Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی کارمندان اداره های دولتی این کشور، به دلیل درآمد و حقوق پایین، از ادامه فعالیت دست می کشند و شغل خود را ترک می کنند، از این رو چرخ زندگی آنها تنها با پول ارسالی توسط اقوام و نزدیکانی که مهاجرت کرده اند، می چرخد.

اخبار بین‌الملل- بیشتر این افراد به روسیه مهاجرت کرده و در مشاغل مختلف به فعالیت می پردازند اما به گفته خانواده آنها، مبالغ ارسالی آنها بسیار اندک است که تنها می توان با آن مواد غذایی روزانه خود را تهیه کنند و حتی پولی برای خرید مایحتاج دیگر زندگی باقی نمی ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمونه زندگی برخی خانواده ها در تاجیکستان است که زندگی خود را با درآمد فرزندان و اقوام مهاجرشان می گذرانند. آمار نشان می دهد که به دلیل نبود شغل مناسب و پر درآمد و آمار بالای بیکاری، سالانه بیش از یک میلیون شهروند تاجیک برای کار و زندگی به روسیه مهاجرت می کنند.

اما در سال های اخیر، در مورد این آمار اختلافاتی میان تاجیکستان و روسیه به وجود آمده است؛ مقامات روس شمار مهاجران را بیش از یک میلیون نفر می دانند اما آمار تاجیکستان از مهاجرت سالانه تنها نیم میلیون شهروند تاجیک خبر می دهند و ادعا می کنند که مهاجرت های کاری این کشور کاهش یافته است، ادعایی که مردم تاجیکستان در پذیرش آن شک و تردید دارند.

نتیجه نظرسنجی انجام شده توسط پژوهشگاه علمی و تحقیقاتی بانک ملی تاجیکستان نشان می دهد که زندگی ۷۰ درصد از خانواده های تاجیک با حساب نزدیکانشان که به خارج از کشور مهاجرت کرده اند، پیش می رود.

در این نظرسنجی که از شهروندان تاجیک انجام شد، این سوال مطرح شد که مبالغ ارسالی توسط مهاجران صرف چه می شود؟ پاسخ ها نشان داد که این پول ها صرف خرید یا ساخت منازل مسکونی، خرید خودرو، پیشبرد تجارت و یا خرید جواهرات صرف می شود.

بانک مرکزی روسیه اعلام کرد که میزان مبالغ ارسالی در سال ۲۰۱۸ میلادی ۲.۵ میلیارد دلار و در نیم سال اول سال ۲۰۱۹ میلادی ۱.۱ میلیار دلار عنوان شده است. این مبالغ نشان دهنده کاهش دو برابری نسبت به سال ۲۰۱۳ است. برخی بحران هایی که روسیه را درگیر خود کرده باعث ضعف اقتصاد این کشور شده است.

در حال حاضر بیشتر درآمد مهاجران خرج تهیه مایحتاج اولیه زندگی آنها یعنی خوراک می شود و امکان پس انداز برای مردم تاجیکستان بسیار دشوار شده است.

اما با وجود کاهش درآمد مهاجران، روسیه همچنان به عنوان مهمترین کشور برای مهاجران تاجیک محسوب می شود. برای مهاجران تاجیک در روسیه، کار پر درآمدی پیشنهاد نمی شود. آنها را در مشاغلی استخدام می کنند که درآمد ناچیزی داشته باشد، بخشی از درآمدشان برای خرج اقامت ماهیانه و بخش دیگر برای اجاره محل اقامتشان صرف می شود اگر مبلغ ناچیزی باقی ماند آن را برای اقوام خود ارسال می کنند.

در حال حاضر نیز روسیه در شرایط نسبتا دشواری به سر می برد و امید داشتن به این که درآمد مهاجران تاجیک در روسیه می تواند کمک بزرگی به مردم تاجیکستان کند، اشتباه است. اما در عین حال کارشناسان بر این باورند که اگرچه مبالغ ارسالی مهاجران کاهش یافته است اما هنوز هم می توان به آن به عنوان منبع مهم حفظ ثبات در کشور اشاره کرد. چرا که نه تنها به خانواده های خود کمک می کنند باعث افزایش گردش اقتصادی بانک ها می شوند.

تحقیقات بانک ملی تاجیکستان در سال ۲۰۱۹ نشان می دهد که ۷۸ درصد مبالغ ارسالی توسط مهاجران از روسیه وارد چرخه اقتصادی کشور می شود.

حکومت روسیه سپردن برخی فعالیت ها و مشاغلی همچون فعالیت های ساختمانی و فعالیت های بخش کشاورزی را به مهاجران و خارجی ها بی مانع می داند، اما بخش تجارت و صادرات همچنان برای مهاجران دست نیافتی خواهد ماند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: روسیه خانواده مواد غذایی تاجیکستان شهروند تجارت دلار اقتصاد بخش کشاورزی تاجیکستان روسیه مهاجرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۴۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد

ابراهیم عزیزی در بازدید از مجموعه «آی مت» شیراز گفت: به یکی از وظایف مهم و اساسی خودمان که پیشرفت، رشد و آینده، خود، خانواده، کشور و سرنوشت همه ما است باید به این گفت و شنود‌ها برسیم.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از همه تلاش‌های فکورانه و صادقانه و نگاه عالمانه‌ای که این مجموعه برای امر تعلیم و تربیت به خرج دادند، تشکر می‌کنم، افزود: حداقل یکصد مدرسه در حوزه غیر دولتی فعالیت کردم و با این حوزه تا حدودی آشنا هستم.

او با اشاره به اینکه اگر می‌خواهیم کار زیربنایی و مبتنی بر کار جامع گرایانه داشته باشیم باید از همین سنین آغاز کنیم، افزود: رشد، پیشرفت و شکوفایی و رسیدن به هر هدفی باید از همین سنین مشخص شود و زمانی می‌توانیم به اهداف برسیم که به پایه‌ای از این تعلیم و تربیت برسیم.

عزیزی گفت: انسان‌ها در طول زندگی دارای اهدافی هستند و هر انسانی دارای اهدافی است و یک فردی می‌تواند دارای هدف مادی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی باشد و برای رسیدن به آن باید از سنین کودکی برنامه ریزی شود.

او با اشاره به اینکه دولت‌ها علاقه دارند روی هر کاری چنگ بیندازند و اگر راه را برای بخش غیردولتی باز کنیم، اظهار کرد: خط انتقال آب از خلیج فارس به فارس توسط بخش خصوصی با مجوز‌های دولت در حال انجام است که ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه آن شده است.

عزیزی گفت: در حوزه صنعت خودرو، به سرعت جلو می‌رویم و بخش غیردولتی آوردیم و دولت عنوان کردیم که موانع را رفع کند و در امر مهم تعلیم و تربیت اگر نگاه را به صرفا به ظرفیت دولت کنیم حتی اگر برای همین سنین سه تا ۶ سال باشد، بازهم دولت توانایی انجام ندارد.

او افزود: برای آینده این کشور و مردم باید تصمیم بگیریم و همانطور که برای خانه و خانواده تصمیم می‌گیرید باید با نگاه به خانواده تصمیم گیری می‌شود و باید برای جامعه هم تصمیم گیری کنیم و باید از جز به کل برسیم و اجرای خانواده کنار هم قرار بگیرند و درست تصمیم بگیرند به نتیجه خوبی می‌رسیم.

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: امروز اگر عرصه انتخابات است و انسان پیشرفته و متمدن و تمدن ساز و علاقمند به سرنوشت خودش و جامعه اش علاقه دارند باید بیاید و تصمیم بگیرد و پای صندوق بیاید و به هرکسی که اصلح می‌داند رای دهد، مشکلات کشور آموزشی، اقتصادی، و رفاهی بجاست، اما باید دانست که مشکلات کشور از قوانین و از مدیران است.

عزیزی گفت: مجلس، قانون مدارس غیردولتی، بیمه مدارس غیردولتی اخیرا تصویب کرد و تا مجلس تصویب نکند کسی نمی‌تواند کاری انجام دهد و نگاه درست به قانون گذاری می‌تواند زمینه اتفاقات خوب را فراهم کند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز امر انتخابات و انتخاب اصلح، ارتباط مستقیم با پیشرفت کشور دارد و تصمیم خوب پایه گذار اتفاقات خوب است و تصمیم غلط هم می‌تواند پایه گذار روند نامناسب باشد.

او، ملاک انتخاب‌ها را افراد دانست و اظهار کرد: متاسفانه برخی افراد به خاطر شکل و شمایل نامزد انتخاباتی، وی را انتخاب می‌کنند و با این انتخاب نباید انتظار داشت که توقع برآورده شود و اگر انتخاب با انتظار تطبیق نکند، به بیراهه رفتن است.

عزیزی گفت: هرگاه توقع و انتظار با هم مطابق نباشد به نتیجه نمی‌رسد و و برای همین موضوع است که عنوان می‌شود انتخابات در آینده کشور و کودکان این مرز و بوم تاثیر دارد چرا که انتخاب صحیح، ساختار درست، کارآمدی قوانین و مدیران خوب را در پی دارد.

او با اشاره به عقب ماندگی فارس و شیراز در عرصه‌های مختلف، گفت: در شیراز ۱۷۵ میلیون متر مکعب آب برای شرب لازم دارد که ۳۰ میلیون آن از سد درودزن می‌آید و ۹۰ میلیون آن از خط دوم تامین می‌شود و بخش اعظم آن از چاه هاست و سئوال اینست آب چگونه تامین می‌شود، تا مجلس و نماینده قوی نداشته باشیم این آب تامین نمی‌شود باهمت مجلس یازدهم آب الان باید از خلیج فارس وارد شود.

عزیزی گفت: قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد و قطب بهداشت و درمان چند بیمارستان جنرال دارد.

او گفت: اگر ارتقا کیفی آموزش و تربیت را می‌خواهید اگر ارتقا در پژوهش و آموزش می‌خواهیم داشته باشیم باید زیرساخت‌های مناسب را ایجاد کنیم.

عزیزی با اشاره به اینکه قهر کردن و گلایه مندی را مشکل را حل نمی‌کند، اضافه کرد: نگاه به مجلس در حوزه تعلیم و تربیت و رشد فناوری در برنامه هفتم جدی بوده است و باید برنامه هفتم در مقام اجرا انجام شود و امیدوارم بتوانیم با همکاری شما حرکت رو به رشدی را شاهد باشیم.

نامزد انتخاباتی مجلس شورای اسلامی افزود: در خصوص تامین اجتماعی نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان دولت به تامین اجتماعی بدهکار بود که بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها به تامین اجتماعی برگردانده شده است ولی این ایراد وجود دارد که دولت هر وقت کم می‌آورد دولت دست به جیب تامین اجتماعی می‌کند و چند سال است جلوی این موضوع را گرفته ایم.

او افزود: پنج بیمارستان دولتی در حال احداث بوده که بیمارستان ۱۴۰۰ تخت خوابی می‌تواند موثر باشد و ۴۰۰ تخت ویژه کودکان است.

عزیزی با اشاره به اینکه برای اولین بار سهم ما در دولت بیشترین از سایر بخش‌ها بوده است، تاکید کرد: بیشترین تعداد وزیر بود و سهم ما از همه استان‌ها بیشتر است روز رای گیری و رای اعتماد به وزرا مابقی استان‌ها اعتراض می‌کردند و ۱۸ وزیر دارد و چهار وزیر از فارس بود با جنگندگی پیگیری کردیم.
وی با اشاره به اینکه نگاه ما بر شایسته سالاری است، اظهار کرد: وقتی که قانون اجرای اصل ۴۴ را اجرا می‌کنیم، متاسفانه ITI را به انسانی دادند که جیبش خالی بود و آزمایش مرودشت به خاطر مدیر ناکارآمد به این نتیجه رسید، اما الان دنبال بخشی از واگذاری آن هستیم.

او گفت: اگر اعتقاد داریم کشور به ناامنی اجتماعی، اقتصادی، روانی نرسد باید به با انتخاب صحیح، روند دارای مشکل را از بین برد.

عزیزی گفت: در رابطه با ارتباط تجارت خارجی در مجلس روی این موضوع هستیم که شنبه و جمعه تعطیل شود و احتمالا موضوع تعطیلی پنج شنبه و جمعه به نتیجه نمی‌رسد.

او گفت: در رابطه با معلولین باید فراکسیون برای آنان تشکیل شود و باید در مجلس دوازدهم فارکسیون آنان را داشته باشیم تا حق و حقوق معلولان از بین نرود.

عزیزی افزود: از ۸۴۵ هزار میلیارد بودجه کشور میزان ۶۰۰ هزار میلیارد برای حقوق هزینه و همه بودجه ما از نفت و مالیات برای حقوق صرف می‌شود و چرا که عادت شده است مولد نباشیم و می‌خواهیم پشت میز نشین باشیم و اراده‌ها کنار گذاشتیم و اداره‌ها ملاک شده است.

مسعود زاده باقری هم گفت: موسسه «آی مت» یک موسسه قوی در کشور محسوب می‌شود و در استان فارس و سایر استان‌ها به صورت قوی فعال است و با توجه به شناخت عمیقی که از دکتر عزیزی دارم به این نتیجه رسیدم که فردی توانمند است و توانمندی در ابعاد مختلف قابل بیان است و تجارب ارزشمندی را در حوزه‌های مختلف دارند.

مدیر عامل موسسه آی مت گفت: سرکشی به مردم و پاسخگویی به مردم و پیش قدم بودن برای رفع مشکلات مردم از خصیصه‌های دکتر ابراهیم عزیزی است و این موضوع را حتی رقیب وی عنوان می‌کند و در بعد علمی و اخلاقی ویژگی خاص دارد.

او گفت: از همکاران عزیزم می‌خواهم که از این نماینده مردم و نامزد انتخاباتی حمایت کنند و ارتباط زنجیره‌ای بسیار قوی در موسسه وجود دارد چرا که شهر ما نیاز دارد به چنین افرادی که بتواند به مردم خدمت رسانی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • تحقق ۷۹ درصدی درآمد شهرداری قم در فروردین
  • تامین آب پایدار درمناطق بلوچستان جنوبی و مرکزی
  • عملیات آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا