Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@14:10:26 GMT

از دیار پدر تا آستان پسر

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۸۶۴۰

از دیار پدر تا آستان پسر

مسیر سامرا به نجف طولانی است، مشغول صحبت با خواهرم هستم و علی نیز با خنده‌هایش دلم را می‌برد، خانمی که کنارمان نشسته از خواهرم می‌پرسد سخت نیست با بچه؟! جواب می‌شنود: سخت بودنش که سخت است، مگر می‌شود با یک کودک قدم در راهی چنین بگذاری و سختی نکشی اما تمامی سختی‌اش را به جان خریده‌ایم، وقتی امام حسین با زن و فرزند و حتی کودک شش‌ماهه‌اش پا در این راه گذاشت دیگر حجت برای من مادر تمام است، علی کوچک من فدایی علی‌اصغر حسین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

حرف‌های ردوبدل شده بین خواهرم و آن خانم زائر در کنار دیدن کسانی که خانوادگی به این بزم شیرین آمده‌اند برایم بس دل‌چسب است، سختی‌های حضور یک بانو و یا یک کودک و یا حتی یک فرد مسن در پیاده‌روی اربعین قابل‌انکار نیست اما انگار همه آمده‌اند تا قطره‌ای از این اقیانوس باشند و جریانی بسازند برای آمادگی بشریت در راستای ظهر منجی عالم...

به یاد صحبت‌های حاج‌آقای علیرضا پناهیان می‌افتم که این سفر را یک وظیفه می‌داند و تأکید می‌کند «ما باید به‌عنوان «وظیفه» با این سفر برخورد کنیم. نباید این‌طور القاء شود که «ما صرفاً برای یک حال خوش معنوی آمده‌ایم تا لذتی ببریم و برویم!» در حالی که این وظیفۀ ما بوده که بیاییم. برای همین اولین مفهومی که-در ارتباط با زیارت اباعبدالله الحسین(ع)- باید در ذهن و دل ما جا بگیرد این است که «این وظیفۀ ماست» همان‌طور که یک مؤمن در روز عاشورا احساس وظیفه می‌کند که برای امام حسین(ع) عزاداری کند، بدون اینکه در رساله‌ها به طرز خاصی بر او واجب کرده باشند».

گذر از جاده‌هایی مزین به موکب‌هایی پر از عشق و ارادت به ثارالله آن‌قدر دل‌نشین است که نمی‌خواهی حتی به‌اندازه یک‌چشم به هم زدن از آن بگذری، به ناگاه متوجه پیرمردی می‌شوم که با تعدادی کودک جلوی ماشین را می‌گیرد و با اصرار و خواهش از راننده و مسافران تقاضا می‌کند تا در موکبش مهمان شویم، تقاضایی که در نهایت پذیرفته می‌شود و مسافران یک‌به‌یک راهی موکب کنار جاده این پیرمرد دل‌سوخته می‌شوند، موکب در یک چادر برپاست و دورتادور آن مخده‌هایی برای استراحت گذاشته شده است، صدای محزون مداح از حسین می‌خواند و عده‌ای از بانوان در چادری به‌رسم محلی در حال سینه زدن و عزاداری هستند.

کمی آن‌طرف‌تر طبق‌های خرما، چای پررنگ عراقی و سبزی تازه محلی در کنار بوی نان تازه که در حال پخت توسط تعدادی از خانم‌هاست هر مسافری را وسوسه می‌کند. چند دانه‌ای خرما برمی‌دارم و با خواهرم گوشه‌ای می‌نشینم تا نظاره‌گر اوج عشق و دلدادگی این عشیره باشم، دختران و پسران همه سیاه‌پوش در حال فعالیت و بازی هستند، علی در کالسکه در حال ورجه‌وورجه است؛ چند دختربچه کنارم می‌آیند در حالی که تمام حواسشان به حرکات دل‌نشین علی است با زبان خود می‌خواهند بیشتر مهمانشان باشیم، تشکر دست‌وپا شکسته‌ای از آن‌ها می‌کنم. کمی با علی بازی می‌کنند، یکی از همسفران به‌رسم یادگاری به هرکدام سربندی با نشان «علی ابن موسی‌الرضا» هدیه می‌دهد، با خوشحالی آن را بر سر می‌بندند و دوستان دیگرشان را صدا می‌کنند تا آن‌ها هم از این هدایای نذر فرهنگی دریافت کنند.

خوشحالم از بودن در کنار این عزاداران کوچک اما بزرگ‌منش، با دعای خیر اهالی موکب کاروان کوچک ما به همراه دیگر مسافران سوار ون شده و بار دیگر سفر شروع می‌شود.

بعد از ساعاتی بالاخره چشم ما به تابلوی ورودی شهر نجف مزین می‌شود، دلم بی‌تاب زیارت است، در ابتدای شهر از ماشین پیاده شده و برای ادامه مسیر این بار موتور سه‌چرخه‌ای کرایه می‌شود، برای اولین بار است که سوار چنین مرکبی می‌شوم، حس و حال جالبی دارد، راننده برای اینکه سریع‌تر ما را به نزدیکی حرم مطهر امام علی (ع) برساند از وادی‌السلام عبور می‌کند، قبرستانی پررمزوراز که در قسمت شمالی حرم علی بن ابی‌طالب (ع) در شهر نجف واقع شده و می‌توان آن را یکی از بزرگ‌ترین و شگفت‌انگیزترین قبرستان‌های جهان دانست چراکه براساس آخرین داده‌های آماری کشور عراق، جمعیت قبرستان وادی‌السلام از مرز ۷میلیون انسان گذشته است.

شهرت قبرستان وادی‌السلام به علت روایاتی است که آن را محل رجعت تعدادی از پیامبران و امامان و مؤمنین در روز رجعت قلمداد نموده‌اند را قبلاً شنیده بودم، نگاهم از قبرهای با شکل و شمایل مختلف در حال گذر است، پدرم هنگام ورود می‌گوید «سَلَامٌ عَلَیْکُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوهَا خَالِدِینَ»، ما نیز تکرار می‌کنیم، راننده می‌گوید قبر حضرت هود(ع) و حضرت صالح(ع) از پیامبران گران‌قدر نیز در این مکان قرار دارد.

بالاخره از وادی اسلام نیز عبور می‌کنیم و با ایستادن راننده متوجه می‌شویم به مقصد رسیده‌ایم، از دور گنبد حرم پیداست، خستگی در مقابل عظمت حرم مولی المتقین سر تعظیم فرود می‌آورد و انرژی مضاعف به پاهای خسته کاروان می‌دهد، یکی از همراهان شعر حماسی می‌خواند:

گفتم كه علي، گفت بگو سِرُّ الله گفتم كه علي، گفت بگو عين الله
گفتم كه به وصفش چه بگويم گفتا لا حول و لا قوه إلّا بالله

پدرم زمزمه صلوات و ذکر یا علی بر لب دارد، خواهرم اشک‌هایش روان است، هر کسی به شیوه‌ای خود را وصل مولا می‌کند و من مبهوت این عظمت هستم، نمی‌دانم چه کنم اما می‌دانم اینجا قبله‌گاه عشق و دلدادگی است. اشک‌هایم را پاک می‌کنم و زیر لب خطاب به مولای غریبم می‌گویم:

بر مخزن غيب، باب مفتوح، عليست؛ گيتي همه كِشتي و در او نوح، عليست
آن روح كه مبدأ حيات همه است؛ در قالب آفرينش، آن روح، عليست

جمعیت همچون پروانه دورتادور حرم را فراگرفته اند، از راه دور زیارت‌نامه می‌خوانم و یاد می‌کنم تمام کسانی که دلشان را به هنگام رفتن به امانت به نزد من سپرده بودند تا شاید نایب‌الزیاره آن‌ها باشم در لحظه‌لحظه این سفر پر برکت؛ ساعاتی بعد در صحن و سرای حضرت فاطمه زهرا(س) اسکان می‌یابیم، پروژه‌ ۲۲۰هزار مترمربعی صحن یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی در تاریخ عتبات عالیات در جوار حرم علوی است که نشانی از ارادت ایرانیان به اعتاب مقدسه دارد و توانسته بخشی از معماری اسلامی ایرانی را احیا کند.

موکب‌های ایرانی از جای‌جای کشورمان در گوشه‌کنار این صحن در حال خدمت‌رسانی هستند، هر کسی به‌رسم و توانی، عده‌ای پذیرایی می‌کنند و عده‌ای در حال ارائه خدمات پزشکی، برخی دم‌ودستگاه هنری خود از کفاشی تا خیاطی را راه انداخته‌اند؛ آری نجف هم بوی کربلا می‌دهد با دسته‌های سینه‌زنی، مداحی و شعر اینجا همه دل به لحظه‌لحظه قیام حسینی بسته اند.

یک روز مهمان کوی پدر می‌شویم و با دلی آکنده از حسرت‌ بار سفر را مجدد می‌بندیم، این بار پای پیاده از نجف تا کربلا؛ بسم‌الله می‌گوییم و از دیار پدر عازم دیار پسر می‌شویم با نوای قدم قدم با یه عَلَم، ان شاء الله اربعین میام سمت حَرَم...

رقیه ملاحسنی؛ خبرنگار ایکنا قزوین

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: سفرنامه اربعین ایکنا قزوین پیاده روی اربعین نجف اربعین صحن حضرت زهرا موکب های حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۸۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است

برنامه‌های آستان مقدس حضرت معصومه(س) به‌مناسبت دهه کرامت با حضور معاون فرهنگی این آستان تشریح شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه (س) اظهار کرد: برای سایر روزهای دهه کرامت نیز عناوینی ازجمله «حضرت فاطمه معصومه(س)، بهترین دختر دنیا، الگوی عفاف و حجاب»، «زیست عفیفانه به دست بانوی کرامت و مهربانی»، «شهر مقدس قم حرم اهل بیت (ع)، خواستگاه انقلاب اسلامی» انتخاب شده است.
مشرف اینگونه ادامه داد: «خدمت کریمانه، مشارکت مردمی، اقتدار مردمی»، «امامزادگان پرچمداران جهاد تبیین و معرفت‌افزایی»، «امین ولایت، عزیز برادر»، «مساجد تراز اسلامی، خواستگاه والدین ولایی، شهیدان خدایی»، «مبارزه با ظالم، دفاع از مظلوم، زمینه‌ساز ظهور منجی»، «ماه امید، نشاط معنوی، زیارت عارفانه» و «خاندان موسی بن جعفر(ع)، الگوی خانواده ایمانی» از دیگر عناوین انتخاب شده برای روزهای دهه کرامت هستند.
وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه دهه کرامت در قالب مراسم خطبه‌خوانی ۲۰ اردیبهشت‌ماه ساعت ۷:۳۰ در شبستان امام خمینی برگزار می‌شود بیان کرد: این مراسم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم بانوی کرامت و مدیحه‌سرایی حاج عباس حیدرزاده و شعرخوانی مجید تال و مجری‌گری مهدی کلانترزاده برگزار می‌شود. همچنین تشکیل ستاد ملی تکریم دختران در دستور کار قرار دارد و در این ستاد، حرم بانوی کرامت، دبیرخانه پایگاه و راهبری برای کنشگران فرهنگی و اجتماعی در حوزه دختران و بانوان است.
معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س) راجع به مراسم جشنی که در ۲۰ اردیبهشت‌ماه در شب میلاد بانوی کرامت برگزار می‌شود توضیح داد: این جشن با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری و مدیحه‌سرایی مجید بنی‌فاطمی در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود و همچنین ۲۲ اردیبهشت‌ماه، صبح روز میلاد نیز مراسم دعای ندبه با سخنرانی حجت‌الاسلام رفیعی و ندبه‌خوانی محمدرضا طاهری برگزار می‌شود. وی با اشاره به اجتماع دانشجویی دختران در عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ادامه داد: اجتماعات و جشن‌هایی برای تکریم دختران در حرم برگزار می‌شود به عنوان نمونه عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۵ هزار نفر از دختران دانشجو سراسر کشور در شبستان امام خمینی (ره) حرم بانوی کرامت حضور پیدا می‌کنند، در این مراسم حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان و مداحی حدادیان و شعرخوانی علیرضا برقعی برگزار می‌شود.

مشرف درباره‌ی اجتماع دختران طلبه و بانوان امدادرسان افزود: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه اجتماع دختران طلبه در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود. همچنین اجتماع بانوان امدادرسان هلال احمر و اجتماعات سایر گروه‌ها و اصناف دیگر نیز در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه گفت: اعزام خادمان حرم حضرت معصومه(س) با عنوان سفیران کریمه امسال نیز مانند سال‌های گذشته انجام می‌شود تا فضای معنوی حرم بانوی کرامت را در قم، ۲۵ شهر و ۲۹ کشور نیز فراهم کرده و شخصیت ایشان را به مردم معرفی کنند.

وی با بیان اینکه در ۲۰۱ نقطه در سراسر دنیا، مراسم و جشن‌های میلاد حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود تصریح کرد: در سراسر ایران در بقاع متبرکه و مساجد نیز به مناسبت دهه کرامت جشن‌هایی برگزار خواهد شد.

مشرف ادامه داد: علاوه بر خطبه‌خوانی مراسم آغازین جشن‌های دهه کرامت، از روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، هر روز مراسم خطبه خوانی با حضور گروه‌ها، اصناف و اقشار مختلف مردم در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت افزود: جشن تکلیف ویژه نومکلفان در سطح ملی با حضور دختران به تکلیف رسیده برگزار می‌شود تا آغازی برای عبادت و بندگی آنان در دهه کرامت باشد.

مشرف، برگزاری نشست علمی پژوهشی با موضوع زیارت و شخصیت‌شناسی حضرت معصومه(س)، کرسی تلاوت فاطمی با حضور قاریان برجسته ملی و بین‌المللی، برگزاری مسابقه قرآنی ویژه بانوان، تجلیل از بانوان حافظ قرآن و اجتماع بانوان بین‌الملل برای زبان‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های دهه کرامت معرفی کرد.

وی بیان کرد: در حوزه رسانه نیز تولیدات رسانه‌ای در شبکه‌های ملی نیز پخش می‌شود؛ در شامگاه ۲۰ اردیبهشت‌ماه در اعتاب مقدسه، بقاع متبرکه و مساجد سراسر کشور، قرائت سراسری زیارتنامه حضرت معصومه(س) انجام می‌شود. جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، شخصیت بانوی کریمه توسط ائمه جمعه سراسر کشور در خطبه‌های نماز جمعه انجام می‌شود.

مشرف با بیان اینکه محفل ادبی شعر ویژه بانوان نیز در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود، گفت: برنامه‌های ویژه کودکان و نوجوانان نیز امسال با قوت بیشتری صورت می‌گیرد و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، هدیه‌ای از متبرکات حرم به دختران زائر اهدا خواهد شد. همچنین موزه فاطمی در روز میلاد نیز به صورت رایگان و در سایر روزهای دهه کرامت نیم بها پذیرای بازدید کنندگان است.

اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س) در دهه کرامت
هادی محمودنژاد، معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت گفت: در ایام دهه کرامت به همت خادمان حضرت معصومه(س) اتفاقاتی در حوزه‌های هنری و مهندسی این آستان مقدس از جمله افتتاح برخی پروژه‌ها و رونمایی از برخی دستاوردهایی که در طول سال گذشته در این آستان مقدس انجام شده رقم خواهد خورد.

وی اظهار کرد: از یکسری پروژه‌ رونمایی خواهد شد. تکمیل ضریح مطهر رأس الحسین(ع) برای کشور سوریه که به همت خادمان حرم مطهر بانوی کرامت انجام شده و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رونمایی می‌شود و آماده ارسال به آن مکان مقدس است.

معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به درب طلایی که برای حرم حضرت رضا (ع) در کارگاه هنری آستان مقدس بانوی کرامت ساخته شده است، گفت: این درب طلای فاخر با بهره‌گیری از هنرمندان قم، اصفهان و تیم فنی و هنری آستان قدس رضوی و حمایت دو نفر از خیرین ساخته شده و در دهه کرامت ضمن رونمایی برای نصب به حرم امام رضا (ع) ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه این دو پروژه از منابع خیرینی که با آستان مقدس همکاری می‌کنند تأمین شده است، افزود: همچنین در موکب حرم مطهر حضرت معصومه (س) در عمود ۱۰۸۰ مسیر نجف به کربلا ساخت یک زائرسرا به زیربنای ۳ هزار مترمربع شروع شده برای ارائه خدمت به زائران اربعین می‌باشد. پیش بینی می‌شود که ساخت این زائرسرا تا پایان دهه کرامت به بهره‌برداری برسد.
محمودنژاد ادامه داد: ما در حرم مطهر حضرت معصومه (س) پروژه‌های هنری و عمرانی از جمله کاشی‌کاری، نقاشی و مقرنس‌کاری داریم که برخی در فاز اول و برخی در فاز تکمیلی قرار دارد و در دهه کرامت رونمایی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صفر فلاحی، مدیر حرم بانوی کرامت گفت: دهه کرامت ظرفیتی برای اقدامات فرهنگی، تبلیغی، ترویجی، اجتماعی و عمرانی است و حرم حضرت معصومه (س) دومین حرم اهل بیت و یکی از مجموعه‌هایی است که نقش مهمی در مسائل فرهنگی و الگوسازی دارد.
وی ادامه داد: آن حضرت یکی از بهترین الگوها برای مسئله عفاف و حجاب هستند و حرم ایشان مرکز کرامت و محل ترویج علوم اسلامی است و حتماً حکمتی دارد که بزرگترین حوزه علمیه در کنار حرم ایشان قرار دارد و امروز دانش‌پژوهان از ۱۱۰ کشور جهان در جوار آستان آن حضرت در حال تحصیل هستند.

فلاحی با اشاره به اینکه اصحاب رسانه همانند سنوات گذشته با نشر اخبار دهه کرامت نشاط اجتماعی فراگیر را در این ایام ایجاد کنند، بیان کرد: درخواست ما این است که نهادها، برنامه‌های متوازنی در این دهه داشته باشند و از پرداختن به شخصیت حضرت معصومه (س) و معرفی جایگاه و ویژگی‌های ایشان با تولید محتوا و کار فرهنگی، تبلیغی، ترویجی و رسانه‌ای غافل نشوند.

وی با اشاره به اینکه در صحن جوادالائمه و پیامبر اعظم و میدان آستانه نیز مواکب به زائرین خدمت‌رسانی می‌کنند، بیان کرد: مردمی کردن جشن‌های دهه کرامت کار بسیار مهمی است و همه باید به آن بپردازیم و زمانی موفق هستیم که مثل عاشورا بر در هر خانه بیرق دهه کرامت توسط خود مردم نصب شود. گل‌آرایی ضریح حرم توسط خادمان حرم بانوی کرامت با همکاری خادمان حرم امام رضا (ع) انجام می‌شود.

فلاحی با اشاره به اینکه فضا سازی محیط حرم بانوی کرامت و پیرامون حرم بیش از سال‌های گذشته در دستور کار قرار دارد، افزود: سرکشی از خانواده‌های شهدا و مدارس و دانشگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی توسط سفیران کریمه انجام می‌شود.

خبرنگار: زینب دده‌بیگی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229531 برچسب‌ها ایسکانیوز

دیگر خبرها

  • قحطی گل در دیار کویر
  • شادی مردم دیار هگمتانه از بارش باران بهاری
  • دیار مادستان دوباره بارانی می شود
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در شهر زنجان
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در سطح شهر زنجان
  • فیلم | لحظاتی قبل از خاکسپاری شهید گمنام در رفسنجان
  • تشییع پیکر مطهر ٢ شهید گمنام در کرمان و رفسنجان/وداع با فرزندان روح الله در ديار حاج قاسم
  • حرم امام رضا (ع) در سوگ‌ شهادت امام صادق (ع) سیاهپوش شد