Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:22:00 GMT

تردد در مرز خسروی روان است

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۱۰۴۶

تردد در مرز خسروی روان است

به گزارش خبرنگار ایرنا، ترافیک در مسیر مرز خسروی روان است و زائران دغدغه ای برای رسیدن به موقع به مرز و ورود به کشور عراق ندارند.
گزارش خبرنگار ایرنا از مرز بین المللی خسروی حاکیست آمار خروج زائران از این مرز نسبت به سه روز پیش روند نزولی محسوسی داشته و هم اکنون تردد از گیت های آن به راحتی و بدون توقف در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هرچند بازگشت زائران به داخل کشور از مرز خسروی پرازدحام نیست اما نسبت به روزهای گذشته روند صعودی دارد به طوری که در مقابل خروج یک زائر از مرز حدود سه نفر وارد کشور می‌شوند.
آقای احمدی که با همسر و کودک خردسالش به خسروی آمده، از خلوتی مسیر متعجب شده است. او به ایرنا گفت: هرگز فکر نمی کردیم مسیر و مرز این قدر خلوت باشد و به راحتی و سرعت وارد عراق شویم.
خانم امیدی کرمانی هم گفت: ابتدا می‌خواستیم از مرز مهران به کربلا برویم اما خدا را شکر که از خسروی آمدیم؛ خیلی سفر سریعی بود.
فرمانده پلیس راه استان کرمانشاه نیز که برای نظارت بر تردد جاده ای به مرز خسروی آمده بود، به ایرنا گفت: مرز خسروی برای استقبال از ورود هر تعداد از زائران اربعین حسینی به کشور آمادگی و امکانات لازم را دارد.
سرهنگ محمد حیدری افزود: اتوبوس‌های کافی در شهرستان قصرشیرین برای انتقال زائران به شهر کرمانشاه وجود دارد و از آنجا نیز با حدود هزار دستگاه اتوبوس زائران به سراسر کشور منتقل می شوند.
همچنین بیش از ۲۵ هزار دستگاه خودروی سواری زائران در پارکینگ های شهرستان قصرشیرین پارک شده و همین مقدار جای پارک هم وجود دارد.
آمار تردد زائران
زائران اربعین حسینی می توانند از ساعت ۷ تا ۱۶ از مرز خسروی خارج شوند اما ورود زائران از آن طرف تا ساعت یک نیمه شب مجاز است.
گرچه ناآرامی های اوایل مهر در بغداد سبب یکطرفه شدن مرز بین المللی خسروی تا سه روز شدن اما ۱۳ مهر این مرز دوباره بازگشایی و برگشت زائران از آن شبانه روزی شد.
پس از ازدحام بی سابقه خسروی در روز ۱۸ مهر و حضور حدود ۵۰ هزار زائران در شهرستان قصرشیرین، شرایط با مدیریت مسئولان آرام و ترافیک روان شده است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هر روز بین ۱۰ تا ۱۵ هزار زائر اربعین حسینی (ع) از مرز خسروی عازم کربلا می‌شوند، گفت: تاکنون ۱۴۰ هزار زائر از این مرز عازم عراق شده‌اند.
هوشنگ بازوند ۲۲ مهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مرز خسروی، وضعیت خدمات‌رسانی به زائران اربعین در این مرز را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: پیش‌بینی می‌کنیم در روزهای آینده نیز روزانه حدود ۱۵ هزار نفر از مرز خسروی عازم کربلا شوند.
جعفر همتی، رئیس قرارگاه اربعین مرز خسروی نیز گفت: اگر مرز شبانه‌روزی شود تعداد زائران کربلا از این مرز به ۹۰ هزار نفر در روز هم می رسد.
اسکان مناسب زائران
تدابیر متعددی برای پذیرایی مناسب از زائران اربعین در مسیر مرز خسروی در استان کرمانشاه ایجاد شده است.
فرماندار کرمانشاه در این باره گفت: ظرفیت اسکان حدود ۶۰ هزار زائر اربعین‌ حسینی (ع) با همکاری مردم‌ و ارگان‌های مربوطه در این شهرستان ایجاد شده‌ است.
فضل الله رنجبر در گفت و گو با ایرنا، اظهارداشت: برای ایجاد ظرفیت اسکان زوار، هیات امنای مساجد، شهرداری، هلال احمر، ورزش و جوانان، بسیج سپاه پاسداران، ستاد عتبات عالیات و ادارات مختلف پای کار هستند.
فرماندار قصرشیرین هم گفت: از ۱۵ تا ۲۰ مهرماه با از سرگیری عزیمت دوباره زائران اربعین حسینی (ع) از مرز رسمی خسروی ۴۰ هزار تن از زائران اربعین در این شهرستان اسکان یافتند.
مرادعلی تاتار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به محدودیت زمانی تردد و اینکه خروج زائران از مرز رسمی خسروی از هفت صبح تا ۱۶ بعدازظهر انجام می‌شود پس از اتمام ساعت‌کاری روزانه برای تمامی زائرانی که در مرز خسروی و قصرشیرین اقامت دارند، خدمات اسکان ارائه می‌شود.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار زائر از مسیر کرمانشاه راهی مرز مهران و عتبات عالیات شدند امسال اما با بازگشایی مرز بین المللی خسروی، بخش زیادی از زائران ترجیح دادند که از این مسیر راهی عراق شوند و سفر خود را کوتاه تر کنند.
زیرساخت‌های مناسب و مسیر کوتاه‌تر تا کربلای معلی، مرز خسروی را به اولویت بسیاری از زائران اربعین تبدیل کرده است.
بیش از ۸۰ موکب هم در داخل استان کرمانشاه از زائران اربعین حسینی(ع)

پذیرایی می کنند.
مرز بین المللی خسروی قدیمی ترین مسیر تردد زائران ایرانی به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از استان دیاله و بغداد به کربلا و نجف می رسند.
مرز خسروی از دیرباز مسیر عزیمت زائران ایرانی به عتبات عالیات بوده و اصالت مسیر کربلا متعلق به این مرز است.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند ابتدا به زیارت امامین عسکریین(ع) در سامراء و امامین جوادین(ع) در کاظمین مشرف می شوند سپس به کربلا می روند و به امام حسین(ع) و یارانش عرض ادب می کنند و در نهایت در نجف به بارگاه امیرالمومنین(ع) می رسند. به همین دلیل مرز خسروی به «مسیر ولایت» ملقب شده است.
از سوی دیگر شیعیان عراقی هم برای زیارت امام رضا (ع) از گذرگاه خسروی وارد ایران می شوند.
۷۴۴۴/۸۰۶۶
گزارش از عبدالله الماسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرز خسروی اسکان اضطراری کرمانشاه زائران اربعین اربعین ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۱۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز آماده‌سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیرهای منتهی برای اربعین حسینی

ایسنا/آذربایجان غربی مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی آغاز اقدامات آماده سازی پایانه مرزی تمرچین و ‌مسیرهای منتهی به آن جهت اجرای طرح اربعین حسینی ۱۴۰۳ خبر داد.

ایرج دست نشان امروز، ۵ اردیبهشت در نشست تسهیل در تردد زائران اربعین با اشاره به تردد بیش از ۱۳۲هزار مسافر از پایانه مرزی تمرچین در مدت زمان اجرای طرح اربعین حسینی سال گذشته تصریح کرد: در این مدت ۱۵هزار زائر نیز از پایانه برکت به آذربایجان غربی توسط ناوگان حمل ونقل عمومی جابجا شدند که افزایش ۳۸درصدی را شاهد بودیم و در این خصوص چالش ها احصا شده که رفع آن‌ها جهت تسهیل تردد زایران ضروری است.

وی اظهار کرد: تعیین مرز برای ورود و خروج زوار در زمان ثبت نام در سامانه اربعین بر اساس استان محل سکونت یا تمایل شخص در جهت برنامه ریزی براساس آمار دقیق در هر دو مرز، تردد مستقیم زائرین از داخل کشور به داخل خاک عراق و کربلا توسط ناوگان مسافربری ایرانی و درصورت کمبود ناوگان ایرانی انتقال مسافران به مرز حاج عمران و سپس استفاده از اتوبوس های عراقی تا عتبات عالیات از پیشنهادات اداره کل درجهت حل چالش‌های مطرح شده در سال گذشته است.

دست نشان خاطر نشان کرد: تعیین مسیر اتوبوس‌ها و هدایت آن‌ها به سکوها، قرار گیری کانکس ابطال قبض پارکینگ در محل مناسب، ارائه بلیط به ازای دریافت پاسپورت برای جلوگیری از ازدحام، نصب تابلوهای مشخص کننده مسیر و بنرهای راهنمایی، ارائه نرخ کرایه منصف و تهیه نرم افزار پلاک خوان از پیشنهادات اداره کل در جهت خدمات بهتر در پایانه برکت است.

وی درخصوص اهم اقدامات انجام شده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی در اربعین ۱۴۰۲ در محورهای منتهی به مرز تمرچین نیز افزود: لکه گیری و روکش آسفالت با اعتبار ۱۵۷میلیارد تومان و به طول ۴۵کیلومتر، اجرای خط کشی به طول ۱۰۰۰ کیلومتر و با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان، اجرای روشنایی به طول ۱۰کیلومتر و اعتبار ۲۰میلیارد تومان، تهیه و نصب تابلو و علایم به تعداد ۹هزارو ۷۵۰عدد و اعتبار ۲۰میلیارد تومان، افزایش گیت‌های گذرنامه در محل پایانه مرزی تمرچین به تعداد ۳۸مورد، مرمت و بهسازی سالن‌های مسافربری و تجاری پایانه بااعتبار ۲میلیارد تومان، تهیه ونصب ۱۶دستگاه کولر و ۵ دستگاه آب سرد کن با اعتبار ۳ونیم میلیارد تومان ازجمله اقدامات اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی در اربعین ۱۴۰۲بود.

مدیرکل راهداری استان تصریح کرد: اورهال روشنایی محور پیرانشهر_ تمرچین به طول ۵ کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۱۰ میلیارد تومان، خاک برداری و خاکریزی در مسیر تمرچین به طول ۳۰هزار مترمربع با اعتبار مورد نیاز ۵میلیارد تومان، تعمیر تابلو و گاردریل به طول ۱۵۰ کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۲۰میلیارد تومان و اجرای خط کشی محور منتهی به تمرچین به طول ۱۵۰۰کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۲۰میلیارد تومان از برنامه های پیش رو در اجرای طرح اربعین حسینی ۱۴۰۳ است.

این مسئول یاد آور شد: فعال سازی اتاق پایش تصویری مستقر در پایانه مرزی تمرچین جهت بهره برداری از سامانه های تردد شمار و نظارت تصویری، استقرار همکاران مرکز مدیریت راه ها بصورت شیفت های ۲۴ساعته در اتاق پایش تصویری پایانه مرزی تمرچین، اخذمجوز نصب دوربین های نظارتی در محوطه پایانه مرزی تمرچین جهت پایش زائرین با اعتبار مورد نیاز ۱۸۰ میلیارد ریال و اخذ مجوز نصب ۲سامانه ثبت تخلف در کریدور اربعین از دیگر برنامه‌های اجرایی اداره کل برای اربعین ۱۴۰۳ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز ترافیک صبحگاهی تهران/ افزایش ترافیک در معابر بزرگراهی
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند
  • آغاز آماده‌سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیرهای منتهی برای اربعین حسینی
  • پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه
  • تردد روان در جاده‌های فارس
  • استقرار ۱۲ پایگاه اورژانس در مسیر زائران اربعین در شلمچه
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • جانمایی مواکب در مرز مهران با شرایط جدید وفق داده شود