Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه متاسفانه امروزه سن ابتلاء به سرطان پستان پایین آمده، افزود: یکی از علت های سرطان تغذیه های نادرست است و مردم بیشتر به غذاهای حاضری و فست فود روی آورده اند که مقدار زیادی چربی غیراشباع در فست فودها وجود دارد و چربی غیراشباع زمینه ساز سرطان است.

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ دکتر حمید زینلی‌نژاد با اشاره به ۱۳ اکتبر روز جهانی سرطان پستان اظهارداشت: سرطان پستان جزو شایع‌ترین سرطان ها در خانم ها است و بیشترین سن ابتلاء از ۴۰ سال به بعد و دهه ۵ و ۶ زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: مصرف الکل، تنباکو و سیگار احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد و عدم تحرک موجب افزایش احتمال بروز سرطان می شود و از سوی دیگر با مصرف میوه و سبزیجات تازه احتمال سرطان کم شود.

دکتر زینلی‌نژاد بیان کرد: متاسفانه علاوه بر اینکه شیوع سرطان پستان در ایران زیاد شده، سن سرطان نیز پایین آمده و خانم های جوان زیر ۲۰ سال را می بینیم که دچار سرطان پستان شده اند.

این دکترای تخصصی جراحی عمومی با اشاره به فاکتورهای زمینه ساز سرطان پستان گفت: جنسیت نخستین فاکتور است که سرطان پستان در خانم ها ۲۰۰ برابر بیش از آقایان است. سن شروع قائدگی مسئله دیگر است که هرچه شروع قائدگی پایین و دوره یائسگی دیرتر باشد، احتمال شیوع سرطان بالا می رود.

وی با اشاره به اینکه در خانم‌هایی که ازدواج نکنند شیوع سرطان پستان بالاتر است، بیان کرد: خانم هایی که زودتر و بیشتر زایمان می کنند شیوع سرطان در آنها کمتر است و شیردهی نکته مثبتی است که از بروز سرطان پستان جلوگیری می کند.

زینلی‌نژاد اظهار کرد: یکی دیگر از عوامل سرطان پستان، ارث است و اگر در خانواده ای مادر، خواهر یا دختر دچار شود، احتمال بروز در دیگر اعضا بیشتر است و هرچه سن بروز سرطان پایین باشد، احتمال ارثی بودن آن خیلی بیشتر است و باید بقیه اعضای خانواده در این زمینه بررسی شوند.

وی تصریح کرد: عوامل دیگر زمینه ساز سرطان پستان در اشخاصی است که در گذشته سابقه رادیوتراپی در قفسه سینه یا مصرف داروهای هورمونی به ویژه استروژن داشته اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: اگر بیماری دچار سرطان در یک پستان بشود احتمال بروز در پستان دیگر هست و باید بیش از معمول به پزشک مراجعه کند و بیمارانی که دچار سرطان تخمدان هستند، احتمال بروز سرطان پستان در آنها وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه توصیه می کنیم هر خانمی از سن ۲۰ سالگی خود را معاینه کند و از ۲۵ سالگی هر ۶ ماه تا یک سال پزشک آنها را معاینه کند افزود: البته زمانی تومور در معاینه خود را نشان می دهد که قطر نیم تا یک سانت دارد و دیر است که معمولا رای تشخیص از ماموگرافی و "ام آر آی" و سونوگرافی استفاده می کنیم و در سنین بالای ۴۰ سال توصیه می کنیم هر سال ماموگرافی شود که موجب می شود سرطان را در مراحل خیلی ابتدایی تشخیص بدهیم و با درمان طول عمرشان بالا می رود.

زینلی‌نژاد با اشاره به علائم بالینی سرطان پستان افزود: احساس توده در سینه، فرورفتگی نوک پستان، ایجاد زخم روی پستان، ورم پوست پستان، احساس توده در زیر بغل، فرورفتگی قسمتی از پوست پستان و ترشحات غیرمعمول از نوک پستان(ترشحات خونی) از جمله این عوامل هستند.

وی با اشاره به اینکه امروزه در درمان سرطان پستان تحولات خیلی وسیعی رخ داده، تصریح کرد: در قدیم می گفتند سرطان از نقطه ای آغاز و به تدریج در پستان منتشر می شود بنابراین عمل جراحی با وسعت بیشتری انجام و تمام پستان و غدد لنفاوی را برداریم، بهتر است.

این دکترای تخصصی جراحی عمومی گفت: امروزه می گویند، سلول های سرطانی از طریق خون وارد نقاط دیگر بدن از جمله ریه و ... می شوند لذا درمان موضعی و درمان سیستمی با هم صورت می گیرد و تومور برداشته و با رادیوتراپی، شیمی درمانی و هورمون درمانی سرطان را کنترل می کنند و امروز دیگر اعمال رادیکال و برداشتن وسیع پستان توصیه نمی شود.

وی افزود: امروزه مشخص شده اگر در مراحل اولیه سرطان، تشخیص داده و تومور را با حاشیه دو میلیمتر از نسج سالم برداریم و پستان بازسازی شده و همزمان رادیوتراپی و شیمی درمانی انجام شود، طول عمر درمان بیماران با کسانی که پستان را برداشته اند تفاوتی نمی کند.

زینلی‌نژاد با بیان اینکه امروزه اعمال جراحی حفظ پستان را انجام بدهیم بهتر است، تصریح کرد: پیشرفت دیگری که در علم جراحی پستان صورت گرفته روش (سِنتینل بیوپسی) است. در قدیم غدد لنفاوی زیر بغل کامل تخلیه می شدند و دست بیمار ورم می کرد و معضلی بود. امروزه از غددی که لنف پستان وارد آن می شود نمونه برداری و در صورتی که درگیر نباشند، عمل وسیع انجام نمی دهیم و با پیشرفت هایی که صورت گرفته اعمال جراحی محدود شده و از نظر زیبایی، ظاهر پستان حفظ شده و بیماران عوارض جراحی را ندارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در کرمان این روش ها در مراکز دانشگاهی و خصوصی انجام می شود و بیماری به علت سرطان پستان از کرمان به مراکز دیگر اعزام نمی شود.

وی در پایان افزود: خوشبختانه به علت اینکه سرطان پستان درمان های متعدد دارد و با درمان های موضعی و هورمونی، طول عمر بیماران بسیار بالاست و جزو سرطان هایی است که نتیجه درمان بسیار مناسب است و بیمارانی داریم که ۲۰ تا ۲۵ سال است که عمل شده و به خوبی زندگی می کنند و خانم های جوانی داریم که بعد از عمل سرطان پستان، حتی در روال زندگی باردار و مادر شده اند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه سرطان سیگار فست فود هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه کاخ باکینگهام درباره وضعیت سلامتی چارلز سوم

کاخ باکینگهام در بیانیه‌ای مدعی شد که به‌دنبال پیشرفت در روند درمان سرطان پادشاه انگلیس، او بخشی از ملاقات‌ها و وظایف عمومی خود را از سر خواهد گرفت.

به گزارش مهر، کاخ باکینگهام با اعلام پیشرفت روند درمان سرطان چارلز سوم، پادشاه انگلیس، اعلام کرد که او بخشی از وظایفش را که به ملاقات‌های عمومی اختصاص دارد، از سر خواهد گرفت.

سخنگوی کاخ باکینگهام گفت: تیم پزشکی پادشاه از پیشرفتی که در روند درمان حاصل شده، رضایت دارد و نسبت به تداوم بهبود وی خوش‌بین است. برنامه درمانی ادامه خواهد یافت، اما رضایت پزشکان از روند درمان به اندازه‌ای است که پادشاه حالا می‌تواند بخشی از دیدار‌های عمومی خود را از سر بگیرد.

براساس اعلام باکینگهام، چارلز در ماه ژوئن از امپراطور ژاپن میزبانی خواهد کرد. همچنین ششم مه (۱۷ اردیبهشت) نخستین سالروز تاجگذاری چارلز خواهد بود.

چارلز سوم از اوایل فوریه به‌دلیل ابتلا به سرطان تحت درمان قرار دارد. رسانه‌های انگلیسی در روز‌های اخیر در گزارش‌هایی ضدونقیض از وخامت حال چارلز خبر داده بودند. این اخبار تاجایی پیش رفته است که برخی رسانه‌ها، اعلام کردند که تیم «برنامه‌ریزی مراسم خاکسپاری» چارلز سوم که مدت زیادی از تاجگذاری‌اش نمی‌گذرد، در شرایط آماده‌باش قرار دارد!

دیگر خبرها

  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره وضعیت سلامتی چارلز سوم
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان