Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@04:58:21 GMT

شب شعر شاعران گیلان در آستارا برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۵۱۰۰

شب شعر شاعران گیلان در آستارا برگزار شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا شامگاه دوشنبه در این آئین در سالن معراج این اداره گفت: شهرستان آستارا به دلیل وجود شاعران بزرگی نظیر اکسیر از جایگاه خوبی در عرصه ادبیات معاصر برخوردار است و باید این عنوان، توسط شاعران جوان حفظ شود.

شاپور تشرینی افزود: برگزاری نشست های مشترک انجمن های شعر در سطح گیلان باعث شناسایی و معرفی استعدادهای برتر شعر شده و بستر شب های شعر و همایش های ادبی ملی را فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هوشنگ مجرب مسئول انجمن شعر و ادب شهریار آستارا هم اظهار کرد: استعداد خارق العاده حافظ در تلفیق مضامین و صنایع ادبی، او را به شاعری سرآمد در همه زمان ها تبدیل کرده است و شاعران و دانشجویان ادبیات، به نوشتن مقاله های پژوهشی پیرامون اشعار حافظ روی آورده اند.  

فرامرز کوچکی زاد مولف ده اثر ادبی و پژوهشی از بندر انزلی نیز در این نشست گفت: حافظ به شعر شاعران ماقبل خود توجه داشته و این حقیقت در سروده های او مشهود است. 

وی همایش های ادبی را موجب دلگرمی شعرا به خلق آثار فاخر و تبادل نظر آنها در حوزه زبان و ادبیات دانست و بر تداوم این برنامه ها تاکید کرد. 

در ادامه، ۲۰ نفر از شاعران سروده های خود را خواندند و از اکسیر شاعر آستارایی مبدع سبک شعر فرانو و دریافت کننده نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد.

شعر فرانو از جریان های ادبی ایجاد شده از شعر نو یا نیمایی است که مفهوم خود را با کلمات ساده، ضرب المثل ها و اصطلاحات عامیانه منتقل می کند.

۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ نامگذاری شده است. 

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع و ۴۰۰ هنرمند در هفت انجمن هنری اداره ارشاد آن ساماندهی شده و انجمن شعر و ادب از تشکل های ادبی فعال آن است. 

۷۱۰۵ / ۷۱۲۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آستارا شاعر شعر و ادب فارسی اجلاس شاعران هم سرا گیلان روز بزرگداشت حافظ فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب تذکره الشعرای مراغه
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • یادواره شهدای دانش آموز در یزد 
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • ۱۵ هزارکرمانی در طرح زندگی با آیه ها حافظ ۳۰ آیه‌ منتخب قرآن شدند
  • همایش شاهنامه و امر سیاسی برگزار می‌شود