Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@07:42:30 GMT

دنیای‌ خوب‌ روزنامه‌نگاری با یونس‌ شکرخواه

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۴۸۴۲

دنیای‌ خوب‌ روزنامه‌نگاری با یونس‌ شکرخواه

شاید یا دایره لغات باید تغییر کند یا قوانینی که نوشته می‌شوند چنان مفید باشند که بزرگان اندیشه  و خرد کشور را در حصار خود در نیاورند تا هر وقت سی سال از جانفشانی بی همتایشان در راه آموزش و دانش گذشت بگویند بروید خانه بنشینیاسد. که چه بشود؛ کجای جهان چنین است؟
متنی قانونی دکتر یونس شکرخواه، استاد کم نظیر روزنامه‌نگاری مکتوب و حوزه سایبر را بازنشسته کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند او برای ما خواهد ماند تا دستان ضعیف‌مان را بگیرد و چون پیچکی تازه، زیبا و پر طراوت، صفحات مکتوب و مجاز رسانه‌های ما را چون همیشه بیاراید؛ به کلماتی جادوگر، مردمی، راه‌گشا، متین، روان، ساده، عمیق، موثر، دانا و راهبردهایی برای آگاه شدن  تبدیل کند. دکترشکرخواه عزیز بیش از دانش گسترده و نوع شگفت آموزه کلاس‌ها و کتابهای ارجمندش، ما را به اخلاق حکم می‌دهد و راه می برد.
آموزش‌های دکتر  شکرخواه مانع ورود عناصر زرد و ابتذال کلمات در رسانه می‌شود. اگر جایی دیدید که صفحه‌ای زرد و بی ریشه است؛ صحنه از حضور او و گروه اعجاز برانگیز حلقه همکاران و دوستان بی مثالش خالی مانده است. روزنامه‌نگاری ایران زمین مدیون این گروه دانش‌پژوه از بهترین مدرسان حوزه رسانه است. یونس شکرخواه گرانقدر هنگام سردبیری «همشهری آنلاین» آن را به پژوهشکده‌ای برای آموختن تبدیل کرد. همچون کلاس‌های درسی آموزش داد. با انتشار بهترین مقالات علمی و آموزش ژورنالیسم مکتوب و سایبر، ساده نویسی و دقت در انتشار مطالب را در سطح وسیعی گستراند. او با ترجمه کتاب‌هایش، روزنامه‌نگاری مکتوب و اینترنتی، دیداری و شنیداری را به بهترین وجه منتشر ساخت.
برخورد صمیمانه او با دانشجویان و روزنامه‌نگاران چنان است گویی خود بخشی از آن جمع است. دانش و آموزشش کلاس را به وجد می‌ آورد. به نظر می‌رسد قانون بازنشستگی به حوزه کاری اهالی رسانه ظلمی است ناصواب. محروم کردن رسانه‌ها از چنین بزرگانی جز خسارت محض به ساحت گرانقدر علم و معرفت نیست. هرگاه حوزه خبر و نوشتار در رسانه‌ها تعطیل شد، دکتر شکرخواه و همکاران گرانسنگش نیز بروند خانه بنشینند و ما را از حضور تابناک اندیشه‌شان محروم کنند! استواری آنچه در آثار دکتر شکرخواه وجود دارد موضوعی است که به داد رسانه‌ها می رسد؛ تا عناصر خبر و ارزش‌ها و سبک‌های خبری را چنان تنظیم و منتشرسازند که به تازیانه تعطیلی و کاهش مخاطب رنجور نشوند.
وقتی خبرگزاری‌ها او را با آن چهره بشاش نشان دادند که در سالن کوچک  چند نفره فرهنگسرای رسانه از عشق به کارش سخن می گفت غمی پنهان در دلم نشست. خبرگزاریها نوشتند: «شکرخواه که با بغض سخن می‌گفت در ادامه به مشکلات روزنامه‌نگاران اشاره کرد و گفت: هیچ‌کدام از ما وابستگی به مقام نداریم. من هنوز هم مستاجرم و شجاعانه می‌گویم که در برابر صدها فرصت قرار گرفتم که خانه و ماشین بگیرم، اما یاد گرفته بودم پاکتی که درونش دیده نشود را دستم نگیرم. جماران/16مهر» استاد سیدفرسد قاسمی در این مراسم، بهترین مصداق‌ها را برای دوست دیرینه‌اش در ذهن ما حک کرد و گفت: « اگر به من بگویند مشکل امروز روزنامه‌نگاری چیست، فهرستی تهیه می‌کنم و در ابتدای آن می‌نویسم تهی شدن تحریریه‌ها از صدیقی‌ها، قاضی‌زاده‌ها، شکرخواه‌ها و تلاش نمکدوست‌ها برای اینکه مفری برای بازنشستگی پیدا کنند. ».
دکتر شکرخواه خردمند و دوستانش با دانش خود، راه سخت روزنامه‌نگاری و روزنامه نویسی را برای ما آسان کردند. اگر به آموخته‌هایشان دقت کنیم. روزنامه‌نگاری کار خود را خواهد کرد. این یادداشت را به استاد شکرخواه خردمند تقدیم می کنم.

*  منتشر شده در روزنامه نقدحال شهر کرمانشاه

کد خبر 1310801

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: یونس شکرخواه رسانه روزنامه نگاری ترکیه سوریه کردهای سوریه اربعین پیاده روی اربعین حسن روحانی سپاه پاسداران روح الله زم سینمای ایران ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۴۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد

هشتمین جشنواره «رسانه و طنز» با عنوان طنز پهلو به یاد کیومرث صابری فومنی (گل آقا) در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فومن در حال برگزاری است.

عباس حسین‌نژاد، دبیر هشتمین جشنواره طنز پهلو با اعلام این خبر که سال گذشته تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ۴۶۲ اثر بود، گفت: امسال تعداد آثار ارسالی ۱۱۲۹ اثر در پنج بخش داستان کوتاه طنز، کارتون و کاریکاتور، شعر طنز، طنز چند رسانه‌ای و نثر طنز بود. در بین استان‌ها تهران بیشترین آثار ارسالی را داشت و استان گیلان در رتبه ششم قرار دارد. در بین رسانه‌های رسمی ۱۲۱ رسانه شرکت کردند، که به ترتیب روزنامه ایران، روزنامه اقتصاد آینده، روزنامه شهرآرا، روزنامه وطن امروز، روزنامه ندای هرمزگان، سالنامه صد و نه دی بیشترین آثار را ارسال کردند.

حسین‌نژاد با بیان اینکه از بین رسانه‌های رسمی (رسانه‌های ثبت شده) ۴۴۸ اثر و از بین رسانه‌های شخصی ۶۸۱ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: طبق تفاهم‌نامه انجام شده، آموزش طنز به لیست کارگاه‌های آموزشی به رسانه‌ها اضافه شد. 

طنز اخم‌های جامعه را باز می‌کند

در ادامه پیام ویدئویی از محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پخش شد و اسماعیلی صابری فومنی را یک فردِ رسانه‌ای مولف دانست. به قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه برای گوشزد کردن مشکلات جامعه است. «خنده تلخ من از گریه غم‌انگیز است». طنز می‌خواهد با نشان دادن لبخند آسیبی را نشان دهد. طنز در عین تذکر به آسیب‌ها، اخم‌های جامعه را باز می‌کند. 

اسماعیلی ادامه داد: مرحوم صابری فومنی یک روزنامه‌نگار و فردِ رسانه‌ای مولف بود. فرق فرد مولف با غیر مولف در این است که فرد مولف فصل جدیدی را در فعالیت‌های خود آغاز می‌کند. کیومرث صابری فومنی با ایمان و با رعایت مرز‌های اخلاقی طنز را در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی وارد جریان رسانه‌ای کشور کرد. به یاد دارم در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ هر کجا می‌رفتیم، صحبت از طنز‌های گل آقا بود. طنز را می‌توان به قبل و بعد از فعالیت کیومرث صابری فومنی تقسیم کرد. 

از وضعیت طنزنویسی راضی نیستم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد که هنوز طنز در کشور تقویت نشده و به جایگاهی که صابری فومنی آن را رساند، فاصله دارد. هنوز از فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت رسانه‌ای و تبلیغات راضی نیستم و طنزنویسی صرفاً به برگزاری جشنواره محدود نشود.

در حال تکمیل ...

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد
  • یونس فضلی مسئول کوکیوان فدراسیون تکواندو کانادا شد
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • سفری به دنیای توپولوژی
  • میزگرد تخصصی ارزیابی عملکرد رسانه‌ای ایران در عملیات وعده صادق در قم برگزار شد
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • طرحی برای رسانه‌های فردای ایران