Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس ها، چه زنده و چه مرده همواره زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهند. هرچند تحقیقات زیادی درباره آنها صورت گرفته اما هنوز اطلاعات زیادی از آنها ناشناخته است.

ویروس عنکبوت بیوه سیاه

دانشمندان ویروسی که حاوی ژن مسئول تولید کننده سم عنکبوت بیوه سیاه است را کشف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس WO به طور خاص باکتری های بندپایان را هدف قرار می دهد.لاتروتوکسین بوسیله ایجاد سوراخ در غشا سلولی آنها را از بین می برند. تصور می شود ژن های سمی به WO اجازه می دهند تا سلول ها را از بین ببرد و از سیستم ایمنی میزبان فرار کند. این اولین بار است که ژن های حیوانی در باکتریوفاژ ها دیده می شود.

ویروس ناباروری

عجیب ترین ویروس عفونی است که می تواند دلیل نیمی از ناباروری های غیرقابل توضیح باشد. تقریبا در یک زن از بین 70 مورد زیر 44 سال، پزشکان نمی توانند علت را پیدا کنند. این ویروس می تواند باعث شود رحم میزبان مناسبی برای جنین نباشد. دانشمندان 30 مادر و 30 زن با ناباروری را بررسی کردند. 13 مورد از زنان عفونت HHV-6A داشتند ولی هیچکدام از مادران چنین عفونتی نداشتند. این عفونت بیشتر از 30 سال است که شناخته شده اما همچنان یک راز است.

بیشتر بخوانید: ترسناک‌ترین بیماری‌هایی که حتی نمی‌خواهید در خواب ببینید

ویروس های زنده

دانشمندان اخیرا ویروسی را کشف کرده اند که حتی در اسید در حال جوش هم زنده می ماند. ویروس SIRV2 میکروب سولفولوبوس ایسلندیوس را آلوده می کند. این میکروب در دمای بالای 80 درجه سیلسیوس زندگی می کند. دانشمندان با استفاده میکروسکوپ های خاص راز مکانیسم مقاومت ویروس ها در برابر گرما، خشکی و اشعه فرابنفش را کشف کردند.

SIRV2 باعث می شود حالت ساختاری محافظی به نام شکل A درست شود تا در شرایط سخت زنده بمانند. دانشمندان قصد دارند از این مکانیسم های زنده ماندن برای طراحی ژن درمانی استفاده کنند.

ویروس های چند جزئی

ویروس ها به یک سلول می چسبند، آن را سوراخ می کنند و ماده ژنتیکی خود را وارد سلول می کنند. سلول میزبان شروع به تکثیر ویروس می کنند. وقتی کپی ویروس ها در سلول زیاد شد، آن را می کشند و برای اینکه سلول های بیشتری را آلوده کنند از سلول خارج می شوند.

اما ویروس گواکو کوکس متفاوت عمل میکند. برای آلوده کردن سلول باید 4 ویروس به آن بچسبد. این ویروس هنگام مطالعه بر روی ویروس های ناشی از پشه کشف شد. در حالیکه محققان عقیده داشتند این ویروس نمی تواند به پستانداران نفوذ کند، نشانه هایی از آن در میمون ها قرمز اوگاندا کشف شد.

رترو ویروس های درونی انسان

تقریبا 8% ژنوم انسان از ویروس های باستانی ناشی می شود. رترو ویروس ها  ماده ژنتیکی خود را وارد سلول می کنند و فرآیند تکثیری سلول را در اختیار گرفته؛ تولید مثل می کنند. بعضی اوقات این ویروس ها سلول های اسپرم و تخمک را هدف قرار می دهند. اگر این سلول ها زنده بمانند اندام هایی را شکل می دهند که حاوی DNA ویروس در همه سلول هاست. به این نوع ویروس ها، رتروویروس های درونی انسان(HERVs) گفته می شود.

برخلاف اینکه ویروس های HERV-K  میلیون ها سال سن دارند اما قادرند تکثیر شوند. تصور می شود این نوع ویروس هنوز در انسان ها وجود دارند. دانشمندان مطمئن نیستند که آیا یک ویروس خاموش می تواند دورباره بازخوانی شود یا خیر.

ویروس بوربون

این ویروس ناشی از ساس و کنه است. نشانه های این عفونت ویروسی شامل: ضعف، حالت تهوع، و اسهال است. همچنین از کار افتادن ریه ها و کلیه ها را نیز به دنبال دارد. این نشانه در یک کشاورز کنزاسی مشاهد شد و پزشکان با آنتی بیوتیک و اقدامات ضد کنه سعی در بهبود او داشتند اما هیچکدام اثر گذار نبود و فرد بعداز 10 روز مرد.

از این بیماری فقط همین یک مورد دیده شده؛ به همین علت اطلاعات کاملی از این بیماری در دسترس نیست. این ویروس به سادگی فرد را به کام مرگ می کشاند. بهترین راه های جلوگیری از این بیماری شامل: پوشیدن شلوار های بلند، لباس های محافظت از حشرات و انجام منظم آزمایش است.

ویروس غول پیکر سیبری

یک گروه تحقیقاتی فرانسوی یک ویروس 30000 ساله غول پیکر از اعماق زمین های سیبری کشف کرده اند. این ویروس در اعماق 98 فوتی زیر زمین پیدا شده است. این ویروس از دیگر ویروس ها بزرگ تر است و اندازه اش به گونه ای است که با میکروسکوپ های استاندارد دیده می شود.

این گروه از آمیب ها به عنوان طعمه برای به دام انداختن ویروس ها استفاده کردند. هنگامی که آمیب شروع به از بین رفتن کرد، محققان مشاهده کردند که آنها با این ویروس ها پر شده اند. بر خلاف بیشتر ویروس ها که به هسته حمله می کنند، ویروس های غول پیکر سیبری خودشان فرایندهای تکثیر در سیتوپلاسم میزبان ایجاد می کنند.

اگرچه ویروس غول پیکر سیبری فقط آمیب را هدف قرار میدهد اما موارد دیگری در فرانسه مشاهده شده که انسان ها را تحت تاثیر قرا می دهد. بنابراین همیشه ویروس های خطرناک زیرزمین در کمین ما هستند. علاوه بر این فعالیت های انسانی مانند حفاری احتمالا این هیولا ها را بیدار خواهند کرد.

ویروس اعماق دریا

محققان بر این باورند که زیست توده های بیشتری در اعماق تاریکی وجو دارند و از مواد مغذی زمین محروم هستند. اخیرا در اعماق اقیانوس ها رازهایی از این زیست توده ها کشف کرده اند. آنها ویروسی را کشف کردند که آغازیان خورنده متان را ( موجودات زنده ای شبیه به باکتری) در کف اقیانوس ها آلوده می کند. نشانه ها از متان های کف اقیانوس ها جمع آوری می شوند. ویروس یکی از ژن های خودش را بصورت گزینشی برای جهش انتخاب می کند و هدف از این جهش ها تماس بهتر با میزبان است.

فلج مرموز

در سال 2015 موجی از کودکان آمریکایی دچار فلج حاد شدند. شروع این بیماری با افزایش بیماری های تنفسی که ناشی از EV-D68 بود. اما EV-D68 علت شناخته شده ای برای مشکلاتی مثل فلج شدن، نبود و فقط در 20% موارد دیده می شد. یک مورد در ویرجینا باعث شد که بعضی از پزشکان تصور کنن که این بیماری ممکن است از ویروس دیگری به نام C105  ناشی شده باشد.

قبل از ویرجینا این ویروس در پرو و جمهوری کنگو دیده شده بود. این بیماری با مشکلات تنفسی و در چند مورد با فلجی همراه بوده است. نظریه C105 می تواند علت منفی بودن آزمایش 80 درصد را نسبت به EV-D68  را توضیح دهد. با این حال هیچ ویروس EV در مایع مغزی نخاعی که مسئول علائم عصبی است، مشاهده نشد. همچنان علت شیوع این بیماری ناشناخته مانده است.

ویروس عامل تب هموروژنیک ناشناخته

شمال سودان همیشه دچار خشونت و گرسنگی بوده و اکنون درگیر یک ویروس مرموز است. 10 نفر بر اثر بیماری با نشانه هایی شبیه به ابولا مردند. این نشانه ها شامل خونریزی، تب و استفراغ است. پزشکان اسم این بیماری را "سندروم تب هموروژنیک ناشناخته" می نامند. سال گذشته دارفور سودان 129 کشته از یک بیماری ناشناخته داشت که معلوم نیست آیا علت آن تب هموروژنیک بوده یا خیر.

آزمایش خونی بیماران وجود یک ویروس را نشان می دهد. اغلب معتقدند که این ویروس با ساس یا پشه شیوع می یابد اما احتمال وجود باکتری یا منشا انگلی نیز وجود دارد. این بیماری مصری نیست و اغلب قربانیان زیر 20 سال دارد. جنگ های داخلی خشونت آمیز و توسعه نیافتگی در منطقه از تحقیقات مؤثر در مورد منشاء این بیماری جلوگیری می کند.

انتهای پیام/

عجیب ترین ویروسهای جهان را بشناسید

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار پزشکی اخبار سلامت دارو و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص

گیتا حاتمی زاده جراح زنان و زایمان، فلوشیپ نازایی و آی وی اف در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با سرطان سینه در بانوان اظهار کرد: سرطان سینه جز شایع‌ترین سرطان‌‌ها در بانوان بوده که وابسته به سن است. هرچه میزان سن افزایش می‌یابد، احتمال ابتلا نیزبیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: درحال حاضر به دلیل علت‌های ناشناخته مانند آلودگی‌های غذایی و استرس‌های محیطی، سن ابتلا به این بیماری به صورت چشمگیری کاهش یافته و امروزه سرطان‌های پیشرفته پستان را در جوان‌ترها می‌بینیم؛ اما به صورت کلی هرچه سن بیشتر می‌شود شیوع سرطان پستان نیز افزایش می‌یابد.

جراح زنان و زایمان افزود: سرطان سینه در ابتدا از یک سلول سرطانی در سینه ایجاد می‌شود. به عبارت دیگر سرطان پستان زمانی ایجاد می‌شود که یک سلول در سینه از حالت عادی خود خارج و تبدیل به سلول سرطانی شود. این سلول سرطانی شروع به تکثیر کرده تا زمانی که یک توده ایجاد کند. برای اینکه یک سلول سرطانی تبدیل به یک توده یک سانتی شود حدود پنج سال زمان نیاز دارد؛ اما بعد از آن برای بزرگ‌تر شدن و رسیدن به دو سانت، نیاز به زمان خاصی ندارد و این اتفاق بسیار سریع رخ می‌دهد.

حاتمی زاده با اشاره به اینکه سلول‌های سرطان سینه از یکدیگر جدا هستند مطرح کرد: این سلول‌ها به دلیل باز بودن از یک دیگر نیازی به سایز، اندازه و زمان خاصی برای پخش شدن در سینه و نقاط دیگر بدن ندارند و حتی یک سلول بسیار کوچک هم می‌تواند پخش شود و درآینده موجب عود بیماری شود.

راهی برای پیشگیری از سرطان پستان وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه تشخیص زودهنگام در درمان این بیماری بسیار مهم است بیان کرد: در خانم‌هایی که سینه کوچک دارند، توده حداقل باید یک سانت شده باشد تا با لمس کردن تشخیص داده شود این درحالیست که در خانم‌هایی با سینه‌های بزرگ‌ترممکن است در آزمایشات هم توده اصلا دیده نشود و نیاز به سایز بزرگ‌ترآن باشد؛ بنابراین با توجه به این موضوع که راهی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد مهم‌ترین کار تشخیص زودهنگام است. این تشخیص کمک می‌کند تا پزشک قبل از گستردگی و پخش این بیماری آن را مهار کند.

فلوشیپ نازایی و آی وی اف گفت: معمولا عوامل سرطان سینه توسط خود فرد تشخیص داده می‌شود. باید هر فرد از سن ۱۸ سالگی به صورت مرتب، ماهانه و پس از اتمام دوره عادت ماهانه،  خود را معاینه کند. خانم باید با کف انگشتان دستش در حالیکه دراز کشیده است سینه را به صورت چرخشی لمس کند تا اگر توده‌ای غیر طبیعی احساس شد سریع به پزشک مراجعه کند. بر خلاف تصورات مردم، بیشتر توده‌های بدخیم درد ندارند بنابراین اکثرخانم‌ها با لمس متوجه توده‌ جدید می‌شوند.

تفاوت توده خوش‌خیم و بدخیم

حاتمی‌زاده بیان کرد: به صورت طبیعی یکسری توده‌ خوش‌خیم که مانند دانه‌های تسبیح هستند در سینه وجود دارند. این توده‌ها‌ی خوش‌خیم که در همه نقاط پستان پخش و به هورمون‌های سینه نیز وابسته‌اند. توده‌های خوش خیم اکثرا حاشیه منظم، متحرک و صاف هستند درحالی که توده‌های بدخیم به یکدیگراتصال داشته، نمی‌توان حدودی برایشان تعیین کرد و حاشیه نامنظم دارند. معمولاً درصد کمی از توده‌های سرطانی  درد ایجاد می‌کنند و اکثر توده‌های دردناک جز توده‌های خوش‌خیم هستند. اما در حالت کلی اگر خانمی با توده‌ای در سینه خود مواجه شد باید به پزشک مراجعه و مورد بررسی قرار گیرد.

اشعه ماموگرافی سرطان‌زا نیست

وی تصریح کرد: توصیه می‌شود بانوان ماهانه معاینات لازم را در منزل انجام دهند. هر ۶ ماه یا یکسال یکبارتوسط پزشک معاینه و از سن ۴۰ تا ۵۵ سالگی، هرسال ماموگرافی انجام دهند. معمولا برای تشخیص بهتر، سینه میان دو صفحه تلقی شفاف قرار می‌گیرد که بااین کار شاید در حد چند ثانیه احساس فشار ایجاد شود و این چیزی نیست که درد غیر طبیعی و غیرقابل تحمل باشد. نباید این درد دلیلی برای معاینه نشدن باشد. لازم به ذکر است که برخلاف تصورات بانوان، اشعه ماموگرافی خطرناک و سرطان‌زا نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک