Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@23:11:18 GMT

بارداری پراسترس موجب دختردار شدن می‌شود!

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۰۵۸۷

بارداری پراسترس موجب دختردار شدن می‌شود!

دو مطالعه از دانشگاه کلمبیا و کالج پادشاهی لندن بر اهمیت نظارت بر روان مادر در دوران بارداری به دلیل تاثیراتی که می‌تواند روی جنسیت و رشد مغز جنین بگذارد، تاکید دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، دو مطالعه جدید، تأثیر استرس مادر در دوران بارداری بر رشد کودک را برجسته می‌کند. این تحقیقات، همبستگی شدیدی بین میزان تحمل استرس مادر در دوران بارداری و تعدادی از تاثیرات روی جنین از جمله رشد مغز جنین، خطر زایمان زودرس و حتی جنسیت نوزاد یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه اول توسط دانشمندان کالج پادشاهی لندن انجام شده است که بزرگترین تحقیق انجام شده در مورد رابطه بین تحمل استرس مادر و رشد مغز نوزاد است. این تحقیق ۲۵۱ نوزاد متولد شده را بررسی کرده و با مقایسه اسکن‌های مغزی آنها، میزان رشد ماده سفید مغز آنها را با سطوح و نمرات استرس محاسبه شده توسط پرسشنامه تکمیل شده توسط مادران بررسی کرده است.

ماده سفید (White matter) یکی از بخش‌های سیستم عصبی مرکزی است. سیستم عصبی مرکزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاکستری تشکیل شده است. این ماده بخش اصلی مغز و بخش سطحی نخاع را تشکیل می‌دهد و به‌طور عمده از سلول‌های گلیال و آکسون‌های میلینه تشکیل شده است. این آکسون‌ها پیام‌ها را از مخ به سایر بخش‌های سیستم عصبی منتقل می‌کنند. در ماده سفید به‌جز بافت چربی، مویرگ‌ها و عروق مشاهده می‌شوند و فسفولیپیدها نیز در ماده سفید فراوان هستند.

"الکساندرا لوتارسکو"، محقق اصلی این مطالعه می‌گوید: ما دریافتیم در مادرانی که در دوران بارداری و در دوره قبل از تولد استرس بیشتری متحمل شده‌اند، ماده سفید مغز نوزادان آنها تغییر یافته است.

مشخص شد که رشد مغز نوزادهایی که مادرانشان در دوران بارداری استرس زیادی داشته‌اند، تغییر می‌کند. ماده سفید به‌ویژه در منطقه‌ای به نام "آنسینات فاشیکولوس" کاهش می‌یابد. در این مرحله مشخص نیست که چه عواقب ناشی از پیشرفت غیر طبیعی در فاشیکولوس پیش می‌آید، اما پیوندهای بالقوه‌ای با اضطراب، آلزایمر، افسردگی و حتی اسکیزوفرنی دارد.

دومین مطالعه جدید که اخیراً منتشر شده است، توسط تیمی از محققان دانشگاه کلمبیا انجام شده و به طور اختصاصی در آن سعی شده است تا انواع مختلف استرس‌های دوران بارداری دسته‌بندی شود و مشخص کنند که آنها چگونه می‌توانند موجب پیامدهای مختلف روی نوزاد شوند.

۱۸۷ زن در طول بارداری‌شان با استفاده از پرسش‌نامه‌ها، خاطرات و ارزیابی‌های بدنی تحت نظارت قرار گرفتند.

در طول مطالعه سه دسته‌بندی برای استرس مشخص شد: ۱. استرس روانی شامل سطح بالایی از اضطراب و افسردگی از نظر بالینی. ۲. استرس جسمی که شامل فشار خون بالا و دریافت کالری بیش از حد است. ۳. وضعیت بدون استرس و سلامت.

یکی از یافته‌های جالب این تحقیق این بود که سطح بالای استرس روحی و روانی در دوران بارداری به طور چشمگیری شانس تولد نوزاد دختر را افزایش می‌دهد.

به طور کلی نسبت تولد پسر به دختر تقریباً ۱۰۵ به ۱۰۰ است، اما این نسبت در شرایط استرس فیزیکی ۹ به ۴ و در شرایط استرس روانی ۲ به ۳ می‌شود.

"کاترین مونک"، سرپرست این مطالعه گفت: محققان این الگو را پس از حوادث اجتماعی مانند حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در شهر نیویورک بررسی کرده‌اند و دریافته‌اند که پس از وقوع آن تعداد نسبی تولد پسر نسبت به دختر کاهش یافته است.

وی افزود: مطالعات ما نشان داده است که پسرها نسبت به محیط‌های نامطلوب دوران بارداری آسیب‌پذیرتر هستند و زنان پر استرس کمتر پسر به دنیا می‌آورند.

در مطالعه کلمبیا مشخص شد استرس جسمی همچنین با افزایش تولد زودرس و کاهش ضربان قلب جنین ارتباط دارد. عوارض تولد در گروه استرس روانی بالاتر هم بود.

هر دوی این مطالعات جدید به طور خاص تنها بر اینکه چه مکانیسم‌هایی می‌توانند باعث ایجاد این اثرات در جنین شوند، متمرکز نشده‌اند. "کاترین مونک" می‌گوید: تحقیقات روی حیوانات نشان می‌دهد هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌توانند مستقیماً بر رشد جنین تأثیر بگذارند.

وی می‌گوید: استرس همچنین می‌تواند بر سیستم ایمنی مادر تأثیر بگذارد و منجر به تغییراتی شود که بر رشد عصبی و رفتاری در جنین تأثیر می‌گذارد. آنچه از مطالعه ما مشخص است، این است که سلامت روان مادر نه تنها برای مادر بلکه برای فرزند آینده او نیز اهمیت دارد.

هر دو گروه از دانشمندان موافق تأکید بیشتر بر سلامت روانی مادر در دوران بارداری هستند. "الکساندرا لوتارسکو" تأثیر استرس مادران بر رشد جنین را چنان قوی می‌داند که می‌گوید: سلامت روان در دوران بارداری باید بخش عمده‌ای از برنامه یک مادر قبل از تولد نوزاد باشد.

وی افزود: ارائه‌دهندگان خدمات قبل از تولد باید بدانند که مهم است که در مورد استرس مادرها بیشتر بیندیشیم و ما باید از مادرانی که استرس دارند حمایت کنیم. این کار نه تنها به مادر کمک می‌کند، بلکه ممکن است از اختلال در رشد مغز در نوزاد جلوگیری کند و به طور کلی نتایج را بهبود بخشد.

مطالعه کالج پادشاهی لندن در مجله Biological Psychiatry و مطالعه دانشگاه کلمبیا در مجله PNAS منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بارداری استرس بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۰۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر

سوار شدن آسانسور برای راحتی فوق‌العاده است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند بلکه در عوض، محققان دریافته‌اند که انتخاب پله‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید، به طور خاص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ر

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دکتر سوفی پادوک (Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد.

به نقل از اس‌اف، اگرچه بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شده است، خاطرنشان می‌کند که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند. این حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز برای مدت پنج روز است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها شکلی آسان و قابل دسترس از ورزش است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخت.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده جمع‌آوری کردند. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید.

کد خبر 748596

دیگر خبرها

  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد