Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنان وزیر بهداشت درخصوص گرانی برخی اقلام دارویی نشان می‌دهد که این اقدام برای حمایت از تولید داخل صورت گرفته و این داروها تحت پوشش بیمه قرار دارند؛ لذا نگرانی از بابت افزایش پرداختی از جیب مردم وجود ندارد.

به گزارش مشرق، چند روز قبل نشست خبری وزیر بهداشت با عنوان «تشریح شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی» با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد، جلسه‌ای که در آن سعید نمکی علاوه بر تشریح اهمیت این نشست به برخی پرسش‌های خبرنگاران در خصوص افزایش قیمت داروها، جزئیات بیشتر از ماجرای آلوده شدن تعدادی از هموطنان به «ویروس اچ آی وی» و افزایش ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید بازی وکلا با ایدز در زمین رسانه‌های معاند

توضیحات وزیر بهداشت درباره شیوع HIV در یک روستا

یکی از مباحثی مطرح شده در این نشست خبری که مورد توجه رسانه‌های مختلف قرار گرفت، بحث افزایش قیمت دو قلم از داروهای مورد نیاز بیماران بود، خبری که برخی از رسانه‌ها از آن با عنوان «افزایش قیمت داروهای بیماران خاص» یاد کردند و همین موضوع نگرانی‌هایی را برای بیماران ایجاد کرده است.

*واقعیت دوبرابر شدن قیمت داروها

اما واقعیت ماجرا چه بود؟ وزیر بهداشت در این جلسه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص افزایش قیمت برخی از داروها توضیح داد که بعضی از داروهای خاص، به دلیل اینکه برای تولیدکنندگان داخلی به صرفه نبود را با 5 برابر قیمت از خارج وارد می‌کردیم به همین دلیل قیمت این داروها را تا دو برابر افزایش دادیم تا برای تولیدکنندگان داخلی به صرفه باشد و این حرکت نیز در راستای حمایت از تولید داخل انجام شد.

نمکی با بیان اینکه این افزایش قیمت دو اثر مثبت داشت گفت: یکی اینکه تولیدکننده داخلی دلگرم به تولید داخل شد و ما از واردات بی نیاز شدیم و دوم اینکه، این قیمت افزایش یافته، یک پنجم قیمتی شد که از بیرون وارد می‌کردیم. این موضوع به نفع اقتصاد داخل شد، ضمن اینکه حمایت کردیم تا داروها تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا فشاری به بیماران وارد نشود.

حال با توجه به سخنان وزیر بهداشت می‌توان این نکته را دریافت که با افزایش قیمت این اقلام دارویی مردم متحمل پرداخت هزینه نخواهند بود و هزینه خرید داروها به وسیله‌ها سازمان‌های بیمه‌گر پوشش داده خواهد شد.

*ماجرای انتقال ویروس «اچ آی وی»

یکی دیگر از سوالاتی که وزیر بهداشت در این نشست خبری به آن پاسخ داد موضوع ابتلای تعدادی از هموطنان به ویروس اچ آی وی در یکی از روستاهای چهارمحال بختیاری بود، وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: از روز اول می‌دانستیم که بحث سرنگ آلوده علمی نیست، بنده به عنوان کسی که سی سال است درحال تدریس ایمونولوژی این رشته هستم سخت است که در روز اول اعلام کنم که دلیل ابتلا سرنگ آلوده بوده است، چه برسد که برخی خارج از این حرفه علنا روی آنتن این موضوع را اعلام کند.

پس از انتشار این سخنان وزیر بهداشت، برخی از رسانه‌ها این تعبیر را به کار بردند که سکاندار وزارت بهداشت از شیوه انتقال ویروس اچ‌آی‌وی بی اطلاع است که انتقال رایج به واسطه سرنگ آلوده را غیرعلمی می‌خواند!

این موضوع درحالی مورد توجه برخی از رسانه‌ها قرار گرفت که پیش از این نیز موضوع انتقال گسترده این بیماری از سوی تعداد زیادی از کارشناسان تکذیب شده بود همچنین وزیر بهداشت در حاشیه مراسم روز دامپزشکی گفته بود: در روستای چنارمحمودی مدت ها قبل و از بیش از ۴۰ روز پیش، گزارشاتی از موارد آلودگی با ویروس HIV داشتیم که همکاران ما بسیار آرام و بی‌صدا و با حفظ حرمت مردم شریف آن منطقه، کارها را پیش می‌بردند. متاسفانه بهورز زحمت کش و خدوم روستای چنارمحمودی مورد اتهام قرار گرفت و پاسخ ما این است که سرنگ آلوده، عامل شیوع این بیماری نیست و عوامل را شناسایی کرده ایم البته مردم شریف و پاکیزه آن منطقه بی دلیل یا از راه هایی به این ویروس آلوده شده اند که هیچ گناه و تقصیری ندارند. 

در ادامه به مرور اظهارات برخی از کارشناسان می‌پردازیم:

مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران: انتقال اچ‌آی‌وی از طریق سرنگ آزمایش قند خون نمی‌تواند اتفاق بیفتد و تاکنون در هیچ‌کجای دنیا چنین موردی گزارش نشده است، راه سوم انتقال از طریق مادر آلوده به اچ‌آی‌وی به جنین است؛ در صورتیکه بیماری مادر کشف نشود و برایش کنترل‌های لازم انجام نشود، جنین هم آلوده می‌شود، اما اگر مادر تحت درمان قرار گیرد، می‌توان از ابتلای نوزاد پیشگیری کرد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: به عنوان یک پزشک باید بگویم که اگر سرنگ بیمار مبتلا به ویروس HIV به دست بنده در حین پزشکی فرو برود، احتمال ابتلای بنده به ایدز، یک صدم درصد است و قطعا راه انتقال ویروس HIV از مسیر سرنگ آلوده، قطعا منتفی است و باور دارم که امروز باید واقعیت‌ها را برای مردم بیان کنیم و بسیاری از آسیب هایی که امروز در کشور،  هزینه آنها را می پردازیم، به خاطر حجب و حیایی است که در کشور به وجود آورده ایم.

دهقان منشادی، عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز ایران: انتقال ویروس از طریق سوزن بسیار کم است به طوری که اگر بیماری مبتلا به بیماری اچ آی وی باشد و سوزن آلوده به دست پزشک وارد شود احتمال ابتلا به این بیماری بسیار کم است و آمار نشان می‌دهد میزان ابتلا در هزار اتفاق 3 مورد است و نمی‌توان از این راه به عنوان روش انتقال اصلی یاد کرد.

حال با توجه به مرور این اظهارات مشخص می‌شود که انتقال ویروس اچ آی وی از طریق سرنگ تست قند خون بسیار پایین است، و امکان ابتلای دسته جمعی اعضای یک روستا از طریق سرنگ آلوده منتفی است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن دارو افزایش قیمت اچ آی وی وزیر بهداشت شایعه سلامت قیمت دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟

حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرآنلاین

tags # پیاز سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!