Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@13:21:31 GMT

روحانی به به قربانگاه می رود!

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۶۱۷۶

روحانی به به قربانگاه می رود!

اظهارات رئیس جمهور در نشست خبری، موافقت دولت با طرح انتقال آب خزر به سمنان و دستگیری روح الله زم از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز -دوشنبه ۲۳ مهرماه- است.

مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای، از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا، مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران، در صفحه نخست امروز با تیتر «آماده‌ام برای ملتم قربانی شوم» به انعکاس اظهارات رئیس جمهور در نشست خبری خود پرداخته و در ادامه نوشته است: بهترین توصیف برای نشست خبری روز گذشته رئیس جمهور به نظر می‌رسد همان بود که خبرنگار رسانه آمریکایی «فایننشال تایمز» گفت؛ «ظفرمندانه.» این عبارت از آن رو به کار برده شد که میان نشست خبری قبلی رئیس جمهوری یعنی بهمن ماه۹۶ تا روز گذشته، ۱۸ ماه وقفه ایجاد شد. در این مدت از اعتراضات دی ماه ۹۶ تا خروج آمریکا از برجام در بهار ۹۷، ملت و دولت ایران حوادث بزرگ سیاسی و امنیتی و فشارهای اقتصادی بسیاری را پشت سر گذاشته‌اند. اما امروز این فشارها یا تخلیه شده و جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی و دیپلماتیک توانسته است مدیریت و توانمندی خود را به اثبات برساند. یا به تعبیر روحانی در نشست دیروز، طوفان بزرگی که از بهار ۹۷ در آسمان ایران وزیدن گرفته است، در حال خروج است. به همین دلیل بود که روحانی با اطمینان، طمأنینه و البته صراحت، آن هم در میانه دومین دوره ریاست جمهوری خود، به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ گفت.

در زمینه مسائل منطقه‌ای از گشایش‌های پیش رو گفت و البته تأکید کرد که جنگ یمن یکی از گره‌های اصلی و مانع بر سر روابط دو کشور ایران و عربستان است. اما درباره برجام همچنان بر همان سیاستی تأکید کرد که در نیویورک گفته بود؛ آمادگی برای برگزاری نشست سران ۱+۵ درصورتی که آمریکا به واقع به برجام بازگردد. روحانی در همین زمینه گفت که اگر بداند با حضور در چنین نشستی، آن هم با حضور آمریکا باری از دوش ملت ایران برداشته می‌شود، از قربانی کردن خود هم هیچ ابایی ندارد. در سیاست داخلی، ابتدا از صداوسیما انتقاد کرد که با وجود برگزاری هفتگی جلسات هیأت دولت، این رسانه علاقه‌ای به پخش تصویر و سخنان او در برخی جلسات هیأت دولت  ندارد. وقتی درباره انتخابات پیش رو از او پرسیده شد، از تفسیر شورای نگهبان درباره اصل۱۱۳ قانون اساسی که رئیس جمهوری را مسئول اجرای قانون اساسی خوانده است انتقاد کرد، تفسیری که به گفته روحانی، در این صورت رئیس جمهور تنها رئیس دستگاه اجرایی خواهد بود، نه رئیس جمهور.

همه این پاسخ‌ها به این معنی است که روحانی، هنوز همان روحانی است که در سال ۹۲ یا ۹۶ بوده است، رئیس جمهوری که همچنان بر اصول و مبانی سیاست داخلی و خارجی وعده داده شد خود ایستاده است، حتی اگر موانع اجرای این مبانی و اصول خارج از شماره باشد. در مجموع، نشست خبری روز گذشته روحانی، صریح‌تر، شفاف‌تر و پرطنین‌تر از نشست‌های گذشته او بوده است، صراحت و طنینی که از اطمینان رئیس جمهور به در دسترس بودن دستاوردهای بیشتر حکایت کرد، دستاوردهای اقتصادی داخلی یا منطقه‌ای.

روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پا فشاری معاون، استیضاح وزیر »به بررسی طرح انتقال آب خزر به سمنان، پرداخت و نوشت: هفته پیش بود که کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی مازندران با طرح انتقال آب خزر به کویر مخالفت کرد اما چهارشنبه گذشته این پروژه در کارگروه محیط‌زیستی ‌پروژه انتقال آب خزر به سمنان، به ‌صورت مشروط و با تاکید بر حفظ برخی الزامات محیط‌زیستی از جانب وزارت نیرو به‌ عنوان پیمانکار، به تایید سازمان محیط‌زیست رسید و نامه تایید آن نیز با امضای عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست منتشر شد. انتشار این نامه اما سبب واکنش‌های بسیار شد. واکنش‌هایی که به تهیه نامه‌ای اعتراضی به رئیس جمهور با امضای برخی از نمایندگان مجلس به خصوص نمایندگان شهرهای شمالی ختم شد.

پروژه انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی، پروژه‌ پرحاشیه و درازمدتی است که نامش هرازگاهی بر سر زبان‌ها می‌افتد و با مطرح شدن هر باره آن موج انتقادات و واکنش‌ها بالا می‌گیرد. با این حال اما به نظر می‌رسد مخالفت‌ها جایی برای تغییر نظر مسئولان و تصمیم‌گیران کشور در عرصه آب و محیط‌زیست ندارد. سال‌هاست که این پروژه یعنی انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی یا سمنان به یکی از پروژه‌های مهم برای دولت‌ها تبدیل شده است، اجرای این طرح در اواسط دهه ۸۰ مطرح شد و در سال ۱۳۹۱ در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ابلاغ شد.

این طرح به «پروژه استراتژیک» محمود احمدی‌نژاد تبدیل شد اما انتقاد و مخالفت کارشناسان و فعالان محیط‌زیست اجرای آن را به تعویق انداخت و آن را متوقف کرد. پس از او اما این پروژه باز هم مورد توجه حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم قرار گرفت و به عنوان یکی از بهترین راه‌ها برای حل مشکل آب در فلات مرکزی ایران شناخته شد. گرچه سال‌ها است که از ابلاغ این طرح و البته متوقف ماندن آن می‌گذرد، اما آذرماه سال ۹۷ که حسن روحانی سفری به سمنان داشت به اهالی این استان وعده انتقال آب خزر به سمنان را داد و گفت که «دولت از شرکت‌هایی که در این پروژه ملی مشارکت کنند» حمایت خواهد کرد. 

روزنامه آرمان ملی، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «فرجام فریبکار» به بررسی خبر دستگیری روح الله زم پرداخت و نوشت: سرانجام شخصی که به اسم افشاگری دست به انتشار دروغ‌های بی‌شماری در خصوص مسئولان و فعالان سیاسی ایرانی می‌زد، در عملیاتی پیچیده توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شد. روح‌الله زم که روزگاری خود را عنصری می‌نامید که در تمامی ارکان نظام اسلامی نفوذ اطلاعاتی دارد و گفته می‌شد که از سوی سرویس‌های اطلاعاتی کشورهایی نظیر فرانسه، ایالات متحده، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی هدایت می‌شود، در پایان کار فهمید که از مدت‌ها قبل در تور اطلاعاتی نیروهای جمهوری اسلامی ایران بوده و حال باید پاسخگوی اعمال و رفتار خود طی این مدت باشد.

روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست امروز خود به بررسی برندگان جایزه نوبل اقتصاد پرداخته و در مطلبی با تیتر «نوبل برای کاشفان عمق فقر» نوشته است: روز گذشته برندگان جایزه نوبل اقتصاد معرفی شدند. این جایزه از سوی «آکادمی سلطنتی علوم سوئد» به‌طور مشترک به «استر دوفلو ۴۶ ساله»، «آبهیجیت بانرجی ۵۸ ساله» و «مایکل کریمر ۵۴ ساله» اعطا شد. «دوفلو» دومین زن و جوان‌ترین برنده نوبل اقتصاد است. او همسر و هم‌دانشگاهی فعلی «بانرجی» است و زمانی شاگرد او در دانشگاه MIT بود. «کریمر» به‌عنوان ضلع سوم، استاد دانشگاه هاروارد است. این زوج اقتصاددان در حالی دیروز جایزه نوبل اقتصاد را دریافت کردند که مطالعات آنها روزی از سوی برخی اقتصاددانان به «اوهام اقتصادی» شناخته شده بود؛ چرا که آنها در عوض بررسی تئوریک مساله فقر، وارد بطن زندگی فقرا شده و معضل فقر را با مسائلی بسیار جزئی به تصویر می‌کشاندند.

به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل اعطای جایزه به این ۳ نفر استفاده از رویکرد نوین «آزمایشگاهی» و «از جزء به کل» در مسئله مبارزه با فقر است. این اقتصاددانان در مطالعات خود پا را از رویکرد تئوریک فراتر گذاشته و فقر را به‌صورت مشهود و تجربی ریشه‌یابی کرده‌اند. بالطبع برای هر سوال حوزه فقر پاسخ‌های متناسب نیز ارائه داده‌اند. نتیجه مستقیم یکی از مطالعات آنها در حوزه «تحصیل درمانی» روی حدود ۵ میلیون از کودکان هندوستانی اثرات مثبت قابل‌توجهی داشته است. «انتشارات دنیای اقتصاد» کتاب «اقتصاد فقیر» نوشته دوفلو و بانرجی را منتشر کرده است.

کد خبر 393315

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزنامه حسن روحانی آمدنیوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روزنامه ایران روزنامه ابتکار روزنامه دنیای اقتصاد روزنامه آرمان ملی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی

رئیس جمهور روز چهارشنبه سفری یک روزه به سریلانکا داشت که یکی از برنامه‌های مهم این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای با ساخت متخصصان ایرانی بود؛ در این گزارش جزییات برنامه‌های این سفر را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

گروه دولت خبرگزاری تسنیم، مقامات عالی دولت سیزدهم در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرده بودند که احیای سیاست همسایگی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال خواهند کرد و تحکیم روابط با کشورهای مجاور را کنار تعامل با سایر کشورهای جهان را در برنامه قرار می‌دهند.

طبق اعلام مسئولان دولتی آمار تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اکثر کشورهای منطقه در این‌ مدت رشد چشمگیری داشته است و در این‌ زمینه توافقات و اسناد همکاری متعددی توسط مسئولان مختلف در سفرها و دیدارهای دو و چند جانبه به امضا رسیده است و پیگیری می‌شود.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گروه بریکس، فعال‌سازی ظرفیت‌های ترانزیت کالا، پیگیری راه‌گذرهای شرق ـ غرب و جنوب ـ شمال، رفت‌وآمدهای متعدد دیپلماتیک، فعال‌سازی کمیسیون‌های عالی دوجانبه با همسایگان و سوآپ گازی با ترکمنستان از جمله رخدادهایی است که در این دو سال و نیم اخیر رقم خورده است.

آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور روز چهارشنبه هفته جاری بعد از سفری دوروزه و فشرده به پاکستان و برنامه‌ها و دیدارهای متعدد، به سریلانکا کشوری در اقیانوس هند سفری یک روزه داشت.

آخرین بار رئیس جمهور این کشور سال 1397 به تهران سفر کرده بود و سفر رئیس جمهورِ ایران بعد از چندین سال صورت می‌پذیرفت.

از اصلی‌ترین علل سفر رئیسی به این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای بود که شامل پروژه انتقال آب، نیروگاه و سدسازی که به‌دست نیروهای متخصص ایرانی و در قالب صادرات خدمات فنی و مهندسی در این دولت انجام شده بود.

در این گزارش که در ادامه گزارش قبلی(گزارش کامل سفر رئیسی به پاکستان) نگاهی به برنامه‌های این سفر رئیس جمهور کشورمان می‌اندازیم:

** ورود به سریلانکا؛ صبح چهارشنبه

رئیس‌جمهور در رأس هیأتی عالی به منظور دیدار دوجانبه، افتتاح ابرپروژه اومااویا و دیگر برنامه‌ها با استقبال نخست‌وزیر این کشور، وارد سریلانکا شد.

** افتتاح ابرپروژه ایران‌ساخت

رئیسی در بدو ورود به سریلانکا، به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در 230 کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی 120 مگاواتی زیرزمینی، 28 کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول 850 متر و 23 کیلومتر خط انتقال برق است.

پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش 500 میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.  با اجرای طرح چند منظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود.

این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت 120 مگاوات انجام خواهد شد.  تولید 290 گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز 5 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال 145 میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای 24 کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول 618 متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی 1000 تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق 750 متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

** ایران در 20 کشور طرح‌های بزرگ را می‌سازد

رئیس جمهور در مراسم افتتاح این پروژه بزرگ، ضمن تأکید بر افزایش روابط ایران و سریلانکا، اعلام کرد ایران اسلامی با تکیه بر دانش خود در 20 کشور طرح‌های بزرگ را اجرا می‌کند.

«رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا هم طی سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه بیان کرد بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید. 

** استقبال رسمی در کاخ ریاست جمهوری سریلانکا

مقامات عالی سریلانکا در کاخ ریاست جمهوری ایران کشور از هیات ایرانی استقبال کردند و دیدار دوجانبه صورت گرفت.

پس از این دیدار، در آیینی با حضور روسای جمهور دو کشور، 5 سند همکاری در حوزه‌های «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکار‌ی‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» امضا کردند.

بعد از امضای اسناد، دو طرف در نشست خبری یه بیان مواضع پرداختند.

رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا وجود ندارد، تصریح کرد دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت سریلانکا مصمم هستند روابط دو کشور را در همه زمینه‌ها و در تمامی سطوح ارتقا دهند و یقین داریم این تصمیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود. 

وی هم‌چنین از این فرصت برای بیان مظلومیت فلسطینیان استفاده کرد و گفت آنچه امروز از جنایات مستمر و هولناک در غزه می‌گذرد موجب نگرانی و حیرت همه مردم دنیا شده و سوال‌شان این است که چرا سازمان‌های بین‌‌المللی و حقوق بشری به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند؟

** حضور در مسجد جامع «کالپیتی»

رئیسی در ادامه برنامه‌های خود، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفتگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد.

حضور در مساجد کشورهایی که سید ابراهیم ر به آن سفر می‌کند، تقریبا جزو برنامه‌های همیشگی وی قرار گرفته است. مقام عالی کشورمان در این مسجد طی سخنانی وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت دشمنان و در رأس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود. 

رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه بعد از برگزاری برنامه‌های متعدد در پایتخت و هم‌چنین ابرپروژه ایران‌ساخت، عازم تهران شد.

** پیام اقتدار ایران به دوست و دشمن

رئیسی صبح پنج‌شنبه به تهران رسید و در فرودگاه طی سخنانی با اشاره به اینکه سفر به پاکستان و سریلانکا از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اظهار داشت اما برگزاری سفر در این مقطع این پیام را به منطقه و جهان داد که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • سفر به قلب سریلانکا
  • اسناد همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • روزهایِ آخر کریمی قدوسی در پارلمان؛ طلایه دار ادعاهای تکذیب شده /توئیت های عضو پایداری دردسر هسته ای ایجاد خواهد کرد؟
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • ۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند
  • ایران اسلامی در حال اجرای طرح های بزرگ در 20 کشور جهان است
  • رئیسی: ایران در حال اجرای طرح‌های بزرگ در ۲۰ کشور است
  • این پروژه نماد همبستگی، تقویت دوستی و مایه افتخار دولت ایران و سریلانکا است