Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران گفت: پیش‌بینی‌می‌شود ۱۸۹۰ میلیارد ریال از راه برداشت زیتون کنسروی، درآمد ناخالص نصیب بهره‌برداران این محصول شود.

نازخند صبحی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز برداشت زیتون در استان زنجان، اظهار کرد: در حال حاضر برداشت زیتون از سطح ۲۰ هزار هکتار از باغات زیتون آغاز شده و بی‌شک از این سطح زیر کشت بیش از ۴۵ هزار تن محصول برداشت شده و روانه بازار ایران و سایر کشورها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد بهره‌بردارانی که مشغول کشت و کار محصول زیتون در شهرستان طارم هستند، تقریبا بیش از ۸۷۰۰ بهره‌بردار با ۴۵۰ هزار نفر است.

این مسئول با اشاره به اینکه طارم یکی از بزرگ‌ترین بانک‌ژن‌های خاورمیانه است، ادامه داد: عملکرد این محصول در باغ‌های شهرستان طارم در سال‌جاری نسبت به سال‌های قبل، افزایش چشم‌گیری دارد و امسال برای محصول زیتون، سال‌آور است و به گفته اعضای خانه کشاورز، زیتون‌کار از این میزان سطح زیرکشت ۱۵۰ هزار و ۶ هکتار بارور و ۵۱۸۰ هکتار غیربارور است.

وی افزود: سالانه ۷۰ درصد محصول به صورت کنسروی و سبز برداشت می‌شود و از آنجایی که در سال زراعی جاری پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن محصول کنسروی زیتون برداشت خواهد شد که با این حساب ۱۸۹۰ میلیارد ریال از راه برداشت زیتون کنسروی، درآمد ناخالص نصیب بهره‌برداران این محصول خواهد شد.

صبحی، زیتون را محصولی با بالاترین سطح زیرکشت در بین محصولات باغی و زراعی دانست و تصریح کرد: بیش از ۴۰ درصد سطح زیرکشت، ۴۰ درصد تولید و رتبه اول تولید این محصول در سطح کشور مربوط به زیتون است و با توجه به عدم استفاده از سموم شیمیایی در زمان تشکیل میوه تا زمان برداشت و نیز استفاده اصولی و به موقع از کودهای شیمیایی دامی، کمپوست محصولات تولیدی از نظر باقی‌مانده سموم و کودهای شیمیایی در حد مجاز و استاندارد است و به همین دلیل طرف‌داران زیادی در بازارهای خارجی پیدا کرده است.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران، یادآور شد: در سال‌های اخیر با توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد بازارهای مختلف فروش زیتون، این محصول به یک عامل مهم در توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در شهرستان طارم و استان زنجان تبدیل شده است. همچنین به دلیل برخورداری شهرستان طارم از شریان حیاتی رودخانه قزل‌اوزن و خاک حاصل‌خیز، این شهرستان به بزرگ‌ترین قطب کشاورزی استان و منطقه تبدیل شده است و کیفیت محصولات باغی و زراعی آن به‌ویژه محصول زیتون، شهرت جهانی یافته است.

وی اظهار کرد: شهرستان طارم برای چندمین بار رکورد جهانی برداشت زیتون را به خود اختصاص داده و بالاتر از کشورهایی همچون اسپانیا، ایتالیا، مراکش و ترکیه قرار دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایستگاه تحقیقات زیتون طارم با در نظر گرفتن ژئوتیپ‌ها و ارقام موجود خود بین ایستگاه‌های زیتون کشور مقام نخست را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زيتون طارم خاورمیانه زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۰۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بر آورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عباس زاده امروز یکشنبه در حاشیه جلسه ستاد مدیریت بحران استان خراسان جنوبی که برای بررسی خسارت‌های سیل زیرکوه برگزار شد به خبرنگاران گفت: بیشترین خسارت سیل به بخش راه‌ها، کشاورزی و واحدهای مسکونی شهرستان زیرکوه بوده است.

به گفته وی از روز اول سیل امدادرسانی و ارسال ماشین‌آلات انجام شد و خدمت‌رسانی و رفع مشکلات موجود در دستور کلر قرار گرفت.

وی ادامه داد: اگرچه در همه شهرستان‌های استان بارندگی داشتیم اما در زیرکوه به خاطر وضعیت بحرانی خساراتی وارد شد و در بقیه شهرستان‌ها مشکل خاصی وجود نداشت.

عباس زاده تاکید کرد: شرایط اضطراری و بحرانی زیرکوه تا ۲۶ اردیبهشت ماه تمدید شد و همه دستگاه‌ها تا این تاریخ باید حضورشان در مناطق سیل زده تقویت کنند.

وی خاطر نشان کرد: بیشتر خسارت‌ها از لحاظ حجم و وسعت به بخش کشاورزی شهرستان زیرکوه وارد شده اما از نظر عملیاتی راه‌های شهرستان دچار صدمات جدی شده‌اند و تلاش می‌شود در کوتاه‌ترین زمان ایمنی اولیه تأمین شود.

معاون استاندار افزود: راه‌ها که از بین رفته باید، بازسازی شوند و حدود ۴۴ واحد مسکونی خسارت دیده‌اند که ۱۱ واحد آن باید مجدد احداث شود.

عباس زاده تصریح کرد: بعضی از بندهای خاکی پر آب شده‌اند و در بارش اول در پنجم اردیبهشت چند بند خاکی شکست که به دلیل هشدار قبل از سیل و این که روستای نوده زیرکوه به موقع تخلیه شد، خسارت جانی بر اثر سیل نداشتیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر هم بعضی از بندهای خاکی سرریز شده و احتمال شکسته شدن آنها وجود دارد که باید تمهیدات لازم برای پیشگیری از شرایط بحرانی در این خصوص انجام شود.

عباس زاده با بیان این که ۱۳۷ دانش‌آموز زیرکوه از کنکور جا ماندند گفت: پیگیری‌های استاندار منجر به قول مساعد سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری آزمون مجدد شد که تاکنون بی سابقه بوده است.

وی با تاکید بر اینکه تمرکز امدادرسانی در زیرکوه تا زمان پایداری شرایط باید ادامه داشته باشد، ادامه داد: حضور ماشین‌آلات با بهره‌گیری از نیروی انسانی کافی باید به خوبی مدیریت شود تا بتوانیم راه‌ها را ترمیم و مشکلات اولیه آنها را رفع کنیم.

به گفته وی شش دستگاه کمپرسی و دو کفی برای تسریع عملیات ترمیم راه‌ها بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران باید در اختیار اداره کل راهداری استان قرار گیرد و باید تیم ویژه‌ای برای ترمیم خسارت به خصوص در بخش قنوات تشکیل شود

کد خبر 6091381

دیگر خبرها

  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • بر آورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان