Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرناز المعی‌نژاد متخصص فیزیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فیبرومیالژیا اظهار کرد: فیبرومیالژیا یک وضعیت مزمن است که با علائمی مانند درد عضلانی و استخوانی، خستگی عمومی و اختلالات خواب و خلقی و شناختی همراه می‌شود. این اختلال علائم بسیاری از بیماری‌ها را تقلید می‌کند به همین دلیل تست تشخیصی خاصی برای تأیید آن وجود ندارد، بنابراین در بسیاری از موارد این اختلال به درستی تشخیص داده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین علائم فیبرومیالژیا

او بیان کرد: فیبرومیالژیا نواحی متعدد دردناک را در بدن ایجاد می‌کند که برخی از این نواحی دردناک، گره‌هایی هستند که در عضلات مختلف تشکیل می‌شوند، بنابراین مهمترین علامت فیبرومیالژیا درد مبهم و مداوم در قسمت‌های مختلف سیستم عضلانی-اسکلتی است.خستگی، اختلال خواب، سردرد، افسردگی، اضطراب، کاهش تمرکز، خشکی چشم، درد‌های شکمی و سوزش ادرار از دیگر نشانه‌های فیبرومیالژیا هستند.

بیشتر بخوانید: از «فیبرومیالژیا» چه می‌دانید؟ +روش‌های تسکین درد

این متخصص فیزیوتراپی افزود: در فیبرومیالژیا به علت به هم خوردن تعادل واسطه‌های شیمیایی در مغز، واکنش سیستم عصبی مرکزی و مغز به پیام‌های درد شدت پیدا می‌کند و غیر طبیعی می‌شود.این اختلال در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود.خانم‌ها بیشتر به علائم سندروم روده تحریک‌پذیر، درد شدید کوتاه مدت و خستگی صبحگاهی دچار می‌شوند.در آقایان هم درد‌های شدید پراکنده همراه با تغییرات خلقی و عاطفی که بر کیفیت زندگی اجتماعی و شغلی آن‌ها اثر منفی می‌گذارد، می‌تواند ناشی از فیبرومیالژیا باشد.

مبتلایان به فیبرومیالژیا اغلب در چه قسمت‌هایی از بدن درد را احساس می‌کنند؟

المعی‌نژاد تأکید کرد: مبتلایان به فیبرومیالژیا از درد و گره‌های دردناک عضلانی در پشت سر، شانه‌ها، بخش بالای قفسه سینه، لگن، زانو‌ها و بخش بیرونی آرنج‌ها شکایت می‌کنند.شدت درد دامنه وسیعی دارد به طوری که این درد می‌تواند از یک احساس گنگ و خفیف تا درد شدید همراه با لمس عضلات باشد.

او تصریح کرد: برخی منابع می‌گویند که چندین عامل از جمله وراثت، ابتلا به عفونت‌ها مانند آنفلوآنزا، استرس، آسیب‌های فیزیکی و روانی شدید در بروز علائم فیبرومیالژیا نقش دارند.

مؤثرترین روش‌های درمان فیبرومیالژیا

این متخصص فیزیوتراپی گفت: درمان فیبرومیالژیا بسته به علائم آن در عضلات مختلف یا درگیری سایر اندام‌ها مانند دستگاه گوارش یا مجاری ادراری و مثانه متفاوت است.به طور کلی از درمان دارویی، فیزیوتراپی، روش‌های خود مراقبتی و ورزش برای بهبود فیبرومیالژیا کمک می‌گیریم.

المعی‌نژاد اظهار کرد: برای درمان دارویی فیبرومیالژیا از مسکن‌ها و دارو‌های ضد افسردگی استفاده می‌کنیم.فیزیوتراپی هم در جهت کاهش درد و اسپاسم گره‌های عضلات و افزایش انعطاف‌پذیری عضلات و سایر بافت‌های نرم بدن مؤثر است.مشاوره درمانی جهت افزایش اعتماد به نفس، آرامش درون و تغییر سبک زندگی، کنترل خشم و افزایش نگرش مثبت به زندگی از جمله روش‌های خودمراقبتی هستند.

بیشتر بخوانید: برنامه‌های ورزشی مناسب برای مبتلایان به آسم

او بیان کرد: ورزش در هوای آزاد و ورزش‌های دسته‌جمعی هم به مبتلایان به فیبرومیالژیا پیشنهاد می‌شود. یوگا از جمله ورزش‌هایی است که با تأکید بر انعطاف‌پذیری عمومی بدن و تمرکز بر تنفس دیافراگمی ریتمیک و مدیتیشن (تن‌آرامی) در کاهش علائم فیبرومیالژیا بسیار مؤثر است.

المعی‌نژاد یادآوری کرد: فیزیوتراپیست می‌تواند با دادن ورزش‌های کششی موضعی برای عضلات دردناک به مبتلایان به فیبرومیالژیا در جهت کاهش درد، بهبود گردش خون و ریلکس کردن عضلات کمک کند؛ افراد دچار این اختلال با تغییر سبک زندگی، مثبت‌اندیشی، ورزش و انجام تمرین‌های هوازی می‌توانند زندگی با کیفیت داشته باشند.

انتهای پیام/

عارضه‌ای شایع در زنان که عامل خستگی صبحگاهی است  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت فیزیوتراپی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۹۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!

در ماه سپتامبر، کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) به صراحت اعلام کرد که ورزشکاران در پاریس می‌توانند به راحتی علاوه بر کشورشان، نماینده ایمان خود هم باشند. 

سخنگوی این کمیته به خبرگزاری رویترز گفت: «در دهکده المپیک، قوانین کمیته بین‌المللی المپیک اعمال خواهد شد و هیچ محدودیتی برای داشتن حجاب یا هر لباس مذهبی و فرهنگی دیگری وجود ندارد.»

اما به تیم فرانسه چیز دیگری گفته شده است.

در ماه مارس، از پوستر رسمی بازی‌ها که شامل مکان‌های دیدنی پاریس است که در کنار هم قرار گرفته و یک استادیوم را تشکیل داده‌اند، رونمایی شد.

طراح پوستر، با حذف صلیب طلایی بالای هتل اینوالیدس، به بحث‌هایی پیرامون میزان پایبندی این بازی‌ها، که برای مالیات دهندگان فرانسوی چندین میلیارد یورو هزینه دارد، به اصول لائیسیته دامن زد.

جمهوری فرانسه تا حدی بر اساس رد مذهب کاتولیک بنا شده است و هر زمان که بحث دین مطرح می‌شود، احساس خطر می‌کند. ترس شدیدی به خصوص در میان نسل‌های قدیمی‌تر نسبت به اعمال نفوذ دین در جامعه و دولت وجود دارد.

این بحث در حوزه‌هایی مانند آموزش و پرورش و ورزش که تفاوت‌های جمعیتی بارزتر است، بیشتر مطرح می‌شود.

در طول ماه رمضان سال گذشته، فدراسیون فوتبال فرانسه (FFF) در حکمی به داوران اعلام کرد تا مسابقات را برای افطار بازیکنان مسلمان متوقف نکنند. زیرا این حرکت بی‌احترامی به مفاد اساسنامه FFF است.

در ماه رمضان امسال، FFF تأیید کرد که زمان غذا خوردن و تمرین‌ها را به خاطر بازیکنان مسلمان تغییر نمی‌دهد و از روزه گرفتن آنها در اردوی تیم‌های ملی رده‌ّهای سنی مختلف، از جمله بزرگسالان جلوگیری می‌کند. 

حتی در مسابقات محلی سطح پایین، بازیکنان مسلمان زن معمولاً از پوشیدن حجاب منع می‌شوند، زیرا لیگ‌ها توسط نهادهای عمومی سازماندهی و اداره می‌شوند. کلاهک‌های محافظ نیز به‌عنوان راه حلی که برخی از بازیکنان تلاش کرده‌اند از آن استفاده کنند، توسط برخی داوران ناسازگار با قوانین تلقی شده است.

کاربرد لائیسیته در ورزش‌های پایه باعث ترک ورزش قبل از رسیدن به مرحله حرفه‌ای برای برخی ورزشکاران باحجاب شده است.

اما تابستان امسال آن‌ها با دو راهی جدی‌تری مواجه هستند، انتخاب بین پوشیدن لباس تیم ملی در المپیک ۲۰۲۴ پاریس و حفظ ایمان شخصی. 

دیگر خبرها

  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • کم‌کاری تیروئید را با این ۳ ورزش جبران کنید
  • ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد