Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباسعلی منصوری آرانی، کارشناس مسائل سیاسی و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره اهمیت راهپیمایی اربعین از منظر یک منبع تولید قدرت نرم برای جهان اسلام گفت: راهپیمایی اربعین موجب شده مجموعه افرادی از مذاهب، ادیان، ملیت‌ها و قومیت‌های مختلف در راستای رسیدن به یک هدف واحد کنار هم قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدرت راهپیمایی اربعین در الویت بخشیدن به مسائل اصلی جهان اسلام

وی افزود: این راهپیمایی و تجمع در واقع به مانند حج دو بعد عبادی و سیاسی دارد و همانطور که باعث تقویت معنویت و ایمان زائران می‌شود در عین حال این ظرفیت را دارد که با تقویت وحدت و همگرایی بسیاری از مشکلات و مصائب دنیای اسلام را کاهش دهد و مسائل اصلی دنیای اسلام را بر مسائل حاشیه‌ای غلبه بخشد که آن هم عمق‌بخشی به پیام نهضت امام حسین(ع) به منزله حرکتی آزادیخواهانه و حق‌طلبانه و ضد ظلم است.

منصوری آرانی اظهار کرد: این راهپیمایی می‌تواند چهره حقیقی و نورانی امام حسین(ع) را به دنیا نشان دهد؛ شخصیتی که هم اهل گفت‌گو بود و در عین حال از جهاد در راه خدا و مقابله با ستمگران هراسی نداشت و در کنار این موارد به لحاظ اجتماعی نیز ایشان به فقرا و ضعفای جامعه رسیدگی می‌کرد و خود را موظف به اجرای امر به معروف و نهی از منکر می‌دانست. لذا این اجتماع عظیم می‌تواند این مؤلفه‌های شخصیتی امام حسین(ع)‌ را در انسان‌ها پررنگ کند و اهداف قیام و نهضت سیدالشهدا(ع) را به شکل عمیق به تمام انسان‌ها در جهان بشناساند و لازمه‌ این اتفاق آن است که از سطحی‌نگری‌ها نسبت به این قیام عبور کرده و ابعاد مختلف و لایه‌های عمیق این نهضت را هم خودمان فهم کنیم و هم به دیگران انتقال دهیم.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: از این منظر راهپیمایی اربعین قادر است یک قدرت پایدار، نهادینه، باثبات و قابل تکثیر برای دنیای اسلام و حتی فراتر از آن برای دنیای عدالت‌طلب در مقابل دنیای سلطه تولید کند و با به چالش کشیدن نظام سلطه و دنیای استکبار، مانع از آن شود که یکجانبه‌گرایی ظلم و سلطه بر دنیا حاکم بماند.

جهانی شدن پیام اربعین اتفاقی واقعی است نه آرمانی

منصوری آرانی درباره واقعی بودن دیدگاه معتقد به امکان جهانی شدن پیام اربعین به واسطه حضور قدرتمند رسانه‌های نظام سلطه و بایکوت رسانه‌ای این اجتماع میلیونی گفت: انسان به شکل فطری پاک و مثبت است و عدالت، آزادگی، حق‌طلبی را می‌پسندد و تمام انسان‌ها فارغ از رنگ، مذهعب، نژاد و ملیت دارای وجدان و فطرت پاکی هستند که قرآن هم به این مسئله مهم اشاره دارد. این راهپیمایی از آنجا که پیام انسانی و الهی امام حسین(ع) را انعکاس می‌دهد می‌تواند انسان‌ها را به فطرت اصلی خود بازگرداند و وجدان‌ها و قلب‌ها را زنده کند و این می‌تواند آنها را به سمت عدالت طلبی و ظلم‌ستیزی سوق دهد.

وی یادآور شد: در واقع بسیاری از انسان‌ها به واسطه حاکمیت رسانه‌های نظام سلطه از بسیاری از تحولات و اتفاقات مثبت در سطح جهان از جمله جهان اسلام و راهپیمایی عظیم اربعین اطلاع و آگاهی ندارند و تلاش این رسانه‌ها نیز معطوف به تقویت این ناآگاهی عمومی است و همین تلاش رسانه‌ای غرب نشان از قدرت عظیم پیام اربعین دارد که در صورت انتقال درست به مخاطبانش در سراسر جهان می‌تواند به تحولات بزرگ و البته تدریجی در سطح جهان منجر شود که مورد خواست نظام سلطه نیست.

منصوری آرانی حرکت جمعی انسانی به سمت عدالت‌محوری را از ویژگی‌های یک جامعه منتظر و پویا دانست و گفت: اربعین می‌تواند این انتظار مثبت و مقدس را بازتاب جهانی بخشد و از این طریق می‌توان به نتایج مناسبی از این راهپیمایی دست یافت که همان تقویت عدالت‌محوری بر مبنای یک انتظار فعالانه است.

بیدار ساختن فطرت های انسانی زمینه شکل‌گیری شبکه جهانی مقاومت

این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره قابلیت راهپیمایی اربعین در شکل‌دهی به یک شبکه جهانی مقاومت گفت: قطعا نتیجه اصلی جهانی شدن پیام‌های قیام امام حسین(ع) و اربعین مانند عدالت‌طلبی، استکبارستیزی و آزادگی، که البته نیازمند کار سخت و درازمدت فرهنگی، رسانه‌ای و تبلیغاتی است، ایجاد چنین شبکه قدرتمندی در نقاط مختلف جهان است. لذا انعکاس و تکثیر پیام‌های این راهپیمایی با زدودن گرد و غبارهای غفلت که بر قلب و فطرت انسان‌ها نشسته، فطرت صیقل‌خورده و خدایی جوامع بشری را زنده می‌کند و پس از این اتفاق باید با یک برنامه‌ریزی هوشمندانه فکری و فرهنگی و حضور فعال رسانه‌ای این فطرت‌های بیدار شده اما پراکنده را به سمت آن هدف واحد که ظلم‌ستیزی و صلح‌طلبی است سوق داد و مجموعه یا شبکه‌ جهانی مقاومت را ایجاد کرد.

وی در پایان ابراز کرد: خوشبختانه به رغم قدرت رسانه‌ای غرب، توسعه جهانی ارتباطات و فضای مجازی این امکان را به همه داده که پیام خود را به دیگران انتقال دهند و قطعا معتقدان به پیام امام حسین(ع) نیز با استفاده صحیح و هوشیارانه از این ابزار می‌توانند نقش مؤثری در تسریع تشکیل این شبکه ایفا کنند.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: راهپیمایی اربعین منصوری آرانی وحدت قدرت نرم نظام سلطه عدالت ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۶۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری در این دیدار طی سخنانی با تاکید براهمیت کشور هندوستان در اشاعه ادبیات وحدت و مقاومت، اظهار داشت: هر تحلیلی از هر منطقه‌ای در جهان هستی و در روزگار کنونی، نیازمند یک نگاه کلی به جغرافیای جهان و به خصوص جغرافیای سیاسی جهان است، بدون آنکه بدانیم در جهان کنونی چه اتفاقاتی رخ می‌دهد نمی‌توانیم محدوده جغرافیایی خود و محلی که فعالیت می‌کنیم را تشخیص دهیم.

وی افزود: نگاه کردن از بالا باعث می‌شود انسان دید کلی نسبت به مسائل پیرامون خود پیدا کند که سبب خواهد شد نسبت به تصمیمات خود دقت بیشتری داشته باشد، نکته دیگر این است که در وضعیت دنیای کنونی عده‌ای سرمایه دار به مانند قارون حاکم بر جهان هستند و قدرت و ثروت ظاهری جهان را در اختیار دارند؛ طبیعتاً دل مردمان عادی را به سمت خودشان جذب می‌کنند، این جذابیتی که براثر ثروت و قدرتی که استکبار جهانی دارد بر کسی پوشیده نیست و امروز آمال بسیاری است.

شهریاری اظهار داشت: یک زرق و برقی در دنیای استکبار وجود دارد که باعث جذب آنان می‌شود که البته امری عادی است؛ در مقابل عده قلیل و کمی هستند که معتقدند ثروت قارون و قدرت فرعون یک مسئله ظاهری و موقت است و قدرت و ثروت واقعی در ید الهی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عدالت محوری را یک اصل دانست و تصریح کرد: این دو اعتقادی است که هر کدام، پیروان خاص خود را دارد، اما تکلیف چیست، معیارمان در ارزشگذاری و بالاترین ارزشی که باید در سخنرانی‌ها و توصیف و توضیحاتمان تاکید کنیم دوگانه‌ای است بین عدالت و ظلم؛ از بهشت و جهنم، اوصاف خداوند و اخلاق حسنه پیامبر (ص) سخن می‌گوئیم اما در حقیقت ارزشمندترین موضوعی که بر روی زمین باید بدان توجه نمود عدالت است.

وی گفت: اگر از نظر قدرت و ثروت در این صحنه بخواهیم با پول و قدرت ظاهری دنیا حرکت کنیم، شکست خواهیم خورد، باید معیاری داشته باشیم و اندیشه فاخر اسلامی را در دل این افرادی که دل به جایی دیگر بسته اند جذب کنیم تا برسد آن روزی که قارون‌ها شکست بخورند و همین‌ها که حمایت می‌کنند و ثروت قارون را دنبال می‌کنند، مشاهده کنند که قارون و ایادی‌اش در دل زمین فرو می‌روند و می‌گویند چه خوب شد که ما این مسیر را نرفتیم؛ لذا عدالت بدین معنا است که خون کسی بی گناه ریخته نشود.

شهریاری بیان داشت: طبیعی است که هر موجود زنده حق زندگی دارد و اگر این حق از او گرفته شود ظلم شده است و عدالت اقتضا می‌کند انسان‌ها زندگی کنند، حال از هر دین و مذهب هم باشد، تا شمشیر دست نگرفته و خون نریخته است کشتن او جایز نیست؛ لذا باید در دل جوان‌هایمان عدالت خواهی را زنده کنیم، البته معنای عدالت و ظلم را همه می‌دانند؛ زن و کودک فلسطین را به خاک و خون کشیدند اما افرادی که حتی مسلمان نیستند و از روی انسانیت و عدالت خواهی در آمریکا تجمعاتی بر حمایت از فلسطین برپا می‌کنند را همگان مشاهده می‌کنند، بنابراین آنچه که می‌تواند تمام اختلافات را حل کند، ادبیات عدالت محور است در این میان بالاترین ارزش آسمانی تقوا و بر روی زمین عدالت است و ضد آن ظلم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه گفت: فرهنگ مقاومت در برابر ظلم هم یک وظیفه انسانی و هم یک وظیفه دینی و شرعی است که از امام حسین (ع) یاد گرفته ایم؛ باید ویژگی‌هایی که امام حسین (ع) در راه عدالت خواهی و مقابله با ظلم و مقاومت شهید شدند را گفت و این نوع ادبیات را باید تولید کرد.

وی افزود: در مقابل این ادبیات، استکبار جهانی به عنوان ظالم اصلی بر روی زمین است که به دنبال گسترش صفت اختلاف و جنگ میان شیعه و سنی و درگیری میان هندو و مسلمان در هندوستان می‌باشد و این ذات استکبار جهانی است که باید بدان توجه کرد.

شهریاری خاطر نشان کرد: اکنون توسط آمریکا ۳ پروژه اساسی در دنیا دنبال می‌شود، اول اسلام هراسی، که در هندوستان این مسئله را به خوبی مشاهده می‌کنید مانند ایجاد گروه داعش و قرآن سوزی، دوم پروژه شیعه هراسی است که اکنون نیز جریان دارد.

وی افزود: می‌گویند اگر حماس پیروز شده است به اتکای شیعه پیروز شده و نه به اتکای سران اهل سنت، این مسئله را تداوم راه شیعیان اعلام می‌کنند که در مقابل باید ادبیات عدالت خواهی و عدالت محور را تولید کرد و ترویج داد، لذا ادبیاتی که باید تولید شود، این است که پروژه شیعه سازی پروژه دشمن است، اگر عالم به سمت امام حسین (ع) گرویده می‌شود به دلیل عدالت خواهی و ظلم ستیزی او است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: پروژه سومی که استکبار تولید می‌کند، ایران هراسی است به مانند ضدیت با زبان فارسی؛ ایران هراسی در منطقه توسط دشمن به شدت دنبال می‌شود لذا باید مراقبت کنیم در مقابل این ادبیات دشمن بایستیم.

شهریاری ابراز داشت: هر کس در منطقه جغرافیایی خود باید ادبیات بومی خود را تولید کند و هندوستان کشوری بزرگ و با ایالت‌های مختلف است که ظرفیت بزرگی در این مسئله دارد و می‌تواند ادبیات ستیز با ظلم را ترویج و تولید کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت پروژه "آی محسن" و توجه جهان اسلام به این پروژه، تاکید کرد: پروژه آی محسن در مقابل پروژه‌های "ایران هراسی و اسلام هراسی " دنبال می‌شود که با حضور گروه‌های مختلف از کشورهای مختلف در ایران و بازدید از مناطق و مراکز معنوی کشور، بسیاری از شبهات برطرف می‌شود و می‌تواند در خنثی نمودن پروژه‌های دشمن کارآمد باشد و در قسمتی دیگر امکاناتی برای حمایت از ملت مظلوم غزه فراهم شده است.

کد خبر 6098309 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • تشیع پیکر شهدا و راهپیمایی روز جهانی قدس
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان
  • رسانه‌های جهان اسلام باید به خوبی خروش عواطف انسانی در حمایت از مردم غزه را به تصویر بکشند
  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد
  • حج، رزمایش قدرت اسلام در مقابل کفر جهانی است