Web Analytics Made Easy - Statcounter

صلاح الدین دلشاد متخصص گوارش اطفال در گفت گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درباره چسبندگی نای در نوزادان اظهار کرد: این نوع عارضه مشکلات اساسی را برای مری ایجاد خواهد کرد و مانع اتصال مری  به معده می‌شود. با وجود این مشکل برای مری ممکن است مواد غذایی به راحتی وارد معده نشوند و در هر قسمتی از آن متوقف شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آترزی مری بیماری است که خطر آسپیراسیون را در افراد ایجاد میکند، زیرا  مایعات در ریه‌ها می‌توانند به سرعت موجب  عفونت و بیماری  ذات الریه  شوند.

وی درباره علائم این نوع بیماری بیان کرد: شایع ترین علائم آترزی مری آبریزش شدید دهانی است که از ابتدای تولد ممکن است همراه فرد باشد. این نوع عارضه به دلیل مادرزادی بودن در برخی نوزادان هنگام  شیر خوردن، علائم و نشانه های  خود را نشان می دهد. نوزاد هنگام شیر خوردن دچار خفگی یا کبودی می شوند.

این متخصص گوارش درباره علل آترزی مری گفت: علل اصلی این نوع عارضه  بسته شدن ناحیه فوقانی مری است که هنگام  ورود شیر به داخل نای نوزاد با مشکل هضم رو به رو خواهد شد. این عمل کاملا غیر ارادی توسط معده نوزاد بروز می کند.

وی  تصریح کرد:  زنان  باید قبل از بارداری حتما آزمایشات ژنتیکی انجام دهند. معمولا برای  نوزادان  مبتلا نوک سوند را بالاتر از سطح معده شان قرارمی دهند زیرا با اینکار می توانند مانع از ریفلاکس معده به درون مری شوند. بهتر است نوزاد مبتلا را به حالت صاف نگه دارند تا دچار ریفلاکس معده نشود.

بیشتر بخوانید: میوه ای که باعث زیبایی جنین خواهد شد/ گیاهی که قند خون را کاهش می‌دهد/ کالری شکر قهوه‌ای چقدر است؟

دل شاد تاکید کرد: در این مواقع بهتر است برای نوزادان از پستانک استفاده شود، زیرا می تواند در رفع گرسنگی به نوزاد کمک کند. بهبودی این نوع عارضه ممکن است هفته ها طول بکشد و بعد از رفع بیماری خانواده ها می توانند از راه دهان تغذیه را شروع کنند.


وی در ادامه افزود: تمام زنان قبل از بارداری باید گروهی از آزمایشات هورمونی و ژنتیکی را انجام دهند و سپس اقدام به حاملگی کنند. در گذشته به دلیل کمبود امکانات، تشخیص این نوع عارضه برای افراد بسیار سخت بوده و حتی منجر به مرگ نوزادان هم می شده است. اما امروزه به دلیل راه های تشخیصی خوب می توانند به راحتی  مانع بروز آترزی مری شوند. خانواده ها اصلا نگران نباشند زیرا این نوع بیماری اگر به موقع تشخیص انجام شود، قابل درمان خواهد بود.

انتهای پیام/

آترزی مری در نوزادان چه علائمی دارد؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۵۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D

ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامت کلی بدن دارد. این ویتامین برای رشد و توسعه سلول‌های عضلانی، عملکرد مناسب و سازگار سیستم ایمنی، حفظ سلامت سیستم اسکلتی و موارد دیگر ضروری است. به همین دلیل است که سطوح ناکافی یا کمبود ویتامین D ممکن است خطر ابتلا به بیماری و عفونت، تخریب استخوان و بسیاری دیگر از پیامدهای منفی سلامتی را افزایش دهد.

به گزارش خبرآنلاین، کمبود ویتامین D بسیار رایج است و در سراسر جهان، حدود ۱ میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عواملی که خطر کمبود ویتامین D را افزایش می دهند عبارتند از:

رنگ پوست، محل زندگی، توانایی بدن برای جذب ویتامین D، قرارگیری در معرض نور خورشید، شرایط پزشکی، وزن بدن.

مصرف بیش از حد و تصادفی ویتامین D تحت شرایط زیر پیش می‌آید:

خطاهای نسخه، استفاده نادرست از مکمل‌های ویتامین D با دوز بالا و ...

افزایش مصرف ویتامین D چه عوارضی را به دنبال دارد؟

۱. افزایش سطح ویتامین D موجود در خون

سطوح ویتامین D بیشتر از ۱۰۰ نانوگرم در میلی لیتر ممکن است مضر باشد. در مواردی که افراد مگادوز (دوزهای بسیار بالا) مکمل‌های ویتامین D را برای مدت طولانی مصرف می‌کردند، علائم مسمومیت در سطوح خونی بسیار بالا گزارش شده است.

بیشتر موارد مسمومیت ویتامین D ناشی از دوز نامناسب مکمل و اشتباهات تجویزی است.

۲. افزایش سطح کلسیم خون

ویتامین D به بدن شما کمک می‌کند تا کلسیم غذای مصرفی را جذب کند. در واقع این یکی از مهمترین نقش‌های آن است. با این حال، اگر مصرف ویتامین D شما بیش از حد باشد، کلسیم خون شما ممکن است به سطوحی برسد که علائم ناخوشایند و بالقوه خطرناکی ایجاد کند.

علائم هایپرکلسمی (کلسیم بالا) عبارتند از:

ناراحتی‌های گوارشی مانند استفراغ، حالت تهوع، یبوست و درد معده خستگی، سرگیجه، توهم و گیجی بی‌اشتهایی ادرار بیش از حد سنگ کلیه، آسیب به کلیه و حتی نارسایی کلیه فشار خون بالا و ناهنجاری‌های قلبی کم‌آبی بدن

هایپرکلسمی معمولاً پس از مصرف مگادوز ویتامین D برای مدت طولانی ایجاد می‌شود و نوعی تهدید برای سلامتی به شمار می‌آید.

۳. تغییر وضعیت روانی

هایپرکلسمی می‌تواند منجر به تغییر وضعیت روانی در افراد مبتلا به مسمومیت ویتامین D شود. افراد مبتلا به هایپرکلسمیِ ناشی از مسمومیت ویتامین D معمولاً علائمی مانند گیجی، افسردگی و روان پریشی دارند. در موارد شدید، کما نیز گزارش شده است.

۴. عوارض کلیوی

در برخی موارد، مسمومیت ویتامین D می‌تواند منجر به آسیب به کلیه و حتی نارسایی کلیه شود. این به این دلیل است که داشتن ویتامین D بیش از حد در بدن می‌تواند منجر به سطوح بالای کلسیم شود که همین امر منجر به از دست دادن آب از طریق ادرار زیاد و کلسیفیکاسیون (انباشت کلسیم) کلیه‌ها می‌گردد.

هایپرکلسمی همچنین می‌تواند باعث انقباض عروق خونی کلیه و در نهایت افت عملکرد کلیه ‌شود.

منبع: healthline

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود