Web Analytics Made Easy - Statcounter

از روزی که « جیمز بیگز» آن عکاس انگلیسی با دوچشم بی سو، با ابتکارِ در دست گرفتن عصایی سفید، برای در امان ماندن از گزند اتومبیل ها در خیابان‌، توانست روزی جهانی را رقم بزند، 98 سال می گذرد. پس از او بود که آن دو تن از برجسته‌ترین محققان آمریکائی به نام‌های دکتر ناول‌ پری (ریاضیدان) و دکتر جاکوپس تن ‌بروک (حقوقدان)، با تلاشی مشترک توانستند، قانونی‌ در پانزدهمین روز از ماه اکتبر به تصویب برسانند و روزی ثبت کنند که به نام « قانون عصای سفید» و «روز جهانی نابینایان» نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شد قانونی شد که در آن  تمامی حقوق اجتماعی افراد نابینا به عنوان عضوی از جامعه‌ی متمدن، انعکاس یافت و انسان در مدیریت شهر و جامعه به خودآگاهی تازه ای از حقوق اجتماعی رسید که:‌ نابینایان، حق بهره‌گیری از کلیه‌ی امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند. آنان، حق دارند از پیاده‌روها، خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و وسایل ترابری همگانی مانند هواپیما، قطار، اتوبوس، خودرو، کشتی، هتل‌ها، مکان‌های عمومی و مراکز تفریحی و مذهبی بهره‌برداری کنند و...

نویسندگان عضو گروه نخبگان خبرآنلاین در یادداشت هایی پیش از این، بسیار بر این حقوق محقق نشده در ایران خودمان، تاکید کرده اند:



رحمت الله حافظی، پزشک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی، بسیار گفته است و نوشته است از حقوق این بخش از جامعه ایرانی ما: معلولیت شهر تهران

محمد فاضلی، دکترای جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس، هم پیشتر در یادداشتی نوشته است از: حقوق بر زمین مانده

محمدرضا زمانی درمزاری، حقوقدان هم تلاش ها کرده است برای رسیدگی حقوقی و حتی رسیدگی موردی از نابینایان هم: امید در کودک کم بینا و معلول

سید حسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز بسیار گفته است وهر ساله نوشته است برای: احترام به حقوق شهروندان نابینا

خبرآنلاین البته در نشستی در کافه خبر خود با محمد اعتماد، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل موسسه عصای سفید و نیز محمدتقی سرمدی، عضو هیات مدیره این موسسه گفت وگویی رودرو برگزار کرده است و باز قصه همه قصه حرف های تکراری ست که: برای نابینایان‌ایران نه‌راهی مانده نه‌کاری! 
و خلاصه 50 سال از پذیرش قانون عصای سفید در ایران می‌گذرد اما هنوز اجرای این قانون در ایران با مشکلات بسیاری روبه‌رو است. آمار نابیینایی در ایران در سال‌های اخیر در شرایطی به واسطه آمار بالای تصادفات، اسیدپاشی و مصرف مشروبات الکلی قاچاق و... بالا می‌رود که آمار دقیقی از تعداد نابینایان در ایران وجود ندارد....

سال 1392 بود که برای همه این کارهای نشده و دردهای مانده، شبکه تشکل های نابینایان و کم نابینایان کشور در همین روز عصای سفید، نامه ای به حسن روحانی، رئیس جمهور نوشتند و در آن، درخواست های این بخش از جامعه را اعلام کردند: درخواست های نابینایان کشور از حسن روحانی.

خلاصه آن سوی روزگار، روزی «ناول‌ پری»ریاضیدان با همکاری « جاکوپس تن ‌بروک»حقوقدان، کاری کردند که جهان همه شهروندانی با «دوچشم بی سو» تغییر کرد؛ و امروز این سوی روزگار ما، با گذر از بیش از 50 سال از پذیرش قانون عصای سفید در ایران عزیزمان، حقوقدان و جامعه شناس و پزشک و مددکار همه همچنان برای مدیران ارشد نامه می نویسند وهمچنان می گویند:
عصا سفیدان تنها یک روز در سال به یاد می آیند؟


/6262

کد خبر 1310791

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حقوق شهروندی نابینایان حقوق قانون جامعه شناسی ترکیه سوریه کردهای سوریه حسن روحانی سپاه پاسداران اربعین پیاده روی اربعین روح الله زم سینمای ایران ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت

فرشید رضایی سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد:  سواد سلامت رسانه از جمله مقوله های مهم سواد سلامت برای توانمندسازی جامعه و سازمان ها است که جای خالی آن و ضرورت توانمندسازی خانواده ها و دانش آموزان در مورد سواد سلامت رسانه، پس از همه گیری کووید-۱۹ بیش از پیش مشخص شده است.

وی بیان کرد: پیدایش ویروس جدید کرونا در سال ۲۰۱۹ و همه گیری جهانی بیماری تنفسی کووید-۱۹ یکی از بزنگاه های مهم تاریخ بهداشت جهان محسوب می شود. علاوه بر همه گیری بیماری تنفسی در ۴ سال اخیر، همه گیری اطلاعات نادرست و شایعات و باورهای نادرست بهداشتی نیز باعث رنج و مرگ هزاران نفر در جهان شد. ناکافی بودن سواد سلامت رسانه ی مردم جهان پاشنه ی آشیل برنامه های بهداشت در برابر این ویروس شناخته شد.

رضایی ادامه  داد: فرهنگ سلامت بعنوان یکی از اثرگذارترین حوزه ها در سلامت جامعه بسیار تحت تأثیر و تعامل دو سویه با فضای تبلیغاتی و رسانه ها است.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: توانمندسازی مادران و دانش آموزان و سفیران سلامت طلبه جزو اولین برنامه های توانمندسازی در زمینه سواد سلامت رسانه است.

وی افزود: در دوران پاندمی و گسترش اطلاعات نادرست بهداشتی مجهز بودن آحاد جامعه بویژه مادران خانواده و کودکان و نوجوانان می تواند سپر حفاظتی مهمی برای سلامت جامعه باشد. ارتقای سلامت جامعه و اعتلای فرهنگ سلامت در گرو افزایش سواد سلامت جامعه و توانمندی و مشارکت مردمی است و به همین دلیل بهبود سواد سلامت رسانه از اولویت های آموزش بهداشت محسوب می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • اتفاق عجیب و باور نکردنی در لیگ برتر ایران
  • اتفاق عجب و باور نکردنی در لیگ برتر ایران
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • انصاری: استکبار قادر به پوشاندن جنایت صهیونیست‌ها نیست
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد