Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-انتشار شیوه‌نامه حمایتی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، توضیح درباره آخرین وضعیت فیلم «لاله»، توجه به دیپلماسی فرهنگی و تغییر فرم برگزاری جشنواره سینما حقیقت از جمله مباحثی بودند که محمد حمیدی مقدم در نخستین نشست خبری خود بیان کرد.

 نخستین نشست خبری محمد حمیدی مقدم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی صبح امروز (سه شنبه ۲۳ مهر) در این مرکز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست محمد حمیدی‌مقدم درباره وضعیت امروز سینمای مستند ایران گفت: «با توجه به وضعیت امروز سینما و وضعیت مالی آن، مرکز گسترش شاید آنقدر نقش تعیین‌کننده‌ای نداشته باشد، اما به لحاظ مبنایی نقش موثری دارد. با توجه به تحولات سریع جامعه و فناوری‌های رسانه دسترسی به قابلیت‌های ساخت مستند، همگانی و به اشتراک‌گذاری آن سهل شده است، اما مرکز می خواهد از این فرصت استفاده کند و با رویکرد جهان بیرون عمل کند.»

پنج جایگاه موثر مرکز گسترش سینمای مستند

او با تاکید بر اینکه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پنج جایگاه موثر است، توضیح داد: «اول سینمای مستند است که مرکز در آن به لحاظ تولید و حضور در جشنواره‌های سینمای مستند اثرگذار است. دوم سینمای انیمیشن است، انیمیشن با توجه به اهمیت و زیرساخت مهمی که دارد یکی از جایگاه‌های اساسی در بخش حمایتی مرکز گسترش است و با توجه به رفت و برگشت‌های متعددی که در طول سالیان داشته است مرکز حمایت ویژه خود را از انیمیشن‌های کوتاه، خلاق و تجربی نشان داده است. هدف آینده مرکز در این زمینه ورود به بازار جهانی است.»

حمیدی‌مقدم ادامه داد: «سومین نقش تاثیرگذار مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همانطور که از نامش پیداست بخش فیلم تجربی است که با توجه رییس سازمان سینمایی و مدیر پیشین مرکز بار دیگر در ذیل فعالیت‌های این مرکز گنجانده شد. چهارمین مورد مرکزگریزی از تهران است و این اتفاق با ایجاد خانه‌های مستند در مراکز استان‌ها و شهرستان تحقق پیدا کرد. پنجمین مورد اعتلای درگاه عرضه فیلم مستند با عنوان سینماحقیقت است که از مهمترین اهداف ماست و این جشنواره یکی از جشنواره‌های مهم کشور است.»

انتشار شیوه‌نامه حمایتی مرکز

در بخش دیگر این نشست مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، با اشاره به انتشار شیوه نامه حمایتی این مرکز، گفت: «نکته مهم شیوه‌نامه حمایتی آنلاین بودن آن است که در هر زمان و با هر سیستمی از این شیوه‌نامه می‌توانید استفاده کنید. با توجه به اجرای سیاست شفافیت و اجرای آن در وزارت ارشاد طراحی شیوه نامه حمایتی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تمام شده و ما انتشار این شیوه نامه را با جلسه امروز همراه کرده‌ایم.»

حمیدی‌مقدم در بخشی از این نشست درباره فیلم «لاله» که پس از مدت‌ها توقف ساخت آن از سر گرفته شد و به پایان رسید گفت: «از سال ۹۷ با تصویب هیأت امنا، با تعیین مدیر پروژه و با حل اختلاف قرار شد تولید فیلم «لاله» از سر گرفته شود. با توجه به اینکه یک سرمایه از دست رفته داشتیم باید در دوره جدید این سرمایه را احیا می‌کردیم در چنین استراتژی تولید «لاله» شروع شد و با برنامه‌ریزی در سال ۹۸ جلسات متعدد شکل گرفت، تولید جدید شاید هزینه‌ها را افزایش می‌داد اما دوباره یک تیم با تهیه‌کنندگی تورج منصوری به وجود آمد و چند روز پیش فیلمبرداری بخش‌های منقطع این پروژه، انجام شد و حالا در مرحله تدوین قرار دارد و امیدوارم در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد.»

او سپس با اشاره به برنامه‌های مرکز در جهت آشناسازی مردم با سینمای مستند ادامه داد: «پاتوق مستند را در پردیس سینمایی چارسو شکل می‌دهیم تا امکان آشنایی و استقبال مخاطب از فیلم‌های مستند و تجربی را فراهم کند. ورود مستندهای مرکز گسترش در درگاه وی او دی یکی از اتفاقات مثبتی است که به تازگی رخ داده است. این اتفاق مستند ما را از چرخه بسته جشنواره‌ای بودن خود خارج می‌کند.»

حمیدی‌مقدم تاکید کرد: «تولید انیمیشن را به عنوان بخشی از فعالیت های خود در نظر داریم، ما وظیفه حمایت از آن بخش سینمای انیمیشن را داریم که بدون حامی است و آن هم انیمیشن کوتاه است، حوزه‌ای که بسیار در جهان قابل توجه است. مرکز کشف استعدادها را به سمت صنعتی شدن انیمیشن هدایت می‌کند که منافاتی با بخش‌های دیگر ندارد اما همچنان نگاه حمایتی و زیباشناسی را خواهیم داشت.»

تغییر فرم برگزاری جشنواره سینما حقیقت

سپس نوبت به پرسشی درباره جشنواره سینما حقیقت رسید و او با اشاره تغییر فرم برگزاری این جشنواره توضیح داد: «جشنواره سینما حقیقت امسال در فرم و اجرا دچار تغییرات می‌شود و باید یک سری مبانی را رعایت کنیم. نگاه تخصصی به حوزه‌های مختلف، رسانه‌ها و مستندسازان در اولویت ماست، ساز و کاری را تهیه می‌کنیم که یک آینده خوب داشته باشد.»

او ادامه داد: «جشنواره سینما حقیقت یک استراتژی دارد که این نگاه مثل همه جای دنیا معین می‌شود و نگاه باز وجود دارد. هر فیلمی می‌تواند در یک جریان سینمایی از دایره انتخاب حذف شود و یک فیلم متوسط مورد انتخاب قرار بگیرد.»

حمیدی مقدم درباره ارتباط میان مرکز و گروه هنر و تجربه، گفت: «گروه هنر و تجربه موسسه مستقلی است و ارتباط مستقیم با سازمان سینمایی دارد اما مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به عنوان ناظر مالی بین سازمان سینمایی و گروه هنر و تجربه قرار گرفته است. هنر و تجربه تنها حوزه اکران فیلم های تجربی را برعهده دارد و بخش تولید به مرکز گسترش ارتباط دارد.»

در بخش دیگر این نشست مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی درباره برنامه هایی که برای دیپلماسی فرهنگی دارند، توضیح داد: «یکی از نکاتی که در وضعیت فعلی مرکز مورد توجه ماست بحث دیپلماسی فعال در حوزه کشورهای دارای منافع مشترک است. احساس من این است که سینمای مستند ما به خوبی در حوزه کشورهای منطقه شناخته نشده است و یکی از کارهایی که در آینده مرکز انجام خواهیم داد ورود مستندسازان در هفته‌های فیلم کشورهاست. دو موضوع مفید داریم اول شناساندن زیست سینمای مستند تجربی و دوم تولید مشترک است و ما در واقع با توجه به وضعیت امروز جهان در این زمینه سرمایه گذاری انجام خواهیم داد.»

او همچنین گفت: «یکی از اهداف آینده ما حمایت از پخش کننده خصوصی در حوزه انیمیشن کودک و پخش کننده فعال در حوزه سینمای مستند است و بخش بیشتری از سهم را به پخش کننده ارائه می دهیم. بازخوردهای نمایش فیلم های تولیدی ما در جشنواره های بین المللی مساعد است اما باید این اتفاق گسترش پیدا کند. در زمینه پخش نگرانی داریم و باید به دنبال راه حلی برای بهبود آن باشیم.»

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب تهران از امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت فعالیت‌های خود را به صورت رسمی آغاز کرده است و انجمن سینمای جوانان ایران هم با ترکیبی متنوع از کتاب‌های تخصصی در حوزه سینمای کوتاه، در قالب این رویداد میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

آثار عرضه شده از سوی انجمن سینمای جوانان در سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عبارتند از «ژانر در فیلم کوتاه» مجموعه مقالاتی به دبیری علمی رامتین شهبازی، «مدیریت تولید فیلم» به قلم محمدرضا پاسدار، مجموعه ۲ جلدی «تاریخ هنر برای فیلمسازان» نوشته گیلیان مک ایور با ترجمه مجید کیانیان، «فیلم کوتاه، سپهر بلند» مجموعه مقالاتی به دبیری منصور براهیمی، «ساخت فیلم کوتاه با بودجه صفر» نوشته ریزان هاوس با ترجمه مجید کیانیان، «داستان در فیلم کوتاه» نوشته ریک بیرستو با ترجمه پیمان فلاحی، «نوشتن فیلم کوتاه» نوشته پاتریسیا کوپر با ترجمه پیمان فلاحی، «داستان‌گویی در فیلم کوتاه» به قلم سعید عقیقی، «ساختن یک فیلم کوتاه» نوشته روبرتو مولیترنی با ترجمه صنم نادری، «درباره عکاسی» نوشته سوزان سونتاک با ترجمه فرزانه طاهری، «عکاسی و روان کاوی» نوشته استفن بری با ترجمه زهرا پژوتن و صمد قربان‌زاده، «کشف فیلم کوتاه» به قلم سینیتا فلاندو با ترجمه پیمان فلاحی، «ترکی‌بندی تصویر در سینما و تلویزیون» نوشته پیتر وارد با ترجمه حمید احمدی لاری و «هنر فیلم کوتاه داستانی» نوشته ریچارد راسکین با ترجمه پیمان شوقی.

علاقه‌مندان به سینمای کوتاه می‌توانند در ایام برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلای تهران، با مراجعه به غرفه سازمان سینمایی، ضمن اطلاع از تازه‌ترین فعالیت‌های مطالعاتی و پژوهشی انجمن سینمای جوانان ایران نسبت به تهیه آثار فوق اقدام کنند.

غرفه سازمان سینمایی نیز با بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب تخصصی در حوزه سینما، در این دوره میزبان علاقه‌مندان به کتاب‌های سینمایی است و موسسات تابعه این سازمان هر یک آثار تخصصی حوزه خود را در این غرفه عرضه خواهند کرد.

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب، انجمن سینمای جوانان ایران با ۱۶ عنوان و بنیاد سینمایی فارابی با ۱۲۰ عنوان کتاب شامل ۱۰۰ عنوان از آثار قدیمی و ۲۰ عنوان جدید در نمایشگاه بین المللی تهران حضور دارند.

غرفه سازمان سینمایی کشور با هدف عرضه آخرین کتاب‌های منتشر شده از سوی مراکز تابعه سازمان سینمایی به علاقه‌مندان حوزه کتاب ارایه شده است و با برنامه‌ریزی صورت گرفته امسال، جمعی از هنرمندان سینما نیز در مدت برگزاری نمایشگاه در این غرفه حضور خواهند داشت.

کتاب‌های ارایه شده در این غرفه با توجه به نیازهای جامعه کتابخوان کشور و علاقه‌مندان رشته های مختلف سینمایی در حوزه‌های گوناگون تدوین و آماده شده است. از آنجا که یکی از دغدغه های مسؤولان سینمایی کشور، بحث عدالت فرهنگی در ابعاد مختف آن بوده و یکی از مشخصات آن مباحث آموزشی و تحلیلی به‌ویژه در حوزه کتاب محسوب می‌شود، امسال نیز مانند سال‌های گذشته سازمان های تابعه با مجموعه ای جذاب و کاربردی از کتاب های آموزشی تحلیلی سینما که توسط اساتید تالیف و ترجمه شده اند در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور خواهند داشت.

کتاب‌های ارایه شده از سوی سازمان سینمایی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، طیف گسترده و چشمگیری از انواع و اقسام کتاب‌های گوناگون با محوریت مباحث سینما را در بر می گیرد که قطعا برای علاقه‌مندان و دوستداران سینما راهگشا خواهد بود. این آثار منتخبی از کتاب‌هایی است که در سال گذشته در حوزه کارگردانی، فیلمنامه نویسی، فیلمبرداری پیشرفته، استفاده از جلوه های ویژه کامپیوتری در سینما، انیمیشن، مستندسازی و غیره به زیور طبع آراسته شده اند.

رشد و گسترش حوزه انتشارات و دست پر سازمان سینمایی کشور در این دوره نمایشگاه کتاب تهران، برآیند رویکرد و اهتمام ویژه به حوزه پژوهش، انتشارات و تالیفات سینمایی است که طی سه ساله اخیر صورت گرفته است.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از امروز تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود و سازمان سینمایی در شبستان اصلی مصلای تهران، سالن ۳، راهروی شماره ۱۵، غرفه شماره ۲۷۵ پذیرای خانواده سینما، اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و عموم علاقه‌مندان هنر هفتم است.

کد خبر 6100726 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • اعلام اسامی راه یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم