Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@16:30:23 GMT

طرح های بدون مطالعه راهسازی چالش جدی در کهگیلویه

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۴۶۹۹

طرح های بدون مطالعه راهسازی چالش جدی در کهگیلویه

زیر فشار طرحی را اجرا نکنید

به گزارش ایرنا، عزیز فیلی معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد امروز سه شنبه در جلسه شورای فنی استان گفت که اداره کل راه و شهرسازی و هر دستگاه اجرایی دیگر نباید زیر فشار و به ناچار طرحی را اجرایی و عملیاتی کند که در ادامه راه توان اجرایی و اتمام ان را به لحاظ بودجه ای و اعتباری نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: ساماندهی وضعیت جاده ها و چهارخطه کردن ورودی شهر دهشت به سمت چرام، طولیان و یا قلعه رئیسی و حتی طرح جنجالی و پرچالش سوق- دهشت از جمله طرح هایی است که به دلیل طولانی شدن روند اجرایی آنها ، بحرانی جدید به حوزه راهسازی و حتی افزایش میزان تصادفات در شهرستان کهگیلویه اضافه کرده است.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: راه و شهرسازی در زمینه اجرای طرح های راهسازی اولویت ها را رعایت نکرده و همین امر سبب افزایش و روند طولانی برخی طرح ها شده است.

وی گفت: پیمانکار باید بداند که در حد توان بودجه ای و اعتبار تخصیص یافته پروژه کار کند و اگر نمی تواند ۱۰ یا ۱۲ کیلومتر راه را زیر سازی و آسفالت کندف چهار کیلومتر را اما با کیفیت  و با رعایت مسایل فنی تمام کند.

فیلی همچنین دوران جدید مدیریت در اداره کل راه و شهرسازی را به دلیل تجربه مدیریتی و عمرانی، امیدبخش برای پایان دادن به بسیاری از چالش های فرا روی این حوزه دانست و تاکید کرد: ساماندهی وضعیت پیمانکاران و آموزش آنان مهمترین برنامه و اولویت اداره کل راه شهرسازی باشد.

وی همچنین اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان را نیز به افزایش میزان و نصب علائم هشدار دهنده و آشکارسازی نقاط خطرناک به ویژه در محورهای خطرناک استان شامل یاسوج- بابامیدان- یاسوج- اصفهان ، گچساران- بابامیدان و یاسوج – سرفاریاب کرد.
فیلی بر ضرورت ایمن سازی جاده های ارتباطی استان و آمادگی کامل نیروهای امدادی از جمله اورژانس ، هلال احمر و پلیس راه در آستانه تاکید کرد.
 

ضعف نظارت در اجرای طرح ها

معاون فنی سازمان برنامه و بودجه نیز معتقد است که برخی طرح های عمرانی از جمله حوزه راهسازی بیش از آنکه با مشکل کمبود اعتبار و بودجه مواجه باشد از ضعف مشهود نظارتی و کم توجهی پیمانکار به رعایت اصول فنی رنج می برند.

سید انتظام سهمیگین یادآور شد:  برخی از طرح های راهسازی در شهرستان کهگیلویه بویژه ۳۰ کیلومتری ورودی شهر دهشت از سمت چرام، سرفاریاب و قلعه رئیسی مصداقی بارز از این ضعف نظارتی و پیمانکار است.

 وی یادآور شد: تکمیل مسیر حدود ۲۰ کیلومتری دهدشت- چرام و همچنین دهدشت- طولیان از جمله طرح های مهم راهسازی در حوزه کهگیلویه بزرگ است که به دلیل عدم نظارت دقیق دستگاه متولی و ضعف پیمانکار با چالش ها و مشکلات متعدد فنی مواجه هستند.

سهمگین خواستار توقف این طرح ها تا رفع ایرادات و مشکلات فنی آنها شد.

طرح ۲۰ کیلومتری دهدشت- چرام از جمله طرح های اقتصاد مقاومتی در استان است که با توجه به تاکید استاندار کهگیلویه وبویراحمد باید در دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.

طرح های راهسازی فاقد استانداردهای لازم
معاون فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه وبویراحمد همچنین گفت که بسیاری از طرح های مهم راهسازی حتی بزرگ راه های ساخته شده در این استان از تمامی بزرگراه های کشور تفاوت فاحش دارد.

سهمگین افزود: بزرگراه یاسوج - دشت روم تنها نامی از یک بزرگراه را با خود یدک می کشد ولی از نظر استانداردها هیچ سنخیتی با بزرگراه ندارد.
وی تصریح کرد: راننده مجاز است که در بزرگراه با سرعت ۱۱۰ کیلومتر رانندگی کند اما آنقدر جاده های روستایی و محلی به این بزرگراه های اتصال یافته اند که عملا این حق قانونی از راننده گرفته شده است.
سهمیگن یاداور شد: در برخی بزرگراه ها به ویژه ورودی شهرهای استان بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ جاده محلی و روستایی به این بزرگراه ها اتصال شده که در هیچ جای ایران اینچنین نیست.
این کارشناس فنی و عضو نظام مهندسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حالی که بارها در کارگروه امور زیربنایی و سایر کمیسیون های مربوطه مصوبات خوبی برای رفع موانع و طرح های ایمن سازی جاده ها مصوب شده اما میزان اجرای این طرح ها حتی به ۱۰ درصد هم نمی رسد.
سهمگین علاوه بر رعایت نکردن مسایل فنی ، ساخت های غیرمجاز در مسیر راه های مواصلاتی استان و وجود انبوه رستوران های بین جاده ای و افزایش نامعقول تجاری سازی ها را در حاشیه راه ها از دیگر چالش ها و عوامل ناامنی در کنار در سطح جاده های استان ذکر کرد.

کم توجهی به شورای فنی

رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه وبویراحمد نیز با انتقاد از کم توجهی و نداشتن انگیزه لازم مسئولان حوزه راهسازی و معاونت توسعه و ساخت راه ها نسبت به جلسات شورای فنی گفت: این موضوع را با جدیت از سوی استاندار و سایر مقامات در وزارت راه و شهرسازی پیگیری خواهیم کرد.

حسن نوروزی افزود: بسیاری از طرح های بزرگ راهسازی از جمله پروژه ملی پاتاوه – دهدشت با مسئولیت و زیرمجموعه حوزه مدیریت ساخت و توسعه راها است اما نماینده این حوزه در استان کهگیلویه وبویراحمد نسبت به مسایل فنی و بودجه ای این پروژه ها در سطح استان بی اعتنا و کم توجهی می کند.

نوروزی تصریح کرد: بارها خواستار میزان پیشرفت فیزیکی ، وضعیت تخصیص بودجه و حتی مسایل فنی این طرح ها شده ایم اما کسی پاسخگو نبوده است.

پیمانکاران ملزم به اجرای رعایت نشریه ۲۶۷ 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد که پیمانکاران حوزه راهسازی موظف و ملزم نسبت به رعایت و اجرای نشریه ۲۶۷ در راستای افزایش میزان ایمنی راه ها هستند.

نوروزی گفت: این نشریه با عنوان آیین نامه ایمنی راه ها شامل ضوابط ، رهنمودها و دستورالعمل های لازم در راستای فراهم ساختن و افزایش ایمنی راه ها اعم از بزرگراه، راه های اصلی، فرعی و حتی روستایی و یا کوهستانی به سازمان برنامه و بودجه و شورای فنی استان ها ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: شورای فنی استان در اسرع وقت با هماهنگی و همکاری معاونت عمرانی استانداری و اداره کل راه و شهرسازی و همچنین راهداری در همایشی و با دعوت از پیمانکاران آنان را نسبت به ضوابط اجرای این نشریه آگاه کند.

استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارای هشت شهرستان ، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.
این استان با داشتن کمتر از ۱۴۰ کیلومتر بزرگراه و شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی یکی از استان های خطرناک در زمینه سوانح و حوادث رانندگی است.
بر اساس برآورد هزینه هر کیلومتر بهسازی و آسفالت راه های اصلی در این استان حدود دو تا سه برابر استان های کویری است.
از مجموع حدود ۶ هزار کیلومتر راه موجود در این استان بیش از چهار هزار کیلومتر آن راه های روستایی است که بیش از ۵۰ درصد آن همچنان خاکی و شوسه است.
راکد ماندن طرح های بزرگ راهسازی از جمله بزرگراه ها و ۳۰ کیلومتر ورودی شهرهای استان، ضعف توان فنی پیمانکاران و ضعف محسوس ایمنی راه ها به ویژه در محورهای اصلی از یاسوج به سمت اصفهان و بابامیدان و همچنین ضعف فرهنگ ترافیکی و رانندگی از جمله دلایل بروز تصادفات در این استان از نظر کارشناسان اعلام شده است.

/۱۶۶۲/۳۰۱۶/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد طرح های زیرساختی راهسازی فنی و مهندسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۴۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی

ایتنا - درباره اثرات مخرب استفاده از شبکه‌های اجتماعی تحقیقات گسترده‌ای انجام شده است. مطالعات جدید نشان می‌دهد، حتی یک هفته استفاده نکردن از این شبکه‌ها، اعتماد‌ به‌ نفس و نگرش زنان جوان را نسبت به بدن خود بهبود خواهد بخشید.
بر اساس گزارش مجله ScienceDirect، پژوهشگران در جریان مطالعه‌ای تحقیقاتی در یکی از دانشگاه‌های کانادا مشاهده کرده‌اند که فشار روانی بر زنان جوانی که به صورت مداوم در حال مقایسه اندام خود هستند، بسیار بالاست.

گروهی از دختران جوان که در این مطالعه تحقیقاتی شرکت کرده‌اند، از تاثیر مخرب شبکه‌های اجتماعی در زندگی‌شان گفته‌اند، از جمله اینکه استفاده از شبکه‌های اجتماعی توانایی آنان در ایجاد روابط را کاهش داده، خواب آنان را مختل کرده و همچنین سبب شده که حتی به خودکشی بیاندیشند.

در این مطالعه ۶۶ دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه یورک تورنتو به دو گروه تقسیم شدند. دسترسی گروه اول به مدت یک هفته به فیس‌بوک، تیک‌تاک، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی قطع شد و گروه دیگر طبق روال معمول به این شبکه‌ها دسترسی داشتند.

پیش از آغاز مطالعه نیز با شرکت‌کنندگان هر دو گروه مصاحبه و سوالاتی مانند میزان تمرکز، اعتماد به نفس و نگرش نسبت به بدنشان پرسیده شد. مثلا اینکه چقدر از اندام خود راضی هستند؟ آیا دوست دارند مانند مدل‌های مجلات به نظر برسند؟ چقدر در روز بدن خودشان را با اینفولئنسرهای شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنند؟ نسبت به بدن خود شرم دارند؟

به گفته جنیفر میلز، استاد روانشناسی که این پژوهش را هدایت می‌کرد، پاسخ‌ها شوکه کننده بود و از اثرات مخرب بزرگی خبر می‌داد که اغلب در تحقیقات روانشناسی نادیده گرفته می‌شوند.

 

حتی پس از اصلاحات آماری که تنوع طبیعی در نحوه تفکر افراد در مورد بدن خود را در نظر گرفته بود، بین دو گروه مطالعه تفاوت آشکاری وجود داشت. بدین ترتیب که اعتماد به نفس و نگرش نسبت به بدن خود در گروهی که در یک هفته از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکرده بودند، به میزان قابل توجهی بهتر بود.

میلز که بیش از دو دهه است در مورد نقش هدفمند رسانه‌ها بر زنان و به خصوص تاثیر آن بر اختلالات زنان تحقیق کرده است، می‌گوید: «این موضوعات پیش از فراگیر شدن اینترنت تا امروز که استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور چشمگیری اجتناب‌ناپذیر شده، وجود داشته است. البته در آن زمان، فقط می‌توانستید تعداد محدودی از دقایق یا ساعات خود را صرف خواندن مجلات مد و زیبایی کنید و این مجلات دست کم فقط یک بار در هفته منتشر می‌شدند اما حالا هر لحظه در معرض خواندن و دیدن مطالب از این دست هستید.»

این استاد روانشناسی همچنین معتقد است، پرهیز استفاده از شبکه‌های اجتماعی به تنهایی منجر به تغییر در ارزش‌های روانشناختی در بین زنان جوان نخواهد شد.

عدم استفاده از چنین شبکه‌هایی افراد را به ملاقات بیشتر حضوری با دوستان، خواب با کیفیت و بودن در هوای تازه و ورزش نیز سوق می‌دهد؛ فعالیت‌هایی که به اثبات برای سلامت جسم و روان نقش بسیار مهم و سودمندی ایفا می‌کنند.

هدف نهایی از این مطالعه این است که آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از استفاده کنترل‌نشده از شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)