Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای بنادر، جزایر و مناطق دورافتاده ساحلی؛ برخورداری از خطوط منظم مسافری و باری دریایی که لازمه آن توسعه اسکله‌ها و بندرگاه‌ها در ساحل است حکم حیاتی دارد. ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۹ استانها جزایر خلیج فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، موضوع راه‌های دسترسی دریایی به جزایر که همواره در بخش‌های حاشیه‌ای و پیرامونی مرزها و کشورها دامن گسترانده‌اند، همواره مورد دغدغه حاکمیت‌ها و دولت‌ها بوده است که در این مسیر برای اصلاح و کاهش نارسایی‌ها، تامین مولفه‌هایی همانند خطوط دریانوردی، تامین شناورها و مهم‌تر از همه اسکله‌ها و بندرگاه‌ها در مرکز توجهات سیاست‌گذاران توسعه‌ای قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یکی دو دهه اخیر در استانی همانند هرمزگان، همگان بارها شاهد بوده و لمس کرده‌اند که هر جا اسکله‌ها و بندرگاه‌ها توسعه یافته و یا تجهیز شده‌اند، مناطق جمعیتی متصل به آنها به یک‌باره دستخوش تغییراتی اساسی شده‌ است.

شناورهای مسافری در مسیر قشم احتیاط کنندپسماند شناورها به معضلی زیست‌محیطی در کیش تبدیل شده استآیا توان و انگیزه شناسایی مقصر و اخذ غرامت زیست‌محیطی وارده به سواحل قشم وجود دارد؟

به عنوان نمونه توسعه اسکله‌ و بندرگاه جزیره هرمز، در سال‌های گذشته به یک باره گردشگری این جزیره را متحول کرده، کما اینکه اقبال و تقاضا برای تردد شناورهای مدرن و استاندارد مسافری را نیز در خطوط دریایی منتهی به هرمز ارتقا داده است.

دیر زمانی نیست که به دلیل عدم وجود اسکله‌ها و بندرگاه‌های استاندارد، مردم مجبور بودند در شرایطی نامطلوب با قایق‌های فایبرگلاس ده نفره سبک راه جزایر خلیج فارس را در پیش بگیرند و زمانی نیز که به ساحل می‌رسیدند بالاجبار اغلب به دلیل عدم توان پهلوگیری این شناورهای غیراستاندارد، باید پا در آب شور دریا می‌گذاشتند و فواصلی بین 20 و گاها 50 متر را در آب پیاده‌روی می‌کردند تا سرانجام به خانه و کاشانه و یا امور کاری خود برسند.

در کنار توسعه ساختاری اسکله‌ها و بندرگاه‌های جزایر هرمزگان، ایجاد اسکله‌های "رو رو" و شناور برای شناورهای مسافری و وارد سازی شناورهای مدرن و استاندارد با ظرفیت‌های بین 50 تا 120 نفر در هر سفر، نیز به یکباره تحولی شگرف را در افزایش رفاه و مسافرت‌های دریایی جنوب کشور رقم زده است.

جلیل اسلامی عضو هیئت عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی روز گذشته و امروز پس از بازدید از بنادر شهیدرجایی و شهید باهنر در مرکز هرمزگان، بندر شهیدحقانی بندرعباس (بزرگ‌ترین بندر مسافری ایران)، بنادر شهید ذاکری، بهمن، کاوه، پهل، لافت در جزیره قشم، همچنین خمیر، بنادر لنگه، چارک و کیش در غرب هرمزگان که به اتفاق مدیران کل ستادی حوزه معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، صورت گرفت اظهار داشت:‌ بنادر نقشی مهم در توسعه مناطق ساحلی و جزایر خلیج فارس داشته و دارند و از همین‌روست ما در سازمان بنادر با رصد دقیق بنادر و نیازها در این بخش به دنبال تامین نیازهای مورد نیاز و درخواست‌‌های مردم هستیم کما اینکه تاکنون نیز دستاوردهای زیادی در این راه به دست آمده و رضایت قابل ملاحظه‌ای حاصل شده است.

محور سفر و بازدیدهای این چنینی معمولا رصد نزدیک مشکلات و بررسی برای توسعه خطوط دریایی و امکانات بندرگاهی در جنوب و جزایر است که بیش از پیش اهمیت اسکله ها و بندرگاه را گوشزد می‌کند.

اسلامی در حاشیه بازدید از بندرگاه‌ها و اسکله‌های موجود در قشم ضمن تبیین پیشرفت و اهمیت گسترش زیر ساخت‌های موجود در آینده، قول مساعد در زمینه همکاری با فعالان گردشگری دریایی و سازندگان شناور در قشم را نیز اعلام داشت.

وی در بازدید از بندر شهید ذاکری قشم از این بندرگاه به عنوان یکی از بنادر کلیدی مسافری دریایی کشور یاد کرد و افزود: این بندر در کنار بندرشهید حقانی مجموعه‌ای کم‌نظیر را در منطقه فراهم‌ کرده‌اند که این دستاورد نتیجه توسعه حاصله در زیرساخت‌ها و اسکله‌های ایجاد شده می‌باشد که منتج به رفاه مردم و گردشگران و حتی توسعه ساختاری و جمعیتی قشم شده است.

علی اشتری مدیر بنادر و دریانوردی قشم نیز در همین راستا با بیان اینکه توسعه بندرگاه‌های قشم -اعم از مسافری و باری-، لارک و هنگام سبب توسعه روزافزون جزایر شده، اضافه کرد: در حال حاضر شرایط خوبی در مسیرهای منتهی به جزایر تابعه شهرستان قشم وجود دارد که امید است با رفع مشکلات و توسعه سایر بخش‌ها شاهد اتفاقات بهتری نیز باشیم.

در کنار توسعه فیزیکی و زیرساحتی بنادر، بخش مهم در محسوس‌سازی و کاربردی‌سازی امکانات و تجهیزات بندری، مردم و تعاونی‌های مسافری دریایی هستند.

تعاونی‌ها دریانوردی در جزایر هرمزگان که مشتمل بر صیادی، مسافری، گردشگری و شناورسازی هستند، امروز به عنوان فعالیت‌ترین بخش‌های تعاونی در این استان شناخته می‌شوند.

به عنوان نمونه تمامی امور مرتبط با جابه‌بجایی مسافر در مسیر قشم بندرعباس، هرمز بندرعباس و هرمز قشم توسط تعاونی‌های مسافری دریایی صورت می‌گیرد.

علاوه بر آن تعاونی‌ها خود از طریق اعضا صاحب شناورهای پیشرفته هستند که در نظارت و همکاری با سازمان بنادر امر حمل و نقل مسافری را به عهده دارند.

تعدادی از نمایندگان تعاونی‌های گردشگری دریایی و فعالان شناورسازی، در گفت‌وگو با تسنیم به بیان مشکلات و درخواست‌های خود پرداختند که در این میان تسریع در دریافت تسهیلات ارائه شده از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی از مهم‌ترین خواسته‌های آنان به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ح

R7558/P/S6,1433/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۶۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام تعمیر اسکله تاریخی بلوار بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه تعمیرات اساسی اسکله گرد بلوار تاریخی بندرانزلی در راستای مسئولیت‌های اجتماعی این اداره کل انجام شد، گفت: برای اجرای این پروژه ۱۱ میلیارد تومان هزینه شد.

حسین یونسی امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه در آیین رونمایی از اتمام فرایند تعمیرات اساسی اسکله گرد بلوار تاریخی بندرانزلی اظهار کرد: این پروژه یکی از پنج پروژه شهری است که در راستای مسئولیت‌های اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه تعمیر و بازسازی این پروژه از اسفند ۱۴۰۱ آغاز و در اسفند ۱۴۰۲ به پایان رسید، افزود: این اسکله شاید نیم قرن پس از افتتاح نگهداری نشده بود.

یونسی تصریح کرد: کار کردن در دریا علاوه بر اینکه سخت است، زمان انجام پروژه و هزینه‌ها را بالا می‌برد.

وی تاکید کرد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در راستای مسئولیت اجتماعی  با ۱۱ میلیارد تومان اعتبار این پروژه را با اقدامات اصولی تعمیر کرد که تا ۳۰ سال آینده هم نیازی به تعمیر ندارد.

وی در خصوص چهار پروژه دیگر شهری که این اداره کل در راستای مسؤلیت های اجتماعی در دست اجرا دارد، گفت: پروژه لایروبی کنار اسکله‌ها و حاشیه بلوار بندرانزلی بود که بهمن ۱۴۰۱ شروع و در تیرماه ۱۴۰۲ به اتمام رسید.

 یونسی افزود: در ابتدا تصمیم بر لایروبی ۲۵ هزار متر مکعب بود ولی با توجه به وضعیت نامناسب این حوضچه حدود ۲۰۰ هزار مترمکعب در این محدوده با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان، این کار انجام شد.

وی با بیان اینکه پروژه سوم اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان لایروبی تالاب انزلی است، تصریح کرد: این پروژه ۱۸ ماهه بود و از مرداد ماه سال گذشته شروع شده که با پیشرفت خوبی که داشته حدود ۵۰ درصد پروژه انجام شده است.

یونسی با بیان اینکه این بودجه فقط برای بخش کوچکی از تالاب بود، افزود: احیاء کل تالاب انزلی اعتبار بسیار زیادی نیاز دارد ولی اداره بنادر و دریانوردی به صورت اورژانسی در برنامه داشت تا مشکل صیادان و قایقرانان را حل کند تا این بخش از جامعه بتوانند امرار معاش داشته باشند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان تاکید کرد: همه متولیانی که در احیاء تالاب انزلی دخیل هستند، می‌دانند لایروبی به تنهایی کافی نیست، همزمان باید کار آبخیزداری انجام و از ورود فاضلاب‌ها به داخل تالاب جلوگیری شود اگر این دو کار انجام نشود این مشکل را سال دیگر شاهد خواهیم بود و مجددا قایقرانان با معضلات گل و لای تالاب مواجه خواهند شد.

یونسی در ادامه به پروژه تعریض خیابان بایندر اشاره کرد و گفت: این طرح یکی از پروژه‌های بسیار پیچیده بود که مجوز آن باید از پنج وزیر اخذ می‌شد همچنین از شهروندان حاشیه خیابان زمین می‌خریدیم که با پیگیری‌های صورت گرفته این کار به صورت قانونی در حال انجام است و طبق برنامه زمان‌بندی، در اوایل مهر ماه سال جاری این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان همچنین در خصوص پروژه روکش خیابان اطباء تصریح کرد: به دلیل دمای پایین هوا که ماندگاری آسفالت را مشکل می‌کند انجام این پروژه به بعد عید موکول شد و طبق صورت‌جلسه‌ای که با شهرداری داشتیم خط کشی این محور را قرار شد شهرداری انجام دهد و ما در هزینه خود نیاوردیم در حال حاضر با تغییراتی که در شهرداری انجام شده هیچ برنامه‌ای برای خط‌کشی ندارند درخواست داریم این برنامه تعیین تکلیف شود تا بتوانیم روکش نهایی را انجام دهیم.

 یونسی با بیان اینکه بندرانزلی، بندر ۱۰ میلیون تنی است و هیچ یک از بنادر شمالی کشور با این ظرفیت وجود ندارد، گفت: حتی بندر امیرآباد با ۱۰۶۰ هکتار اراضی، هشت میلیون تن ظرفیت دارد و ما از این ظرفیت خوبی که داریم تنها ۲۰ درصد استفاده می‌کنیم چون اگر بخواهیم ظرفیت را افزایش دهیم کالاهای بسیاری وارد شهربندرانزلی می‌شود و از طریق جاده‌ای قادر به حمل این کالاها نخواهیم بود لذا نیاز مبرم به ریل داریم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان تاکید کرد: لذا درخواست داریم در گام اول ریل به شهر و در گام بعدی بتوانیم مجتمع بندری انزلی را صاحب ریل کنیم و این نیاز مند بودجه عمومی است و پروژه‌ای نیست که سازمان و بندر بتواند انجام دهد هر چند تا حد امکان جهت تحقق این امر همکاری می‌کنیم.

یونسی تصریح کرد: اتصال خیابان بایندر به جاده کمربندی را در برنامه داریم تا در آینده هیچ کامیونی در سطح شهر بندرانزلی تردد نکند.

اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان نویدبخش حرکت‌های مثبت در شهر

همچنین در این مراسم محمد پورخوش سعادت، فرماندار شهرستان بندرانزلی اظهار کرد: امیدواریم این تعاملاتی که شروع شده و در دولت سیزدهم منجر به خدمات متقابلی برای شهر و بندر باشد.

وی با بیان اینکه در این دوره اتفاقات مثبتی رخ داده و پروژه‌هایی که خصوصاً در بخش تالاب انزلی راه‌اندازی شده، افزود: پیگیری‌ها و زحماتی که اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در بندرانزلی انجام داد فراتر از آن چیزی بود که انتظار ما بود.

پورخوش سعادت تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که بعضاً در حوزه محیط زیست بود اداره کل بنادر و دریانوردی با عِرقی که به تالاب بندرانزلی داشتند فراتر از انتظار ما ورود پیدا کردند.

فرماندار شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: همچنین اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی در حوزه‌های مختلف عمرانی خیابان اطبا، اسکله گرد، خیابان بایندر این خدمات متقابل باعث شد که نویدبخش حرکت‌های مثبت در شهر باشد.

پورخوش سعادت گفت: ضمن تقدیر و تشکر نسبت به این موضوعات، فعال شدن بندر در دولت جدید که آمارها نشان می‌دهد چقدر تراز مثبت و نویدبخش آینده درخشان برای این شهر است و امیدوارم بندرانزلی در بین بنادر شمالی همانطور که نقش پدافند غیرعامل را داشته یک نقش مثبت اقتصادی را هم بازی کند و در رقابت‌هایی که با سایر بنادر داریم بتوانیم با همکاری‌های مشترک در این زمینه نیز جایگاه مثبت داشته باشیم.

به گزارش اینا، اسکله گرد بلوار تاریخی انزلی در محدوده شهری شهرستان بندرانزلی و ​متولی اصلی این پروژه شهرداری است اما از چهار دهه قبل برنامه‌ای برای تعمیر آن نداشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • اتمام تعمیر اسکله تاریخی بلوار بندرانزلی
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • سفر حدود ۷ میلیون گردشگر با وسیله نقلیه شخصی به قشم
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد