Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر قیصری، بعدازظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اصفهان، با بیان اینکه امروز در دنیا با اقتصاد دانایی محور و یا اقتصاد دانش بنیان مواجه هستیم و دو دهه از عمر این دیدگاه می‌گذرد،اظهار داشت: آموزش، نهادهای علمی، پژوهشی و توسعه فناوری از جمله ارکان این توسعه مبتنی بر دانایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی  افزود: تا سال ۷۵ وظیفه دانشگاه‌ها توسعه آموزش عالی بود، وظیف نهادهای علمی توسعه عرصه علم بود تا اینکه در اواخر دهه هفتاد مأموریت دیگری برای دانشگاه‌ها در نظر گرفته شد که آن مسئله پژوهش و تولید محتوای پژوهشی و تحقیقاتی است.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، با اشاره به ارتباط رشد فناوری و فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی، بیان داشت: امروز کارآفرینی و توسعه فناوری دانش بنیان به عنوان رسالت و وظیفه دانشگاه‌ها محسوب می شود که در اوایل دهه ۹۰ برای دانشگاه مطرح شد؛ برای تحقق این دیدگاه باید به یک سطحی از پژوهش و تحقیق در عرصه علم و فناوری برسیم تا بتوانیم در عرصه تأسیس شرکت‌ها و تولید ورود کنیم.

ویژگی های اقتصاد دانش بنیان

قیصری ادامه داد: بودجه‌های مراکز آموزشی به منظور افزایش تولیدات پژوهشی و علمی باید افزایش داشته باشد و این از ویژگی‌های اقتصاد دانش بنیان است، رشد خرید و فروش تحقیقات و اختراعات، رشد تولید نرم افزارهای رایانه‌ای و رشد خدمات دانش بنیان از جمله ویژگی‌های اقتصاد دانش بنیان است.

وی با بیان اینکه مراکز فنی حرفه‌ای و دانشگاه‌ها باید بتوانند مهندس و تکنسین تربیت کنند تا در شهرک‌های صنعتی و اقتصاد دانش بنیان نقش آفرینی کنند، تصریح کرد: امروز مغز افزارها و نیروهای انسانی هستند که کار مهم را انجام می‌دهند، دانشگاهی که نیروی لازم را تربیت کند به عنوان دانشگاه کارآفرین شناخته می‌شود، دانشگاه‌ها باید حرکت رو به بلوغ خودشان را حفظ کنند.

رییس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان خاطرنشان کرد: استان اصفهان وارد فاز اجرایی کریدور علم و فناوری کشور شده است و طی یکی دو سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود.

یک درصد ایده های کشور به نتیجه اقتصادی می رسد

قیصری با اشاره به نقش دولت در ایجاد زیربنای حرکت شرکت‌ها در عرصه تولیدات دانش بنیان، اظهار داشت: تحقیقات نشان داده است در جهان یک هزارم ایده‌ها می‌تواند به نتیجه برسد و در شرکت‌ها کسب ثروت کند اما این آمار در کشور ما بیشتر و نزدیک به یک درصد است. در مرحله تجاری سازی ایده‌های موفق نیز نرخ یک دهم یا در برخی موارد یک پنجم را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه، صنعت و دولت سه بازوی مهم پارکهای فناوری است، تصریح کرد: در این عرصه نقش نیروی انسانی و سرمایه بسیار مهم است، در کشور در برخی عرصه‌ها کار آغاز شده است، سرمایه گذاری در این عرصه با ریسک همراه است اگرچه می‌تواند نتایج بسیار خوبی هم برای سرمایه‌گذاران داشته باشد؛ پارک علم و فناوری شیخ بهایی در اصفهان در اوایل دهه هشتاد راه اندازی شده است و امیدوار هستیم که شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این عرصه باشیم.

وجود بیش از هفت هزار شرکت فناور و وجود بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور

قیصری از وجود بیش از هفت هزار شرکت فناور و وجود بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور خبر داد و گفت: اصفهان در این عرصه رتبه دوم را با ۴۰۵ شرکت دانش بنیان به خود اختصاص داده است، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ رتبه کشور از جایگاه ۱۰۶ در شاخص جهانی نوآوری به جایگاه ۶۱ رسیده است و هرچه در این زمینه پیشرفت کنیم به معنای رشد ما در عرصه افزایش سطح زندگی مردم و مسائلی نظیر اقتصاد مقاومتی است که آثار آن در زندگی مردم و کشور به چشم خواهد خورد.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ابراز داشت: اصفهان بزرگترین شهرک علمی تحقیقاتی کشور را دارد، شکل گیری و رشد شرکتهای دانش بنیان، رسیدن به اقتصاد دانش بنیان، افزایش مشارکت دانشجویان و فارغ التحصیلان و جلوگیری از فرار مغزها از جمله اهداف شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است.

وی به اهمیت جذب ایده‌ها در شهرهای کوچک اشاره کرد و گفت: ارائه مشاوره، حمایت‌های لازم و جذب ایده‌ها در شهرهای کوچک از طریق مرکز نوآوری و شکوفایی انجام می‌شود که در برخی شهرهای استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند. بیش از ۷هزار و ۱۰۰ نفر در شرکت‌های دانش بنیان استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند و بیش از ۵۰۰ نفر با دکترای تخصصی مشغول به فعالیت تخصصی خود هستند و تمام این نیروها به دو صورت پاره وقت و تمام وقت فعالیت دارند؛ در این بین ۴۵ درصد نیروها که نقشهای کلیدی هم دارند خانمها هستند.

بیش از ۱۵۰۰  طرح تحت حمایت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان قرار گرفته‌ است

قیصری با بیان اینکه بیش از یک هزار و ۵۰۰ طرح تحت حمایت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان قرار گرفته‌اند، عنوان کرد: حدود یک هزار و 200 محصول و فناوری در این مجموعه تجاری‌سازی شده است، بعضی فناوری‌ها منجر به ایجاد خط تولید می‌شود که تا کنون ۷۶ فناوری از شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان به عرصه صنعت و تولید وارد شده است.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از ۱۴۷۰ میلیارد تومان گردش مالی در میان شرکت‌های این مجموعه خبر داد و اظهار داشت: اگر مردم و مسئولان به تولیدات داخلی اعتماد کنند شاهد رشد گردش مالی در این شرکت‌ها و رشد تولیدات و محصولات دانش بنیان خواهیم بود، در عرصه سرمایه گذاری بخش خصوصی سه برابر بخش دولتی سرمایه‌گذاری کرده است و در این عرصه رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده‌ایم.

کد خبر 4747806

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام بوشهر زائران اربعین گرگان قزوین شیراز رادیو اربعین شهرکرد استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۴۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش‌های کاربردی ـ توسعه‌ای، تجاری‌سازی ایده‌های نو و پژوهش‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت‌های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم‌ افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره‌گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را "تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین مراکز پیشرو در تجاری‌سازی ایده‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالای کشور" تعریف شده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافتند.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.‌

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت‌ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، "گیربکس مغناطیسی"، "طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا" با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، "آب شیرین کن خورشیدی" و "رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه" از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • اداره سرمایه انباشته وقف باید علمی باشد/ تحقق شعار سال در حوزه کشت و صنعت
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»