Web Analytics Made Easy - Statcounter

 غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از دستور رئیس مجلس به این کمیسیون برای بررسی اختصاص 14 میلیارد دلار به کالاهای اساسی خبر داد و گفت: در این زمینه بحث‌های مختلفی در جلسات غیر علنی مجلس و شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مطرح شده است.

اخبار سیاسی- وی ادامه داد: دولت درباره اختصاص 14 میلیارد دلار به کالاهای اساسی اعتقاد دارد که تغییر پایه ارز مصرفی برای کالاهای اساسی از 4هزار تومان به ارز نیمایی اثر تورمی خواهد داشت، اما مجلس معتقد است این تغییر پایه اثر تورمی خود را گذاشته است و کالاهای که الان بر سر سفره مردم است با ارز 4200 تومانی تامین نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده گچساران در مجلس با بیان اینکه اختیار اختصاص ارز به کالاهای اساسی در اختیار دولت است و مجلس نمی‌تواند بیش از این به قوه مجریه فشار وارد کند، اظهار داشت: به دلیل شرایط فعلی کشور رقم 14 میلیاردی که مجلس مصوب کرده بود در حال حاضر به رقم  9 تا 10 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با تاکید براینکه نمایندگان به دولت چک سفید برای اختصاص 14 میلیارد دلار به کالاهای اساسی نداده‌اند، گفت: مجلس مصوب کرد که دولت 14  میلیارد دلار با ارز 4200 تومان به کالاهای اساسی اختصاص بدهد اگرچه مجلس به دولت این اجازه را داد که شرایط این موضوع را تغییر بدهد.

تاجگردون با بیان اینکه در سال 98 مشخص شده که این 14 میلیارد دلار باید به چه کالاهای اختصاص داده شود، اظهار داشت:البته اعتقاد بنده این است برخی از کالاهای که ارز برای واردات به آنها تعلق می‌گیرد را می‌توان در داخل تولید کرد و نیاز به واردات نداریم که از جمله این کالاها روغن و شکر است.

وی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا در بودجه سال 99 هم مجلس قرار است مبلغی برای تامین کالاهای اساسی در نظر بگیرد یا خیر؟ گفت: هنوز در اینباره پیشنهادی مطرح نشده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بودجه و محاسبات مجلس شورای رئیس مجلس دلار کالاهای اساسی دولت ارز کمیسیون برنامه و بودجه واردات بودجه کالاهای اساسی لاریجانی ۱۴ میلیارد دلار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۸۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۱۰ پالایشگاه نفت کشور در حال کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت هستند.

به گزارش شانا، علی سلاجقه ظهر امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت) در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دولت سیزدهم گام اساسی در موضوع کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در ۱۰ پالایشگاه کشور برداشته است، گفت: این پالایشگاه‌ها حتی در زمینه کاهش تولید مازوت و گوگردزدایی از فرآورده‌های نفتی نیز در حال اجرای پروژه هستند.

وی با تأکید بر اینکه حداقل استاندارد بنزین مصرفی کشور باید یورو ۴ باشد، تصریح کرد: ما به‌دنبال رعایت این حداقل در همه کشور هستیم.

به گزارش شانا، در اجرای پروژه‌های کیفی‌سازی که برای همه پالایشگاه‌های کشور به استثنای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که خوراک آن میعانات گازی است، دو هدف کیفی‌سازی انواع فرآورده‌ تولیدی در پالایشگاه‌های کشور و کاهش نفت کوره به‌صورت موازی دنبال می‌شود.

بر اساس قانون هوای پاک نیز بنزین توزیعی در کلان‌شهرهای کشور باید استاندارد یورو ۴ را داشته باشد که این مهم در حال انجام است، خودروهای ایرانی در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به‌طور میانگین ۱۲ لیتر بنزین مصرف می‌کنند که این عدد در استاندارد جهانی ۳ تا ۴ لیتر است، بنابراین هر چقدر هم سوخت با کیفیت بالا در اختیار خودروها قرار گیرد، باز هم احتراق بالا باعث آلودگی هوا خواهد بود.

با این حال، توجه به ارتقای تولید سوخت در پالایشگاه‌های کشور در اولویت قرار دارد و اکنون بیشتر پالایشگاه‌ها طرح‌های ارتقای کیفیت را در دستور کار خود دارند. نکته مهم آن است که بنزین حتی اگر با کیفیت‌های بالا تولید شود هم در خودروهایی با موتورهای قدیمی ایجاد آلودگی خواهد کرد، بنابراین در کنار افزایش کیفیت سوخت، توجه به بهینه‌سازی مصرف خودروها نیز باید انجام شود.

جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرودرین‌ماه امسال در تشریح تازه‌ترین وضع طرح‌های توسعه‌ای این شرکت گفته بود: سال ۱۴۰۲ طبق تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در همه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و طرح جامع ارتقای کیفی نفت کوره نیز طراحی و با برگزاری ۱۱ نشست ماهانه در همه پالایشگاه‌ها، روند اجرایی آن بررسی و نهایی شد و امسال وارد مرحله اجرایی این طرح‌ها خواهیم شد.

وی همچنین با اشاره به بومی‌سازی دانش فنی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در کشور در سال ۱۴۰۲ تصریح کرده بود: در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کردیم و برای نخستین بار در کشور، دانش فنی کیفی‌سازی نفت کوره بومی شد و هم‌اکنون در اولویت طرح‌های توسعه‌ای در ۹ پالایشگاه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • کانادا ۲ میلیون دلار به تولید پهپاد در اوکراین اختصاص می‌دهد
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • نماینده سابق مجلس عزادار شد /پیام لاریجانی
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • مجموع تامین ارز برای کالا‌های اساسی به ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار رسید
  • دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی