Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بی‌بی‌سی پژوهشگران با استفاده از یک آزمایش ساده سرعت راه رفتن توانستند روند پیری را در افراد اندازه بگیرند.

این بررسی نشان داد که نه فقط بدن‌های افرادی که با سرعت کمتری راه می‌روند، با سرعت بیشتری پیر می‌شوند- صورت‌های این افراد نیز پیرتر به نظر می‌رسند و اندازه مغزهایشان هم کوچک‌تر است.

این گروه بین‌المللی پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان برایشان غافلگیرکننده و شگفت‌انگیز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان اغلب سرعت راه رفتن افراد را به خصوص در بالای ۶۵ سال برای بررسی کلی سلامت اندازه می‌گیرند، زیرا که این سرعت شاخص خوبی از قدرت عضلانی، کارکرد ریوی، تعادل، استحکام ستون فقرات و توانایی بینایی است.

سرعت پایین‌تر راه رفتن در دوران سالمندی با خطر بیشتر دچار شدن به زوال عقل و زوال جسمی همراهی دارد.

سرعت پایین راه رفتن با پیری مغزی و بدنی ارتباط دارد

این دانشمندان در بررسی خود از اطلاعات مربوط به ۱۰۰۰ فرد نیوزیلندی که از هنگام تولد تا ۴۵ سالگی مرتبا معاینه شده بودند و سرعت راه رفتنش در سنین بسیار پایین‌تر از معمول در میانسالی اندازه‌گیری شده بود، استفاده کردند.

این افراد معاینه جسمی شده بودند، آزمایش‌های کارکرد مغز و اسکن مغزی رویشان انام شده بود و در دوران کودکی هر دو سال یک بار آزمون‌های شناختی داده بودند.

به گفته پروفسور تری ای مافیت، سرپرست این پژوهش از کینگز کالج لندن و دانشگاه دوک، این بررسی نشان داد که سرعت پایین راه رفتن دهه پیش از آنکه فرد وارد دوره سالمندی شود، نشانه مشکلاتی بدنی در فرد است.

حتی در ۴۵ سالگی، تفاوت گسترده‌ای در سرعت راه رفتن افراد وجود داشت، به طوری که سریع‌ترین افراد در حداکثر سرعتشان (بدون اینکه بدوند) سرعتی بالای ۲ متر در ثانیه داشتند.

به طور کلی، افرادی که سرعت راه رفتن پایین‌تری داشتند نشانه‌های «شتاب یافتن روند پیری» را نشان می‌دادند و ریه‌ها، دندان‌ها و دستگاه‌های ایمنی‌شان نسبت به افرادی که سرعت راه رفتنشان بالاتر بود، وضعیت بدتری داشتند.

تغییرات طبیعی با افزایش سن در بدنتان رخ می‌دهد

یک یافته غیرقابل‌انتظار دیگر این بود که اسکن‌های مغزی هم نشان داد افرادی که سرعت راه رفتنشان کمتر است با احتمال بیشتری نشانه‌های پیری را در مغزهایشان نشان می‌دهند.

و بالاخره این پژوهشگران دریافتند که می‌تواند بر اساس نتایج آزمون‌های هوش، زبان و مهارت‌های حرکتی که افراد در سه سالگی داده‌اند، می‌توانند سرعت راه رفتنشان در ۴۵ سالگی را پیش‌بینی کنند. کودکانی که ۴۰ سال بعد در میانسالی کمترین سرعت راه رفتن را داشتتند (به طور میانگین ۱.۲ متر در ثانیه) نسبت به کودکانی که بعدها که بیشترین سرعت راه رفتن را پیدا کرده بودند (۱.۷۵ متر در ثانیه) ضریب‌ هوشی‌شان ۱۲ نمره کمتر بود.

یافتن راه‌های برای جلوگیری از پیری

این گروه بین‌الملی پژوهشگران که که نتایج کارشانا را در ژورنال JAMA Network Open منتشر کرده‌اند، می‌گویند این تفاوت‌ها در سلامت بدنی و بهره هوشی ممکن است مربوط به انتخاب‌های سبک زندگی یا بارتابی از این موضوع باشد که فرد از آغاز زندگی در وضعیت سلامت بهتری داشته است.

به گفته این پژوهشگران اندازه‌گیری سرعت راه رفتن در سنین پایین‌تر ممکن است شیوه‌ای برای امتحان کردن درمان‌ها برای کند کردن روند پیری انسان باشد.

در حال حاضر تحقیقاتی بر روی درمان‌هایی مانند رژیم‌های غذایی کم‌کالری یا مصرف داروی متفورمین برای جلوگیری از پیری در حال انجام است.

همچنین اندازه‌گیری سرعت راه رفتن به عنوان شاخصی از سلامت مغزی و بدنی می‌تواند به افراد امکان تغییر دادن در سبک زندگی‌شان را در دورانی که هنوز جوان و سالم هستند، بدهد.

یک سوم موارد بروز آلزایمر در سالمندان قابل پیشگیری است نکته بهداشتی: خستگی سالمندان کد خبر 458955 برچسب‌ها بهداشت شخصی سالمندی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بهداشت شخصی سالمندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد

محمد کریم خورشیدوند اظهار کرد: کنترل جمعیت از گزاره‌های جوامع بشری است و مکاتب مختلفی در این حوزه نظریه داده‌اند، به‌عنوان مثال در قوانین حمورابی داریم که افزایش جمعیت را نشان‌دهنده ترقی فرد و جامعه دانسته است و از طرفی در یونان باستان اندیشمندانی مانند ارسطو و افلاطون موازنه و توازن جمعیت را نشان‌دهنده ترقی جامعه می‌دانستند.

وی ادامه داد: در سال ۱۷۹۸ میلادی یک کشیش و اقتصاددان انگلیسی به اسم رابرت مالتوس، کتابی با عنوان اصل جمعیت داشت که در آن یک نظریه داد و شعارش این بود که افزایش جمعیت راه حلی برای پیشرفت نیست، استدلالش این بود که رشد جمعیت بالقوه به‌صورت تصاعدی است و رشد مواد غذایی و منابع به‌صورت خطی است و پیش‌بینی این بود در ۲۰۰ سال آینده، رشد جمعیت جهان حدود ۲۵۶ برابر خواهد شد و تولید غذا فقط ۹ برابر و سال‌های قحطی در پیش رو است و خیلی از انسان‌ها براثر گرسنگی و قحطی می‌میرند. طبیعی است خیلی‌ها ترجیح می‌دادند فرزندان‌شان از گرسنگی نمیرند، به همین دلیل، کاهش جمعیت و جلوگیری از رشد جمعیت را به‌عنوان یک سیاست لحاظ کردند.

او گفت: این نظریه هیچ‌گاه شکل نگرفت، نه‌تن‌ها در هیچ نقطه‌ای از جهان این اتفاق رخ نداد، بلکه این نظریه برای حیوانات نیز صدق پیدا نکرد و نه‌تن‌ها پیش‌بینی انجام‌شده درباره سال‌های قحطی اتفاق نیفتاد، بلکه تولید به‌قدری زیاد شد که حتی در سال‌هایی، مردم گندم‌های اضافه را می‌سوزاندند.

خورشیدوند بیان کرد: امروزه می‌بینیم یکی از مشکلات و چالش‌های جدی جوامع توسعه‌یافته، کاهش جمعیت جوان و پیری جمعیت است که در نتیجه موجب شده است، نشاط اقتصادی و اجتماعی آنها کاهش یابد. رونق اقتصادی به نیروی جوان وابسته است و زمانی که جوامع پیر شوند دولت‌ها و صاحبان سرمایه احساس خطر می‌کنند.

او اظهار کرد: جوان، مایه پویایی و سرزندگی جامعه می‌شود و بیشتر جهش‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از دل نیرو‌های جوان جوشش پیدا می‌کند. اصولاً فلسفه ازدواج و تشکیل خانواده برای ازدیاد و بقای نسل بشری است و مطابق فلسفه آفرینش بر ازدواج تأکید شده است.

وی ادامه داد: ازدواج موجب پیوند بین نسل‌ها و تداوم نسل بشر می‌شود؛ ولی اگر سیاست‌های یک دولت بر این اصل باشد که موالید کم شود در بلندمدت جامعه با انقطاع نسل بشر مواجه می‌شود، معضلی که امروزه ما در کشور‌های غربی شاهدیم و بحران پیری جمعیت دارند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت در کشور ما نیز پیامد‌های ناگواری داشته و آسیب‌های جدی از جنبه‌های گوناگون جسمی، روحی و روانی و اخلاقی و اجتماعی بر جامعه گذاشته است.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم به نظام مسائل در حوزه اجتماعی اشاره کنیم، شاید ابربحران ما در این حوزه، موضوع سالخوردگی جمعیت باشد. اگر در ۲۰ سال آینده همین سیاست ادامه یابد، باعث می‌شود کمبود نیروی کار، بحران امنیت، کاهش تولید علم، خلاقیت و پیشرفت را داشته باشیم و همه اینها تبعاتی است که از کاهش جمعیت، ازدواج و بحث فرزندآوری نشأت می‌گیرد.

خورشیدوند گفت: منحنی رو به سقوط ازدواج و فرزندآوری، چالش‌های زیادی دارد. باید روی ذهنیت نسل جوان درباره پایین آمدن سن ازدواج و فرزندآوری به‌صورت جدی کار شود.

وی ادامه داد: برای اینکه سن ازدواج پایین بیاید و فرزندآوری بیشتر شود، باید کار فرهنگی انجام شود و سیاست‌های غلطی که در ذهن برخی جوانان نقش بسته است، از بین برود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان معتقد است: بخشی مشکلات در موضوع ازدواج و جمعیت، اثر فضای مجازی، رسانه‌ها و ماهواره‌هاست و بخشی نیز اقتصادی است. جوانی که مشکل اشتغال دارد و حداقل‌ها را نمی‌تواند به‌دست آورد، شاید اعتماد به نفس لازم را ندارد که بخواهد یک زندگی مشترک را آغاز کند و موضوع فرزندآوری را حتی در ذهن خود بیاورد.

او افزود: سیاست‌های دولت باید بر مدار مشوق‌های فرزندآوری و تسهیل ازدواج باشد. اشتغال و مسکن نسبت به این دو مقدم است و اینها زنجیروار به یکدیگر پیوسته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • ایمنی و بهداشت شغلی به اندازه معیشت کارگران مهم است
  • امتیازات اراضی طرح جوانی جمعیت قابل خرید وفروش نیست
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال