Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه استان افزود: متاسفانه در شرایط فعالی به لحاظ کمبود نیروی انسانی و امکانات نمی‌توان به مطالبات زیست محیطی استان به شکل مطلوب پاسخ داد و این موضوع در کل کشور صادق است.

حسن عباس نژاد افزود: در برخی از حوزه‌های زیست محیطی هنوز مورد مطالعه کافی و کارشناسی قرار نگرفته است، به عنوان مثال تا زمانی که مطالعات جامع و تفصیلی روی مدیریت پسماند انجام نشود نمی‌توان تصمیم مناسبی در خصوص جمع آوری و ساماندهی آن اتخاذ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه مدیریت پسماند نباید روی دفن متمرکز شود، اظهار داشت: متاسفانه مدیریت پسماند در جامعه فقط روی دفن تمرکز پیدا کرده (۳۰ درصد پسماندها مدیریت می‌شود) و امحاء و بی‌خطرسازی پسماند مغفول مانده است که ما از شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه استقبال خواهیم کرد.



عباس نژاد به جایگاه دفن زباله محمدآباد قزوین اشاره کرد و گفت: این جایگاه باید تا ۳۰ سال آینده جوابگوی پسماند می‌شد اما امروزه به علت ورود روزانه ۷۰۰ تن زباله و نبود فرآیند دفع پسماند (کمپوست و بازیافت) این جایگاه با چالش مواجه شده است.

این مسئول تصریح کرد: راهبرد ما در حوزه مدیریت پسماند بهسازی شرایط موجود است و محیط‌زیست نباید بازیچه مباحث اقتصادی شود که در این رابطه قرار است تا ۲ سال آینده مطالعات استراتژیک روی پسماند ایجاد شود.

عباس نژاد با بیان اینکه در استان قزوین ۲ آمار در خصوص مصرف آب وجود دارد، اظهار داشت: شرکت آب منطقه‌ای میزان مصرف آب در استان را یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون متر مکعب عنوان کرده درحالی که آمار پایش حفاظت محیط‌ زیست مصرف ۲ میلیارد مکعب آب از منابع زیرزمینی در استان را نشان می‌دهد.



مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ۳۰ درصد آب‌های سطحی ما ذخیره می شود و ۷۰ درصد باقی مانده به سیل تبدیل شده و هدر می‌رود، اظهار داشت: در حوزه کشاورزی ۹۰ درصد از منابع آبی مصرف می‌شود و ۶۰ درصد این آب نیز متاسفانه هدر می‌رود که لازم است با توجه به نقش صنعت راهبرد تازه‌ای اتخاذ کرد.

عباس نژاد در خصوص صنایع آب بر و مشکلات کمبود آب در کشور اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست سیاستی را اتخاذ کرده که این صنایع باید به کنار دریاها منتقل شود تا هزینه مصارف آب کاهش یابد.

وی همچنین اضافه کرد: از سال ۲۰۲۰ به بعد ایران جز ۱۷ کشور دنیا است که با کمبود فیزیکی آب مواجه بوده است، اگرچه این زنگ خطر سالها پیش به صدا درآمده است، اما هیچ گاه به آن توجه نشده است.

عباس نژاد در ادامه سخنان خود به تالاب الله آباد اشاره کرد و گفت: چرای غیرمجاز دام باعث شده تا دشت الله آباد دچار تغییرات زیست محیطی شده و اکوسیستم این منطقه به سمت خشکی پیش برود، البته در کل کشور نیز سدسازی ها باعث شده تا تالاب ها خشک شوند و پدیده ریزگردها را ایجاد کنند.

 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست آبیک رسانه تالاب استان قزوین منابع آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۱۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قم پیشگیری از دفن مستقیم پسماند را اولویت سازمان دانست و گفت: ۱۲ درصد از پسماندهای شهر قم که در خطوط پردازش تفکیک می‌شوند، نایلون‌ها و کیسه‌های خرید است.

سید عبدالله میر ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با بیان اینکه تمامی نظریات استفاده در حوزه مدیریت پسماند علمی است، اظهار کرد: مدیریت سو در حوزه مدیریت پسماند، پیامدهای زیست محیطی به‌دنبال داشته و تهدید جدی برای جامعه است.

وی آلودگی زمین، آب، خاک و هوا را از پیامدهای زیست محیطی دانست و افزود: در سال‌های اخیر با مشارکت شهروندان و حمایت مدیران استان، ادارات، مدیران شهر و شورای اسلامی شهر شاهد اتفاقات خوبی در حوزه مدیریت پسماند هستیم.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قم با تاکید بر اینکه پیشگیری از دفن مستقیم پسماند اولویت اول سازمان است، تصریح کرد: دفن مستقیم پسماند باعث ایجاد شیرابه، آلودگی آب و خاک و تولید گاز متان می‌شود و پیشگیری از این اقدام اولویت اول سازمان پسماند است.

میر ابراهیمی با اشاره به اینکه هیچ پسماندی به‌صورت مستقیم دفن نمی‌شود، عنوان کرد: در سال‌های اخیر توانستیم تمام پسماندها را در خطوط پردازش فرآوری کرده و مراحل تولید کمپوست را کامل کنیم و با این اقدام درصدی از تولید گاز متان کاهش پیدا کرده و آلودگی آب و خاک در حوزه پسماند نداریم.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قم در خصوص کیسه‌ها نایلون‌های خرید عنوان کرد: ۱۲ درصد از پسماندهای شهر قم که در خطوط پردازش تفکیک می‌شوند، نایلون‌ها است.

میر ابراهیمی ادامه داد: در شهرقم باید فرهنگ‌سازی شود تا یک مدیریت فروشگاه از باب احترام تعداد کیسه بیشتری را در میان مشتریان و مصرف کنندگان قرار ندهد.

وی در این خصوص خاطرنشان کرد: با توجه به ابلاغ قوانین و در راستای پایدار شدن قوانین در شهرها و کشورمان باید کیسه‌های خرید را حذف کنیم.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قم با اشاره به اقدام مثبت سازمان پسماند شهرداری قم گفت: توزیع کیسه‌های پارچه‌ای در میان شهروندانی که در امر تفکیک از مبدا مشارکت فعالی دارند، یکی از اقدام‌های مثبت سازمان پسماند شهرداری قم است.

کد خبر 748049

دیگر خبرها

  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند