Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:00:34 GMT

۷۲ آبشخور جدید دامی در مراتع خلخال راه‌اندازی شد

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۴۳۹۳

۷۲ آبشخور جدید دامی در مراتع خلخال راه‌اندازی شد

صادق پورمحمد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مدیریت بهینه مراتع ،حفظ تعادل مراتع و دام و توزیع متوازن دام‌ها در مراتع در زمان نیاز دام به آب از اهداف اجرای این طرح است.

وی با بیان اینکه با انجام این کار از تجمع دامداران در چشمه‌های واقع در مراتع منطقه جلوگیری می‌شود، گفت: منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال برای خرید این آبشخورها بالغ بر یک میلیارد ریال هزینه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استان اردبیل بویژه شهرستان خلخال از جمله مناطقی است که در سال‌های اخیر با کاهش دبی آب چشمه‌های موجود در مراتع و مشکل خشکسالی و کم‌آبی مواجه بوده و به همین دلیل موضوع تامین آب موردنیاز در بخش‌های مختلف بویژه کشاورزی و دامداری به‌ عنوان یکی از دغدغه‌های مهم مردم و مسئولان در این بخش مطرح است.

او اظهار داشت: در قالب طرح مدیریت مراتع و چراگاه‌های طبیعی دام در مراتعی که به‌ عنوان چراگاه‌های اصلی دام‌ها محسوب می‌شوند، آب به‌صورت لوله‌کشی نیز در اختیار دام‌ها قرار می‌گیرد.

او بیان کرد: این  طرح علاوه بر سیراب کردن بموقع دام‌ها با آب سالم و بهداشتی، نقش مهمی در کاهش تخریب پوشش گیاهی بواسطه چرای بیش از اندازه دارد و دام‌ها برای رسیدن به آب مجبور به طی کردن مسافت‌های طولانی در مراتع نمی‌شوند.

وی گفت: هر قدر دام در منطقه چراگاه کمتر حرکت داده شود، انرژی کمتری نیز از دست می‌دهد و پروارتر می‌شود، بنابراین هدر رفتن انرژی کمتر و رسیدن زودتر دام به وزن ایده‌آل از دیگر مزایای اجرای طرح آبشخور در مراتع  این شهرستان است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال با بیان اینکه قبل از اجرای این طرح، دامداران همواره در فصول گرم سال با مشکلات عدیده‌ای نظیر بیماری و تلفات دام‌ها به واسطه نرسیدن آب کافی و بموقع مواجه بودند، افزود: اکنون در چراگاه‌های مختلف منطقه مکان‌یابی مناسبی برای تعبیه آبشخور دام وجود دارد و چوپانان به راحتی می‌توانند گله‌های خود را در این مکان‌ها سیراب کنند.

شهرستان خلخال با برخورداری از ۲۵۰ هزار هکتار جنگل و مرتع از مناطق و شهرستان‌های سرسبز استان اردبیل است که بیش از ۲۰۰ هزار هکتار آن مرتع  و ۴۵ هزار هکتار نیز جنگل بوده و در حال حاضر ۸۰ درصد از مجموع جنگل‌های استان اردبیل در این شهرستان واقع شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مراتع خلخال منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۴۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود

ایسنا/لرستان مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان گفت: بیش از ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد در قالب طرح جهش تولید زیر کشت می‌رود.

مجید طائف در حاشیه بازدید از مزارع الگویی بروجرد در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: تعهد ما در شهرستان بروجرد در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها ۲۲ هزار و ۶۹۶ هکتار بوده که تاکنون  ۱۹ هزار و ۳۷۵ هکتار زیر کشت رفته است.

وی ادامه داد: طی دو سال ۲۷ دستگاه ادوات کشاورزی برای این شهرستان در قالب این طرح برای کشاورزان تامین شده است.

طائف اظهار کرد: ۲۹ کارشناس برای اجرای طرح جهش تولید در شهرستان بروجرد در حال فعالیت بوده و ۵ مرکز خدمات کشاورزی نیز برای این مهم در نظر گرفته شده است.

این مسئول به جزئیات اجرای طرح در این شهرستان اشاره کرد و گفت: ابلاغی گندم ۹۰۰۰ هکتار بوده که ۱۱ هزار و ۹۰۰ هکتار کشت شده است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان تصریح کرد: تعهد ستاد در جو ۷۵۰۰ هکتار بوده که ۶۵۰۰ هکتار اجرایی شده است. همچنین نخود ۷۵۰ هکتار بوده که ۶۵۶ هکتار انجام شده است.

وی با بیان اینکه اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها می‌تواند ما را در بحث تولید غلات به خوکفایی برساند، یادآور شد: با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شوند.

طائف با بیان اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند، اظهار کرد: طرح‌ها و پروژه‌هایی که در قالب این طرح بزرگ پیگیری می‌شوند می‌توانند اثرات بسیار مثبتی در مقاومت گیاهان به استرس‌های محیطی داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • آغاز برداشت گل گاو زبان در شهرستان املش
  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • تداوم بارش‌های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • برداشت گوجه سبز از باغ های سرخه
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود