Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان در آئین تجلیل از اعضای شورای حل اختلاف زندان‌ها افزود: در سال ۱۳۹۳ در پی دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه با مقام معظم رهبری، ایشان بر استفاده از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف در جهت کاهش آمار زندانیان تاکید کردند که بر اساس منویات ایشان، قوه قضائیه اقدامات خود در سطح کشور را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: بر این اساس، ۱۷۹ شورای حل اختلاف ویژه زندانیان در سطح کشور تاسیس شد و در پی آن، تفاهم نامه‌ای بین سازمان زندان‌ها و شورا‌های حل اختلاف کشور امضا شد که در چارچوب این تفاهم نامه و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، این شورا‌ها در کشور فعال شدند.


رئیس شورای قضائی استان کرمان یادآور شد: تا پایان سال گذشته ۳۶ هزار و ۵۱۳ زندانی با پیگیری‌های شورا‌های حل اختلاف از زندان‌های کشور آزاد شده اند که کار بسیار مهم و باارزشی است و نماد فعالیت شورا‌های حل اختلاف در صلح و سازش با رویکرد کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها به شمار می‌رود.

موحد اظهارداشت: شورا‌های حل اختلاف زندان‌ها در استان کرمان، موفق‌ترین عملکرد را در سطح کشور داشته اند و بر این اساس در سال گذشته یک هزار و ۹۸۱ زندانی با صلح و سازش از زندان آزاد شده اند.

او گفت: استان‌های کرمان با آزاد کردن یک هزار و ۹۸۱ نفر، همدان با آزادکردن یک هزار و پنج نفر و گیلان با آزاد کردن ۷۷۳ زندانی توسط شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان، به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم در این زمینه را به خود اختصاص داده اند.

او افزود: استان کرمان همچنین با شش هزار و ۲۹۱ پرونده ورودی به شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان، دارای بیشترین پرونده وارده است و استان‌های همدان، فارس، اردبیل و آذربایجان شرقی به ترتیب بیشترین وارده را به خود اختصاص داده اند.

او از اقدامات دبیران و اعضای شورا‌های حل اختلاف زندان‌ها تقدیر کرد و ادامه داد: اعضای شورا‌های حل اختلاف زندان‌ها بر اساس فرامین دینی و الهی قدم بزرگی را در طول یکسال برداشته اند که کار خداپسندانه‌ای است.

عالی‌ترین مقام قضائی استان کرمان گفت: وجود شورا‌های حل اختلاف زندان‌ها نشان می‌دهد که وجود زمینه‌ها و زیرساخت‌های لازم متناسب با مشارکت‌های مردمی در راستای حل و فصل دعاوی و اصلاح ذات البین تا چه اندازه می‌تواند ثمربخش باشد.

موحد ادامه داد: با توجه به آمار‌های ارائه شده شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان می‌توان گفت که یکی از بارزترین نماد‌های صلح و سازش در عملکرد شورا‌های حل اختلاف مربوط به شورا‌های ویژه زندان است که در صورت حمایت همه جانبه از این شورا‌ها می‌توان از آن به عنوان نمونه کاملی از عملکرد این نهاد در حل و فصل قطعی دعاوی از طریق صلح و سازش یاد کرد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: اعضای شورا‌های حل اختلاف زندان‌ها منافع جامعه را بر منافع شخصی ارجحیت داده اند و از زمان غیر اداری خود برای آزادسازی زندانیان استفاده کرده اند که جای تقدیر دارد.

موحد ادامه داد: خیران، ستاد دیه، انجمن حمایت زندانیان و سایر مجموعه‌ها باید پشتیبان شورا‌های حل اختلاف زندان‌ها باشند تا بتوان زمینه‌های گسترده تری برای آزادسازی زندانیان بر اساس صلح و سازش فراهم کرد.

او بیان کرد: مجموعه‌های اقتصادی در شهرستان‌های مختلف استان نیز بر مبنای مسئولیت‌های اجتماعی خود برای همکاری در آزاد کردن مددجویان زندان‌ها اعلام آمادگی کرده اند که باید از این ظرفیت‌ها نیز به خوبی استفاده شود.

معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان کرمان در امور شورا‌های حل اختلاف نیز گفت: در شش ماهه اول امسال ۱۳۹۸ تعداد ۴۶ شورای حل اختلاف فعال در حوزه قضایی کرمان فعالیت داشته و در این مدت تعداد ۲۲ هزار و ۵۹۷ فقره پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته است.

مهدی تقی زاده افزود: میانگین تعداد پرونده‌های مختومه به ازاء هر شورای شهری در شش ماهه اول امسال ۵۰۱ فقره و به ازاء هر شورای روستایی ۴۹ فقره بوده است.

او ادامه داد: در شش ماهه اول سال ۱۳۹۸ از کل پرونده‌های مختومه، ۹ درصد با مصالحه حقوقی، ۷۲ درصد با صدور رای حقوقی، ۸ درصد با مصالحه کیفری، ۱ درصد با قرار عدم صلاحیت، ۱ درصد با عدم سازش حقوقی و ۹ درصد با عدم سازش کیفری مختومه شده است.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان نیز از نگاه ویژه مجموعه قضائی استان برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و اصلاح و تربیت مددجویان تقدیر کرد و گفت: در مجموعه زندان‌های استان کرمان از پیشنهادات اثرگذار در اصلاح و تربیت مددجویان و دستیابی به اهداف پیش بینی شده در این زمینه استقبال می‌کنیم.

رمضان امیری خاطرنشان کرد: از فعالیت شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان‌ها نیز تقدیر کرده و آماده همکاری همه جانبه با این شورا‌ها بر اساس قوانین موجود هستیم.

او ادامه داد: شورا‌های حل اختلاف در زندان‌ها با رویکرد کاهش جمعیت کیفری بر اساس صلح و سازش توانسته اند کارنامه خوبی از خود برجای بگذارند.

او تصریح کرد: در حال حاضر در ۱۱ زندان استان کرمان شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان راه اندازی شده است.

انتهای پیام/س

شورا‌های حل اختلاف زندان‌های کرمان در سال گذشته ۱۹۸۱ زندانی را آزاد کردند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دادگستری اخبار اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۰۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند

در راستای اجرای سند تحول و تعالی دستگاه قضایی و با هدف رسیدگی به امور مددجویان و بررسی وضعیت زندان، رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان، به همراه جمعی از قضات حوزه قضایی زرند از زندان شهرستان بازدید و به درخواست ۲۰۹ نفر از زندانیان رسیدگی کردند.

در حاشیه این بازدید ابوالفضل فرحبخش، رئیس دادگستری شهرستان زرند گفت: با عنایت به برنامه ریزی صورت گرفته و با توجه به ضرورت پایش پرونده زندانیان و سرکشی دوره ای از زندان ها، مشکلات زندانیان از سوی قضات چهره به چهره بررسی و دستور تسریع رسیدگی به موضوعات مرتبط با مددجویان صادر شده است.

وی با اشاره به استمرار بازدیدهای ماهیانه از زندان تصریح کرد: در برنامه بازدید از زندان علاوه بر رسیدگی به پرونده قضایی زندانیان، وضعیت زندان ها از نظر رفاهی، بهداشتی بندهای موجود و وضعیت غذایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

فرحبخش افزود: با توجه به اقدامات فرهنگی انجام گرفته در زندان زرند و پیگیری ویژه امورات مددجویان به همت مدیران و نیز تعامل دستگاه قضایی با اداره زندان و به ویژه نظارت دادستان بر زندان شهرستان، هم اکنون وضعیت زندان زرند از جهات مختلف رضایت بخش است.

رئیس حوزه قضایی زرند گفت: مهم ترین مشکل شهرستان زرند، وجود زندان در مرکز شهر است که مشکلاتی را برای شهروندان و به ویژه مجاورین زندان به وجود آورده است که در این خصوص با توجه به در نظر گرفتن زمین برای احداث زندان جدید و قول مساعد رییس سازمان زندان های کشور برای تخصیص بودجه، امیدواریم به زودی امکان ساخت و انتقال زندان به خارج از شهر فراهم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • فیلم/ نقشه فراری که زندانیان را به مقر پلیس رساند
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد
  • آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲
  • ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند
  • کمک ۱۷۰ میلیون تومانی نیرو‌های یگان حفاظت زندان‌های فارس به جشن گلریزان
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد
  • (ویدئو) غافلگیری زندانیان هنگام فرار از تونل حفر شده در زندان
  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم