Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@02:24:45 GMT

بیماری‌های عروق کرونر در زنان

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۰۳۹۲

بیماری‌های عروق کرونر در زنان

امروزه بیماری‌های عروق کرونر در تمام دنیا شایعترین علت مرگ ومیر در هر دو جنس می‌باشند.

موضوعی که در مقاله کوتاه مورد بحث قرار خواهد گرفت.

اهمیت توجه به شیوع و خطر مرگ ومیر بیماری‌های قلبی و عروقی در زنان و تفاوت‌هایی که از نظر علایم و نوع درمان‌ها و سن بروز بیماری‌های عروق کرونر در زنان است.

از طرفی باتوجه به اینکه شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در سنین قبل از یائسگی در زنان بدلیل اثرات محافظتی و پیشگیرانه هورمون‌های زنانگی از مردان کمتر است و سن بروز بیماری در زنان نسبت به مردان معمولاً ده سال دیرتر از مردان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ولی بعد از یائسگی شیوع بیماری قلبی در هردو جنس بصورت مساوی و حتی بصورت شایع‌تری درزنان بوده و مرگ و میر بیشتری بدنبال دارد.

علایم سکته‌های قلبی در زنان
علایم بیماری‌های عروق کرونر در زنان نسبت به مردان نسبتاً غیر اختصاصی‌تر و علایم روحی وروانی بیشتر بوده و مجموع این شیوع کمتر و علایم غیر اختصاصی‌تر سبب جدی نگرفتن علایم قلبی در زنان و تشخیص با تأخیر بیشتری انجام می‌شود.

متاسفانه امروزه با توجه با گرایش خانم‌های جوان به استعمال سیگار و اپیدمی چاقی و تغییر شیوه زندگی و الگوی تغذیه‌ای با افزایش شیوع سکته‌های قلبی در سنین جوانی مواجه هستیم؛ که لزوم بازنگری و توجه مضاعف به شیوع بیماری‌های قلبی در زنان را ایجاب می‌نماید.

از نظر ریسک فاکتور‌های بیماری عروق کرونر نیز تفاوت‌هایی از نظر جنس دیده می‌شود بطوری که قبل از ۵۰ سالگی این بیماری درمردان شایع‌تر است.

در دهه ششم به نسبت مساوی در هر دوجنس دیده می‌شود. بعد از آن در زنان شایعتر است.

ریسک فاکتور پرفشاری خون ۱۷ درصد در خانم‌ها شیوع بیشتری دارد قبل از ۳۵ سالگی پرفشاری خون در مردان شایع‌تر است ازسنین ۴۵-۵۴ سالگی و سنین بالاتر تا ۷۵ سالگی بیماری پرفشاری خون در زنان شایع‌تر است.

ارتباط پرفشاری خون با بیماری عروق کرونر در زنان کمی قویتر از مردان است.

متاسفانه اقدام‌های درمانی در زنان کمتر و دیرتر انجام می‌شود. شیوع بیماری قلبی و عروقی در زنان دیابتی دو برابر شایعتر بوده و شانس بستری شدن و حوادث حاد قلبی در زنان دیابتی شایعتر است.

سندروم متابولیک درهر دوجنس به یک نسبت دیده می‌شود.

سطح خونی و پاترن پروفیل چربی خون در زنان قبل و بعد یائسگی دچار تغییراتی می‌شود که احتمالابواسطه تغییرات هورمون‌های زنانگی در افزایش میزان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی مؤثر می‌باشند.

سطح کلسترول HDL کاهش و سطح کلسترول توتال و سطح کلسترول LDL افزایش می‌یابد.

پیشگیری از سکته‌های قلبی با تغییر سبک زندگی
هرچند استعمال سیگار در زنان نسبت به مردان کمتر است، ولی افزایش گرایش به مصرف سیگاردرزنان جوان در کشور‌های درحال توسعه دیده می‌شود و ۲۰ درصد زنان مبتلا به سکته قلبی سیگاری هستند.

خطر ابتلای به بیماری عروق کرونر در زنان سیگاری بیش از مردان سیگاری است.

فاکتور‌های سیکو سوشیال ارتباط قوی‌تری با ریسک بیماری‌های قلبی و عروق در زنان نسبت به مردان دارد.

تغییر شیوه زندگی مثل فعالیت ورزشی منظم و محدود کردن مصرف مقادیر متوسط الکل در زنان اثرات محافظتی بیشتری بر علیه بیماری قلبی دارد.

مصرف میوه و سبزیجات در پیشگیری از بیماری قلبی در زنان مفیدتر بوده است.

از نظربروز علایم سکته قلبی در زنان علایم غیر اختصاصی‌تر مثل تهوع و استفراغ و سوء هاضمه و مشکلات گوارشی و تعریق و خستگی و تنگی نفس و... درد شانه درغیاب درد قفسه سینه شایع‌تر بوده و علایم خفیف‌تری را تجربه می‌کنند وعلاوه بر تفاوت‌هایی که در بروز علایم دارند وجود بیماری‌های همزمان مثل پرفشاری خون شایع‌تر است و علایم دیرتر بروز می‌کنند و شانس یافته‌های بالینی پرخطر مثل نارسایی قلبی در زنان بیشتر است.

امکان بستری زنان با درد قفسه سینه در بیمارستان بیشتر و شایع‌تر از مردان است، ولی درزنان که با تشخیص درد قفسه سینه یا سندروم حاد کرونری بستری می‌شوند احتمال علل غیرقلبی درد قفسه یا اسپاسم عروق کرونر بیشتر از مردان است.

  منبع:زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پیشگیری از سکته قلبی قلب زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۰۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه

به گزارش جماران؛ کامبیز نوروزی حقوقدان در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

   ۱-از حساب زنان بذل و بخشش می‌کنند و حقوق زنان به فراموشی می‌رود.

حسن نوروزی(نماینده مجلس): اجرای طرح اصلاح قانون مهریه ۳۵ هزار زندانی را آزاد می‌کند.

 

 این همه که قانونی‌ترین و حلالترین و شرعی‌ترین حق زنان، یعنی مهریه را بذل و بخشش می‌کنید، چه تعداد زن حقشان ضایع می‌شود و مجبور می‌شوند در تنگدستی و تیرگی روزگار بگذرانند؟ برایتان مهم است؟

 نمی‌توانید با کاهش جرم جمعیت زندان‌ها را کم کنید، با تضییع حقوق زنان جمعیت کیفری را کاهش می‌دهید.

هزار شعار در مورد فواید حجاب برای زنان و کرامت زنان سر می‌دهید ولی نوبت به مهریه که می‌رسد، همه شعارهای کرامت زنان را از یاد می‌برید.

***

   ۲-در ورزشگاه‌ها مردان توهین می‌کنند ولی زنان تنبیه می‌شوند.

   آیا این فحاشی‌ها برای مردان مجاز است؟

  

  چگونه است که بعد از هفته‌ها آرامش ناگهان این مقدار رفتار توهین‌آمیز اتفاق می‌افتد. در یک بازی به مربی سپاهان توهین می‌شود. در یک مسابقه دیگر به بازیکن سپاهان فحاشی می‌شود. در همان بازی به زنان طرفدار پرسپولیس فحش داده می‌شود.

  

 روزنامه کیهان فورا نتیجه می‌گیرد که دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟

 

جرم و خطا را عده‌ای از مردان مرتکب شده‌اند اما کیفر آن را به زنان تحمیل می‌کنند که نباید به ورزشگاه‌ها بیایند. شگفت‌آور است.

   وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ

 گناه کسی را به پای دیگری نمی‌نویسند. به این می‌گوئیم اصل شخصی بودن جرم و مجازات.  تنبیه برای کسی است که خطا کرده‌است. ولی این بار برعکس شده‌است. گناه از مردان، کیفر برای زنان!

 بهانه‌ها می‌سازند برای محدودسازی روزافزون زنان.

دیگر خبرها

  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است