Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نوسان نرخ دلار در حوزه گردشگری ایران جریانات متفاوتی به راه انداخت. از یکسو ایران تبدیل به مقصدی ارزان برای گردشگران خارجی شد و از دیگر سو سفر به کشورهای خارجی تبدیل به مقاصدی گران برای گردشگران داخلی شد. در نتیجه طی سال گذشته شاهد برابری تعداد گردشگران خروجی و گردشگران ورودی به کشور بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند به گفته مسئولان گردشگری، شاهد بهبود شرایط تورهای خروجی هستیم و در شش‌ماه نخست امسال چهار میلیون و ۲۵۸ هزار و ۹۴۴ نفر به خارج از کشور سفر داشته‌اند که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۵.۹۵ درصد رشد داشته اما حوزه گردشگری ورودی با رشد بیشتری همراه شده و شمار گردشگران خارجی که در شش ماه نخست امسال به ایران سفر کرده‌اند به مرز پنج میلیون نفر رسیده است. در همین مدت، نزدیک به چهار میلیون و ۲۶۰ هزار نفر از ایران به خارج از کشور سفر کرده‌اند.

با وجود آنکه سفر جای خاصی در سبد خانواده‌های ایرانی ندارد اما مسئولان بر لزوم ایجاد شرایط مناسب برای سفر کردن تاکید دارند. این تاکیدات از ساماندهی تعطیلات در طول سال گرفته تا ارزان‌سازی سفر را شامل می‌شود. حتی راهکارها به سمت قسطی کردن سفر هم کشیده شده. اما سفرهای قسطی تحت چه شرایطی و با چه امکاناتی از سوی آژانس‌داران ارائه می‌شود؟

اگر برای تعطیلات آخر مهرماه و آبان ماه قصد سفر داخلی یا خارجی داشته باشید و بخواهید از تسهیلات سفرهای اقساطی استفاده کنید بهتر است چند نکته را بدانید.

نخست آنکه، حداکثر میزان تسهیلات سفرهای قسطی معادل ۵۰ تا ۶۰ درصد هزینه تور است به این معنا که در همان ابتدای امر باید ۴۰ تا ۵۰ درصد از هزینه تور را به صورت نقدی پرداخت کنید. سقف پرداخت نیز بین ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان متغیر است و هر آژانس بسته به امکاناتی که ارائه می‌دهد، سقف هزینه‌کرد خاصی را درنظر می‌گیرد.

دوم آنکه، هرچند در برخی از تبلیغات عنوان شده که سفرهای قسطی با ارائه چک یا جواز کسب امکان پذیر است اما در نهایت برای استفاده از امکانات سفرهای قسطی، دادن چک‌ اصل قضیه است و چک به‌عنوان تضمینی برای بازپرداخت اقساط در نظر گرفته شده است، به‌طوری که اگر فردی خودش و بستگان درجه یک نتوانند چک ارایه کنند، نمی‌توانند از سفر‌های اقساطی استفاده کنند. در این میان ارائه اصل پرینت گردش ۳ ماه اخیر حساب مبدا چک با مهر بانکی نیز الزامی است.

سوم آنکه، بازپرداخت اقساط در دوره‌های ۲ الی ۱۰ ماهه با محاسبه کارمزد ۲ تا ۳ درصد به ازای هر ماه از مجموع رقم تسهیلات انجام می‌شود. به این صورت که اگر شما نیمی از هزینه تور را پرداخت کرده باشید، برای بازپرداخت نیمی دیگر از هزینه تور که در قالب چند چک بانکی پرداخت می‌کنید، این مبلغ به علاوه هر ماه، ۲ تا ۳ درصد کارمزد محاسبه می‌شود.

چهارم آنکه، برای هزینه سفر خود ۹ درصد ارزش افزوده را نیز در نظر بگیرید که این مبلغ در تمام محاسبات و پرداخت اقساط در نظر گرفته می‌شود و مبلغ آن با مبلغ تور شما جمع خواهد شد. بنابراین علاوه بر آنکه باید هر ماه ۲ تا ۳ درصد کارمزد برای باقی مانده هزینه تور خود پرداخت کنید، باید ۹ درصد مالیات هم به تمام مبلغ تور اضافه کنید.

تورهای اقساطی چگونه محاسبه می‌شود؟

در محاسبه سر انگشتی ساده قیمت تورهای اقساطی به شرح زیر خواهد شد:

فرض کنید در تعطیلات آبان ماه قصد داشته باشید سفری ۶ روزه به ترکیه داشته باشید و ۵ شب در یکی از هتل‌های ۵ ستاره استانبول اقامت کنید. در این میان پروازتان از جمله پروازهای ایرانی باشد و خدمات خاص دیگری هم روی تور خود دریافت نکنید. قیمت این تور برای هر نفر حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌شود. اگر سفری دو نفره را تدارک دیده باشید، مبلغ سفر شما ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌شود بنابراین ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده آن حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان خواهد شد. بنابراین قیمت تمام شما حدود ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.

در این میان برای انجام سفر قسطی خود که اگر ۴۰ درصد مبلغ اولیه را پرداخت کنید، معادل ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پرداخت خواهید کرد و حدود ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باقی می‌ماند که قسط بندی خواهد شد. این اقساط را می‌توانید در قالب ۸ چک به آژانس پرداخت کنید و اگر ماهی ۲ درصد کارمزد اقساط شود، چک‌های شما با مبلغ ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود.

 در چنین شرایطی می‌توان گفت در ازای اقساط ۸ ماهه، ۵۰۰ هزار تومان کارمزد پرداخت کرده‌اید و ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هم به عنوان مالیات بر ارزش افزوده داده‌اید. به این معنا که برای سفری چند روزه به ترکیه که در همسایگی ما قرار دارد، حدود ۱میلیون و ۶۰۰ هزار تومان علاوه بر قیمت تور خود پرداخت کرده‌اید.

سفر اقساطی برای مقاصد داخلی

حال فرض کنید در تعطیلات آبان ماه قصد داشته باشید سفری ۵ روزه به چابهار داشته باشید و در بهترین هتل این منطقه اقامت کنید و با پروازهای داخلی و بدون امکاناتی خاص این سفر را تدارک دیده باشید. این سفر برای اقامت در اتاق دبل، برای هر نفر ۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان می‌شود و در کل با در نظر گرفتن ۹ درصد ارزش افزوده، حدود ۴ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان خواهد شد.

اگر پرداخت اولیه را با ۵۰ درصد هزینه کل درنظر بگیرید، حدود ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان باید پرداخت کنید و مابقی قسط‌بندی خواهد شد. اگر بازپرداخت مبلغ باقی مانده را در ۸ چک در نظر بگیرید، باتوجه به آنکه ماهی ۲ تا ۳ درصد کارمزد به آن تعلق می‌گیرد، چک‌های شما باید مبلغ حدود ۲۷۴ هزار تومان باشد. در نهایت هم علاوه بر مبلغ مالیات بر ارزش افزوده، حدود ۶۴ هزار تومان کارمزد پرداخت کرده‌اید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مالیات بر ارزش افزوده سفر چابهار سفر به ترکیه گردشگران خارجی سفر داخلی سفر خارجی سفر به چابهار سفر اقساطی تعطیلات آبان ماه سفر در تعطیلات چک بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ «از روز اول عید تا پایان ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بابت واردات کالا‌های اساسی تامین شد» این بخشی از صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی در فروردین امسال است که تاکید داشت در سالی که گذشت، در کنار تامین ۵۰ میلیارد دلار ارز با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان برای واردات کالا، برای کالا‌های اساسی نظیر گوشت و مرغ و و شکر و نهاده‌های داملی، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار به نرخ ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان تخصیص و تامین شده است.

آماری که در نگاه اول، تحسین برانگیز است؛ چراکه با هدف مدیریت قیمت کالا‌های اساسی و ضروری مردم نظیر موارد مذکور، در دستور سیاست گذار قرار داشته است، اما با نگاهی به تغییرات تورمی کالا‌های وارداتی با ارز ثابت ۲۸۵۰۰ در سالی که گذشت، متوجه می‌شویم که بسیاری از این کالا‌های وارداتی، به رغم ادعای کنترل تورم قیمت ها، با افزایش نرخ تورم بالاتر از میانگین سالانه کشور مواجه بوده است.

به عنوان نمونه و بر اساس آمار رسمی منتشر شده توسط مرکز آمار ایران؛ نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین امسال نسبت به فروردین سال قبل برای محصولی همچون گوشت گوساله و گوشت گوسفند به ترتیب ۶۴.۸ و ۵۹.۸ درصد بوده است.

این در حالی است که دی ماه سال قبل علیرضا پیمان پاک  قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار در گفتگو با تابناک اقتصادی اظهار داشت: روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله از حدود ۱۲ کشور (استرالیا، روسیه، مغولستان، کنیا، رومانی، ارمنستان، گرجستان و ...) با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان وارد کشور می‌شود.

بنابراین به رغم واردات گوشت گرم گوساله و گوسفند با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال گذشته، بازهم شاهد رشد نرخ تورم این محصول مهم در سفره مردم بوده ایم؛ موضوعی که نیاز به شفاف سازی از سوی مسئولان مرتبط با این بخش در وزارت جهاد کشاورزی دارد. چراکه به گواه گزارش مرکز آمار، در اردیبهشت ۱۴۰۲ میانگین قیمت یک کیلوگرم گوشت گوساله در مناطق شهری ۳۳۹ هزار تومان بوده است، اما در فروردین سال جدید این رقم به ۵۴۷ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین متوسط قیمت یک کیلو گوشت گوسفند در اردیبهشت ۳۷۱ هزار تومان بوده، اما در شروع سال جاری به ۵۹۲ هزار تومان صعود کرده است که نشان از رشد تورم این محصول با وجود سیاست ارزی تخصیص دلار ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات گوشت قرمز دارد.

از سوی دیگر، در فروردین ماه سال جاری، نرخ تورم نقطه‌ای شکر نیز که به صورت وارداتی با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی است به ۴۷.۸ درصد رسیده است؛ به بیان دیگر خانوار‌های کشور نزدیک به ۴۸ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک کیلو شکر مصرف روزانه خودشان هزینه کرده‌اند.  

این رویه تورمی در گروه حبوبات نیز به چشم می‌خورد؛ جاییکه بسیاری از نیاز بازار حبوبات با ارز نرجیحی واردات شده و بخشی هم با نرخ نیمایی کمتر از ۴۰ هزار تومان؛ اما نرخ تورم گروه حبوبات هم رشد داشته است. به عنوان نمونه، در نخستین ماه سال، نرخ تورم نقطه به نقطه کشکش پلویی ۶۷.۸ درصد، لوبیا قرمز ۴۲.۵ درصد و لپه و عدس نیز نزدیک به ۳۰ درصد بوده است.  

آنچه مسلم است در رویکرد ارزی مذکور، میلیارد‌ها دلار با هدف کمک به معیشت مردم و کنترل تورم کالا‌ها برای واردات این محصولات تخصیص و تامین شده است، اما در نهایت تورم بسیاری از این محصولات وارداتی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم در سبد هزینه‌ای مردم، افزایش داشته است؛ این در شرایطی است که اختلاف معنادار نرخ ارز ۲۸۵۰۰ و نیمایی با بازار آزاد به قدری بوده است، که شائبه رانت ارزی برای برخی واردکننده‌ها را در افکار عمومی تقویت کرده است و نیازمند شفاف سازی از سوی بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی و همچنین ورود نمایندگان مردم در مجلس به این موضوع مهم است تا حداقل برای سال جاری، با درس گرفتن از گذشته، تصمیم بهتر و مناسب تری گرفته شود.

 

دیگر خبرها

  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • بلیط لحظه آخری، برگه شانس مسافران همیشه آماده ! +توضیحات کامل
  • شکایت بازیکنان از دو باشگاه در کمیته تعیین وضعیت تایید شد
  • جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها در یزد
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها