Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از گذشت ۶ سالِ بی‌حاصل از تدوین طرح ۵ساله تعامل با متخلفان به منظور ساماندهی صید و شکار در فریدونکار، امسال هم صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در منطقه آغاز شده تا لزوم ورود فرااستانی دستگاه‌های قضایی و اجرایی به این معضل بار دیگر یادآوری شود. ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ کشتار و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در تالاب‌های شمالی و جنوبی کشور که سال‌هاست به معضلی حاشیه‌ساز بدل شده با فرا رسیدن فصل زمستانگذرانی پرندگان مهاجر در سال جاری، بار دیگر آغاز شده است به گونه‌ای که هنوز مهر ماه به پایان نرسیده شاهد انباشت لاشه‌های این میهمانان خسته‌بال روی تخت‌های بازار غیرقانونی پرنده‌فروشان فریدونکنار هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا این معضل که علاوه بر وارد آوردن تلفات چشمگیر به جمعیت پرندگان وحشی، با زمینه‌سازی برای شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حال پرندگان، به گفته مسئولان ذی‌ربط تاکنون خسارات چند هزار میلیارد تومانی به صنعت مرغداری و در نتیجه اقتصاد کشور وارد کرده و از سوی دیگر بهداشت عمومی را هم نشانه رفته و آنقدر بغرنج شده که به نظر می‌رسد مقامات محلی از مدیریت آن عاجز مانده‌اند!

طبق اعلام مسئولان محیط زیست مازندران و فعالان این حوزه، جمعیت ذی‌نفعان کشتار و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در استان مازندران یعنی سرخرود، ازباران و فریدونکنار به 200 نفر هم نمی‌رسد که البته در راس این هرم قانون‌گریزی کمتر از 10 نفر قرار گرفته‌اند.

ذی‌نفعان اصلی این تخلفات که سال‌هاست با سوءاستفاده از دامگاه‌ها، باغ پرندگان و باز فریدونکنار، درآمدی هنگفت و بادآورده کسب کرده‌اند؛ سودجویانی که از یک سو دامگاه‌ها و تخت‌های بازار فریدونکنار را به صیادان اجاره می‌دهند و از سوی دیگر با وام برای خرید دام و دانه، آنها را به خود وابسته نگاه می‌دارند.

اینکه چرا جلوگیری از تخلفات سودجویانی که جمعیتشان به 10 نفر هم نمی‌رسد هر سال، غیرممکن‌تر از سال قبل به نظر می‌رسد پرسشی است که پاسخ آن هر سال آشکارتر می‌شود؛ مماشات مقامات محلی با متخلفانی که منافعشان نه تنها از حیات وحش بلکه از سلامت عمومی و اقتصاد کشور هم ارزشمندتر است.

بیشتر بخوانید:
سنگ‌تمام دوباره متخلفان در "مهمان‌کُشی" + تصاویر جدید از بازار فریدونکنار
خودداری فرماندار فریدونکنار از ابلاغ مصوبه شورای تامین به صیادان
نانواکناری: «اگر خون از دماغ آنها بیاید من می‌دانم و آقای کلانتری»
سماک بازار فریدونکنار: عکس‌ها دزدی است
دادستان مرکز مازندران: با جدیت پیگیر تخلفات فریدونکنار هستیم
ورود دادستانی کل کشور به پرونده نسل‌کشی پرندگان مهاجر

زمستان 93 بود که مدیرکل وقت حفاظت محیط زیست مازندران از تدوین طرحی 5 ساله خبر داد که بنا بود طی تعامل با صیادان و دامگاهداران این استان، تدریجا به ممنوعیت صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در این استان منجر شود؛ ناصر مهردادی درباره طرح پنج ساله ساماندهی صید و شکار گفته بود: در راستای این طرح، در یک برنامه زمانی پنج ساله با شیب ملایم، دامهای هوایی و کرس که از روش‌های صید پرندگان است، جمع‌آوری و نسبت به ساماندهی تالاب و ممنوعیت صید و شکار اقدام می‌شود.
 

البته همان زمان این طرح مورد انتقادات فعالان محیط زیستی قرار گرفت که متوجه شده بودند طرح مذکور حاصلی به جز خریدن زمان به سود متخلفان در برندارد؛ حالا 6 سال از تدوین این طرح گذشته و نه تنها روش‌های غیرقانونی صید پرندگان برچیده نشده بلکه به جرات می‌توان گفت طی این سال‌ها با هیچ‌ یک از عاملان صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در فریدونکنار، سرخرود و ازباران، برخورد قانونی صورت نگرفته است؛ صید پرندگان به روش‌های غیرقانونی از جمله کرس، گذر و شب‌دام همچنان ادامه دارد و پرندگان نگون‌بخت صید شده به صورت غیرقانونی در بازار فریدونکنار به فروش می‌رسند.

جالب آنکه طی دو سال گذشته، بر اساس مصوبات شورای تامین استانداری مازندران، برخورد قانونی با متخلفان در دستور کار قرار گرفته اما گویا اراده‌ای راسخ از اجرای این مصوبات ممانعت کرده باشد تاکنون به جز پاره کردن نمایشی چند رشته تور هوایی که طی چند ساعت از سوی متخلفان با تورهای جدید جایگزین شده، شاهد اقدام دیگری در راستای مهار این قانون‌گریزی مشهود در مازندران نبوده‌ایم.

این در حالی است که در سایر استان‌های کشور، مواجهه مسئولان محیط زیست با عامل کشتار یک کبک، به برخورد قانونی با وی منجر می‌شود اما گویا خون عاملان صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در منطقه خاصی از استان مازندران از سایر هموطنان رنگین‌تر باشد، تاکنون با هیچ‌ یک از آنها که هر ساله درآمدی قابل توجه کسب می‌کنند، مطابق قانون برخوردی صورت نگرفته است حتی وعده‌های سال گذشته مقامات قضایی استان مازندران هم که حکایت از عزم راسخ آنها برای بازگرداندن قانون به فریدونکنار داشت به نتیجه قابل توجهی منجر نشد.

حالا هم چند روزی است ابزار صید غیرقانونی پرندگان مهاجر در فریدونکنار، سرخرود و ازباران برپا شده و بازار پرندگان فریدونکنار، مملو از پرندگانی است که مسافتی طولانی را برای چند ماه زمستانگذرانی در تالاب‌های شمالی کشورمان پیموده‌اند تا این حقیقت را یادآور شوند که حل این معضل نه‌چندان پیچیده مستلزم ورود فرااستانی نهادهای قضایی و اجرایی است.

به گزارش تسنیم در حالی که حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران و سید یونس حسینی عالمی، دادستان مرکز مازندران بارها بر لزوم اعمال قانون و جلوگیری از تخلفات صید و عرضه پرندگان مهاجر تأکید کرده و عدم همکاری برخی از مسئولان محلی با محیط زیست و همراهی آنها با متخلفان را مخل نظم و اجرای قانون دانسته‌اند، محمدمهدی نصیری کناری، فرماندار فریدونکنار و ولی‌الله نانواکناری، نماینده فریدونکنار و بابلسر در مجلس شورای اسلامی از برخورد قانونی با صیادان و فروشندگان پرندگان مهاجر استقبال نمی‌کنند.

نانواکناری که در واکنش به برنامه‌ریزی سازمان حفاظت محیط زیست برای برخورد با صیادان و دامگاه‌داران متخلف گفته بود: «اگر خون از دماغ آنها بیاید من می‌دانم و آقای کلانتری»، سال گذشته در گفت‌وگو با رسانه‌ها سخنان مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص شکار بی‌رویه پرندگان مهاجر در حوزه انتخابیه‌اش را «توهین» قلمداد و تأکید کرد: «این توهین مسئولان محیط زیست به مردم فریدونکنار، در شأن خودشان است!»

انتهای پیام/

R7856/P/S2,23/CT7 واژه های کاربردی مرتبط سازمان محیط زیست

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۶۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد

به گزارش همشهری آنلاین، در ویدئوی زیر، آتش گرفتن یک باتری را می‌توانید مشاهده فرمایید. آتشی که می‌تواند یک جنگل سرسبز را به ویرانه‌ای سوخته تبدیل کند.

بیشتر بخوانید:

در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟ کد خبر 849391 برچسب‌ها باتری آتشفشان محیط زیست جنگل محیط زیست جهان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پرندگان مهاجر در آب‌گیرهای گرمه فرود آمدند
  • فیلم| فرود پرندگان مهاجر در گرمه خراسان
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد