پیشرفته‌تر برای نسل بعدی از ماموریت‌ها برای فرود بر سطح ماه است. این لباس جدید که «واحد تحرک خارج از سفینه» (Extravehicular Mobility Unit) نام دارد نه تنها بر مبنای آنچه در مورد ماه آموخته‌ایم بلکه با اتکا به نیم قرن پیشرفت در حوزه فناوری لباس‌های فضایی، ساخته شده است.

به گفته ناسا، در ساخت این لباس فضایی از درس‌هایی که از ماموریت‌های آپولو آموخته شده نیز استفاده شده است. فضانوردان از ماموریت‌های آپولو آموختند که اصلی‌ترین خطر در ماه این نیست که گرد و غبار پودری آن از وزن فضانوردان پشتیبانی نکند، بلکه این خطر از ذرات گرد و غبار ریز و شیشه مانند می‌آید که می‌توانند به بند‌های لباس فضانوردان برخورد کرده، سامانه‌های پشتیبانی از زندگی را آلوده و به شش‌ها نفوذ کنند.

در این لباس جدید، نه تنها بند‌های لباس فضانوردان و سامانه‌های پشتیبانی از زندگی به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا مقاومت بیشتری در برابر گرد و غبار داشته باشند، بلکه سامانه پشتیبانی از زندگی قابل حمل مشابه کوله پشتی آن نمونه مینیاتوری نسخه‌ای است که در آپولو، اسپیس شاتل و ایستگاه بین‌المللی فضایی مورد استفاده قرار می‌گرفت. این بدان معناست که این سامانه نه تنها ابعاد کوچکتری دارد، بلکه بخش‌های اضافی بیشتری دارد که می‌توانند در زمان بروز اختلال در کارکرد، امنیت بیشتری را برای فضانورد به ارمغان آورند.

این لباس جدید بر اساس یک طراحی پیمانه‌ای ساخته شده است که نه تنها تن خور راحت و مناسبی را برای فضانوردان فراهم می‌کند، بلکه خود را با ماموریت‌های مختلف در ماه یا جاذبه صفر، تطبیق می‌دهد.

علاوه بر دیگر امکانات تعبیه شده در این نسل از لباس‌های فضایی، کلاه ارتباطی (Communication Cap) که میکروفون و ایرفون‌ها را در خود جای می‌دهد، با یک سری میکروفون‌های هوشمند در داخل لباس جایگزین شده است که می‌توانند به طور خودکار صدای فضانورد را ردیابی کنند، درست مثل دستیار‌های صوتی که امروزه در بسیاری از خانه‌ها یافت می‌شود.

به گفته ناسا، یکی از پیشرفت‌های بزرگ در ساخت این لباس در مقایسه با لباس‌های ماموریت آپولو، ابداع اسکن بدنی سه بعدی است که به دانشمندان اجازه داد تا به اندازه‌گیری‌های مشروح و دقیق از حرکات و وضعیت بدنی اولیه دست پیدا کنند. بدین ترتیب این لباس فضایی جدید نه تنها بهتر روی بدن فضانوردان می‌نشیند، بلکه بر روی طیف وسیع‌تری از حرکات فضانورد با ایجاد اصطکاک کمتر، تطبیق می‌یابد.

ناسا برنامه دارد تا پیش از ارسال این لباس جدید به ماه در دهه آینده، لباس و برخی از اجزایش را در ایستگاه بین‌المللی فضایی تست کند.

پروژه جدید ناسا موسوم به آرتمیس با هدف بازگشت انسان به ماه، سال‌ها پس از سفر موفقیت‌آمیز نیل آرمسترانگ و باز آلدرین به ماه در سال ۲۰۲۴ اجرایی می‌شود.

 

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ناسا فضانوردان لباس فضانوردی پیاده روی فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۴۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

یکی از دانشمندان «آکادمی مهندسی چین» معتقد است چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

«وو وایرن»(Wu Weiren) عضو «آکادمی مهندسی چین»(CAE) و دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»(Tianwen 3) به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

وایرن با اشاره به اینکه چین راه‌اندازی اولین آزمایشگاه نمونه مریخی جهان را آغاز کرده است، گفت: به رغم پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه مریخ را انجام می‌دهد.

وایرن درباره برنامه‌های دقیق این ماموریت توضیح بیشتری نداد.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت در سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «لانگ مارس ۵»(Long March 5) از مرکز پرتاب فضایی «ونچانگ»(Wenchang) در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

فرودگر و صعودکننده، مسیر انتقال زمین به مریخ را طی خواهند کرد و پیش از ورود به مدار مریخ، مانورهای اصلاح مداری را انجام خواهند داد. پس از آن، فرود نرم با کمک موتور انجام خواهد گرفت.

در همین حال، مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال خواهند کرد و پس از آن در اطراف مریخ به پرواز در خواهند آمد تا سیگنال‌ها را ارسال کنند و منتظر نمونه‌ها بمانند.

هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند و به دانشمندان کمک می‌کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، درباره زمین‌شناسی و ساختارهای درونی سیاره سرخ بیشتر بیاموزند و چرخه‌های جوی آن را درک کنند.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت، همه این فعالیت‌ها به دانشمندان امکان خواهند داد تا دانش خود را درباره نحوه شکل‌گیری و تکامل مریخ گسترش دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ