Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@01:55:55 GMT

نخستین موشک بزرگ چاپ ۳بعدی به زودی به مریخ می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۸۳۳۷

نخستین موشک بزرگ چاپ ۳بعدی به زودی به مریخ می‌رود

یک استارتاپ آمریکایی قصد دارد نخستین نمونه از موشک مبتنی بر فناوری چاپ سه‌بعدی را به مریخ بفرستد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌رادار، استارتاپ آمریکایی "رلتیویتی اسپیس"(Relativity Space) که در زمینه چاپ قطعات موشک فعالیت می‌کند، در فهرست شرکت‌هایی قرار دارد که فناوری‌های چاپ سه‌بعدی را در مقیاس بزرگ ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استارتاپ در نظر دارد که به زودی موشکی را با کمک فناوری چاپ سه‌بعدی ارائه دهد که قابلیت پرتاب به مریخ را داشته باشد.

رلتیویتی اسپیس در سال گذشته، از هدف خود در مورد پرتاب یک موشک چاپ سه‌بعدی به ماه سخن گفت و آزمایش‌هایی را نیز در این زمینه انجام داد. این استارتاپ به تازگی، بودجه‌ای به مبلغ ۱۴۰ میلیون دلار دریافت کرده تا نخستین شرکتی باشد که موشکی مبتنی بر فناوری چاپ سه‌بعدی را به مدار زمین پرتاب می‌کند.

شاید دیگر شرکت‌های حاضر در این فهرست از جمله "اسپیس ایکس" نیز قطعاتی مبتنی بر چاپ سه‌بعدی را به کار ببرند اما کل موشک آنها با کمک فناوری چاپ سه‌بعدی ساخته نشده است.

به گفته رلتیویتی اسپیس، این موشک، بزرگترین نمونه از چنین ابزاری در جهان است. ارتفاع نخستین نمونه این موشک، به حدود پنج متر می‌رسد و سه بازوی رباتیک دارد که برای جوش دادن فلزات به کار می‌روند.

علاوه بر تولید قطعات بزرگ، این موشک، قطعات کوچکتری نیز دارد که با کمک چاپگرهای سه‌بعدی فلزی استاندارد ساخته می‌شوند و به دقت بیشتری نیاز دارند.

نخستین نمونه این موشک که "تران ۱"(Terran ۱) نام دارد و قرار است به زودی تولید شود، از قطعاتی تشکیل خواهد شد که ۱۰۰ برابر کوچکتر از یک موشک استاندارد هستند.

تران ۱، ظرفیتی برابر با ۱۲۵۰ کیلوگرم خواهد داشت و می‌تواند ماهواره‌هایی در اندازه متوسط را پرتاب کند. انتظار می‌رود که پرتاب‌های تجاری با این موشک، در سال ۲۰۲۱ آغاز شوند. رلتیویتی اسپیس در حال حاضر، قراردادهایی را با شرکت‌هایی مانند "تسلاست"(Telesat) و "مو اسپیس" (mu Space) امضا کرده است.

مریخ به چاپ سه‌بعدی نیاز دارد

رلتیویتی اسپیس باور دارد که موشک‌های مبتنی بر فناوری چاپ سه‌بعدی، نقشی کلیدی در انتقال زیرساخت‌ها به سطح مریخ خواهند داشت. "تیم الیس" (Tim Ellis)، بنیان‌گذار و مدیرعامل رلتیویتی اسپیس گفت: استارتاپ ما، با هدف فرستادن نخستین موشک مبتنی بر فناوری چاپ سه‌بعدی به مریخ و گسترش امکان تجربه انسان در این محیط پایه‌گذاری شده است.

وی افزود: برای چاپ سه‌بعدی تجهیزات روی مریخ، به سیستمی نیاز داریم که بتواند با شرایط نامعلوم سازگار شود؛ در نتیجه ما قصد داریم الگوریتمی قابل انتقال بسازیم که بتواند چاپ سه‌بعدی را روی سیارات دیگر انجام دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چاپ سه بعدي موشك ماهواره مريخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۸۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد

 به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، ابتکارشرکت آلمانی «فناوری‌های کربن زدایی تایسنکراپ» «Thyssenkrupp Decarbon Technologies» می‌تواند نزدیک به صد درصد از انتشار دی اکسید کربن تولید شده در طول تولید کلینکر سیمان را جذب کند.

سالانه تولید سیمان و بتن، ۹ درصد از کل انتشار CO۲ انسانی در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. به این ترتیب، این فناوری که نیاز به جایگزینی پایدارتر را مورد توجه قرار می‌دهد، با یک روش جدید همراه شده است: از اکسیژن خالص در فرآیند احتراق استفاده می‌کند و جایگزین هوای محیط می‌شود.

جذب ۱۰۰ درصد انتشار CO۲

بر اساس اعلام این شرکت، این فناوری جذب تقریبا صد درصدی انتشار کربن حاصل از تولید کلینکر سیمان را تسهیل می‌کند.

تایسنکراپدیروز (۲۳ آوریل ۲۰۲۴)، ساخت «اولین کارخانه سیمان بدون کربن در جهان» را به عنوان بخشی از پروژه فانوس دریایی خود، رسما آغاز کرد.

این فناوری که امکان جذب و استفاده مجدد از انتشار CO۲ را فراهم و راه را برای تولید سیمانعاری از کربن هموار می‌کند، گامی رو به جلو در مبارزه با تغییراتاقلیم است.

«رابرت هابک» «Robert Habeck» معاون صدراعظم آلمان و وزیر فدرال در امور اقتصادی، گفت: صنعت سیمان در مورد کربن زدایی با چالش بزرگی مواجه است.

ساخت این کارخانه در شهر لگردورف در آلمان نشان می‌دهد چگونه می‌توان تولید را کربن‌زدایی و به‌طور جسورانه‌ای سیمان و بتن را بدون آسیب دیدگی اقلیم عرضه کرد.

هابک تاکید کرد: این واقعیت که دی اکسید کربن نه تنها می‌تواند جذب شود، بلکه می‌توان از آن به عنوان ماده خام مجدد استفاده کرد، نمونه بارز تحول سبز است.

تایسنکراپ در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد، هر تن سیمان معمولا حدود ۸۳۰ کیلوگرم CO۲ تولید می‌کند. در واقع، در سال ۲۰۱۹، ۱۷ درصد از انتشارات صنعتی در آلمان فقط ناشی از تولید سیمان بوده که ۲۰ میلیون تن CO۲ به هوا آزاد کرده است. به نظر می‌رسد تولید کلینکر سیمان اصلی‌ترین انتشار دهنده CO۲ باشد.

سیمانیک مصالح ساختمانی ضروری است. با این حال، تولید آن عامل حدود هفت درصد از انتشار کربن در جهان است. بنابراین، تغییر به سوی فرآیندهایدوستدار اقلیم بسیار حیاتی است.

مجریان این کارخانه می‌گویند با غنی‌سازی دی‌اکسید کربن با استفاده از فناوری «سوخت اکسیژن خالص» به مشتریان خود کمک می‌کنیم تقریباهمه CO۲ حاصل از فرآیند تولید را جذب کنند و بنابراین از آن به شیوه‌ای پایدار استفاده مجدد کنند.

از آنجایی که تولید جهانی سیمان سالانه بیش از چهار میلیارد تن است، این شرکت به پتانسیل رشد فناوری جدید اکسیژن خالص خوشبین است.

اکنون، این شرکت تجهیزات و خدمات خود را به حدود یک سوم کارخانه‌های سیمان در سراسر جهان عرضه می‌کند.

مفهوم اساسی پشت «سوخت اکسیژن خالص» شامل حذف CO۲ از گاز‌های خروجی از کارخانه‌های سیمان در یک سیستم کوره است. این امر از انتشار CO۲ به اتمسفر جلوگیری می‌کند، زیرا هوای محیط با اکسیژن خالص در فرآیند احتراق جایگزین می‌شود.

‌سپس گاز حاوی CO۲ به شکلی با خلوص بالا تصفیه‌شده که آن را برای کاربرد‌های مختلف از جمله صنایع شیمیایی مناسب می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود اجرای این فرآیند در این کارخانه آلمانی، انتشار CO۲ را تا حدود ۱.۲ میلیون تن در سال کاهش دهد. قرار است این کارخانه در سال ۲۰۲۸ راه اندازی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا جنگ سرد بعدی یک مسابقه ازدحام پهپادی خواهد بود؟
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • اولین خرید استقلال در فصل جدید؛ ستاره بزرگ چراغ سبز نشان داد
  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • فیلم/ پرتاب موشک‌ به سمت شهرک‌های سدروت و نیرام توسط سرایاالقدس
  • دهقانی فیروزآبادی: «مرکز ملی هوش مصنوعی» به زودی تأسیس می‌شود
  • کره شمالی: ما یک قدرت نظامی فوق العاده می‌سازیم
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد