Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:05:14 GMT

دانشگاه کارآفرین چگونه شکل می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۹۳۸۷

دانشگاه کارآفرین چگونه شکل می‌گیرد؟

همکاری و مشارکت دانشگاه و صنعت با داشتن چارچوب ساختاری مشترک از طرف دانشگاه و توجه به ارزش‌های مشترک، انعطاف‌پذیری و برنامه‌های هوشمند برای شروع یک استارتاپ، بسیار سود آفرین خواهد بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز، مهم‌ترین سرمایه‌گذاری در یک جامعه، تعلیم و تربیت افراد آن جامعه است و آموزش نامناسب، مشکلاتی به همراه خواهد داشت که بیانگر عدم تاثیرگذاری آموزش‌ خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارآفرینی به‌عنوان فعالیت، نوآوری، ظرفیت پذیرش ریسک و مدیریت تغییر است و دانشگاه از این طریق، شانس شرکت در توسعه جامعه را می‌یابد.

کارآفرینی در دانشگاه، فرمولی برای توسعه دانشگاه ارائه می‌کند تا از طریق تامین بودجه، استقلال خود را بدست ‌آورد و وابستگی خود به دولت را کاهش ‌دهد.

دانشگاه کارآفرین به دانشگاهی گفته می‌شود که قادر است در شرایط بسیار پیچیده و نامشخص، محیطی که در آن فعالیت می‌کند را حفظ کرده و با آن سازگار شود. کارآفرینی در دانشگاه‌ها موجب تغییرات ساختاری در بخش‌ها و فعالیت‌های جدید مطابق با تقاضای جامعه خواهد شد.

حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین به این معنا نیست که دانشگاه کمتر به سمت پژوهش، گرایش پیدا کند، بلکه فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی به‌عنوان سرمایه تلقی می‌شوند و دانشگاه انتظار دارد از فعالیت‌های خود از طریق پروژه‌هایی همگام با اهداف جامعه تجاری، سود کسب کند.

در تعریف و معنی دانشگاه کارآفرین در ایالات‌متحده و اروپا تفاوت زیادی وجود دارد.

روند تبدیل دانشگاه به دانشگاه کارآفرین در ایالات‌متحده فرایندی از پایین به بالا است، درحالی‌که در اروپا این روند، از بالا به پایین است، یعنی ابتکار عمل برای تحول دانشگاه از دولت شروع می‌شود.

تفسیر آمریکایی از اصطلاح دانشگاه کارآفرین کاملا واضح است: دانشگاه کارآفرین با تجارت در بازار و برآوردن نیازهای مشتریان در ارتباط است و دانشگاه استنفورد اولین نمونه دانشگاه‌های کارآفرین است.

همکاری دانشگاه با صنعت و ایجاد کارآفرینی با در نظر گرفتن مواردی ممکن خواهد بود و یکی از این روش‌ها شفاف‌سازی ساختار دانشگاه برای همکاری با صنعت است.

همکاری دانشگاه و صنعت در انگلیس، نمونه‌ای قابل‌توجه‌ در این زمینه است.  بودجه تحقیق بیشتر برای حمایت از برنامه‌های مشترک، منجر به نوآوری در دانشگاه  شده و از این طریق به صنعت هم کمک بزرگی شده است، این تلاش‌ها نیاز به ظرفیت بیشتر صنعت برای جذب نتایج تحقیقات پیشرو را نشان می‌دهد.

برخی دانشگاه‌ها، مانند امپریال کالج لندن، همکاری با صنعت را تشویق می‌کنند. این مؤسسه آموزشی در حال حاضر با بیش از 500 شریک در زمینه فناوری همکاری دارد و به‌طور قابل‌توجهی در افزایش درآمد اصلی تحقیقات خود مؤثر واقع‌شده است.

این روابط و مدیریت در داخل دانشگاه، همچنان در حال پیشرفت است و همان‌طور که به رسمیت شناخته می‌شود، مزایای متعددی فراتر از همکاری تحقیقاتی ازجمله دسترسی بهتر و همکاری با دانشجویان و کارکنان بااستعداد و حمایت از استارتاپ‌ها دارد.

این مشارکت‌ها زمانی موفق می‌شوند که طرف‌های همکاری، خواسته‌های مکمل و ارزش‌های مشترک داشته باشند.

البته نتایج همه مشارکت‌های بین دانشگاه و صنایع موفقیت‌آمیز نیستند و همکاری آنها با توجه به انتظارات متفاوت از موفقیت، زمان‌بندی و سرمایه‌گذاری، گاهی با شکست مواجه خواهند شد.

یک‌راه حل برای رفع این مشکل، ایجاد یک برنامه مشترک برای همکاری با تهیه فهرستی از همتایان، نتایج مطلوب، سرمایه‌گذاری و فرایندهای توافق شده برای حل اختلاف است که در ابتدای همکاری مشخص‌شده است.

این تعهد می‌تواند چشم‌اندازی مشترک، برای همکاری دانشگاه با صنعت ایجاد کند، اما باید انعطاف‌پذیر باشد تا آمادگی برای تحول اوضاع را داشته باشد. این امر زمانی مهم است که نتایج غیرمنتظره بتواند مشارکت‌ها را در جهت‌های جدید سوق دهد.

هر مشارکت دانشگاه و صنعت به‌عنوان یک تجربه یادگیری است، زیرا تجربه می‌تواند همکاری‌های بیشتر را به موفقیت‌های طولانی‌مدت و روابط پایدار تبدیل کند. البته موفقیت‌ها نیز مهم، شکست‌ها یا اهداف ناشناخته هم ارزشمند هستند.

دانشگاه‌ها می‌توانند با آموزش برنامه‌های کارآموزی به هنرآموزان، اجازه کار در شرکت‌های نوپا را بدهند و از این طریق، شانس موفقیت خود را افزایش دهند.

راه دیگر برای اینکه دانشگاهی بتواند کارآفرینی را در خود پرورش دهد، فراهم کردن فضایی برای گروه‌های کارآفرین، شرکت‌ها و مربیان است. این فضا می‌تواند مکانی جذاب برای همکاری دانشگاه‌ها با شرکت‌های بزرگ فراهم کند.

به طور کل، رویکرد جامع کارآفرینی، برای دانشگاه‌ها و کارآفرینانی که در دانشگاه و صنعت شروع به کار می‌کنند، سودمند خواهد بود و با داشتن متخصصان باانگیزه این مشارکت دانشگاه و صنعت می‌تواند به نتایج استثنایی منجر شود.

دانشگاه‌ها می‌توانند به‌منظور رفع نیازهای خود و مشارکت در توسعه اقتصادی منطقه‌ای و ملی به دانشگاه کارآفرین تبدیل شوند، اما هیچ راه‌حل واحدی برای ایجاد دانشگاه کارآفرین نیست و هر دانشگاه باید تحول مخصوص خود را  که متناسب با اوضاع، منابع و محیط دانشگاه است را کشف کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه کارآفرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به منظور توسعه کمی و کیفی پژوهش‌های بین‌رشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی در زمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث مرکز ملی نوآوری مغز در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران درحال اجرا است.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکردهای شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تأسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

کد خبر 6098081

دیگر خبرها

  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بروجرد آغاز به کار کرد + عکس و فیلم
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • رویداد صدرا نقطه عطف حل مسائل جامعه است
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی