Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا،  مدیر غذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران استان ارزش کالاهای معدوم شده را بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال دانست و افزود: بر این اساس پروانه چهار واحد تولیدی ابطال یا به حالت تعلیق درآمد.

دکتر حسن براتی زاده اظهار داشت: در این مدت ۳۳۲ مورد بازرسی از واحدهای عرضه کننده مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی در استان انجام شد که با ۱۷۹ مرکز عرضه کننده برخورد و ۲۱ مرکز هم به تعزیرات معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به پایش ۲۰۰ واحد عرضه کننده محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی در استان، گفت: به همین منظور ماهانه ۲۰ محصول زراعی و باغی از نظر باقی مانده سموم و فلزات سنگین پایش و میزان غنی سازی آرد تولیدی کارخانجات هم از نظر افزودنی آهن و اسید فولیک کنترل می شود.

 براتی زاده از مشکلات امروز سلامت غذایی مردم را در فقر ویتامین «دی» دانست و گفت: غنی سازی برخی مواد غذایی از قبیل شیر و روغن به این ماده غنی خبر داد.

وی افزود: با اشاره به رشد چشمگیر بیماری های قلبی عروقی و سرطان و بیماری های غیرواگیر در کشور و استان، اظهار داشت: هم اینک ۷۴ درصد مرگ و میرها در نتیجه بیماری های غیرواگیر رخ می دهد که بسیار تکان دهنده است.

مدیرغذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: همچنین ۲۷ درصد جمعیت بزرگسالان استان و کشور مبتلا به فشارخون و ۲۳ درصد مبتلا به چاقی هستند که نیازمند توجه جدی هستند.

وی با بیان اینکه مصرف روزانه نمک برای هر فرد پنج گرم و سالانه ۱۹ کیلو قند در جهان است، خاطرنشان کرد: این میزان در کشور ما و استان بالاتر از ۳۰ کیلوگرم قند و درصد بالایی نمک است.

براتی زاده با بیان اینکه سازمان غذا و دارو متولی ۲۵ درصد سلامت مردم است، اظهار داشت: مابقی کار باید سایر دستگاه های مرتبط با جدیت بیشتر پیگیری و انجام شود.

وی به همراه داشتن کارت سلامت فردی در فروشگاه ها و سایر مراکز عرضه کننده مواد غذایی را بیانگر سلامت مواد و اقلام عرضه شده ندانست و گفت: بیشترین دغدغه ما در خصوص عرضه محصولات بی نام و نشان است.

وی از فروش شیر فله ای در فروشگاه ها به عنوان یکی از دغدغه های اصلی یاد کرد و افزود: تبلیغات صورت گرفته در خصوص مصرف شیر فله ای در استان باعث شده ۱۰ واحد تولیدی شیر استان با کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند.

مدیرغذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از برنامه ریزی برای شناسنامه دارکردن واحدهای عرضه شیر خبر داد و گفت:  متاسفانه مردم ما نسبت به مضرات مصرف شیر و بیماری هایی که ایجاد می کند از قبیل تب مالت آشنا نیستند در حالی که آزمایش های انجام شده از برخی مراکز عرضه شیر فله ای،  مشخص شده است که این کالا ۳۰۰ برابر حد مجاز کپک دارد.

وی یادآور شد: همچنین با توجه به استقبال بسیار زیاد مردم از نان سفید و مضراتی که دارد برنامه هایی برای ساماندهی و پخت نان سنگک با کیفیت مطلوب در استان صورت گرفته است.

وی از تصویب سند جامع سلامت استان در همه حوزه های آسیب های اجتماعی و محصولات غذایی خبر داد و گفت: بر این اساس جهاد کشاورزی موظف شده محصولات زراعی و باغی سالم و پاک به مردم عرضه کند.

براتی زاده از مردم استان خواست نان خشک خود را به دوره گردها ندهند زیراکه برای مصرف دام استفاده می شود و یا بعد از آسیاب شدن با تولید محصولات تقلبی به چرخه مصرف باز می گردد که آسیب های زیادی دارد.

وی با اشاره به شناسایی ۱۰۰ تن گندم کپک زده وارداتی به استان در سال گذشته اظهار داشت: در این راستا بلافاصله پیگیری های لازم انجام و برگشت داده شد و دو روز گذشته نیز ۲۵ تن آرد دارای مشکل توقیف و برخورد صورت گرفت.

براتی زاده با اشاره به لزوم آزمایش محصولات وارداتی سویا و کلزا در صنایع غذایی، خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از این محصول باید حتما عنوان فراریخته را قید کنند تا مصرف کننده بداند محصول در چه شرایطی تولید شده است.

ط/ ۶۰۴۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو علوم پزشکی مواد غذایی خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۳۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند

سیر یک غذای دارویی است که به عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی عمل کرده و به پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند. برای مبارزه با انگل روده نیز سیر بسیار مفید است. تنها مسئله بوی سیر است و این حقیقت که برخی از افراد نمی‌توانند سیر را خوب و راحت هضم کنند. پس بهترین راه مصرف سیر چیست؟

به گزارش ایسنا، در این مطلب دو راهکار بسیار خوب برای از بین بردن انگل‌های روده به شما توصیه می‌کنیم که با استفاده از سیر و تخم کدو انجام می‌شوند.

سیر و تخمه کدو از دوران باستان کاربرد دارویی داشته و اثرگذاری‌شان ثابت شده است. فقط کافیست صبور باشید و چند عادت را تغییر دهید تا متوجه بهبودهای قابل توجهی در سلامتی خود شوید.

از کجا بدانیم انگل داریم؟

گاهی به سختی می‌توانیم متوجه شویم دچار انگل روده هستیم. هر چند انگل خیلی بیشتر از آنچه تصور کنید شایع است اما علائم آن به راحتی با علائم دیگر عوارض اشتباه گرفته می‌شود. بارزترین علامت‌های انگل روده شامل موارد زیر می‌شود:

. اختلال در اشت‌ها (بی‌دلیل بی‌اشت‌ها بودن یا اشتهای زیاد داشتن)
. پف چشم‌ها
. اضطراب و بیقراری
. خارش مقعد
. سردرد
. گشاد شدن مردمک چشم
. اختلالات گوارشی (یبوست و اسهال)
. بیخوابی بی‌دلیل
. خستگی
. تورم غدد لنفاوی
. دهیدراته شدن بدن
. شکم درد

کودکان هم می‌توانند به انگل روده دچار شوند و تشخیص آن در کودکان سخت‌تر هم هست. در مورد بچه‌ها باید دقیق باشید، خصوصا اگر نوک بینی یا مقعد خود را می‌خارانند و اگر متوجه شدید بدون دلیل خاصی بیش از حد معمول بیقرارند.

چرا به انگل روده دچار می‌شویم؟

دلیل اصلی ظاهر شدن انگل روده، مصرف آب یا غذای آلوده است. انگل در اثرعدم رعایت بهداشت فرد نیز به وجود می‌آید.

از طرفی دیگر در شرایط اسهال به دلیل آسیبی که به میکروبیوم روده وارد می‌شود، زمینه‌ی مساعدی برای تکثیر انگل‌ها فراهم می‌شود زیرا دفاع طبیعی در برابر انگل‌ها ضعیف شده است. در نهایت اگر حیوان خانگی دارید باید آن‌ها را هر ماه کرم‌زدایی کنید. دلیلش هم این است که انگل در تماس مستقیم به راحتی انتقال داده می‌شود و حیوانات خانگی هم معمولا انگل دارند.

سیر

سیر یک غذای دارویی است که به عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی عمل کرده و به پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند. برای مبارزه با انگل روده نیز سیر بسیار مفید است. تنها مسئله بوی سیر است و این حقیقت که برخی از افراد نمی‌توانند سیر را خوب و راحت هضم کنند. پس بهترین راه مصرف سیر چیست؟

. موثرترین و ارزان‌ترین راه این است که سیر را خام بخورید.

. برای آن‌هایی که نمی‌توانند سیر را تحمل کنند، کپسول‌های عصاره سیر وجود دارند که در فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها به فروش می‌رسند.

. یک راه دیگر هم این است که با مقدار بسیار کمی سیر شروع کنید و کم کم این مقدار را بیشتر کنید تا تدریجا به سیر عادت نمایید.

. ضمنا خوب است به استفاده از سیر در غذاها عادت کنید تا بدن یاد بگیرد آن را خوب هضم کند.

تخمه کدو

تخمه کدو یکی از قدرتمندترین غذاها برای پیشگیری از انگل روده است. از راه‌های زیر می‌توانید از خواص آن بهره‌مند شوید:
. تخم کدو را خام و بو نداده مصرف کنید، ترجیحا با معده خالی
. می‌توانید آن را آسیاب کرده و به عنوان ادویه به تمام غذاها اضافه کنید.

دیگر نکات

علاوه بر سیر و تخم کدو، توصیه‌هایی دیگری هم برای رها شدن از انگل روده وجود دارند. مثلا دست کم یک ماه از مصرف تمام غذاهای مضر پرهیز کنید و در این مورد جدی باشید! همچنین خوب است برای بازیابی میکروبیوم روده و درمان طبیعی اختلالات گوارش، مکمل مناسب مصرف کنید تا مزاجتان روزانه و نرمال کار کند. اگر دچار یبوست مزمن هستید بهترین کار این است که برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

موقتا مصرف قهوه و قند تصفیه شده و غلات تصفه شده را کنار بگذارید. بیشتر هویج و سیب‌زمینی شیرین و کدوحلوایی و غذاهایی که بتاکاروتن زیاد دارند مصرف کنید. غذاهای پروبیوتیک‌دار مانند ماست بیشتر بخورید. غذاهایی که حاوی ویتامین C و ویتامین‌های B هستند بیشتر مصرف کنید و از خوردن گوشت خام بپرهیزید.

دیگر خبرها

  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران